Artikel filtreret på dato: Onsdag, 21 November 2018

Der er risiko for, at der er metalstykker i frikadellerne.

Tulip Food Company tilbagekalder et parti GO’E Kyllingefrikadeller. Årsagen er, at der er risiko for mindre metalstykker i kyllingefrikadellerne, oplyser Fødevarestyrelsen.

Det drejer sig om GO’E Kyllingefrikadeller 500g med holdbarhedsdatoen - bedst før 10.08.2019.

Kyllingefrikadellerne er solgt i Netto-butikker i hele landet.

Hvis du spiser kyllingefrikadellerne, risikerer du at få skader på tænder, i munden eller svælget.

Tulip Food Company oplyser, at fejlen er opstået ved fejlindstilling af produktionsudstyr.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at frikadellerne leveres tilbage til Netto.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 21 November 2018

Teater fejrer 10 års fødselsdag

Mungo Park Kolding fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus og tilbageblik.

Mungo Park Koldings fødselsdag markerer et tiår med fantastiske forestillinger og store oplevelser for en masse mennesker, skriver Mungo Park i en pressemeddelelse.

Teatret har de seneste 10 år produceret mere end 30 forestillinger, herunder Seest, Rindal, De Stuerene og Hva Så Europa. Dagen fejres med åbent hus, fødselsdagskoncert og tilbageblik. Og i ægte fødselsdagsstil serveres der fødselsdagsboller og kage bagt af Jesper Søvndal, som udover at have medvirket i Den Store Bagedyst på DR1, også har arbejdet på Mungo Park Kolding i en årrække.

- Kunst og kultur er noget af det, der binder os sammen som mennesker. Teateret kan medvirke til at gøre os opmærksomme på skævheder, absurditeter, uligheder i vores liv og samfund. Humoren og poesien er et effektivt redskab til at få lirket menneskets følelsesmæssige sikkerhedssko af, siger teaterdirektør Sophie Lauring i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Mungo Park Kolding har igennem de seneste 10 år vist strålende eksempler på dette. Og det skal fejres.

Første del af dagens program handler om at gå på opdagelse på teatret og se alt det, man normalt ikke ser – det, der går forud for magien og illusionen, skuespillernes garderober for eksempel. Derudover indrettes et rum som et Mungo Park Kolding museum; her vil man kunne studere kostumer og modeller af scenografier og se det store arkiv af plakater og programmer fra teatrets mange forestillinger.

Anden del af dagen vil bestå af en samtale med nøglepersoner fra de seneste ti år. Blandt andre vil Moqi Simon Trolin, teatrets første direktør, sammen med nuværende direktør, Sophie Lauring, tage en tur ned af memorylane og fortælle sjove anekdoter fra teatrets opstart.

Den festlige dag afsluttes med en koncert med Jeanett Albeck. Jeanett Albeck var med fra start i 2008, hvor hun blandt andet var korleder for Mungo Park Koldings Folkekor og ansvarlig for musikalske arrangementer for de tidlige forestillinger Mumin, Grenzen og Agnes Cecilia. Jeanett Albeck vil af mange være kendt som kapelmester på TV2Charlie og som en del af det Reumert-vindende kunstnerkollektiv, Sort Samvittighed.

Indsend videohilsen

På dagen vil der også være mulighed for at se videohilsner fra nær og fjern. Alle er velkomne til at bidrage med en fødselsdagshilsen. Den sendes på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Det er kun videoer, der er optaget i bredformat (liggende telefon) og med en varighed på 2-45 sek., som kommer med i den samlede video med fødselsdagshilsner. Deadline for indsendelse er onsdag den 28. nov. klokken 12.

Dagens program

Kl. 13.00 Dørene åbner
Kl. 13.10 Mungo Park Koldings Folkekor
Kl. 13.30 Velkomst v. direktør Sophie Lauring
Kl. 13.30 Gå på opdagelse på teatret
Kl. 15.00 Mungo Park Kolding gennem 10 år: Samtale med nøglepersoner fra de seneste 10 år
Kl. 16.00 Koncert med Jeanett Albeck

Udgivet i Teater

Nu bliver det lettere at parkere i Kolding midtby. 23. november lancerer Kolding Kommune en ny mobilvenlig hjemmeside, som gør det muligt at finde nærmeste ledige p-plads via mobiltelefon, tablet og computer.

Specielt muligheden for at finde en ledig p-plads på mobilen ventes at blive et hit hos bilisterne, da de fleste mennesker har en smartphone på sig i dag.

Det har i flere år været muligt at betale for parkering med mobiltelefonen gennem Easypark, Parkpark og Parkman, men der manglede information om parkeringsmulighederne.

- For bilister, der ikke kender Kolding særligt godt, vil det være dejligt let at køre ind til siden, når de nærmer sig bymidten, og tjekke mobilen for at finde en p-plads. Vanebilisterne har ikke samme behov, men hvis der er optaget på deres normale p-plads, så kan de nu med mobilen finde en anden ledig plads uden først at skulle køre rundt og lede, forklarer trafikplanlægger hos Kolding Kommune, Maja Meldgaard Grøndberg, i en pressemeddelelse.

På den nye mobilvenlige hjemmeside finder du information om alle kommunale og enkelte private parkeringspladser i midtbyen. For 2050 af pladserne vises livedata, hvor du kan se antallet af ledige pladser lige nu. Kun 150 kommunale p-pladser i midtbyen mangler endnu livedata. På hjemmesiden kan du også finde information om priser, tidsbegrænsninger, handicappladser, m.m.

Også nemmere at finde handicappladser

Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over den nye service til bilisterne.

- I Teknik- og Klimaudvalget har vi hele tiden fokus på, hvordan vi kan gøre midtbyen attraktiv for de besøgende og der er ingen tvivl om, at dette tiltag er et stort skridt i den retning. Ikke mindst glæder jeg mig, over, at det også bliver nemmere at finde frem til en ledig handicapplads. I første omgang er omkring 20 af de godt 40 offentlige handicappladser med på livedata, fortæller Jakob Ville og tilføjer, at den nye parkerings-hjemmeside er et godt eksempel på, hvordan borgere og virksomheder kan få glæde af de data, Kommunen har til rådighed.

City Kolding: Flere besøgende i midtbyen

I City Kolding er man også glade for den nye funktion.

- Det var dejligt, da kommunen sidste år indførte det nye p-henvisningssystem med elektroniske skilte, og det er endnu bedre, at man nu kan bruge mobilen til at finde en ledig p-plads. Der er selvfølgelig stadig pres på p-pladserne i midtbyen, men det gør en stor forskel, hvis man slipper for at skulle køre rundt for at finde en ledig p-plads. Det er en super fin service at give til vores gæster i byen, siger citychef Mette Schumacher.

Færre frustrationer

I alt er mere end 2200 offentligt tilgængelige p-pladser i midtbyen talt, når man ikke tæller kantstensparkering med. Kommunens trafikplanlægger lægger ikke skjul på, at der er pres på p-pladserne i perioder, men det betyder ikke, at alt er fyldt op.

- Vi har faktisk ledig kapacitet. I Føtex’ P-hus og på p-pladsen ved Riberdyb er der f.eks. næsten altid ledige pladser. Men trafikanterne ved ikke nødvendigvis, hvor hullerne er. Her kan vores nye løsning hjælpe, så den enkelte bilist slipper for en masse frustration, og så trafikken kommer til at glide lidt bedre, siger Maja Meldgaard Grøndberg.

www.parkering.kolding.dk kan du få yderligere oplysning om den nye funktion, og hvordan du gør den tilgængelig på din mobil.

Udgivet i Kolding