Artikel filtreret på dato: Fredag, 30 November 2018

Elvis Comic (S) besøgte fredag Kolding Havn.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem i Kolding, Elvis Comic, besøgte fredag Kolding Havn.

Det skete på initiativ af en lang række medarbejdere på havnen samt Danske Havnevirksomheders Lokalforening Kolding, skriver byrådspolitikeren i en pressemeddelelse.

Elvis Comic blev indbudt til en lille festlighed på havnen, fordi han, som den eneste, stemte imod nedlæggelsen af Kolding Erhvervshavn, da det var på byrådsmødet tirsdag.

Elvis Comic holdt en kort tale, hvor han forklarede, hvorfor han stemte imod: han ville hellere bevare erhvervshavnen og de mange arbejdspladser. Han synes desuden, at Kolding Havn er en del af Koldings DNA. Han indvender også, at processen omkring beslutningen i byrådet har været for hektisk, at alle ikke er blevet hørt i sagen. Han blev mødt med klapsalver fra de mange fremmødte - omkring 100 nåede frem indenfor den lille time arrangementet varede fredag middag.

I dagens anledning var der opstillet en pølsevogn i "Krangården" på havnen og snakken gik lystigt om erhvervshavnen og fremtiden.

Se flere billeder længere nede på siden...

Udgivet i Kolding
Fredag, 30 November 2018

Bagerforretning lukker efter 21 år

Nu er det endegyldigt slut med bagerbrød fra Den Gyldne Ovn.

Efter 21 år i Kolding er det slut med bagerbrød, kager og sandwich fra Den Gyldne Ovn i Bredgade, skriver Ugeavisen Kolding.

Bagerikæden Den Gyldne Ovn gik konkurs i 2011 og har siden haft flere forskellige ejere i Kolding. Det er dog ikke lykkedes at få en sund forretning ud af det.

Ejer af Den Gyldne Ovn gennem de seneste to og et halvt år - Skovs Bagerier - lukker i dag den 30. november. Bagermester Morten B. Jensen kaster håndklædet i ringen:

- Det har desværre vist sig ikke at være en rentabel forretning med de udgifter, der hører til at drive en butik i midtbyen. Hvis der havde været større opbakning, var planen, at der skulle have været komplet bageri igen og bagt brød og kager dagen lang, men så langt nåede vi desværre ikke, siger bagermesteren til Ugeavisen Kolding.

En del af konceptet fra Den Gyldne Ovn fortsætter i Skovs Bagerier ved Liva i Domhusgade og på Galgebjergvej.

Udgivet i Kolding
Fredag, 30 November 2018

-Du er SÅ gammel

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Min gode ven Rasmus og jeg diskuterer ofte med et glimt i øjet, om svendebrevet eller det grønne bevis er vægtet højest når man taler ECTS point! Én ting Rasmus og jeg vi er helt enige om, det er at når man skal uddanne sig, så er det vigtigt at lave noget man godt kan lide, og så er det altså mindst lige så godt at blive landmand eller struktør som det er at tage en universitetsuddannelse.

Der er bare lige ét problem, og det er, at når man starter med at arbejde, som ufaglært eller med en erhvervsuddannelse i rygsækken, så starter man i en noget yngre alder end dem der læser til Cand. - noget fint noget, og så er der bare rigtig lang tid til man skal på pension.

Jeg er kloakmester og da jeg er født i 1984, så jeg skal arbejde til jeg er 72 år gammel Er du da klog mand det er gammelt, det holder sådan et kloakkadaver ikke til, det ved jeg, for jeg har allerede en dårlig skulder, en svag lænd, kroniske smerter i det ene knæ og nedsat hørelse på det ene øre, og jeg er ikke engang halvvejs mod de 72 år endnu.

Der er simpelthen nogen der skal tænke sig om når man laver lovgivning! En bil bliver jo ”pensioneret” alt efter hvor meget den har kørt, og ikke efter hvor gammel den er, det skal vi da også bare gøre! Når man har arbejdet i 45 år, så bør man være pensionsberettiget.

Så kan alle dem der læser til noget, hvor man stryger en skjorte hver dag, gå det senere på pension, for nogen af dem er jo næsten jævnaldrende med mig inden de er færdige med at læse, og så kan de da sagtens holde til at arbejde det længere, for de er jo ikke engang begyndt at få skiftet tændrør endnu.

Nu er jeg jo trods alt liberal helt ind i hjertet, og har naturligvis startet min egen private pensionsopsparing, da jeg under ingen omstændigheder skal arbejde med jord, kloak og beton til jeg er 72.

Udgivet i Læserbreve

Oftest ender udtjente vinduer deres liv på genbrugspladsen, men elever på Hansenberg sikrer gamle vinduer fra Marielundskolen en bedre skæbne.

Marielundskolen bliver i denne tid renoveret med blandt andet nye vinduer. De 27 år gamle vinduer lever ikke op til nutidens høje energikrav, og er skiftet ud med topmoderne trelags termovinduer. Sædvanligvis betyder det, at entreprenøren får besked på at aflevere de gamle vinduer på genbrugspladsen.

Byggetekniker Holger Iversen fra By- og Udviklingsforvaltningen, der står for renoveringen på Marielundskolen, var dog vaks ved havelågen og kontaktede i stedet sin kollega Stella Steen Jensen, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Hun står i spidsen for Kommunens satsning på cirkulær økonomi, der blandt andet har fokus på at genbruge materialer i stedet for at smide dem ud. Hun greb på stedet muligheden for at forlænge de 164 vinduers levetid.

- Selv om vinduerne er utidssvarende og ikke kunne isolere skolen tilstrækkeligt mod kulde, kan de sagtens få en ny funktion. Som cirkulær økonomi-kommune vil vi rigtig gerne gå forrest og vise de muligheder, der er for at give gamle materialer nyt liv, fortæller Stella Steen Jensen. Hun kom i kontakt med faglærer Per Madsen fra Hansenberg, der straks sagde ja tak til en tredjedel af vinduerne. De passer nemlig som fod i hose til et tre uger langt uddannelsesforløb for EUD og EUX-elever, der handler om bæredygtigt byggeri.

Vinduer bliver til væksthuse

På Hansenberg fik eleverne en opgave, hvor de skulle designe og udføre et produkt, hvor der skulle indgå genbrugsmaterialer. Eleverne designede både højbede og fire væksthuse.

- De gamle vinduer passer perfekt ind i tankegangen omkring faget bæredygtigt byggeri, hvor vi blandt andet laver produkter med genbrugsmaterialer. Vi har fået et såkaldt ressourcepas fra Kommunens RE:DIRECT-projekt, hvor vi kan hente materialer på genbrugspladsen. Eleverne har været fyr og flamme, er gået all in på opgaven og har fx fundet en dør på genbrugspladsen til væksthusene, fortæller Per Madsen.

Når væksthusene er helt færdigbyggede, skal de placeres i Kommunens terapihave, i en daginstitution og på to skoler, Sanseslottet i Vonsild, Sjølund-Hejls Skole og Kongsbjergskolen i Lunderskov.

Skillevægge i genbrugscenter

Udover Hansenberg har renovationsafdelingen i Kolding Kommune også fået en tredjedel af vinduerne. De skal meget passende bruges i det nye genbrugscenter på Bronzevej som rumdeler i det nye byggeri.

- Det giver rigtig god mening for os at genbruge byggematerialer i vores nye genbrugscenter og på den måde inspirere borgere og virksomheder, der kommer forbi. Hele idéen med det nye genbrugscenter er, at det skal bygges op omkring direkte genbrug, hvor borgerne både kan aflevere og hente materialer og på den måde fremme cirkulær økonomi, forklarer Martin Pedersen Stub, der er projektleder for det nye genbrugscenter.

Den sidste tredjedel af vinduerne indgår i et samarbejde med Hedensted Kommune omkring cirkulær økonomi.

Udgivet i Kolding

Politiet har starter den årlige jagt på spritbilister.

Politiets traditionelle landsdækkende spirituskontroller i trafikken forud for julen startede torsdag, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiets fokus og kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Der vil også blive udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden. I hele uge 50 indgår kontrollerne i det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Ydermere vil politiet gennemføre målrettede spirituskontroller 1. og 2. juledag hvor julefrokosterne typisk står i familiens tegn.

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Kontroller fortsætter frem til 2. juledag

De landsdækkende julespirituskontroller vil løbe frem til og med onsdag den 26. december 2018.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2017 blev i alt 275 bilister sigtet for spirituskørsel og 180 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen. Derudover blev der registreret 62 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 11 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

- Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket.

Sådan forhindrer du spirituskørsel

Fortæl ham eller hende, at du har det skidt med, at han/hun kører

Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne

Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden

Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen

Tilbyd en overnatning

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket

Hvis han/hun alligevel kører, så kontakt politiet på telefon 114.

Udgivet i Syddanmark
Fredag, 30 November 2018

Igen gratis parkering i julen

Julehandlen kan gå lidt lettere med gratis parkering i Kolding City.

Igen i år er det gratis at parkere på de kommunale betalingspladser i Kolding midtby alle lørdage i december samt alle dage mellem jul og nytår. I forvejen er det gratis at parkere om søndagen på betalingspladserne.

Kniber det med at finde et sted at sætte bilen i den travle julemåned, så giver en ny mobilvenlig hjemmeside fra kommunen dig mulighed for at finde nærmeste ledige p-plads ved hjælp af mobiltelefonen.

Sammenlagt findes der godt 2.300 kommunale parkeringspladser i Kolding midtby, og heraf er cirka en fjerdedel betalingspladser.

Udgivet i Kolding

Fire uger for tidligt blev hunden Bella solgt på Fredericia Banegård. Ifølge Dyrenes Beskyttelse sker det alt for ofte, at folk køber deres nye hvalp af en ulovlig hundehandler. Men uden sundhedstjek og vacciner hos dyrlægen, får man med stor sandsynlighed en syg hvalp.

I tirsdags kom en lille Pomeranian-hvalp ved navn Bella til Dyrenes Beskyttelses internat på Fyn. Hun vurderedes til kun at være ti uger gammel, men for seks uger siden blev hun købt på Fredericia Banegård, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ifølge loven må en hvalp ikke blive taget fra sin mor, før den er mindst otte uger gammel, men for Bella og hendes mor skete det allerede efter fire uger.

- Når man er så lille, har man brug for sin mor. Men dét er ulovlige hundehandlere, der sælger hvalpe fra europæiske hvalpefabrikker, ligeglade med. For dem er det pengene, der tæller. Så vi ser hvalpe, der kommer fra uansvarlige opdrættere, der ikke sørger for at give dem en god start på livet. De skal bare producere flest mulige hvalpe med profit for øje, fortæller Lene Frahm, internatsleder på Fyns Internat.

Tydelige tegn på, at en hund kommer fra en hvalpefabrik er, når sælger vil handle uden for hjemmet, presser hundekøberen til at tage hvalpen med det samme, og hvor der ikke udleveres en sundhedsbog og købskontrakt med hvalpen. Fra hvalpefabrikkerne bliver hundene transporteret nærmest direkte til deres nye ejere i Danmark, så derfor har de sjældent et hjem, hvor de vises frem.

Blot ét eksempel på et stort internationalt problem

Bella er langt fra et enkeltstående tilfælde. Ifølge en EU-rapport fra 2015 handles der hvert år over en halv million hunde mellem EU-landene, hvor de hverken registreres, dyrlægetjekkes eller får en omsorgsfuld og kærlig opvækst sammen med deres mor. Bella var allerede syg, da hun blev solgt, og var ikke vaccineret og sundhedsundersøgt.

- Køb af hunde gennem onlineannoncer på fx DBA, Gul og Gratis eller Facebook har været med til, at give hvalpefabrikkerne kronede dage. Tidligere var det et udenlandsk problem, men fordi der er så enorme summer at tjene på handel af hunde, er det nu også udbredt i Danmark, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hvis man er i tvivl om en opdrætters troværdighed, så undlad at købe hvalpen, opfordrer han, ellers risikerer man at støtte en ulovlig industri med store velfærdsmæssige problemer for de avlsdyr og hvalpe, det involverer. Så længe der er efterspørgsel, vil de europæiske hvalpefabrikker fortsætte med at producere hvalpe, som avles under helt uacceptable forhold.

Hvis man har mistanke om vanrøgtede dyr eller ulovligt opdræt, skal man kontakte politiet eller Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

5 gode råd til hvalpekøbere

Hvalpen skal være mindst otte uger gammel.
Hvalpen skal stå i Dansk Hunderegister.
Sørg for også at se hvalpens mor.
Køb aldrig, hvis du er i tvivl.
Kontakt politiet eller 1812 ved vanrøgt.

Udgivet i Syddanmark