Anerkendt forfatter gæster festuge

Søndag 07. Juli 2019 19:57 492

Den anerkendte forfatter Kim Leine gæster Christiansfeld Bibliotek i Festugen.

Festugen byder på en helt særlig gæst. Den prisbelønnede forfatter Kim Leine kommer forbi Christiansfeld Bibliotek og giver et spændende foredrag om sit forfatterskab og seneste roman Rød mand/Sort mand. Det oplyser Christiansfeld Centret i en pressemeddelelse.

Leine fortæller om sin baggrund som Jehovas Vidne i Norge, om at blive misbrugt af sin far og uddanne sig til sygeplejerske. Om at flytte til Grønland, blive misbruger og miste det hele. Og om genfødslen som forfatter. Han læser op af sine romaner, med særlig inddragelse af Rød Mand/Sort Mand, og han svarer gerne på spørgsmål fra publikum i løbet af foredraget.

Leine har taget de danske læsere med storm med udgivelsen af flere skæbnesvangre fortællinger. Rød Mand/Sort mand udkom 1. marts 2018 og er fortællingen om det ulykkelige møde mellem grønlandsk og dansk kultur under koloniseringen af Grønland i 1728. Der er vældige kræfter på spil i bogen, når præsten hans Egede og åndemaneren Appaluttoq krydser veje og død, druk, tro og ondskab bliver sat i spil.

I 2007 udgave Leine sin første bog Kalak, en selvbiografisk beretning om at være misbruger på flere forskellige planer. Siden er det blevet til seks romaner og tre børnebøger. Leine er i øjeblikket en af de mest markante danske forfattere, og han har blandt andet modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær og Kronprinsparrets Kulturpris.

Foredraget foregår på Christiansfeld Bibliotek den 23. august klokken 15-17. En billet koster 100 kroner og skal købes forinden på Christiansfeld Bibliotek eller koldingbib.dk.

Foredraget er et samarbejde mellem Christiansfeld Bibliotek og Christiansfeld Centret.