Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 06 November 2018

Tirsdag, 06 November 2018

Frivillige får "peptalk" af kendis

Torsdag den 29. november inviteres alle frivillige i Kolding Kommune til Powerdag. Formålet med dagen er, at de frivillige får en udbytterig dag, som de går fra med en god oplevelse, øget kendskab til hinanden og øgede kompetencer.

Kolding Kommune arbejder med frivillige på mange fronter. Samarbejdet omkring og med de frivillige foregår primært inden for de enkelte fagområder. Ønsket er derfor at lave en Powerdag på tværs, så de frivillige får mulighed for at få udvidet deres netværk og lære af hinanden.

Innovationsfabrikken danner rammen om dagen, hvor der blandt andet bydes på et foredrag med den danske skuespiller Peter Mygind, forskellige valgfrie oplæg samt aftensmad og networking. Så hvad enten man kommer for at blive klogere på opgaverne omkring regnskab i en forening, få fif til rekruttering af nye frivillige, høre om fundraising eller noget helt fjerde, så er der noget for enhver smag. Det er bygget således op, at deltagerne sammensætter deres eget program i forhold til, hvilke oplæg de vil høre.

- De frivillige i Kolding Kommune gør et kæmpe stykke arbejde. Det vil vi gerne værdsætte ved at give dem en aften, hvor vi dels siger tak for deres frivillige engagement og samtidigt giver dem muligheden for at få opgraderet deres viden på områder, de lige står og mangler, fortæller byrådsmedlem Merete Due Paarup i en pressemeddelelse.

Det er første gang, der bliver lavet en frivilligdag på tværs. Kolding Kommune håber på stor opbakning til dagen, så dagen bliver en tilbagevendende begivenhed med nyt indhold. Deltagelse er gratis og kræver tilmelding, men af hensyn til størrelsen af lokalerne, er der et loft på 300 deltagere.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 06 November 2018

Julemarked på Trapholt

Trapholts populære julemarked tiltrækker hvert år udstillere og besøgende fra hele landet. I år præsenterer 55 særligt udvalgte kunsthåndværkere og designere deres unikke produkter – midt i Trapholts smukke arkitektur.

Kunsthåndværkere og designere fra hele landet udstiller og sælger unikke julegaver i træ, læder, tekstil, keramik, smykker, papir og glas på Trapholts julemarked i weekenden 1.-2. december. Trapholt har nøje udvalgt udstillerne for at sikre markedets høje kvalitet og variation, og gæsterne vil i år se en fin blanding af nye unge talenter samt anerkendte kunsthåndværkere fra tidligere år.

- Glæden ved vores julemarked er muligheden for at møde kunstnerne og høre om de tanker og processer, der ligger bag produkterne. Blandt udstillerne oplever vi i år en gennemgående bølge af bæredygtighed og fokus på solidt kunsthåndværk, siger Maria Vallø Strauss, arrangementsansvarlig på Trapholt, i en pressemeddelelse.

Foruden kunsthåndværkerne og designerne byder julemarkedet på stemningsfyldt live julejazz, hvid gløgg, æbleskiver og brunch og julemarkedets gæster – store som små - kan lave Kay Bojesen sprællemænd i den kreative workshop.

Gæsterne kan naturligvis også gå på opdagelse i resten af Trapholt og opleve den populære udstilling ’Kay Bojesen – Humøret i dansk design’, ’Danish Modern’ udstillingen om Nanna Ditzel samt den permanente Richard Mortensen udstilling.

Ønsker man flere oplevelser og et særligt indblik i dansk design, er der mulighed for at fuldende dagen med en guidet introduktion til Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus.

Fakta

Julemarkedets åbningstid og entré: 1. og 2. december kl. 10-17. Entrébillet 55 kroner, der også giver fri adgang til resten af museet.

Guidede omvisninger i Arne Jacobsens sommerhus kl. 11, 13 og 15 af ca. ½ times varighed.

Café Trapholt serverer brunch, æbleskiver og hvid gløgg.

Udgivet i Kolding