Lad p-vagten få sin nattesøvn

Torsdag 18. Oktober 2018 15:21 1613
Her ses p-bøden. Privatfoto. Her ses p-bøden. Privatfoto.

Åbent brev til direktionen for Sygehus Lillebælt Kolding: Lad p-vagten få sin nattesøvn.

Læserbrev af Geert Madsen, Septembervænget 31, 6000 Kolding.

Kære direktion.

Næste gang I skal holde møde, synes jeg, I skal drøfte, om det virkelig er nødvendigt med en p-vagt om natten på parkeringspladserne foran Akutmodtagelsen. Årsagen til min opfordring er den ganske enkle, at en af mine bekendte har fået en bøde på 510 kr. for at holde ”ulovligt” på pladsen, efter at p-vagten har lavet en såkaldt observation fra kl. 03.12 til 03.25, hvorefter han fandt bødeblokken frem.

Jeg ved godt, at p-vagten passer sit arbejde, selv om han nok havde bedre af en god nats søvn, så det er ikke ham, jeg er utilfreds med. Det harmer mig imidlertid, at en person, som om natten får brug for hjælp i Akutmodtagelsen, skal vende tilbage til sin bil med et bødeforlæg i vinduet.

Historien kort fortalt: Vedkommende får en tid hos vagtlægen 21.15 og parkerer foran Akutmodtagelsen kl. 21. Stiller p-skiven med vished om, at han er tilbage ved bilen, inden der er gået tre timer – altså kl. 24. Vagtlægen skønner imidlertid, at min bekendt skal gennem en række undersøgelser, som trækker ud til langt ud på natten. I en sådan situation er det vel OK, at han ikke lige tænker på, at han kun må holde lovligt til kl. 24. Mange andre ting går helt naturligt gennem hans hoved.

Nu vil I nok sige, at der i Akutmodtagelsen er en ”stander”, hvorfra det er muligt at få lov til at holde længere end tre timer, men hvem tænker lige på det, når der skal tages hjertekardiogram (EKG), blodprøver, og lægen er i gang med sine undersøgelser?

Jeg ved ikke, hvilken aftale Sygehus Lillebælt Kolding har med det pågældende vagtselskab (håber ikke det er en provisionsaftale), men kan vi ikke blive enige om, at det er helt ude i hampen at have en p-vagt gående om natten for at se, om der nu skulle være en enkelt eller to, der holder for længe. Og kan vi ikke blive enige om, at næppe ret mange borgere parkerer for sjov foran Akutmodtagelsen kl. 03.30.

Selv om min bekendt efterfølgende har fået eftergivet sin p-bøde, fordi der i sygehusets administration var en person med konduite, vil jeg gerne fastholde min opfordring til direktionen om at drøfte, om der virkelig er brug for en p-vagt om natten foran Akutmodtagelsen. Det bør ikke blive et punkt på dagsordenen, som I skal bruge mange minutter på at finde svaret på.