Artikel filtreret på dato: Onsdag, 07 November 2018

Onsdag, 07 November 2018

Kvinde fik selv slukket "brand"

Trekantområdets Brandvæsen blev onsdag aften kaldt til brand i en villa i Kolding. Beboeren fik selv slukket branden.

Onsdag aften ved 18.45-tiden blev Trekantområdets Brandvæsen station Kolding kaldt til brand i en villa på Broagervej i Kolding:

- Der var udbrudt brand i en stikkontakt - der var som sådan ikke brand - men det gav en del røgudvikling, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Husets beboer - en 45-årig kvinde - fik selv slukket ilden eller overgangen i stikkontakten, oplyser politiet.

Foruden brandvæsnet var der en ambulance samt en patruljebil på stedet. Der blev dog ikke brug for ambulancen:

- Det er helt rutinemæssigt, at der kommer en ambulance, slutter Jesper Brian Jensen.

Politiet oplyser, at dele af villaen er sodskadet.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 07 November 2018

Bilister kørte galt i tågen

Inden for godt en times tid skete der tre harmonikasammenstød på motorvejen.

Sydøstjyllands Politi havde travlt sidst på eftermiddagen samt tidligt onsdag aften:

- Området er ramt af tæt tåge. Bilister kører for stærkt eller for tæt på hinanden og så går det galt. Tre gange mellem klokken 17.30 og 18.45 havde vi tre harmonikasammenstød på motorvejen omkring Kolding. Heldigvis kom ingen personer noget til, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Motorvejen ved Kolding var flere gange kortvarigt lukket på grund af uheldene.

Politiet opfordrer bilister til at afpasse parten til forholdene på vejene.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 07 November 2018

Julekoncert tæt på udsolgt

Stig Rossen kan også i år opleves til julekoncerten i Kolding.

Sangeren Stig Rossen trækker folk til huse, når han giver sin traditionsrige julekoncert i Brændkjærkirken.

Koncerterne klokken 15 og 17.30 er allerede udsolgt. Der er endnu få billetter til koncerten klokken 20.

Bag julekoncerten står Kolding Flisepudser Laug af 1985. De vil som tidligere år uddele donationer til gode formål i Kolding, fortæller Laugets oldermand, Otto Skak, i en pressemeddelelse.

Ved julekoncerten byder Stig Rossen på et bredt repertoire fra ind- og udland. I år har sangeren taget Andrea Lykke Oehlenschlæger med som gæstesolist.

Andrea Lykke Oehlenschlæger har sunget sammen med blandt andet The Antonelli Orchestra, Mads Langer, Simon Kvamm fra bandet Nephew og hun har også optrådt for Dronning Margrethe.

De tre julekoncerter afvikles søndag den 8. december.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 07 November 2018

Aaarggh! Så gør dog noget

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

På Tv’et var der endnu engang var et medie indslag om, at 25% af de unge skal tage en erhvervsuddannelse i 2020.

Vi bliver lige i tiden blæst ørene fulde af at flere skal tage en erhvervsuddannelse, og jeg er da fuldstændig enig. MEN så vis da fra politisk side af at man virkelig mener det! Start da som minimum med at:

1) Fjerne de forbandede karakterkrav for at komme ind på Erhvervsuddannelserne.

2) Gør EUX uddannelsen attraktiv for mestrene, så folk der vil have en gymnasial uddannelse sammen med svendebrevet, kan finde en læreplads.

3) Få styr på den nye FGU, det sejler mand, os der sidder i de nye bestyrelser, er nødsaget til at læse teksten mens den bliver skrevet, fordi man ikke er blevet færdig i tide, VENNER? Det er august 2019 lige om lidt, og der er unge mennesker der ikke kender noget som helst til det tilbud de måske skal starte i om mindre end et år.

Viljen til at gøre det rigtige for håndværksfagene er der jo. Det seneste nye er at Regeringen og DF, har fjernet besparelserne på erhvervsskolernes budget til næste år, det er fantastisk, så mangler vi bare det sidste.

Så fik Kloakmesteren luft! Beklager opstødet, men når man sidder og taler med unge mennesker der fravælger en fremtid som håndværker, fordi de ikke “igen” vil bekræftes i at de ikke kan læse eller regne, så bliver jeg altså både harm og ærgerlig over, at alle de gode tanker, ikke følges op med handling.

Udgivet i Læserbreve

Byrådsmedlem i Kolding Kommune Karina Lorentzen er rasende over, at Contrans bevidst bryder loven omkring chauffør-hvil. Hun vil have politiet på banen – eller politikerne til at give kommunerne kontrolbeføjelser.

I mandagens udsendelse på TV Syd stod transportselskabet Contrans’ direktør frem på tv og erkendte, at han har chauffører, der tager deres lange 45 timers hvil i lastbilerne i industrikvartererne. Det er ulovligt, og det får SF’s byrådsmedlem i Kolding Kommune, hvor Contrans holder til, til at kræve politiet på banen, skriver byrådsmedlem i Kolding, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

- Det er helt utroligt, at direktøren for Contrans står frem på tv og siger, de ikke overholder loven. Reglerne om 45-timers hvilet er til for at beskytte chaufføren mod at leve som omvandrende lastbilnomade, mener Karina Lorentzen.

- Enten bør politiet komme ud af starthullerne og få kontrolleret det her – eller også må folketinget give kommunerne mulighederne for at kontrollere, at der ikke overnattes på vejene i industrikvarterer eller andre steder, hvor de ikke hører hjemme. Alt andet er at understøtte de brodne kar i en unfair konkurrence mod ordentlige firmaer.

Karina Lorentzen har – da hun sad i Folketinget – spurgt justitsministeren til kontrollen af 45-timers hvilet. Det kontrollerer politiet ikke, fordi de anser det for ”en social foranstaltning” og uden risiko for færdelsessikkerheden.

Efter Kurt Beiers chaufførskandale, hvor det blev afsløret, at en række filippinske chauffører boede under kummerlige vilkår og arbejdede til 15 kroner, er lyset blevet kastet på en række andre transportselskaber. I den anledning bragte TV Syd et indslag med Contrans direktør Axel P. S. Juncker.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 07 November 2018

Flere lærere udsættes for vold

Læserbrev af Trille Nikolajsen (V), byrådsmedlem, Spurvevej 8, Vester Nebel.

En undersøgelse viser at hver femte lærer i de danske folkeskoler har været udsat for vold inden for det seneste år, og hver fjerde lærer har været udsat for trusler. Er der sket et skred i den danske folkeskole, har vi børn i normalklasserne som ikke magter at være der.

Folkeskolen er en grundsten i vores demokratiske samfund. Lærerne er en nøgleresurse, men er vi gode nok til at passe på dem? Når vi har lærere der ikke kommer tilbage på arbejde efter en voldsepisode, så skal der gøres noget.

Jeg mener bestemt ikke at lærere skal ikke have flere magtbeføjelser der giver mulighed for at tag fat i eleven. Men vi skal finde nogle løsninger der muliggør, at lærerne fortsat vil udføre deres job OG at alle de andre elever ikke bliver ufrivillige gidsler i nogle konflikter.

Men hvordan udgår vi, at børn kommer ud i en situation hvor de bliver fattige på ord og tyr til vold? Og hvad med de andre børn som er vidne til vold fra klassekammerater.

Flere lærere fortæller mig, at det er et tabu - et emne vi ikke taler om. Det skal vi have ændret allerførst. Vi skal turde italesætte og skabe muligheder og løsninger for at lærere og ledere kan få løst udfordringerne.

Så begrav tabuet og lad os gå sammen om at skabe rammer i folkeskolen, der er med til at styrke lærernes autoritet. Det må være et fælles ansvar. Lærerne skal have den støtte de har brug for, og forældrene skal igennem opdragelse bakke skolen og lærere op. Lærerne skal ikke stå alene uden handlemuligheder.

Respekt til lærerne, der hver dag arbejder for at give vores børn den viden og dannelse, der er fremtidens grundsten i vores demokratiske samfund.

Udgivet i Læserbreve