Kolding Netavis

Børnehavebørn hjælper med at designe legeredskaber

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et samarbejde mellem legeredskabsproducenten LEDON og Daginstitutionen Drejens betyder at børn og personale har en finger med i spillet på designet af nye legeredskaber.

Hvordan sikrer man maksimal læring, sjov og udvikling på en legeplads?

Det spørgsmål har Kolding-virksomheden LEDON siden foråret samarbejdet med Kolding Kommune og studerende fra både Designskolen og DTU om at finde svaret på.

I samarbejde med Drejens Børnehave er man i fuld gang med at udvikle legeoplevelser og –redskaber og input fra både børn og personale er med til at sikre, at det endelige produkt har maksimal legeværdi, når det står færdigt.

– For det første får vi en række fantastiske legeredskaber og for det andet får vi muligheden for at være med til at udvikle legemiljøerne. Vi har både haft besøg af studerende og besøg af LEDON, der interesseret spørger børnene til input til legeredskaberne og på den måde er vi med til at videreudvikle dem, siger Bente Rasmussen, leder i Daginstitutionen Drejens, i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Hos LEDON giver den anderledes tilgang god mening. For én ting er hvordan legeredskaberne ser ud på tegnebrættet, noget andet er, når de møder en nysgerrig tre-årig, der undrer sig over hvorfor der ingen giraffer er i jungle-helikopteren.

Som virksomhed sætter vi en stor ære i at udvikle i samarbejde med børn, de er eksperter i legen. Samtidig giver det både børnene en ny oplevelse og ikke mindst medejerskab, når de får lov til at være en del af udviklingen af deres egne legeredskaber. Når vi er i børnehaven snakker vi med børnene om, hvordan vilde dyr ser ud på savannen eller om hvordan en helikopter fungerer i junglen. Det er alt sammen data, som vores produktudviklere og designere tager med tilbage på tegnebrættet,” siger Simone Donbæk fra LEDON.

De første spæde resultater står nu i Daginstitutionen Drejens, og i de kommende måneder forventes det, at projektet vil give endnu mere viden om børns leg, læring og udvikling.

Det endelige resultat af udviklingsprojektet lanceres 1. januar 2019 som en del af LEDONs nye temaserie Explore.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel