Søndag, 17. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 01 oktober 2019
Tirsdag, 01 oktober 2019 15:40

Netværk af dedikerede kvinder fylder 70 år

Netværket af dedikerede kvinder, Ladies Circle, har arbejdet med velgørenhed i Kolding siden 1949.

Ladies Circle i Kolding (LC 3) er netop fyldt 70 år den 30. september.

- I Ladies Circle arbejder vi med velgørenhed. Vi støtter lokale, nationale og internationale projekter, og i Kolding har vi blandt andet støttet Læger uden Grænser og Kolding Krisecenter. Desuden samarbejder Ladies Circle Danmark og Round Table Danmark med Ladies Circle og Round Table i Tyskland om julegavekonvojen, fortæller afdelingsleder i Sydbank, Pernille Vinding, LC 3 Kolding, i en pressemeddelelse.

Tanken bag konvojen er, at børn hjælper børn. Ladies Circle og Round Table hjælper med at formidle, indsamle og transportere gaver til nødlidende børn i fjerntliggende områder og landdistrikter i Ukraine, Moldova, Rumænien og Bulgarien. I 2018 kørte omkring 35 lastbiler med 156.000 gaver, og i 2019 bidrager Ladies Circle Danmark igen.

I Kolding består netværket af 15 dedikerede kvinder, som ikke kendte hinanden inden Ladies Circle.

- Vi er vidt forskellige på mange måder, men fællesnævneren er, at vi alle bidrager til netværket og møderne i klubben og spiller hinanden bedre. Selv om vi ikke altid har samme synspunkter på tilværelsen, bevarer vi respekten for hinanden og giver plads til forskellighed. Det og vores faste mødepunkter på dagsordenen har ikke ændret sig i de 70 år, Ladies Circle har eksisteret, siger afdelingsleder i Sydbank, Pernille Vinding.

Fakta

Ladies Circle er en international klub af kvinder mellem 18 og 45 år, der vil udvikle deres netværk og skabe venskaber. Ladies Circle er kvindernes pendant til Round Table.

Ladies Circle opstod i England i 1930 og kom til Danmark i 1949. Klubben i Kolding blev den tredje i Danmark i efteråret 1949 og bidrog med den første landsformand i 1952. I dag er der cirka 95 klubber med omkring 1.500 medlemmer i Danmark.

Medlemmerne mødes 10-15 gange om året med forskellige programpunkter. Desuden mødes de med deres “søstre" i Danmark og andre lande.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 01 oktober 2019 05:06

Oplev tusind og én nats eventyr

Fredag i efterårsferien gæster Ellen Hillingsøe Kolding Bibliotek og fortæller arabiske eventyr i en fortryllende forestilling for hele familien.

Nu har du mulighed for at tage på en musikalsk rejse med komponist og jazzmusiker Michala Østergaard-Nielsen og skuespiller Ellen Hillingsøe. I koncertfortællingen “Tusind og én nat - en koncert-fortælling” opfører de nogle af de mest medrivende fortællinger fra den legendariske eventyrbog (bl.a. “Ali Baba og de fyrretyve røvere”) i et samspil mellem Ellen Hillingsøes oplæsninger og Michala Østergaard-Nielsens stemningsfulde jazz-kompositioner. Resultatet er en helstøbt “koncert-fortælling”, hvor du drages ind i eventyrenes fantastiske verden.

- Tusind og én nats eventyr har så meget liv og poesi i sig. Eventyrene er tidløse og aktuelle også den dag i dag. Sammen med den smukke og livfulde jazz-musik, som Michala har komponeret, skabes en unik forestilling, som jeg håber mange vil dele med os, fortæller Ellen Hillingsøe i en pressemeddelelse.

Du kan opleve koncert-fortællingen på Kolding Bibliotek fredag den 18. oktober klokken 15. Det er gratis for alle, og du møder bare op. Arrangementet er for børn fra 8 år og opefter.

Efterårsferien på Kolding Bibliotek

I efterårsferien kan du også deltage i et læsemaraton, udforske dit sanseapparat i efterårsferiequizzen og være med til ”Efterårshygge i familiestuen”. Her kan du medbringe dit strikketøj, tegneprojekt eller hvad du ellers nørkler med, mens bibliotekarerne læser højt af fortællinger for børn og voksne.

Til en samtalesalon om fremtiden kan du gå i dybden med, hvad du tror, frygter og ønsker for vores og jordens fremtid. En samtalesalon er et særligt koncept, udarbejdet til at fremme tankevækkende samtaler om de store eller svære emner. Hent programmet for efterårsferien på Koldingbibliotekerne eller på www.koldingbib.dk.

Koncert-fortællingen ”Tusind og én nat” er en del af børnejazz-festivalen Jazz for Kids on Tour. Programmet byder på masser af musikalske oplevelser i efterårsferien i Trekantområdet.

Udgivet i Det sker...

Kolding Stadsarkiv inviterer til foredrag med Poul Duedahl, der dykker ned i Danmarkshistoriens skyggesider.

Tirsdag den 8. oktober er der foredrag med Poul Duedahl på Nicolai Scene. Her kan man komme helt tæt på et Danmark, som historiebøgerne normalt ikke fortæller om: fortællinger om slaveri, tugtelse, underlivet, religiøse bekendelser, lidelse, lidenskab ud over alle grænser og ikke mindst død. Det er en spraglet og tankevækkende fortælling om danmarkshistoriens mest vildfarende skæbner, oplyser Kolding Stadsarkiv.

Tag med på en eksotisk tidsrejse tilbage til 1800-tallet og stift bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia, som skiftede køn og blev sæbefabrikant, en sort plantageslave, som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør – og andre af danmarkshistoriens fraklip.

Hør om en tid, hvor samfundsordenen byggede på kadaverdisciplin, samfundsfjender blev tortureret, brændemærket og halshugget – og sindssygdom blev pryglet væk. En tid med statsstøttet sørøveri og lakuner af lovløshed. En tid, hvor enkelte lod sig hverve af en kyssekult, mens andre solgte deres sjæl til Djævelen. Og en tid, hvor homoseksuelle blev idømt ”bål og brand”, kønssygdomme blev kureret med kviksølv, og frygten for onaniens skadelige virkninger førte til, at synderne tog livet af sig selv.

Poul Duedahl er professor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet og forfatter til flere anmelderroste bøger. ’Velkommen på bagsiden’ blev kåret til Årets Historiske Bog 2018 og nomineret til Blixenprisen og Weekendavisens Litteraturpris. Poul Duedahl er også forfatter til ’Forbrydelsens ansigt’, der modtog prisen for Årets Historiske Bog i 2013.

Foredraget finder sted på Nicolai Scene, Skolegade 2, 6000 Kolding, kl. 19-21. Billetter kan købes på Kolding Stadsarkivs hjemmeside: www.koldingstadsarkiv.dk. Der kan kun betales med Mobilepay ved indgangen.

I forbindelse med foredraget vil Arnold Busck fra Kolding Storcenter være tilstede, så der være mulighed for at købe bogen.

Fra uge 43 kan man i øvrigt opleve bogen filmatiseret på DR K i programserien ”Danmarkshistorien på vrangen”, der er produceret af Liv Thomsen.

Udgivet i Kolding

Holger Drachmann har fødselsdag – og det skal være festligt.

I anledning af Holger Drachmanns 173-års fødselsdag den 9. oktober, afholder Drachmann selskabet i Kolding et festligt arrangement, hvor alle er velkommen.

Har du lyst til at være med, så er det bare at møde op.

Festlighederne foregår torsdag den 10. oktober klokken 18:30 på Kolding Bibliotek.

Aftenen byder på forskellige indslag, som omhandler Drachmanns liv, gøren og laden. Heriblandt kan du opleve Koldingkoret synge Holger Drachmanns sange og viser samt andre sange, der har relation til ham. Koldingkoret vil selvfølgelig også synge for, når der i den gode stemning, lægges op til fællessang med alle jer.

Du vil kunne opleve oplæser og fortæller Jette Land Gregersen give et hyldestbillede til Holger Drachmann over hans levetid. Det vil ske via informationer, oplæsning af digte, små historier samt andet indholdsrigt, som du måske ikke vidste om Drachmann.

Udgivet i Det sker...
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30