Artikel filtreret på dato: Torsdag, 22 November 2018

En ny type skinnefræser gnaver sig i den kommende tid gennem dele af det danske jernbanelandskab. Skinnefræseren fjerner bittesmå revner i skinnerne, og første stop på turen er strækningen mellem Kolding og Rødekro.

Flere gange om året fræser, sliber og høvler Banedanmark spor og sporskifter på jernbanenettet for blandt andet at fjerne bittesmå revner i skinnerne og optimerer afstanden mellem skinnerne. Det sikrer, at sporet er i god form og ikke kræver så mange reparationer.

En ny og hurtigere skinnefræser gæster i denne tid landet, hvor den skal fræse sporet på udvalgte strækninger for at se, om den kan supplere eller erstatte slibetoget, som plejer at besøge landet en gang om året, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at højhastighedsfræseren er i landet. Her vil vi blandt andet teste, om fræsningen er af en kvalitet, så den kan erstatte eller supplere den normale skinneslibning.

- En af fordelene ved den nye skinnefræser er, at den ikke skulle give de støjgener fra skinnerne, som der normalt kommer i en måneds tid efter en slibning, siger vedligeholdelsesleder Pernille Skovrup fra Banedanmark.

Vigtig del af vedligeholdet

Hvert år kører der over 1,2 millioner tog på de danske skinner. Det slider på skinnerne, og der kan opstå bittesmå revner, rifler og bølger på skinnernes overflade.

Derfor er de forskellige specialtog en vigtig del af vedligeholdelsesindsatsen på den danske jernbane.

- En fræsning er med til at sikre, at skinnerne holder længere, og samtidig reducerer det risikoen for skinnebrud, når revnerne bliver fjernet ved en præventiv slibning, siger Pernille Skovrup.

Kører om natten

Fræsetoget kører om natten, så togdriften generes mindst muligt. Om dagen bliver det renset og klargjort. Klargøringen kan give støjgener for naboer, der bor tæt ved togets standplads. I hele perioden holder toget i Kolding i dagtimerne.

Toget kører efter følgende plan:

24.-25. november: Taulov-Kolding
25.-26. november: Taulov-Lunderskov
26.-27. november: Lunderskov-Kolding
27.-28. november: Kolding-Vamdrup
28.-29. november: Lunderskov-Rødekro
29.-30. november: Vojens-Rødekro

Udgivet i Kolding
Torsdag, 22 November 2018

Par stak af fra hotelregning

Ungt par stak af fra hotelregning.

Forpagteren af Hotel Vamdrup har meldt et ungt par til politiet efter de stak af uden at betale for deres ophold på hotellet, skriver netavisen Sebro Press.

Politiet har efter et par dages efterforskning fået fat i kvinden:

- Hun opholdt sig på en adresse her i Vamdrup. Og så får vi nok også snart fat i manden, som efter vore oplysninger befinder et sted udenbys, fortæller politiassistent Ken Nissen, fra Landpolitiet i Vamdrup og Lunderskov om episoden til Sebro Press.

Boede på hotellet i fem dage

Det unge par, en kvinde på 22 år og en mand på 26 år, indlogerede sig på hotellet, og blev der i fem dage:

- De boede spiste og drak for cirka 5.000 kroner inden de i nattens mulm og mørke bare forlod hotellet uden at betale. Og det går altså ikke, siger Ken Nissen til netavisen.

Foreløbig har politiet præsenteret kvinden over for en sigtelse for bedrageri, og det samme vil ske med manden, når poltiet finder frem til ham:

- Vi ved også nu, at parret har flere lignende forhold på samvittigheden. Det er blandt andet nu kommet frem, at de også har forladt et hotelophold i Nyborg uden at betale, slutter Ken Nissen.

Udgivet i Vamdrup
Torsdag, 22 November 2018

-Tak for din indsats

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Af flere omgange, har jeg været med i ”politiker praktik” i dag og aftenvagt, hos både privat og kommunal hjemmepleje. Noget af det der rører mig mest, er når jeg oplever den professionelle ro og empati, de assistenter og hjælpere jeg har været med, udviser i borgernes hjem.

Hvis vi kigger på de faktiske tal, så ser vi lige nu på en kommunal bombe! I 1943 blev der født ca. 96.000 mennesker, 40 år senere i 1983, blev der født ca. 36.000 mennesker.

Vi må aldrig betegne mennesker for en byrde, og det kommer jeg heller aldrig til i denne sammenhæng, men fakta er, at der er alt for få kloge hænder til at varetage den service, vores ældre medborgere fortjener, når livet ikke længere kan klares uden hjælp.

En kombination af lave fødselstal i firserne, og et styrtdykkende antal ansøgere på de danske erhvervsskoler, gør at der skal handles nu.

Så kære SOSU, tusind tak for din indsats. Jeg vil gøre mit, til at fortælle vidt og bredt om vigtigheden af at du får mange flere kolleger, der ligesom dig, tager udgangspunkt i borgerens centrum, og skaber ro værdighed i livet for nogen af dem der har det svært.

På Christiansborg er der et begyndende fokus på manglen af kloge og varme hænder, og det er rigtig godt, men tempoet skal altså skrues gevaldigt op, og det samme skal den positive omtale af erhvervsskolerne. Så lad os begynde nu, flere kloge hænder! Tak!

Udgivet i Læserbreve

Julelotteriet er aflyst i år.

Det traditionsrige Lions Julelotteri, som Lions Kolding og Lions Bramdrupdam har stået for i en årrække, er aflyst i år.

Foreløbig er Lions Julelotteri 2017 det sidste.

Årsagen er, at det er blevet vanskeligere, at skaffe sælgere til lotteriet.

- Det er selvfølgelig med stor beklagelse, at vi har set os nødsaget til at tage dette drastiske skridt, da der årene igennem har været mange trofaste aftagere til Lions Julelotteri, siger medlem af det tidligere Julelotteriudvalg, Stig Gilling, i en pressemeddelelse.

- Vi har pr. brev gjort alle tidligere sponsorer til lotteriet opmærksom på vores beslutning. Lions overvejer alternative aktiviteter, og håber samtidig, at vi på et senere tidspunkt må henvende os til jer og nyde samme opbakning, som I har givet julelotteriet. Vi vil gerne endnu en gang takke alle sponsorerne, som har været medvirkende til, at vi i så mange år har kunnet udgive Lions Julelotteri, slutter siger Stig Gilling.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 22 November 2018

Mere lys og mere fællesskab

Mere lys og mere fællesskab i Nicolai Kultur i Kolding.

Den verdensberømte lysdesigner Jesper Kongshaug står bag en ny lysinstallation i Nicolai Gården.

Hos Nicolai Kultur mødes årets mørkeste tid med mere lys, når en ny lysinstallation åbnes i forbindelse med Kolding Light Festival torsdag d. 6. december kl. 17.00.

Bag installationen står den internationalt kendte lysdesigner Jesper Kongshaug, der blandt andet har lavet lysinstallationen ”Northern Lights” ved John F. Kennedy Center i Washington D.C., lyssætningen ved museet Ragnarock i Roskilde samt en tematisk lysinstallation i Grønnegade i Odense. Derudover er han også adjungeret professor ved Designskolen Kolding.

Den nye installation i Nicolai Gården har flere funktioner end blot at oplyse gården i mørket. Den er nemlig interaktiv, så brugerne via SMS-koder kan ændre den stemning projektørerne giver i gården. På den måde kan lysinstallationen også skabe fællesskaber alt ud fra hvilke stemninger, brugerne mener, den skal have, for at passe til dét, de laver.

Selve installationen kommer til at bestå af tre bevægelige projektører, der kan indstilles på forskellige måde og pege i mange forskellige retninger, så der er mange muligheder for oplysning.

- Vi er meget stolte af at kunne præsenterer et lysdesign af Jesper Kongshaug i Nicolai Kultur, siger leder Mette Dalby Strømgaard og fortsætter: - i Nicolai mener vi, at kulturen er noget vi skaber i fællesskab, derfor har det været vigtigt for os, at brugerne får mulighed for selv at sætte lyset, så det passer til deres arrangement. Derudover er det vigtigt, at folk er glade og trygge i gården, også selvom mørket er faldet på. Derfor er det skønt at vi fra starten af december kan tilbyde en ekstraordinær oplevelse og en oplyst gård til glæde for alle.

Alle er velkomne til åbningen i Nicolai Gård d. 6. december kl. 17.00.

Åbningen af lysinstallationen er samtidig startskuddet på tre dage, hvor Nicolai Komplekset slår dørene op i tidsrummet 17.00 til 21.00 til et væld af aktiviteter, mad og hygge for hele familien.

Udgivet i Kolding