Søndag, 17. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Artikel filtreret på dato: Mandag, 07 oktober 2019
Mandag, 07 oktober 2019 21:45

Prøv et fag pirker til fordomme

Mange børn og forældre benyttede sig lørdag af det gratis tilbud om at snuse til mange af erhvervsskolen Hansenbergs uddannelser.

Tilmeldingerne er i den seneste tid strømmet ind til Hansenbergs nye tiltag, Prøv et fag.

Og lørdag var det så blevet tid til at invitere de mange gæster indenfor - og udenfor - på erhvervsskolens tre adresser i Kolding, oplyser Hansenberg i en pressemeddelelse.

Her kunne deltagerne - elever i 5.-7. klasse samt en forælder - få en smagsprøve på Hansenbergs mange uddannelser.

- Vi vil gerne afmystificere de tanker, der kan være om at møde fagene på en erhvervsskole - at det er vanskeligt og beskidt håndværk. Vi prøver at vise, at man kan lave noget lækkert og smart med enkle midler, når man har de rigtige kvalifikationer, fortalte skolechef for Teknia, Designia og 10. klasse Dan Zielke under arrangementet.

- Ambitionen er, at deltagerne kommer herfra med nogle gode fortællinger. Og det er fedt at se den glæde og entusiasme, der er i deres tilgang til tingene - forældre og børn imellem, tilføjede han.

VVS-faget er fremtiden

Entusiasmen skinnede i den grad igennem i blandt andet VVS-værkstedet, hvor 12-årige Signe Reuther sammen med sin mor var i gang med at lave en saftevandsblander:

- Mor så et Facebook-opslag om Prøv et fag. Så kiggede jeg på de forskellige muligheder, og VVS fangede mig, for jeg har allerede tænkt i den retning, fordi der er så stor mangel på VVS'ere, forklarede Signe Reuther.

Det var første gang, at Hansenberg arrangerede Prøv et fag, men det skal efter planen være en årlig tilbagevendende begivenhed i oktober.

Missede man muligheden for at være med til Prøv et fag, kan man dog allerede til januar se nærmere på Hansenbergs mange uddannelser, når der er Åbent hus på alle skolens adresser.

Udgivet i Skole

Kolding Kommune har mandag fejret Arkitekturens Dag.

På programmet var blandt andet uddeling af priser for god arkitektur, hvor syv meget forskellige byggerier blev hædret.

Traditionen tro var ét af årets højdepunkter på Arkitekturens Dag i Kolding prisbelønning af god arkitektur, som foregik på Biblioteket i Kolding.

Kandidaterne til finalefeltet er fundet i puljen af forrige års byggerier og i år kunne årets bedømmelsesudvalg vælge mellem 10 bygningsværker i flere forskellige kategorier som privat boligbyggeri, erhvervsbyggeri, og bygnings- og byforbedringer.

Bedømmelsesudvalget har i år valgt at præmiere fire byggerier – og give hædrende omtale til yderligere tre byggerier.

De bygningsværker, som bedømmelsesudvalget har tildelt arkitekturpriser, er:

Fjordvej 114

Villaen på Fjordvej 114 er en ombygning af det 60’er-hus, der tidligere lå på grunden, men det ser man ikke umiddelbart. Kun de bevarede betonmure, der adskiller sig fra de nye, som endnu fremstår helt upatinerede, afslører dén del af husets historie. Den svævende figur, der er beklædt med træ, fremstår med sit enkle formsprog på samme tid moderne og tidløs.

Dette elegante hus viser, at en meget enkel arkitektur kan have store æstetiske kvaliteter.

Bedømmelsesudvalget prisbelønner Fjordvej 114 for:

”- et enkelt og let aflæseligt greb, der elegant indrammer boligen og fjorden”.

Ejere: Jeanett og Kim Hyldahl, rådgiver: Stokvad rådgivende ingeniører, arkitekt: Lars Schwartz Hansen, Skads Tømrer.

Havneparken 1 - IBA

I det forgangne år er campus-området vokset med endnu en uddannelsesbygning, som bringer liv til området omkring Kolding Å. IBA’s nye hus er tilsyneladende ikke et ekstravagant hus. Konstruktionen og formen er faktisk ganske enkel. Men den rytmiske og farverige facadebearbejdning gør, at den enkle bygningskrop bliver til en karakterfuld og skulpturel bygning.

Bedømmelsesudvalget prisbelønner IBA i Kolding for:

”- en enkel arkitektur med en særdeles karakterfuld og skulpturel facade, der formidler bygningens indre liv”.

Bygherre: IBA erhvervsakademi, rådgiver: Hoffmann og NIRAS, arkitekt: Kjaer og Richter, Gustin.

Kløvkærvej - Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger

Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger er blevet til i et samarbejde mellem forskellige parter. Kolding Kommune bød ind med en grund og i den efterfølgende arkitektkonkurrence blev det Alfabo (dengang Lejerbo Kolding) der sammen med deres rådgiverteam blev udvalgt til at bygge boliger dér, hvor fyrværkerikatastrofen i 2004 efterlod et stort åbent areal i bydelen.

Bæredygtigheden er ikke kun at spore i den åbne håndtering af arealernes regnvand og det klare valg af træ som byggemateriale – der er også lagt vægt på at skabe et socialt bæredygtigt boligområde, hvor fællesskabet mellem områdets beboere spiller en væsentlig rolle.

Bedømmelsesudvalget prisbelønner Fyrværkeriparken i Seest for:

”- en nyskabende boligbebyggelse, der på fornem vis demonstrerer social og miljømæssig bæredygtighed”.

Bygherre: Alfabo, rådgivere: Dissing + Weitling architecture, MOVE arkitektur, Wissenberg A/S, Egil Rasmussen.

Låsbyhøj Sundhedscenter

I et samarbejde mellem Kolding Kommune og Region Syddanmark er det lykkedes at samle flere funktioner i ét hus og samtidig bringe nyt liv til det bevaringsværdige gamle hus, som nu igen fremstår imponerende smukt på sin høj for enden af Låsbygade.

Der har gennem processen været stort fokus på, hvordan bygningens bærende bevaringsværdier kombineres med et moderne sundhedshus.

Låsbyhøj er et overbevisende og flot eksempel på, hvordan det lader sig gøre at løse en kompleks rumfordelings-opgave i den bundne, fysiske ramme, som en historisk bygning udgør.

Bedømmelsesudvalget prisbelønner Låsbyhøj Sundhedscenter for:

”- en smuk arkitektur, der med største selvfølgelighed skaber et nyt, samlende rum i bygningens hjerte”.

Bygherre: Kolding Kommune og Region Syddanmark, rådgivere: KG Hansen, GPP arkitekter, NIRAS, Boldt-Henningsen landskab, Tegnestuen Mejeriet.

Hædrende omtaler

Kirkegårds Allé 4

Bygningen på Kirkegårds Allé i Christiansfeld har haft en omskiftelig tilværelse. Den blev opført som brandstation og blev senere til museum, men har også været brugt til bolig. Nu har bygningen fået nyt liv som butik. Bygningens historie som brandstation er flot understreget ved genetablering af portåbningerne i stueetagen og udskiftning af især vinduerne har givet bygningen sit rette udtryk tilbage.

Der er med denne grundige istandsættelse gjort en ekstraordinær indsats, som ikke blot har givet bygningen nyt liv, men faktisk løfter hele området omkring ankomsten til Gudsageren og sammenhængen med resten af byen.

Bedømmelsesudvalget giver hædrende omtale til Kirkegårds Allé 4 i Christiansfeld for:

”- en omhyggelig restaurering, der er tro mod bygningens arkitektur og historie”.

Ejer: Szocska Living.

Fjordvej 106A

Huset er venligt og imødekommende fra vejen og byder både besøgende og forbipasserende på rumligt varierede oplevelser - selvom det også i dette hus er tydeligt, at fjorden naturligvis er den største attraktion.

Her er tale om et komplekst hus, som har meget på hjerte. Både i formgivning, materialer og udførelse er der lagt meget omhu og omtanke. Særligt skal fremhæves murværket detaljerig-dom.

Bedømmelsesudvalget giver hædrende omtale til byggeriet af Fjordvej 106A for:

”- en arkitektur med fokus på materialets skønhed og håndværksmæssig stolthed”.

Ejere: Karen Margrethe og Jørgen Fode, rådgivere: E+N arkitektur, Chr. Og Kaj Nielsen, murerfirma Johansen og Bodholdt.

Skovhavevej 18

Landejendommen på Skovhavevej 18 i Bjert blev overtaget af de nuværende ejere for få år siden. På den korte tid er der sket en forvandling af den gamle ejendom – fra nærmest urørte landbrugsbygninger til dyrehold og et nedslidt stuehus, til en moderne bolig og et imponerende showroom for ejernes butik.
og det er ny rekord.

Med næsten 27 procent af de afgivne stemmer blev Kirkegårds Allé 4 i Christiansfeld valgt som årets favorit – efterfulgt af IBA’s nye undervisningsbygning og renoveringen af Låsbyhøj, som fik henholdsvis 15 og 13 procent af stemmerne.

Der er gjort en særlig indsats for at puste liv i de gamle driftsbygninger, der nu fungerer som showrooms. Det er en indsats, som ikke har været strengt nødvendig for at sælge butikkens varer, men derimod er resultatet af ambitiøse ejere med en stærk vilje og mod på dette meget omfattende projekt.

Bedømmelsesudvalget giver hædrende omtale til Skovhavevej 18 for:

”- en ambitiøs omdannelse med omsorg og respekt for de oprindelige bygningers karakter og historie”.

Ejere: Betina og Mark Houmann, rådgiver: Claus Reinholdt.

Borgernes favorit

Ud over bedømmelsesudvalgets arkitekturpriser er også prisen ”Borgernes favorit” uddelt. Den er udpeget via en offentlig afstemning på Kolding Kommunes hjemmeside. Der blev afgivet hele 1524 stemmer i år – og det er ny rekord.

Med næsten 27 procent af de afgivne stemmer blev Kirkegårds Allé 4 i Christiansfeld valgt som årets favorit – efterfulgt af IBA’s nye undervisningsbygning og renoveringen af Låsbyhøj, som fik henholdsvis 15 og 13 procent af stemmerne.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding
Mandag, 07 oktober 2019 18:55

Låsbyhøj vinder pris

Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommunes om- og tilbygning af det tidligere plejehjem Låsbyhøj har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. GPP Arkitekt A/S har været med til at tegne projektet.

Med en kombination af klassisk og nytænkende arkitektur er Låsbyhøj, hvor Lokalpsykiatri Kolding holder til, blevet kåret som vinderen af Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Fokus fra Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommune har i om- og tilbygningen af Låsbyhøj været på det hele menneske. Låsbyhøj er derfor blevet indrettet mindre klinisk i et forsøg på at skabe mere trygge og hjemlige rammer.

Bygningen er gjort åben og lys med direkte udsyn til grønne naturområder. Derudover er der implementeret et sanserum i den gamle atriumgård. Gården er indrammet af bygningen, og den fungerer derfor også som et fællesareal.

Et kreativt og konstruktivt samarbejde

Formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen, anser arkitekturprisen som et stort skulderklap.

- Det er jo en stor ære og anerkendelse af vores arbejde i bygningen, der både er gavnlig og brugbar for den enkelte borger. Og vores fokus har også været på at skabe de bedste rammer for borgerne. Gårdhaven er et godt eksempel, hvor de kan gå i naturskønne omgivelser og få stimuleret sanserne, samtidig med at de kan indgå i sociale fællesskaber med hinanden, siger Thies Mathiasen, som samtidig roser samspillet mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommune.

- Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Kolding Kommune. Vi har ping-ponget frem og tilbage med idéer til hinanden, der har skabt en grobund for, at vi kunne udvikle og tænke mere kreativt.

Også formanden for socialudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer, er glad for den anerkendelse, som Låsbyhøj får.

- Hver gang jeg kigger på Låsbyhøj, bliver jeg stolt. Det gør jeg, fordi bygningen for mig står som et smukt historisk symbol på, at vi i Kolding tager et socialt ansvar og gerne går forrest på det område. Og jeg bliver stolt over, at det er lykkes os at samle tilbuddene til udsatte borgere i smukke rammer på Låsbyhøj i samarbejde med Region Syddanmark. Det er et stort skridt i den rigtige retning, når vi gerne vil sætte forebyggelse og samarbejde mellem region og kommune højt på dagsordenen.

I Låsbyhøj har man samlet Lokalpsykiatri Kolding samt seks kommunale tilbud i form af Socialpsykiatrien, Alkohol- og stofbehandling, Ungekontakten, Børnefamiliehuset og behandlingstilbuddet Revanche.

Udgivet i Kolding
Mandag, 07 oktober 2019 17:21

Rockwool fejrer sundhedsdag

På torsdag fejrer 516 virksomheder Danmarks Mentale Sundhedsdag sammen med deres 20.000 medarbejdere.

Rockwool i Vamdrup fejrer dagen sammen med deres medarbejdere. Rockwool har oplæg og kursus i psykisk sikkerhed.

Ledere og medarbejdere i virksomheder skal lære mere om, hvordan vi alle sammen kan være med til at mindske f.eks. stress, depression og angst.

Virksomhederne gør det på deres helt egen måde. Nogle hyrer oplægsholdere, nogle tager på udflugt og andre lukker produktionen for at holde workshop. Mange steder bliver humor og gode grin også en del af dagen, som skal motivere arbejdspladserne til at tage fat på emnet ”mental sundhed” og få talt sammen om det.

Der er nemlig stærkt behov for at gøre noget. En ny Voxmeter-rundspørge blandt erhvervsaktive fra hele landet viser, at mange af os har det svært.

I rundspørgen svarer 40,3 procent erhvervsaktive, at de har følt sig stressede eller på anden måde har haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde i løbet af det seneste år. 28,6 procent svarer desuden, at de føler, at det er svært at tale om udfordringer med mental sundhed på arbejdspladsen.

Danmarks Mentale Sundhedsdag handler netop om at lære at tale om mental sundhed på arbejdspladsen og starte en dialog om, hvordan vi alle kan være med til at skabe en hverdag med mere trivsel og mindre stress, depression og angst.

Siden juni har alle landets virksomheder kunnet søge op til 10.000 kr. til events på Danmarks Mentale Sundhedsdag. Det har været helt op til virksomhederne at bestemme, hvad deres event består af – så længe det handler om mental sundhed. Det er Velliv Foreningen, som har taget initiativ til dagen og afsat puljen på fem millioner kroner.

516 ansøgninger fra alle brancher blev godkendt af et bevillingsudvalg med deltagelse af eksperter i arbejdsmiljø. Samlet vil 20.000 medarbejdere over hele landet deltage i events om mental sundhed den 10. oktober – eller på andre dage i denne uge, oplyser initiativtageren, Velliv Foreningen.

Udgivet i Vamdrup
Mandag, 07 oktober 2019 16:38

Sydtrafik vinder pris for god kundeservice

Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk uddeler mandag initiativprisen, som går til det selskab, der har lanceret det bedste nye tiltag til at levere god kundeservice i 2018. Sydtrafik vinder med deres 117 realtidstavler, som viser præcis, hvornår bussen kommer.

Initiativprisen hylder de selskaber, der tænker ud af boksen for at gøre deres kundeservice endnu bedre.

- Der sidder mange dedikerede medarbejdere i trafikselskaberne, der gerne vil gøre rejsen endnu bedre for passagererne. De tør tænke ud af boksen og går det ekstra stykke for passagerernes skyld, og det vil vi gerne hylde, siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse.

Hun indstiftede prisen i sin tid.

Trafikselskaberne har selv indstillet otte initiativer, som de har sat i værk i 2018, og derefter har en passagerjury nomineret 3. Juryen valgte at nominere Midttrafik for et forsøg, hvor kunderne på forhånd kunne få godkendt en ansøgning om rejsegaranti, så de var sikre på, at de kunne få deres penge igen. Derudover nominerede juryen Sydtrafik for to initiativer: deres 117 realtidstavler, der ved hjælp af GPS viser, hvornår bussen kommer samt deres nye system, der sikrer at busserne venter på hinanden, hvis de er mellem 2-5 minutter forsinket.

Afstemning

Vinderen er fundet ved en afstemning i Passagerpulsens eget panel Passagerpanelet og på Passagerpulsens Facebook-side. Sejren gik til Sydtrafik for deres realtidstavler.

Sydtrafik har opsat de 117 tavler, fordi de gerne vil være tættere på passagererne og give dem information om bustider, forsinkelser og omkørsler. Tavler bliver også brugt til at informere passagererne om kampagner, produkter, tilbud og lignende.

Passagererne har valgt tavlerne med begrundelser som ”genialt tiltag”, ”tavlerne er en stor hjælp til passagererne” og ”stor forbedring af kommunikationen”. Derudover har argumentet også været, at det er et initiativ, som umiddelbart flest får glæde af her og nu.

Udgivet i Syddanmark
Mandag, 07 oktober 2019 05:24

God aftale med DBU

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Fritids- og idrætsudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Kolding Kommune har indgået en såkaldt Velfærdsaftale med DBU. Aftalen er 2 årig og er i første omgang målrettet genforeningsjubilæet i 2020, hvor vi er medværter for U16 pigelandkampstureningen i fodbold.

Jeg underskrev aftalen på Kolding Stadion i halvlegen i kampen mellem KoldingQ og Ballerup Skovlunde Fodboldklub. KoldingQ havde gjort et stort stykke arbejde for at inviterer en masse fodboldglade piger med kampen. For DBU underskrev formanden i Sydjylland Bent Clausen.

Jeg håber at vi med velfærdsalliancen kan bruge DBU´s kompetencer i forhold til at få endnu flere til at finde glæden ved at spille fodbold og få sig rørt. Jeg mener også, at aftalen også understøtter projektet ”Bevæg dig for livet”, der handler om, at få flere til at dyrke idræt. Målsætning er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Udgivet i Læserbreve
Mandag, 07 oktober 2019 04:53

Masser af sjov i efterårsferien

Kig forbi Harteværket og få en sjov efterårsferie.

Oplevelsescentrets normale program er peppet op med nye aktiviteter for især børn og børnefamilier. Vejret i efterårsferien er altid svært at spå om, men der er aktiviteter for alle vejrtyper.

Du kan eksempelvis gå på opdagelse inde i selve værket og opleve, når de kæmpestore turbiner bliver tændt. Den ene turbine tændes to gange i løbet af ferien.  Her kan du virkelig fornemme, hvilke kræfter der er involveret, når vand omdannes til strøm.

Du kan også tage på skattejagt eller se, hvor stor en boble du kan få frem i vores sæbebobleværksted, prøv også at lege med landskabet i den interaktive sandkasse.

Udenfor kan man bygge de flotteste skibe og sejle med dem i Harteværkets kanalsystem, gå tur i området eller booke en kano/kajak til en sejltur på Kolding å eller du kan prøve den nye sejlrute til Stallerup Sø.

Fang en fisk

Du har også mulighed for at prøve lykken i Kolding Å. Kolding Sportsfiskerforening står nemlig klar med fiskestænger og gode råd. Fiskerne vil sammen med børnene sprætte en fisk op og se hvad der egentlig gemmer sig indeni fisken. Hvordan ser et fiskehjerte mon ud?

Højt til vejrs

Onsdag og torsdag har du mulighed for at komme op i højden. Harteværket får nemlig opsat en stor klatrevæg. Højden er jo noget af det der virkelig har betydning på Harteværket. Her udnyttes den store højdeforskel der er i landskabet. Vidste du eksempelvis at Harteværket har Danmarks største fald på næsten 26 meter. Bare rolig så højt kommer du ikke op.

Program for hele ugen

Herunder kan du se hele programmet for efterårsferien (12.-20. oktober), hvor oplevelsescentret holder åbent alle dage kl. 10-15.

Mandag og onsdag
-Kl. 11: turbinen startes, (ved meget nedbør vil turbinen køre non-stop)

Mandag, fredag og lørdag
-Kl. 11.30: mini rundvisning i børnehøjde (varighed ca. 30 min.)

Mandag- fredag
-Kl. 11.30-14.00 :sæbeboble-værksted

Mandag-søndag
-Byg din egen træbåd
-Byg et insekthotel
-Hjælp lysagenten med at finde strøm (skattejagt)

Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag
-Kl. 11-14: prøv at fange en fisk i åen, v. Kolding Sportsfiskerforening,
-Kl. 12 og kl. 13: hvordan ser en fisk egentlig ud indeni. Hjælp sportsfiskerne med at finde ud af det

Onsdag og torsdag
-Kl.10.30-14.30: hvor højt tør du klatre. Prøv den seje klatrevæg.

Udgivet i Det sker...
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30