Onsdag, 18. september 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

”Fejring af et godt menneske” er en historie, som begynder i klædeskabet. Foto: Mikkel Russel. ”Fejring af et godt menneske” er en historie, som begynder i klædeskabet. Foto: Mikkel Russel.

Anmelderrost forestilling kommer til Mungo Park

Skrevet af  22-08-2019- 06:50:56

Siden ”Fejring af et godt menneske” havde premiere tidligere på året har forestillingen høstet mange stjerner fra begejstrede anmeldere.

Marianne Mortensen står solo på scenen i forestillingen, som er skrevet af den populære forfatter Mathilde Walter Clark.

”Fejring af et godt menneske” er en historie, som begynder i klædeskabet og fører os ud i verden og langt ned i fortidens hemmeligheder.

Gjorde jeg det rigtige?

Hun har rund fødselsdag og gemmer sig i skabet for at øve sin tale. Gæsterne ankommer, hun bliver hvor hun er, og festen udvikler sig uden sit naturlige midtpunkt. Der er noget som trænger sig på, hændelser fra fortiden, som måske kun tåler at blive sagt højt i et skab. For hvem er det egentlig, de fejrer? Ved de overhovedet, hvem hun i virkeligheden er? Hvad vil det sige at være ”et godt menneske”? Kan man fortryde ikke at fortryde?

”Fejring af et godt menneske” er en intim og personlig forestilling om "det gode menneske" som tugt og flugt. Om tiden, der bare æder sig ind på én, uden at man kan stille noget op. Og mest af alt er det en forestilling om at være menneske på godt og ondt. For tingene er ikke altid så enkle, som de ser ud. Nogle gange er frihed ikke til at skelne fra traume. Og nogle gange er vi allermest gode, når vi er allermest onde.

Det er første gang Mathilde Walter Clark har været med til at skabe en teaterforestilling. Den debuterende dramatiker fortæller: “Jeg fik ret hurtigt ideen om, at vores 60-års fødselar skulle gemme sig i et skab, og at publikum skulle være derinde med hende, mens festen foregik udenfor. At gemme sig i et skab synes jeg er en helt naturlig reaktion på at fylde rundt. Og derfra begyndte jeg så at spørge til, hvad hun lavede der, hvad hun gemte på osv.”

”Fejring af et godt menneske” er et gæstespil fra Mungo Park i Allerød og forestillingen kan opleves på Mungo Park Kolding den 2.-5. september - alle dage klokken 19.30.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31