Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kolding Kommune har fået to millioner kroner til at blive endnu dygtigere på demensområdet. Foto: Colourbox (Modelfoto) Kolding Kommune har fået to millioner kroner til at blive endnu dygtigere på demensområdet. Foto: Colourbox (Modelfoto)

Ansatte får bedre viden om demens

Skrevet af  05-07-2018- 13:12:18

Medarbejderne på Kolding Kommunes plejehjem får endnu mere viden om demens.

Kolding Kommune har fået to millioner kroner til at blive endnu dygtigere på demensområdet, i første omgang på kommunens plejehjem, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at etablere et hold af medarbejdere, som får særlige kompetencer indenfor demens. Disse medarbejdere har til opgave at udbrede viden blandt deres kolleger og derigennem sikre en tryg og meningsfuld hverdag for det enkelte menneske med demens.

- Vi prioriterer i Seniorudvalget demensområdet rigtig højt, da demens er en sygdom, der rammer mange mennesker, både den syge og de pårørende. Det er særligt glædeligt, at nyheden om puljemidlerne til kompetenceløft kommer på samme dag, som vi åbner vores nye aktivitets- og rådgivningscenter for mennesker ramt af demens og deres pårørende. Vi er optaget af hele tiden at udvikle viften af tilbud til familier, der har demenssygdom tæt inde på livet, fortæller seniorudvalgsformand Søren Rasmussen i pressemeddelelsen.

Allerede i foråret 2018 er der blevet uddannet nøglepersoner på nogle af kommunens plejehjem, og på baggrund af de gode erfaringer, det har givet, vil Kolding Kommune nu fortsætte med resten af kommunens plejehjem. På den måde sikres det, at alle medarbejdere får den samme viden og det samme sprog omkring demens.

- Det er vigtigt, at borgeren med demens og de pårørende mødes af personale, som har viden om sygdommen og redskaber til at støtte borgeren i at få en tryg og meningsfuld hverdag. Medarbejderne på kommunens plejehjem er allerede både dygtige og engagerede, og det er en glæde, at de har lyst til at udvikle sig videre med den nye viden, der hele tiden kommer på området, forklarer Søren Rasmussen.

Fakta

Midlerne kommer fra Sundhedsstyrelsens pulje ”praksisnært kompetenceløft i kommuner og regioner” og anvendes i 2018 og 2019.

Der har været 97 ansøgere til puljen, og 24 har modtaget støtte, herunder Kolding Kommune. Sundhedsstyrelsen står også bag det demensrejsehold, der lige nu besøger nogle af kommunens plejehjem.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31