Søndag, 17. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 08 oktober 2019
Tirsdag, 08 oktober 2019 19:15

Løsgænger opgiver byrådet

Det blev blot til otte dage som løsgænger i byrådet.

35-årige Pernille Øhlenschlæger, der sidste mandag forlod partiet Venstre i Kolding og blev løsgænger, opgiver nu helt byrådet, skriver JydskeVestkysten.

Byrådet skulle blandt andet tirsdag behandle et punkt på dagsordenen om, at Pernille Øhlenschlæger ville fortsætte i byrådet som løsgænger.

Men hovedpersonen selv havde meldt afbud og borgmester Jørn Pedersen (V) meddelte, at Pernille Øhlenschlæger ønskede at træde ud af byrådet med omgående virkning. Ønske blev imødekommet og godkendt.

Venstre har derfor nu igen absolut flertal i byrådet. Henrik Nielsen træder ind i byrådet.

Udgivet i Politik
Tirsdag, 08 oktober 2019 05:10

BlueKolding skriver historie igen

Læserbrev af Ole Alsted (V), byrådsmedlem og næstformand for BlueKolding, Viuf Stationsvej 1, 6052 Viuf.

Lørdag den 5. oktober skrev BlueKolding verdenshistorie igen, da vi indviede Danmarks og måske verdens første spildevandsturbine. Masser af borgere var mødt op, og havde en rigtig fin oplevelse i skoven ved Agtrup.

Forestil jer en verden hvor intet går til spilde, og hvor ordet spildevand slet ikke længere benyttes – da der ikke længere er noget spild. Det er det vi sigter efter, og samtidig bruger vi de ressourcer vi har ved hånden.

I dette tilfælde udnytter vi vandets fald i spildevandsledningen, og via en turbine genererer strøm til omkring 150 husstande. Det er ligeså genialt som vi lige nu opvarmer 84 lejligheder i den orange bygning ved Campus området, og snart omkring hele 150 lejligheder – ved hjælp af varmen fra spildevandet.

Kolding vil gerne være kendt som en design kommune hvor vi er kreative, samt lever op til den klimasituation vi alle står i lige nu. Det arbejde understøtter BlueKolding i den grad – og det er vi stolte af.

Vi har hævet ambitionsniveauet fra at ”gøre mindre skade” på miljøet, - til at ”gøre mere gavn” for miljøet.

Stort tillykke til Kolding med den nye Turbine – det er faktisk jeres.

Udgivet i Læserbreve

Arkæologiske undersøgelser giver lokalt boligskab problemer.

Bogligselskabet Domea Lunderskov - Kolding vandt i 2014 udbuddet om opførelen af 92 nye boliger der, hvor Klostergården ligger – eller lå – i Koldings bymidte. Men siden har der faktisk ikke været andet end bøvl og problemer. Resultat: Endnu fem år efter er der endnu intet byggeri på stedet.

Og bøvlet fortsætter åbenbart, skriver netavisen Sebro Press.

Domea har tilsyneladende helt overset – eller måske glemt, at der kan kræves arkæologiske undersøgelser før et sådan byggeri kan gå i gang. Og det krav er nu kommet.

Men Domaes økonomi er nu spændt, at ikke råd til at betale for krævede undersøgelser uden at forringe eller ændre byggeplanerne. Og det betyder sandsynligvis nye forsinkelser af projekt af det efterhånden omstridte projekt.

JydskeVestkysten har fået aktindsigt i det efterhånden er ved at udvikle sig til endnu en skandale for Kolding. Det viser sig, at det kommer til at koste 2,8 millioner kroner at lave de arkæologiske udgravninger, som Museum Sønderjylland mener skal gennemføres. Og denne regning skal det almennyttige boligselskab ifølge museumsloven selv betale.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 08 oktober 2019 04:35

Trampolincenter starter parkour-hold

Nu kan du lære parkour.

Koldings trampolincenter, Jump'It, lancerer nu parkour. Holdet starter op i november og er for begyndere og let øvede i alderen 9-18 år.

Der er informationsmøde torsdag den 10. oktober klokken 17 i Jump'It på C F Tietgens Vej 10. Her vil du møde de tre dygtige og erfarne parkourinstruktører og høre, hvad eksempelvis undervisningen kommer til at indeholde og hvad der lægges vægt på.

Parkourholdet vil foregå hver torsdag i hele november, december og januar - det vil sige i tre måneder (i alt 11 gange).

Undervisningen består af 1 time instruktion og herefter 1,5 time Free Jump i trampolinparken.

Du kan læse mere på Jump'Its website...

Udgivet i Kolding

Kabinepersonalet kan se frem til reduktion i løn og arbejdstid.

Det lokale flyselskab, Danish Air Transport, DAT, der har hovedsæde på Kolding Lufthavn i Vamdrup har indgået en aftale med selskabets kabinepersonale, som blandt andet betyder en reduktion i løn og arbejdstid på 15 procent. Det er sket for at undgå fyringer, oplyser Luftfart.nu i følge netavisen Sebro Press.

Direktør Jesper Rungholm, DAT, fremhæver medarbejdernes solidaritet med selskabet.

Det er et overvejende flertal af de 100 ansatte i Danmark, der har stemt for aftalen. Aftalen løber frem til udgangen af februar næste år. Aftalen betyde en lønnedgang på op til 4000 kroner om måneden for den enkelte medarbejder.

Kabinepersonalets tillidsmand, Alexander Rud, siger til Luftfart.nu:

- Vi havde reelt ikke noget valg. Var vi ikke i stand til at bakke op om en aftale, der gav firmaet de nødvendige besparelser, ville vi være vidne til op mod 20 fyringer. Han betragter medarbejdernes opbakning til aftalen som en solidaritetserklæring de ansatte imellem, men også til selskabet, og mener, at de kabineansatte er gået meget langt for at imødekomme de udfordringer, selskabet står med her i vintermånederne, hvor der flyves med mindre fly på flere ruter.

DAT fortæller på deres hjemmeside, at selskabet transporterer i dag op mod en million passagerer hvert år i en flyflåde bestående af ATR fly, MD 82/83 fly, en Airbus A320 og en Airbus 321. Selskabet har base i Danmark og i Litauen, og beskæftigede samlet set 540 medarbejdere i sommer.

Udgivet i Vamdrup
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30