Artikel filtreret på dato: Onsdag, 02 Oktober 2019

I følge boligsitet Boliga.dk er denne villa den dyreste i Kolding Kommune.

Hvis du vil have den dyreste villa i Kolding Kommune, så har du chancen lige nu.

Eltanggård er nemlig til salg og du kan købe den for lige præcis 20 millioner kroner, hvilket gør det til den dyreste villa i Kolding Kommune, i følge Boliga.dk.

Naturskønne omgivelser

Mere end 450 år har Eltanggaard ligget i de naturskønne omgivelser i landsbyen Eltang udenfor Kolding og mange af de originale, historiske detaljer er bevaret den dag i dag. Hovedhuset er på over 630 kvadratmeter og bruges i dag til erhverv. Der er også tre længer med stald og lader på den over 38 hektar store grund - hvor der er mulighed for jagt og skovdrift.

Største selvejergård

Eltanggård var Eltang Sogns største selvejergård og er nævnt helt tilbage til 1545. Bertel Hansen efterlod sin familie en større formue ved sin død i 1655, men plyndringer under Svenskekrigen 1657-60 gik hårdt ud over Eltanggård. Under en arveretssag om gården i 1662 noteredes det, at der var stort set intet af værdi tilbage på gården.

I 1941 gjorde man et arkæologisk fund i haven, Eltanggårdfundet.

Eltanggårds nuværende hovedbygning er et trefløjet grundmuret anlæg, oprindelig fra 1787, hvor midterfløjen står på en høj granitkvadersokkel. I 1877 blev den ombygget til sit nuværende udseende, skriver Kolding Wiki.

Du kan se flere billeder af proprietærgården her...

Udgivet i Kolding

Flügger lukker produktionen i Sverige og produktionen samles i Kolding.

Flügger moderniserer og sammenlægger koncernens produktionsanlæg. Som led i dette vil den svenske produktion af vandbaseret maling fra 2022 være fuldt flyttet til Kolding, og produktionen af maling i Bollebygd, Sverige, lukkes derfor gradvist. I alt nedlægges 44 stillinger i Sverige – svarende til cirka 10% af vores samlede medarbejderstab i Sverige. Flügger beskæftiger i alt knap 1500 medarbejdere globalt.

Moderniseringen og sammenlægningen af produktionen sker for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel på mere miljørigtige produkter samt øgede regulatoriske krav. Flügger forventer, at produktionen af maling vil være 100% vandbaseret i løbet af 2020.

- Vi investerer 200 millioner DKK i vores produktion, så vi i højere grad er fremtidssikrede, samtidig med at vi samler vores produktion af maling i Skandinavien på ét anlæg. Vi er naturligvis kede af de konsekvenser, beslutningen får for de berørte medarbejdere, siger Jimmi Mortensen, CEO i Flügger group A/S, i en pressemeddelelse.

Moderniseringen af fabrikken i Kolding er påbegyndt, og den endelige ombygning forventes færdig i løbet af 2021.

Ovenstående kommer i forlængelse af den planlagte nedlukning af vores kinesiske produktion, som blev omtalt i koncernens årsrapport 2018/19.

Nyt spartelanlæg i Sverige

Flügger tog i sommeren 2019 det første spadestik til et nyt spartelanlæg. Anlægget etableres i tilknytning til det eksisterende lager i Sverige og skal imødekomme den fortsat stigende efterspørgsel på spartel. Anlægget ventes at stå færdigt i løbet af 2021.

- Efterspørgslen efter spartel er fortsat stigende, og vi har behov for øget produktionskapacitet, og derfor investerer vi cirka 70 millioner danske kroner af de i alt 200 millioner i et nyt spartelanlæg i Sverige. Samtidig har vi stort knowhow og viden indenfor produktion af spartel på vores fabrik i Sverige, og derfor er det et naturligt valg for os at beholde produktionen af dette i Sverige, slutter Jimmi Mortensen.

Initiativet påvirker ikke koncernens tidligere udmeldte forventninger.

Udgivet i Erhverv
Onsdag, 02 Oktober 2019

Kolding Byråd i øjenhøjde

Læserbrev af Ole Alsted (V), byrådsmedlem og formand for Lokaldemokratiudvalget, Viuf Stationsvej 1, 6052 Viuf.

Tirsdag den 1. oktober afholdt byrådet arrangementet ”Mad og Meninger” i samarbejde med Volkerts Fylke.

Ideen udspringer fra et forslag i Lokaldemokratiudvalget, hvor vi arbejder med endnu bedre borgerinddragelse, borgerressourcer og borgerforslag.

Det er en helt ny dialog form vi herved har afprøvet, og set ud fra et politisk synspunkt er jeg sikker på at det var en succes, masser af gæster og fyldte ide’ kort i lommen med hjem fra en hyggelig aften.

Vi fik herved også mulighed for at vise vi er helt almindelige mennesker, nemme at snakke med og vi også kan hjælpe med at bære tallerkner med ud i køkkenet efter spisning.

Nogle af inputs bliver måske ikke direkte forslag, men som minimum er de lagret i bevidstheden, og derved også med i tankerne fremadrettet når vi drøfter tingene, og laver politikudvikling.

Konceptet med at starte med at synge, efterfulgt af at snakke henover maden, ja så er det svært ikke at have en god og konstruktiv dialog. Dette er et fantastisk alternativ til den evige Facebook-krig hvor kun de få deltager, og hvor det er for nemt blot at skrive kradse kommentarer.

Tak til alle deltagerere, næste gang foregår arrangementet i Vamdrup. Hvis du har yderligere input eller feedback, så skriv endelig til undertegnede på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi ses! – i øjenhøjde.

Udgivet i Læserbreve

Nu kan der sendes sange ind til Dansk Melodi Grand Prix 2020. P4 Trekanten vil den næste måned opfordre sine lyttere til at deltage og være med til at vælge tre af de sange, der skal deltage i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Den næste måneds tid vil Dansk Melodi Grand Prix 2020 sætte sit præg på P4 Trekanten. I løbet af oktober måned vil P4 Trekanten nemlig opfordre lytterne til at indsende sangforslag til Dansk Melodi Grand Prix og på forskellig vis sætte fokus på, hvad en god sang bør indeholde.

I spidsen for Trekantsområdets jagt på den gode sang står Peter Ebberfeld, P4 Trekanten:

- Det ville da være fantastisk, hvis vi kunne finde den næste vinder af DMGP i Trekantområdet. Og kender jeg vores lyttere ret, har de både evnen og lysten til at lege med. Det bliver hamrende spændende, siger han i en pressemeddelelse.

Peter Ebberfeld vil også få hjælp af en lokal musikekspert i jagten på et godt bud på en vindersang i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Sidste chance for at sende en sang ind – hvad enten man bor i Trekantsområdet eller ej – er 1. november.

10 sange – tre af dem valgt gennem P4

Traditionen tro vil 10 sange deltage i Dansk Melodi Grand Prix i 2020. Men som noget nyt vil tre af sangene blive valgt med hjælp fra lytterne i DR’s ni distrikter. Det bliver Trekantsområdet dermed også inddraget i.

En særlig distriktsjury med repræsentanter fra hvert distrikt skal nemlig udvælge ni sange, der i starten af januar gennem en afstemning bliver til tre af de sange, der skal medvirke i Dansk Melodi Grand Prix ved tv-showet i Royal Arena i København den 7. marts.

Flere nyheder på vej

Udover den større inddragelse af lytterne på P4, der er den mest lyttede danske radiokanal, vil Dansk Melodi Grand Prix 2020 byde på en række øvrige nyskabelser. Dels et større samarbejde med det danske musikmiljø, dels en meget længere periode, hvor lytterne kan gå på opdagelse i årets sange og lære kunsterne og historierne bag at kende.

På et pressemøde i begyndelsen af december præsenterer DR detaljerne i disse planer.

Fakta

Du kan sende din sang ind og læse mere om reglerne for deltagelse her...

Vil du være publikum til Dansk Melodi Grand Prix 2020, kan du læse mere om billetsalget her...

Udgivet i Kolding

Når der opstår lækager i fjernvarme-rørene gælder det om at finde dem og fikse problemet hurtigst muligt.

Men det er ikke altid lige til – for rørene ligger i jorden, og skal graves op for at blive tjekket.

Det er dog blevet en hel del nemmere for fagfolkene hos TREFOR Varme.

Sidste vinter lavede selskabet et forsøg med droner, der afsøger fjernvarmenettet for fejl og brud. Og det gik så godt, at varmeforsyningschef hos TREFOR Varme, Helge S. Hansen, allerede nu er i gang med at planlægge, hvor dronerne skal flyve på den næste tur.

- Vi har haft dronerne ude en enkelt gang og det er gået rigtig godt. Vi har konstateret brud og fejl på ældre rør med teknologien, som det ville have kostet os mere tid og været mere omstændelige at finde uden, lyder det fra Helge S. Hansen i en pressemeddelelse.

Helt konkret har dronerne afsøgt 85 kilometer af det 1150 kilometer store ledningsnet. Hen over sommeren har fagfolk så fejlsøgt og repareret på de uregelmæssigheder, som dronerne har afsløret.

Det er gået så godt, at det nu bliver en fast del af proceduren i TREFOR Varme:

- Med dronerne har vi mulighed for at tage noget af vedligeholdet i forkøbet, så det er en effektiv løsning for både os, fordi så kan vi planlægge vores folks tid bedre, og selvfølgelig for kunderne, som fortsat kan stole på, at vi er på forkant, lyder det fra varmeforsyningschefen.

Og ikke mindst er det rentabelt i længden:

- Det er lettere at gå til og så sparer det penge, fordi drone-resultaterne er så præcise. Så det er helt klart en teknik, vi nu vil implementere her i TREFOR Varme, slutter Helge S. Hansen

Udgivet i Kolding

Traditionen tro er der julekoncert med Stig Rossen i Brændkjærkirken.

Kolding Flisepudser Laug af 1985 arrangerer traditionen tro tre julekoncerter med Stig Rossen og gæstesolist Jasmin Gabay lørdag den 7. december i Brændkjærkirken. Den første er klokken 15 og den er udsolgt, men der er stadig billetter til koncerterne klokken 17.30 og klokken 20.

Stig Rossen med kor og orkester er på juleturné for 25. gang, og Stig er super god til at få de fremmødte i den helt rette julestemning.

Stigs repertoire består af de smukkeste og mest elskede, danske julesalmer blandet med de bedste sange fra hans store, engelsksprogede repertoire.

- Flisepudserne glæder sig over, at vi for 25. år i træk kan invitere publikum ind til 3 julekoncerter samme dag. Der har været udsolgt hver gang, og det regner vi med sker igen i år, fortæller oldermand Otto Skak fra Kolding Flisepudser Laug i en pressemeddelelse.

- Vi har været koncertarrangør alle årene, samtidig er vi med til at give publikum en rigtig god oplevelse i julemåneden. Vi samler på den måde penge ind, som vi kan give til humanitære formål i Kolding. Der bliver hvert år til koncerterne uddelt beviser på donationer til modtagere, som Styrelsen i løbet af året har fundet frem til, kan modtage penge. Det er med til at skabe den helt rette julestemning i Kolding. Brændkjærkirken danner den flotteste ramme om koncerterne, siger Otto Skak.

- Julekoncerterne med Stig Rossen er hvert år bygget op om del af de vigtigste af julens budskaber. Når Stig Rossen drager på danmarksturné med sit juleshow, er det netop hygge og nærvær, som står øverst på repertoiret, siger oldermanden.

Billetter til koncerten klokken 17.30 og klokken 19 kan købes her...

Udgivet i Kolding

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative Vælgerforening i Kolding, Mariavej 9 6091 Bjert.

God kommunal økonomi skabes på realistiske budgetter der overholdes. Så enkelt er det!

Det virker som en parodi at sidde på tilhørerpladserne ved byrådsmøderne i Kolding byråd, og høre på de rigtig mange mere eller mindre dårlige undskyldninger, når talerne handler om budgetoverskridelser og økonomiske udfordringer.

Der er partier, der bruger rigtig meget taletid på at påpege fortidens synder, men glemmer at det budget de selv har lagt for 2019 skrider og at der er lige her og nu, at der skal tages ansvar.

Vi mener derfor i Den Konservative Vælgerforening i Kolding, at det er på sin plads, at komme med realistiske betragtninger. Vi mener at de økonomiske udfordringer bunder i både manglende styring og at det budget der blev lagt for 2019, indeholdt rigtig mange fugle på taget og luftkasteller af en karakter der ville medføre, at den nuværende økonomiske situation var forudsigelig og helt uundgåelig.

Som eksempel kan nævnes at der i budgettet blev indregnet mindre sygefravær for medarbejdere, og reduktion af budget på baggrund af indsigter fra Selvværd og Sammenhæng.

Vi er ikke overrasket over at økonomien i Kolding sejler. Men vi er virkelig bekymrede over, at udvalgs- og gruppeformænd på byrådsmøderne fremturer med at årsagen til den skrantende økonomi skal findes i årene forud, i stedet for at tage ansvar for det budget der blev lagt.

Kære byrådspolitikere! Det er jer der har ansvaret, jer der lægger budgetterne og det er jer der skal sikre, at driften lever op til det budgetlagte. Det var ikke i fortiden, men det er i nutiden, at økonomien sejler.

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 02 Oktober 2019

Et vigtigt skridt for Marina City

Kystdirektoratet har sagt god for, at planlægningsarbejdet for Marina City kan fortsætte. Herefter kan planer og miljørapport behandles politisk med henblik på at blive sendt i høring. Første spadestik til Marina City på sydsiden af Kolding Fjord vil kunne tages før sommerferien 2020.

Kystdirektoratet er myndighed på vandarealerne og dermed en vigtig samarbejdspartner i udviklingen af Marina City. Efter en lang dialog er der nu opnået enighed mellem Kolding Kommune og Kystdirektoratet om det videre forløb. Herefter kan planer og miljørapport rettes til og behandles politisk, oplyser Kolding Kommune.

Kommunen satser på politisk behandling af forslagene med offentlig fremlæggelse hen over vinteren og endelig vedtagelse til foråret 2020. Hermed vil anlægsarbejderne kunne påbegyndes før sommerferien 2020.

Når plangrundlaget er endelig godkendt, kan de første anlægsarbejder sættes i gang. Her er dels tale om en stor entreprise med uddybning, inddæmning og opfyldning, dels byggemodning med de første ændringer af Skamlingvejen, nye indkørsler og den nye bådoplagsplads vest for Marina Syd.

Herudover arbejdes der bl.a. med et nyt vandsportscenter centralt i området, mulighederne for husbåde i området og udformningen af ydermolen. I løbet af vinteren skal der også arbejdes videre med detaljerne i selve havneanlægget samt faciliteter for handicapsejlerne. Her gøres ligeledes klar til det første salg af byggemuligheder i området.

Siden projektet blev sat i gang tilbage i 2014, er der investeret op mod 12 mio. kr. i en lang række tekniske undersøgelser og rapporter, juridisk bistand, landinspektørarbejde og lignende. Dette har været nødvendigt for at kunne udarbejde et tilstrækkelig detaljeret projekt, som Kystdirektoratet og andre myndigheder har kunnet forholde sig til. De mange tekniske undersøgelser har også været en forudsætning for at kunne udarbejde det detaljerede projekt for Marina City.

Udgivet i Kolding