Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 17 December 2019

Tirsdag, 17 December 2019

TV 2 klar til 'X Factor' 2020

Masser af håbefulde stemmer fra hele landet har sunget foran de tre dommere Ankerstjerne, Blachman og Oh Land, mens værten Sofie Linde har delt ud af både highfives og krammere.

De tre dommere Thomas Blachman, Oh Land og Ankerstjerne og vært Sofie Linde mødte tirsdag pressen ved et pressemøde i København, hvor de løftede lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske i den nye sæson.

Også TV 2s underholdningsredaktør Dorte Borregaard var til stede på pressemødet:

- For anden gang i TV 2s historie er vi klar til 'X Factor', og det er virkelig noget, vi glæder os til. De første otte programmer er optaget, så jeg kan med fuldstændig sikker stemme sige, at seerne kan glæde sig til en spændende sæson. I år har vi ændret i sammensætningen af programmerne, så vi sender fire audition-programmer i stedet for tre. Det har vi gjort, fordi vi kan se, at auditions er de programmer, som danskerne virkelig holder af at se og engagere sig i, så det skal de selvfølgelig have mere af. Det betyder, at der bliver ét dejligt langt og afgørende bootcampprogram i to afdelinger, hvor vi finder årets livedeltagere, siger underholdningsredaktør på TV 2 Dorte Borregaard i en pressemeddelelse.

Der er premiere på 'X Factor' 2020 onsdag den 1. januar klokken 20 på TV 2.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kendte

Designskolen Kolding vil med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål skabe kontakt mellem studerende og erhvervslivet.

Fra akustikproducenten Rockfon deltager produktdesigner, Jesper Wolff, som mentor for en gruppe på fire studerende. Målet er at klæde de studerende på til erhvervslivet, og projektet har dannet grundlag for synergi mellem begge parter. Det oplyser Designskolen Kolding i en pressemeddelelse.

Som studerende får man ofte fortalt, at hele verden ligger åben for ens fødder. Alligevel kan det være svært at finde ud af, hvad der egentlig venter på den anden side af studietiden. Med et nyt mentorforløb vil Designskolen Kolding skabe netværk mellem de studerende og erhvervslivet for at lette overgangen fra studerende til industriel designer.

Mentorforløbet er en del af kurset ‘Innovation’, hvor de studerende skal skabe innovative produkter med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål med hjælp fra virksomheder. Et af de deltagende firmaer er akustikproducenten Rockfon. Produktdesigner, Jesper Wolff, er mentor for en gruppe på fire studerende, som består af Domille Cepaityte, Laura Sanchez, Matilde Gro Larsen og Andreas Griis på 3. semester af bacheloruddannelsen i Industriel Design. Ifølge Andreas Griis har projektet allerede resulteret i lærerige erfaringsudvekslinger:

- Det er virkelig lærerigt at have en mentor tilknyttet. Jesper fortæller om sine erfaringer som industriel designer og om designprocesser. Når vi går i stå, kommer han med idéer, der får os videre. Og så har vi fået adgang til Rockfons løsninger af stenuld, som er en bærende del af vores designløsning, fortæller Andreas Griis i pressemeddelelsen.

Vil genindføre biodiversitet i byerne

I Andreas Griis’ studiegruppe har man valgt at arbejde med verdensmål 11, som drejer sig om bæredygtige byer og lokalsamfund, og verdensmål 13, som omhandler klimaindsats. Målet er at genindføre biodiversitet i byerne, og til det vil de gøre brug af løsninger med stenuld.

- Vi har fundet ud af, at der er et kæmpe potentiale i at dyrke plantevækst på lodrette flader af stenuld. Lige nu er vi i den eksperimentelle fase, hvor vi påfører forskellige alger og mos på fladerne for at se, hvordan det fungerer, forklarer Andreas Griis.

Tanken bag designløsningen er, at byernes mange lodrette flader skal bruges til at genindføre biodiversitet i byerne. Mere beplantning vil skabe et bedre miljø for særligt insekter, og her er de lodrette flader en uudnyttet ressource. Indtil videre har gruppen haft stort held med at bruge alger på fladerne, da de er nemmere at få til at gro end eksempelvis mos.

Udover at bidrage til biodiversiteten vil beplantningen på fladerne også have en positiv effekt på byernes høje lydniveauer. Der er i tætte byer udfordringer med meget støj fra bl.a. biler, hvor lyden reflekteres mellem hårde facader. Her kan flader med stenuld hjælpe med at dæmpe de høje lydniveauer, som betonbygninger forårsager.

Samarbejde til gavn for begge parter

Hos Rockfon ser man samarbejdet som givende for begge parter, da de studerende bidrager med friske øjne og nyt perspektiv:

- Vi er gået ind i det her projekt for at lære fra os, men vi er i høj grad også endt med at lære selv. Det er vigtigt at få et indspark udefra og få et friskt perspektiv på innovation og udvikling. Designskolerne er fyldt med dygtige studerende, som man kan lære af som virksomhed, og især områder som bæredygtighed og nye løsningsmodeller er interessante. For os er det samtidig en mulighed for at komme ud at spotte dygtige talenter, lyder det fra Jesper Wolff.

I Andreas Griis’ studiegruppe er de også glade for samarbejdet og håber, at det på sigt kan føre til mere:

- Samarbejdet er en kæmpe succes. Rockfon er ekstremt samarbejdsvillige, og vi har fået adgang til laboratoriet, snakket med kemikere og ingeniører, og det har været meget lærerigt for os. Jeg har allerede snakket med de andre i gruppen om, at det kunne være sjovt at søge en masteruddannelse hos Rockfon på et tidspunkt, afslutter Andreas Griis.

Projektet afsluttes i denne uge, hvorefter Andreas med sin studiegruppe vil indsende projektet til verdens største designpris, INDEX: Award.

Udgivet i Skole

I Kolding Kommune bor hver fjerde indbygger i en etageejendom. Manglen på parkeringspladser er stigende, men en ny app gør gæsteparkering lettere i lejlighedskomplekser.

Lejlighedsbyggerier skyder op overalt i de danske byer, og i dag bor hver fjerde koldingenser i en etageejendom. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Selvom flere og flere af indbyggerne i Kolding har bil, følger antallet af parkeringspladser ikke med byggeboomet, og det kan give problemer, når man får gæster på besøg. Det problem skal en ny app løse.

- Vi har selv oplevet, hvor frustrerende det kan være at finde parkering til gæster, når man bor i et lejlighedskompleks. Paradoksalt nok er der ofte tomme p-pladser i den tilhørende p-kælder eller lige uden for døren på det tilhørende p-areal. Disse p-pladser er dog utilgængelige, fordi de er forbeholdt de øvrige beboere. Her er det helt oplagt at låne eller leje over- eller underboen plads, når man får gæster, hvis de ikke selv bruger den. Derfor satte vi os for at udvikle en løsning specifikt til boligforeninger, for den findes simpelthen ikke på markedet, fortæller Kasper Kruse i en pressemeddelelse.

Han har udviklet appen Visitors sammen med Karsten Brandt.

Lån naboens p-plads

Visitors fungerer som en privat og lukket gruppe, hvor beboere i bygningen kan leje eller dele p-pladserne mellem hinanden. Får man gæster, kan man låne naboens p-plads, hvis de ikke er hjemme, og gæsterne undgår på den måde at skulle parkere langt væk. Gæsten modtager automatisk en digital p-tilladelse på telefonen, når der bookes en plads. Når gæsten ankommer, kan beboeren lukke porten op til p-kælderen.

- På den måde kan man hjælpe hinanden i lejlighedsopgangen, når der kommer gæster, håndværkere eller andre besøgende. Det er jo sjældent, at en beboerparkeringsplads er fyldt helt op med biler, og med Visitors kan man udnytte de eksisterende p-pladser bedre – og det kræver ikke andet end et enkelt klik i appen, slutter Kasper Kruse.

Udgivet i Kolding

Ved udgangen af året er det slut. Ugebladet udkommer ikke mere.

Vamdrup Ugeblad lukker. Det står i denne uges udgave af Vamdrup Ugeblad.

Lukningen sker efter lange overvejelser. Men økonomien hænger ikke sammen:

- Vi har gennem det meste af 2019 været stærkt udfordrede på økonomien og ser derfor nu ingen anden udvej, fortæller Thomas Beyer på vegne af bestyrelsen.

Man har forsøgt at reducere omkostningerne. Men alligevel er det ikke lykkedes, at få vendt økonomien.

Vamdrup Ugeblad blev stiftet i 1924. Den har fejret 95 års fødselsdag i år. Men nu slutter en æra. Vamdrup Ugeblad ejes af Vamdrup Handelsforening. Den sidste udgave af ugebladet sendes på gaden den 30.-31. december.

Udgivet i Vamdrup