Mandag, 18. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Hænder og Huse-projektet, der blandt andet gerne vil øge de unges interesse for håndværkeruddannelser, kommer til Håndværket Dag i Christiansfeld den 31. august. Pressefoto. Hænder og Huse-projektet, der blandt andet gerne vil øge de unges interesse for håndværkeruddannelser, kommer til Håndværket Dag i Christiansfeld den 31. august. Pressefoto.

Christiansfeld hylder det gode håndværk

Skrevet af  19-08-2019- 08:13:14

UNESCO-byen Christiansfeld er synonym med godt håndværk og traditionen tro inviterer byen til Håndværkets Dag.

Det gode håndværk handler både om kvalitet, kreativitet, værdier og teknikker, som bliver lært og givet videre fra en generation til den næste. På Håndværkets Dag 2019 i Christiansfeld kan du i år blandt andet opleve håndværkere fra projektet ’Hænder og Huse’, som er sat i verden for at øge unges interesse for håndværker-uddannelserne og sikre, at de nødvendige historiske kompetencer ikke går tabt. Kernen i projektet er bæredygtigt håndværk og derfor passer ’Hænder og Huse’ perfekt til Håndværkets Dag.

Projektleder Nikolaj Kirk fra Hjerl Hede, der står i spidsen for ’Hænder og Huse’, forklarer:

- Projektet vil nedbryde barrieren imellem fortid og nutid. Indenfor bygningshåndværk kan det være meget fornuftigt at sige ’sådan gjorde man engang, og det burde vi faktisk stadig gøre’. Vi vil lave gammel viden om til ny, fortæller Nikolaj Kirk i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Derfor har vi besluttet, at kernen i ”Hænder og Huse” er bæredygtigt håndværk. Vi mener grundlæggende, at håndværk udført med respekt for naturens måde at fungere på samt materialernes naturlige beskaffenhed, er håndværk i dets rene form.

På Håndværkets Dag kan du opleve tre arbejdende håndværkere fra ’Hænder og Huse’. Ud over Nikolaj Kirk selv, som laver tømrerarbejde, vil Jens Jørgen Olesen smede med myremalm og lave søm og nagler. En dygtig smed kan håndsmede et søm i minuttet, og hovedet på sømmet er det sværeste. Det skal sidde helt rigtigt, så tømreren senere let kan banke sømmet på plads. Lars Mørch vil også arbejde med jern i sin lille smedje og udstille nogle af sine værktøjer som mønstersmedede knivklinger, snitteværktøj og stemmejern.

Klokken 14 holder Nikolaj Kirk foredrag om ’Hænder og Huse’. Det sker i Brødremenighedens lille Kirkesal, hvor der er gratis adgang.

Fakta om Håndværkets Dag 2019

Håndværkets Dag i Christiansfeld er den 31. august fra kl. 10-16 i Søstrehuset, Nørregade 14 og omkringliggende bygninger. Dagen byder på oplevelser for hele familien. Udover arbejdende håndværkere vil der være mulighed for at komme på historisk byvandring i UNESCO-byen Christiansfeld, opleve spændende foredrag, deltage i kreativ workshop og der er sjove og lærerige aktiviteter for de mindste.

Der vil i løbet af dagen være mulighed for at shoppe fine ting og sager ved de forskellige håndværksstande, samt lejlighed til at købe mad og drikke, kaffe og kage. Se hele programmet på christiansfeldcentret.dk.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31