Søndag, 17. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Artikel filtreret på dato: Lørdag, 05 oktober 2019
Lørdag, 05 oktober 2019 09:31

Vamdrup-dreng stormer fortsat frem

Pierre Legarth stormer frem med Pierre Ejendomme.

Pierre Legarth, der er opvokset i Vamdrup, stormer fortsat frem på boligmarkedet i Kolding med sit firma Pierre Ejendomme. Nu vil han bygge yderligere 400 nye boliger lige syd for Vonsild ved Rute 170 - ud over de mange projekter han allerede har realiseret - eller er i fuld gang med, skriver netavisen Sebro Press.

Det nye boligområde ligger ved rundkørslen i Vonsild og kommer til at hedde Søholmparken. Det udmærker sig ved let og hurtig adgang til direkte til Rute 170, Kolding – Christiansfeld og til motorvej E45 ved den nye fra- og tilkørsel på Ødisvej ved Hoppeshuse.

Men selv om Pierre Legarth faktisk står og tripper for at komme i gang med projektet, så må han pænt vente på, at Kolding Kommune får lavet en lokalplan for området, og at den bliver godkendt i byrådet. Det betyder, at han nok tidligst kan komme i gang med at bygge til foråret.

Fungerende formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, Poul Erik Jensen (S), Vamdrup, erkender over for Sebro Press, at med det nye boligområde kan presset på Vonsildvej gennem Vonsild by frem mod krydset ved Tankedalsvej stige yderligere omend den nye motorvejsafkørsel på Ødisvej har afhjulpet en del.

Poul Erik Jensen ser dog frem til, at den planlagte sydlige ringvej kan løse trafikproblemerne i Vonsild på sigt. Og den sydlige ringvej, som er på tegnebrættet, skal gå fra Ødisvejs udmunding i Rute 170, Kolding-Christiansfeld, mod øst til rundkørslen på Skamlingvej.

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har netop givet grønt lys til at igangsætte arbejdet med at udvikle en lokalplan for den nye bydel, der skal ligge på et 40 hektar stort areal syd for Vyffs Vej, Langholm og den nye udstykning på Blåbærvej og skal indeholde et nyt boligområde med plads til op mod 400 boliger, en dagligvarebutik og grønt areal.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Vamdrup
Lørdag, 05 oktober 2019 07:14

Dirch Passers luksussommerhus solgt

Når den folkekære skuespiller Dirch Passer ikke var på de skrå brædder, blev noget af fritiden brugt i Klint i det vestlige Nordsjælland.

Her havde skuespilleren nemlig sommeradresse i et eksklusivt fritidshus på hele 281 kvadratmeter med otte værelser og havudsigt. Så væggene kan nok fortælle ikke så få hylende morsomme anekdoter fra de sene sommeraftner, men nu er det altså - endnu en gang - en ny familie, der skal overtage historieskrivningen for adressen. Det skriver boligvisningssitet Boliga.dk.

Dirch Passers sommerhus er nemlig blevet solgt på bare 29 dage, og for adressen har de nye købere betalt hele 9,2 millioner kroner. Det er en anelse under udbudsprisen, som ejendomsmæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, der har stået for salget, havde sat til 9,5 millioner kroner. Men selvom millionbeløbet er mere, end mange betaler for deres helårsbolig, er det ikke helt nok til at slå årets hidtidige prisrekorder.

Ifølge Boliga.dks salgsprishistorik er der nemlig 12 sommerhuse, der i år er solgt for højere priser - hvoraf højdespringeren er en feriebolig i Dronningmølle i Nordsjælland, der midt på sommeren skiftede ejere efter en handel til 16,5 millioner kroner.

Opført af Dirch Passer

Dirch Passers gamle sommerhus er fra 1962, hvor komikeren, der i sit 54-årige liv nåede at medvirke i over 100 film, selv stod for opførelsen af ejendommen.

Siden da har adressen dog haft flere forskellige ejere og er således blandt andet solgt i 2002, hvor prisen lød på 3.165.000 kroner og igen i 2017, hvor de nye ejere gav 6.450.000 kroner. Forud for den handel var ejendommen ifølge salgsmaterialet fra Ivan Eltoft Nielsen dog gennem en større istandsættelse.

Priserne på sommerhusene i kystpostnummeret Nykøbing Sjælland er da også generelt steget ganske pænt henover de seneste år. Det viser dugfriske tal fra Boliga.dk.

I første halvår 2019 har køberne i gennemsnit betalt 16.744 kroner pr. sommerhuskvadratmeter, mens de i samme periode fem år tidligere gav 12.389 kroner for en tilsvarende kvadratmeter i Passers gamle ferieområde.

Udgivet i Kendte
Lørdag, 05 oktober 2019 06:57

Skolevej spærres i tre uger

I tre uger spærres skolevej i Kolding helt for trafik.

I de næste tre uger spærres en del af Ålykkegade i Kolding - strækningen grænser op til Aalykkeskolen og vil være lukket for al trafik, oplyser Kolding Kommune.

- Vi har med vilje lagt vejarbejdet, så det strækker sig ind over skolernes efterårsferie for at begrænse generne for eleverne og skolens medarbejdere. Men i ugen før og efter efterårsferien må børn og voksne belave sig på, at turen til og fra skole kan være lidt mere besværlig, siger anlægsingeniør Lene Pilt i en pressemeddelelse.

Hastigheden skal dæmpes

Arbejdet på Ålykkegade kommer primært til at foregå på strækningen mellem Engstien og Skovbogade. I krydset Skovbogade/Ålykkegade skal der etableres en hævet overflade for at dæmpe hastigheden blandt trafikanterne nær skolen. Herudover renoveres fortovet, og der bliver etableret en ny regnvandsledning.

- Der vil i hele perioden være adgang til Engstien, men den berørte strækning på Ålykkegade vil være lukket 7.-25. oktober for alle trafikanter – også cyklister og fodgængere. I stedet er der adgang til skolen og området i øvrigt via Skovbogade, forklarer Lene Pilt.

Svært at vende med bil

Mulighederne for at vende med en bil på Skovbogade vil være begrænset. Derfor anbefaler Lene Pilt, at forældre, som plejer at køre deres børn i skole, i stedet følger deres børn til skole til fods eller på cykel.

Stierne mellem Vejlevej og skolen benyttes i vid udstrækning af både fodgængere og cyklister, som kommer inde fra byen. Disse stier bliver ikke berørt af vejarbejdet.

Der er omkørsel via Skovbogade.

Vejarbejdet mellem Engstien og Skovbogade markerer afslutningen på den omfattende renovering af Ålykkegade, som har stået på siden august. Når den sidste strækningen ved skolen er færdig, åbnes der for trafikken i hele området, men der vil stadig være detaljer, som skal finpudses. I slutningen af uge 45 ventes projektet endeligt afsluttet.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 05 oktober 2019 06:41

Generalforsamling med historiens vingesus

På den årlige generalforsamling i Skamlingsbankeselskabet mærkede man historiens vingesus.

Tip-tip-oldebarnet til Peder Skau mødte nemlig op med aktiebevis nummer 4, der oprindeligt var udstedt til Laurids Skau i 1858. Siden skiftede aktiebrevet hænder til Laurids Skaus bror Peder Skau. Peder Skaus mindesmærke blev rejst på Skamlingsbanken i 1921 for hans betydelige indsats for danskheden i Sønderjylland.

Efterfølgende er aktiebrevet gået i arv gennem familie og tip-tip-oldebarnet ønskede nu at forny det. Hermed kunne Skamlingsbankeselskabets kasserer Peder Damkjær overrække Peder Skaus tip-tip-oldebarn et nyt aktiebevis. Fortid og nutid blev smukt bundet sammen og man fornemmede historiens vingesus i den traditionsrige festsal på Skamling.

På generalforsamlingen kunne formand Nis Jørgen Steffensen berette om årets begivenheder, heriblandt sang- og foredragsaftenen i marts med billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl, som var så vellykket, at bestyrelsen har besluttet at fortsætte den nylig etablerede tradition med et forårsarrangement. Ligeledes berettede formanden om det første spadestik, der er blevet taget til det nye besøgscenter, der forventes at stå klart til næste år. Der blev endvidere informeret omkring muligheden for at donere til det nye besøgscenter og oprettelsen af et kartotek over aktieholdere i Skamlingsbankeselskabet.

Endelig var der valg til bestyrelsen, oplyser Skamlingsbankeselskabet.

Bestyrelsesmedlemmer Nis Kjær og Niels Bjerre blev genvalgt uden modkandidater. Til sidst blev der som traditionen byder, sluttet af med lidt mad, drikke og sang. Efterfølgende har Skamlingsbankeselskabets bestyrelse konstitueret sig og fordelt posterne således: Formand: Nis Jørgen Steffensen, næstformand: Niels Bjerre, kasserer: Nis Kjær og sekretær: Ditte Freiesleben.

Udgivet i Sjølund

Selvom det ikke er blevet til mere end seks år på adressen på Frederiksberg i København, kan landets ukronede pop-konge foret tegnebogen med et seriøst millionbeløb.

Rasmus Seebach har nemlig solgt sin 234 kvadratmeter store villa på Frederiksberg for 16.975.000 kroner. Hvilket er 8.775.000 kroner mere end han gav for villaen, da han stod som køber i 2013. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Den gang lød salgsprisen på 8,2 millioner kroner, hvilket var lige knap 1,3 millioner kroner mindre end den pris, huset var blevet udbudt til salg for.

Rasmus Seebach har da også gjort lidt ved ejendommen, siden han købte den. Da adressen i 2013 overgik til de musikalske hænder, var der nemlig tale om et rødt murstenshus med farvede, blyindfattede vinduer. I dag fremstår huset derimod hvidpudset - og med et generelt mere moderne udtryk. Præcis hvad, Seebach har gjort ved ejendommen, er dog ikke til at sige. Huset er nemlig solgt uden at have været udbudt offentligt til salg.

På købersiden af handlen er navnet heller ikke helt ukendt. Ifølge Boliga.dks oplysninger er det nemlig fodboldspilleren Anders Lindegaard, der skal rykke ind på adressen.

Flyttet til Nordsjælland

Ifølge EB.dk har Seebach byttet sin barndomsbydel, Frederiksberg, ud med Nordsjælland, hvor han med sin kæreste Julie Teglhus midlertidigt har inkvarteret sig hos noget af hendes familie.

Der er dog også gået rygter om, at parret har købt en liebhaver-ejendom i Hellerup. Sammen fik Rasmus Seebach og Julie Teglhus sønnen Holger tilbage i 2017, mens danskerne for alvor kom på fornavn med Rasmus Seebach i slutningen af 00’erne, hvor han storhittede med nummeret “Engel”.

Drømmer man i dag om at rykke i villa på Frederiksberg, kræver det da også, at man har kunnet smide lidt hits - eller som Lindegaard nogle fodboldmillioner - ind på opsparingen.

For øjeblikket er der nemlig bare 25 huse til salg i kommunen - det billigste koster godt 8,9 millioner kroner, mens det p.t. dyreste hus udbudt til salg i hovedstadskommunen står til 45 millioner kroner.

Udgivet i Kendte

Den anmelderroste teaterforestilling Troen og Ingen gæster Kolding.

Teaterforestillingen Troen og Ingen går tæt på de store følelsers følelser. Johannes Møllehave har sagt, at sorg er kærlighedens pris, men hvordan lever man med den, og hvordan forvandles mørke til lys? Fire skuespillere og sangere ledsaget af et energisk liveband går tæt på livets skyggesider og den kraft, der bor i mennesket til at overkomme selv det allermest meningsløse. Det oplyser Mungo Park Kolding.

Tekst og musik af Søren Huss

Troen på livet forsvandt på et splitsekund, da kæresten og datteren blev ofre for en trafikulykke. Datteren overlevede med nød og næppe, men hans livs kærlighed var væk for altid. Saybia-forsanger Søren Huss’ dansksprogede solodebut Troen og Ingen er en beretning om at miste og kampen for at genvinde troen på livet efter det ultimative tab.

De hudløst ærlige sange fra bunden af Huss’ sjæl og frit er omsat til en livsbekræftende musikdramatisk fortælling, der følger tre menneskers kamp tilbage til livet. En tragisk ulykke river alt for tidligt en kvinde ud af livet. Tilbage står en bror, en nær veninde og ægtemanden midt i chokket. Troen og Ingen tager livtag med den store sorg, når livet rammer lige i solar plexus. Det er en fortælling om døden, mørket og tomheden, men også̊ om det lille spirende håb, og om at finde en vej trods alt.

Forestillingen Troen og Ingen er produceret af Teatret Svalegangen og den aktuelle danmarksturné afvikles i samarbejde med Folketeatret. Når forestillingen gæster Kolding præsenteres den i samarbejde mellem Kolding Teaterforening og Mungo Park Kolding. Troen og Ingen kan ses på Mungo Park Kolding fredag d. 18. oktober og lørdag d. 19. oktober og billetter kan købes på www.mungoparkkolding.dk.

Udgivet i Det sker...
Lørdag, 05 oktober 2019 06:07

Sanselig og kreativ efterårsferie

I efterårsferien er der Åbent værksted, hvor børn kan være kreative og lave deres egne sansefutter.

Sure, glade eller lyttende futter – hvordan skal dine futter være? I efterårsferien kan alle børn komme til Åbent værksted på Trapholt og lave sanselige futter og kreativt udforske hvordan sanserne påvirkes af det vi har på. Man kan også tage sine egne sutsko med og gøre dem sanselige, oplyser kunstmuseet Trapholt i Kolding.

Der er åbent værksted mandag til fredag klokke 10-15 i efterårsferien (14-18. oktober) og gratis adgang til både Trapholt og Åbent Værksted for børn i følge voksne.

Sense Yourself

I weekender kan man tage med på en rejse ind i sansernes forunderlige samspil i workshoppen Sense Yourself. Prøv bl.a. The Popsicle Index Workshop og Wonder Berries, og oplev på egen krop hvordan syn, duft og smag spiller sammen og hvordan du påvirkes. Måske sanser du ikke som forventet? Workshoppen er for voksne og børn fra 12 år.

Anmelderrost udstilling

Årets store særudstilling på Trapholt SENSE ME udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre. Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store installationer af danske og internationale kunstnere og designere. Den anmelderroste SENSE ME åbnede 12. september og løber frem til juni 2020.

Praktisk info

Trapholts åbningstid i uge 42. Mandag-søndag kl. 10-17. Onsdag kl. 10-21.
- Åbent værksted finder sted alle hverdage i uge 42 (14-18. oktober) kl. 10-15 med gratis adgang
- Sense Yourself kører lørdage og søndage kl. 14 og koster 30 kr. pr. person. Sense Yourself er er voksne og børn fra 12 år.

Udgivet i Trapholt
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30