Søndag, 17. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Artikel filtreret på dato: Torsdag, 10 oktober 2019
Torsdag, 10 oktober 2019 19:13

Fire kæmpede sig til fem pokaler

Fire karatekæmpere sikrede sig fem pokaler ved et karatestævne.

Hvert år afholder karatestilarten Shuri-Ryu et stilartsstævne hos en af de danske klubber. I år var det klubben i Esbjerg, der var vært for en hyggelig stævnedag. Her mødtes et stort udvalg af stilartens kæmpere til en venskabelig dyst i Shuri-Ryu karates kataer, der er kamp uden modstander og friske kumite-kampe, hvor man kæmper mod hinanden, to mand ad gangen på tatamien.

Asia Sport Center havde fire deltagere samt Shihan Arne Peter Nielsen med, som dommer. De fire deltagere kæmpede og vandt i alle deltagende kategorier, så der kunne hjembringes hele fem pokaler.

I kumite U12 drenge vandt Arman Abdi sine fire kampe overbevisende og sikrede sig guld.

I kata for piger deltog Sofie Christensen og Mia Bladbjerg. Mia vandt sølv og Sofie vandt bronze. I kata for kvinder vandt Tina Møller guld.

Endelig deltog Mia Bladbjerg også i kumite U12 piger, hvor hun sikrede sig guld efter at have vundet sine tre kampe.

Udgivet i Karate

KIF Kolding skal ud og finde en ny direktør.

Efter otte måneder på direktørposten i KIF Kolding er klubben nu på jagt efter en ny direktør. Christian Phillip har som direktør i den traditionsrige håndboldklub været med til at skabe et nyt fundament for klubben, og ser nu frem til nye udfordringer. Christian Phillip stopper i KIF Kolding i foråret 2020, oplyser KIF Kolding.

Alle omkring KIF Kolding har i 2019 arbejdet på at skabe en fornyelse i klubben, og det har krævet en nødvendig og ekstraordinær indsats fra alle omkring klubben. Der begynder at tegne sig et mere positivt billede af klubbens drift, men der skal stadigvæk arbejdes med at kommercialisere et af Danmarks stærkeste sportsbrands, skriver klubben.

- Vi tror stærkt på fremtiden, og vi ved, at vores oprindelige ståsted har været voldsomt udfordret i de sidste par år. Vi er dog ved at finde rytmen, og der begynder at være den nødvendige arbejdsro til at kunne revitalisere KIF. Nu skal vi have skabt et solidt fundament af sponsorer og sikre opbakningen til fremtidens KIF, og så skal vi selvfølgelig også vise resultaterne på banen, fortæller bestyrelsesformand Brian Stein i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over at kunne overlevere et sundere KIF Kolding til min efterfølger, og jeg håber, at genopbygningen kan fortsætte, både økonomisk og sportsligt. Jeg ønsker Ulf og spillerne alt det bedste, og vil også gerne takke mine kolleger og frivillige omkring klubben for en flot indsats. En stor tak skal også lyde til de trofaste sponsorer for deres vedholdenhed og loyalitet overfor KIF, siger Christian Phillip.

Udgivet i Håndbold
Torsdag, 10 oktober 2019 18:40

Mungo Park skifter navn

Mungo Park Kolding fortsætter fremover i eget navn, og bliver således et lokalt egnsteater uden formelt fællesskab med Mungo Park i Allerød.

I 2008 etablerede Mungo Parks daværende direktør Martin Lyngbo i samarbejde med Kolding Kommune et nyt søsterteater i Kolding, som fik navnet Mungo Park Kolding. Det gjorde Lyngbo med ønske om at udbrede teatret i Allerøds formål om at løfte kvaliteten af det offentlige rum via teaterforestillinger af høj kvalitet. Det er med det afsæt, at Mungo Park Kolding nu skal stå på egne ben.

Mungo Park Kolding er i dag et veletableret lokalt teater og har år efter år øget sine aktiviteter med en række markante dagsordensættende forestillinger.

Ønsker en mere selvstændig identitet

Nu ønsker Mungo Park Kolding at fokusere på at videreudvikle den lokale forankring og har derfor valgt at stå på egne ben. Beslutningen er taget i fællesskab mellem Mungo Park, Mungo Park Kolding og Kolding Kommune. Teatrets nye navn vil blive annonceret inden for nærmeste fremtid.

- Efter elleve år har vi forståelse for, at teatret i Kolding ønsker en mere selvstændig identitet. Vi er stolte over at have startet og løbet teatret i Kolding i gang, og der har været mange succesfulde forestillinger på programmet gennem årene. Vi ønsker teatret i Kolding al held og lykke fremover, fortæller Mungo Parks bestyrelsesformand Mogens Hugo, i en pressemeddelelse.

Klar til en ny rejse

I Kolding er man også glade for det samarbejde, der har været, og teateret glæder sig til at skulle stå på egne ben:

- Vi har været rigtig glade for at have det stærke Mungo Park-brand og teatrets forretningsmodel med fra begyndelsen og det har helt klart betydet meget for vores succes. Vi er klar til en ny rejse og er klar til at udforske, hvordan vi kan være med til at løfte og understøtte kommunens visioner og det lokale kulturliv med scenekunst i særklasse, siger Merete Due Paarup, formand for Mungo Park Koldings bestyrelse.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Mungo Park i Allerød og takker for den store støtte gennem tiden, siger hun.

Mungo Park Kolding blev med teatrets første direktør, Moqi Simon Trolin, i spidsen etableret med et skuespillerensemble, repertoiredrift og en årskortordning, efter model fra teatret i Allerød. Senere har Lasse Handberg i en årrække haft succes som teatrets direktør. Siden 2017 er det Sophie Lauring, der har stået i spidsen for teatret i Kolding, hvor hovedfokus har ligget på at udvikle teatret som egnsteater med rødderne solidt funderet i regionen omkring Kolding.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 10 oktober 2019 05:07

Spirende talenter møder erfarne kræfter

Mungo Park Kolding, Den Danske Scenekunstskole og Team Teatret er gået sammen om at iscenesætte to dramatikerstuderendes stykker i forestillingen To hvide mænd.

Lin Melkane og William Lippert studerer begge på Den Danske Scenekunstskole og er halvvejs igennem deres dramatikeruddannelse. Lin Melkanes dramatik er dybt poetisk, humoristisk og rørende. Her er der plads til de følsomme, udsatte og skæve eksistenser, og evigtgyldige temaer som kærlighed og sorg har deres helt naturlige plads. William Lipperts dramatik har et politisk og filosofisk omdrejningspunkt. Han er ikke bange for at udfordre publikums forestillinger om, hvad dramatik er, og – sammen med publikum – tænke nye tanker og blive klogere på den tid, vi lever i.

To hvide mænd består af to af hinanden uafhængige stykker, som instrueres af henholdsvis Petra Adlerberth-Wik og Lars Junggreen. Den svenske instruktør Petra Adlerberth-Wik har instrueret forestillinger i både Danmark og Sverige og Lars Junggreen er studielektor og underviser på Den Danske Scenekunstskole og har medvirket i et hav af teaterforestillinger, samt instrueret forestillinger på både store og små scener.

Også på scenen står erfarne kræfter. Frank Thiel, skuespiller i Mungo Park Koldings faste ensemble, og Stig Reggelsen Skjold, skuespiller fra Team Teatret, giver liv til karaktererne i de to meget forskellige forestillinger. Resten af det kreative hold tæller blandt andre scenograf Lise Marie Birch og lyddesigner Viktor Dahl.

Petra Adlerberth-Wik, der iscenesætter Lin Melkanes tekst, fortæller:

- Det har været virkeligt inspirerende at arbejde med Lins tekst. Den åbner op for en ny hybrid mellem teater og performance, og vi har arbejdet meget med leg og at skifte mellem forskellige genrer. Den har en stærk tiltro både til iscenesætteren og til sit publikum, og tør at være både dybt personlig og konceptuel, sårbar og distanceret. Det håber jeg på at se mere af indenfor dansk dramatik.

To hvide mænd har premiere den 22. oktober klokken 20 og spiller på Mungo Park Kolding frem til 26. oktober. Efterfølgende tager forestillingen videre til Katapult i Aarhus og Team Teatret i Herning.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 10 oktober 2019 05:02

Jobinformationsmøde hos politiet i Kolding

Du kan møde politiet i Kolding og få et indtryk af politiets uddannelser og hverdagen i politiskjorten.

Kunne du tænke dig at forebygge kriminalitet? Vil du arbejde for et trygt og sikkert samfund? Og har du lyst til et job, hvor ikke to dage er ens?

Så kom til jobinformationsmøde hos politiet i Kolding og hør mere om politiets uddannelser og fremtidsmulighederne.

Forbered dig inden mødet ved at læse mere om job, uddannelser og adgangskravene til Politiskolen, så der bliver mere tid til en snak om den konkrete hverdag som politikadet og politibetjent, oplyser Sydøstjyllands Politi, hvor lokalpolitiet i Kolding hører under.

Send din tilmelding og dit fulde navn i en e-mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. I tilmeldingen skal du skrive dit fulde navn, e-mail, fødselsdato og telefonnummer.

Informationsmødet foregår på Birkemose Allé 23-25 i Kolding tirsdag den 19. november klokken 19-21.

Udgivet i Kolding

Som ramt af langvarig følger efter en hjernerystelse ved Anne Munch, hvor vigtigt det er at forvalte sin energi, for at hendes hjerne ikke brænder ud. Derfor har hun sammen med Hjernerystelsesforeningen og CSV Kolding taget initiativ til et foredrag om energiforvaltning.

Der mangler stadig megen viden omkring langvarige følger efter hjernerystelse og derfor har lokal ildsjæl Anne Munch taget initiativ til et foredrag.

- Energiforvaltning er en stor del af mit daglige liv, for at kunne fungere. Hvis ikke jeg energiforvalter og lytter til mit hoved og min krop, så brænder jeg sammen siger Anne Munch i en pressemeddelelse.

Foredraget holdes på CSV ved hørekonsulent Laura Velander (cand. mag. audiolog) og fokus vil være på energiforvaltning, og hvordan ramte af hjernerystelse kan strukturere deres dagligdag under hensyntagen til en reduceret mængde energi.

Laura Velander vil komme med eksempler på hvilke redskaber, der kan bruges og vigtigheden af indlagte hvilepauser.

Undervejs i arrangementet vil der også være et indlæg fra neuropsykolog Dorte Jacobsen. Hun vil fortælle om de neurofysiologiske mekanismer ved hjernerystelse samt de psykologiske reaktioner, som de ramte kan opleve.

Anne Munch har tidligere arrangeret foredrag om senfølger efter hjernerystelse. Det blev en stor succes med 75 deltagere.

- Det viser mig, at der er et behov for viden, især hvis man er ramt. Men også som pårørende er det vigtigt at få forståelse og kendskab, siger Anne og fortsætter:

- Der er vidt forskellige tilbud til sådan nogen som mig, alt efter hvilken kommune man bor i. Jeg har været heldig, at kunne komme hos CSV og trække på Lauras viden og erfaring.

Energiforvaltning er nødvendigt for at fungere som hjernerystelsesramt og for ramte med langvarige følger bliver det noget, de skal gøre formentlig resten af deres liv.

Foredraget foregår torsdag 24. oktoberklokken 17-19 hos CSV Kolding, Skovvejen 1B, Kolding og er for ramte, deres pårørende og andre med interesse i området.

Du kan læse mere om foredraget samt tilmelde dig på www.paspaahovedet.dk under foredrag.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 10 oktober 2019 04:01

Spilopmager-jazz for børn

Jazz6000 præsenterer morsom og musikalsk børnejazz for de allermindste og deres voksne på Godset med to multitalenter inden for musikformidling for børn.

Børn er det sværeste publikum, der findes, siger mange musikere. De bliver ikke siddende og lytter pænt, hvis de ikke synes, at det de hører, er godt. Det er mantraet for de to multikunstnere Carl Quist-Møller og Thomas Sandberg, der spiller børnejazz for små spilopmagere på Godset.

Carl Quist-Møller er musiker, skuespiller og forfatter. Han har bl.a. tegnet Jungledyret Hugo, lavet børne-tv for DR og skrevet et hav af børnebøger. Multitalentet Thomas Sandberg er en af Danmarks førende musikalske performere og formidlere. Han har modtaget en lang række priser og anmelderroser både som musiker og komponist i alle genrer.

På Godset spiller, tegner og fortæller de to musikere historien om det mærkelige Rytmevæsen. Hos Rytmevæsenet er der normalt styr på tingene og rytmerne. Men når de frække rytmevæsener, der bor der, får frit slag, kan ingen længere styre noget som helst. De små spilopmagere får hele huset til at ryste og swinge, så alle får lyst til at danse og larme. Bevæbnet med tegneblyanter og papir, trommestikker og masser af computerteknik og slapstick forsøger de to musikere ellers ihærdigt at få rytmevæsenerne – og børnene - til at sidde stille og høre efter. Det er fantastisk morsom og musikalsk børnejazz – også for dem, der ikke gider sidde stille.

Koncerten finder sted søndag den 20. oktober klokken 13 på Godset i Kolding. Billetter kan købes på www.Jazz6000.dk.

Koncerten er en del af børnejazzfestivalen Jazz for Kids arrangeret af Jazz i Trekanten.

Udgivet i Det sker...
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juli 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31