Artikel filtreret på dato: Søndag, 11 November 2018

Søndag, 11 November 2018

Mindre by gør et stort scoop

Den lille by ved Lunderskov har gjort et scoop.

Jordrup, der ligger 11 kilometer fra Lunderskov, har gjort et scoop. Jordrup Forsamlingshus har nemlig fået en aftale i hus om, at Dansk Slager Parade 2019 kommer forbi landsbyen.

Både etablerede navne som Bjørn Tidemann og Bjarne Lisby er med, men der kommer også et nyt ansigt med.

Dansk Slager Parade finder sted den 19. januar næste år i Jordrup Forsamlingshus. Billetter koster 425 kroner og det er inklusiv en tre-retters menu samt underholdning. Billetter kan købes via mobilnummer 5124 0888. Billetsalget starter mandag den 12. november.

De medvirkende

Bjørn Tidmand, der var en af de bærende kræfter i paradens begyndelse sammen med bl.a. Tommy Seebach, deltager igen i 2019 og giver sine velkendte hits, lige fra “Lille Sommerfugl” og “Brænd mine Breve” til “Nu tager jeg til Dublin” og “Rosen er rød min ven” og mange flere.

Pernille Schrøder kender de fleste fra hendes revyroller i bl.a. Cirkus Revyen og Nykøbing F. revyen, men hun er også en eminent sangerinde, som I kan glæde jer til at opleve.

Bjarne Lisby huskes måske bedst for sangen om "De Gamle Bukser", og hans humørfyldte underholdning.

Anne Karin Broberg er en af landets populæreste revykunstnere. Hun blev hædret med "Årets Dirch 2017", men er også kendt for sin deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix.

Louise Espersen startede sin karriere med at synge Gitte Hænning sange på så formidabel vis, at Gitte selv roste hende til skyerne. Siden er det blevet til et hav af egne sange, og medvirken på tv flere gange.

Klaus & Servants der i 2018 blev kåret som "Årets Liveband" ved Boxens store dansktopfest er traditionen tro bandet, der bakker alle kunstnerne op og optræder med deres egne suveræne hits. Hvem kender ikke “Herstedvester”, “Bank tre gange” og ”Den bedste pige”.

Showet bindes sammen af konferencier Karin Strand-Holm – kendt fra DK4 tv-showet “Syng med & Tip et hit”.

Udgivet i Lunderskov

Birch Ejendomme rykker ind i Kolding.

Med 75 nye boliger investerer Birch Ejendomme i Kolding, og det er startskuddet til mere, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Grunden der ligger ved Hviidsminde, har en karakterbærende rolle i Koldings nordlige bydel. Det vil sige tæt ved både midtby og storcenter samt hurtig adgang til motorvejen. Der er tale om 5 etagers boligbyggeri på i alt 6.700 m2 etageareal med en Penthouse-etage øverst. De anerkendte Årstiderne Arkitekter har tegnet ejendommen, hvor der bliver udgang til terrasser, tagterrasser og altaner fra hovedparten af boligerne.

- Takket være en konstruktiv måde Kolding Kommune møder Birch Ejendomme på, kan vi blot to måneder efter vores første møde stå med et flot dispositionsforslag på Hviidsminde. Det betyder, at bestyrelsen hos Birch Ejendomme tør satse på Kolding som strategisk vigtig udviklingsområde. Og vi har andre projekter i Kolding i pipeline i den nærmeste fremtid, siger Johannes von Siebenthal, der står for firmaets projektudvikling Trekantområdet.

Ny spiller på boligmarkedet i Kolding

Birch Ejendomme bygger i øjeblikket 100.000 m2 boligmasse om året svarende til mere end 1.000 lejeboliger, som virksomheden selv drifter eller sælger udlejet til pensionskasser og andre investorer som fx PFA, NIAM og Cresendo. Birch Ejendomme bygger og udlejer ejendomme fortrinsvis i Midtjylland, men ønsker nu også at rykke ind i Kolding med Hviidsminde byggeriet.

- Det er et særdeles positivt tegn for Kolding, at investorer udefra ser så stort potentiale i byen. Så kan vi kombinere kommunens behov for flere boliger og virksomhedernes fornuft i at kunne investere i Koldings udvikling. Jeg føler mig overbevist om, at det er ikke er sidste gang, at Birch Ejendomme eller andre udefra investerer i at Kolding vokser, siger borgmester Jørn Pedersen i pressemeddelelsen.

Det grønne område mellem Hviidsminde og de nye lejligheder optimeres som et grønt fællesareal. En slynget sti giver adgang til opholdsområder med forskellige former for aktiviteter eks. Legeplads, grill, outdoor fitness mv. Samlet set vil bygningen fremstå med et stilfærdigt, arkitektonisk udtryk, der i kraft af sin skala og materialeholdning respekterer Hviidmindes markante gårdanlæg, der ligger lige foran.

Det er planen at byggeriet går i gang i løbet af 2019.

 

Udgivet i Kolding
Søndag, 11 November 2018

Nu udkommer bogen om Holger Drachmann

Nu udkommer bogen Holger Drachmann – Historien om hans liv og færden i Kolding og omegn.

Interessen for Holger Drachmanns forfatterskab stiger i disse år. Der holdes foredrag og sangaftner rundt omkring i blandt andet foreninger og forsamlingshuse.

I Kolding er der en gruppe der har oprettet Drachmann-selskabet i Kolding. De har sat sig som mål at synliggøre hans forfatterskab på alle områder. Det har blandt andet ført til oplæsningsaftner, læsekredse og turer i Drachmanns fodspor i Kolding og Marielund.

Det sidste selskabet har gjort er i samarbejdet med forlaget Birmar A/S at udgive bogen Holger Drachmann – Historien om hans liv og færden i Kolding og omegn.

Bogen beskriver Holger Drachmanns færden i Kolding i de perioder som han har opholdt sig der. Hvem har han været i kontakt med? Hvad har han bedrevet? Hvad han har skrevet, sange, noveller, musik, digte og teaterstykker? Bogen er en fortælling om den tid han brugte i Kolding og hvem han egentlig havde kontakt med, hvor han boede. Han var indlogeret på hoteller, pavilloner og ikke mindst hos private købmænd og gårdejere.

Bogen er et element i opbygningen af viden om Holger Drachmann, hans liv og færden – ikke mindst Koldings historie.

Bogen bliver præsenteret den 15. november klokken 14 på Kolding Bibliotek.

Udgivet i Kolding
Søndag, 11 November 2018

Nye medlemmer i Lions

Der blev optaget to nye medlemmer i Lions Bramdrupdam.

Ved det ordinære møde i Lions Bramdrupdam i denne uge i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter var der besøg af det lille lokale Hyldals Bryghus fra Bække, som er startet af Tim Hyldal i det gamle frysehus. Det er blevet lavet om til et moderne minibryggeri.

Inden Tim startede sit foredrag, var der optagelse af to nye medlemmer i Lions Bramdrupdam.

Det ene nye medlem er Rene Lauridsen, som har klubmester Tage Vogensen som sponsor. Det andet nye medlem er Kurt Mejer som har præsident Teddy Schønberg som sponsor.

Begge blev budt velkommen og modtog en velkomstmappe, der fortæller noget om Lions og der fulgte også et flot diplom med samt de obligatoriske nåle i to størrelser en stor til reversen eller blusen og en mindre til slipsebrug.

Der var også en buket til hver af de nye medlemmers hustruer, fordi vi fremover får lov til at beslaglægge lidt af deres ægtefællers tid i Lions regi, fortæller præsident Teddy Schønberg hos Lions Bramdrupdam.

Det blev en god aften for de fremmødte med optagelse af to nye medlemmer, ølsmagning, lækkert pølsebord og et rigtigt spændende foredrag af Tim Hyldal fra Hyldals Bryghus.

Udgivet i Kolding