mandag, 21. januar 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Et stuehus udbrændte mandag eftermiddag nær Vonsild.

Kort før klokken 14 mandag eftermiddag udbrød der brand i et stuehus på en gård på Svanemosevej ved Vonsild.

- Branden blev opdaget af en udefrakommende. Vi havde en patrulje fremme syv minutter efter vi fik alarmen om branden. Vores patrulje mener at branden er startet omkring fyret i stuehuset - en skorstensbrand, der har bredt sig. Det menes at være startet i noget teknisk. Men det skal vores teknikere undersøge nærmere, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup, til Kolding Netavis.

Stuehuset stod ikke til at redde og er udbrændt. Tilstødende ladebygninger blev reddet.

Ingen personer eller dyr kom noget til ved den voldsomme brand.

Husets beboere skal nu genhuses, oplyser politiet.

Se billeder i galleriet længere nede på siden...

Endnu et nyt boligområde er på vej i Kolding. I Vonsild bliver et areal syd for Ådalsparken udstykket til parcel- og rækkehuse.

Der er mangel på boliger og byggegrunde i Kolding og derfor har kommunens Plan-, Bolig- og Miljøudvalg fokus på at udvikle nye byområder. Udvalget har netop nikket ja til en ny lokalplan, der baner vej for nye boliger i Vonsild i den sydlige del af byen. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er den lokale virksomhed SennenBolig A/S, der har planer om at udvikle et 16,5 hektar stort areal syd for Ådalsparken som på sigt kan komme til at rumme op til 100 boliger. SennenBolig tager i første omgang fat på en etape, hvor de sætter 14 parcelhusgrunde til salg. Senere har SennenBolig planer om at bygge 10 rækkehuse.

- Vi har arbejdet med dette areal i nogle år, som ligger rigtig attraktivt og naturskønt, og derfor er interessant for os. Vores forventning er at starte byggemodningen i marts næste år, når vejret tillader det, fortæller direktør og partner i SennenBolig Bent Graungaard.

Parcelhusgrundene bliver på gennemsnitligt ca. 1.000 kvadratmeter og de kommende købere kan selv bestemme hvilken entreprenør, der skal opføre deres drømmehus.

Vonsild er populær

Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig og Miljøudvalget glæder sig over, at der er flere boliger på vej i den sydlige del af Kolding.

- Kolding har i den grad vokseværk, og derfor er det utrolig glædeligt, at vi har et godt samarbejde med private udviklere, der vil bidrage til, at vi får et bredt boligtilbud i byen. Vi kan se, at Vonsild er et populært område, og der er ingen tvivl om, at det er blevet endnu mere interessant, nu hvor vi har fået en ny motorvejstilkørsel og har planer om en ny omfartsvej, fortæller Birgitte Kragh.

Det nye boligområde kommer til at ligge i forlængelse af Blåbærvej og er placeret ud mod åbne marker. Den nye lokalplan sikrer et grønt område øst for det nye boligareal op mod Dalby Møllebæk, hvor der bliver offentlig adgang via stier.

Fakta om SennenBolig

SennenBolig A/S har kontor i Kolding og har de seneste år opført boliger i Aalborg og Aarhus, men vender nu tilbage til lokalområdet. SennenBolig A/S er netop kåret som Gazelle virksomhed af Dagbladet Børsen.

Fakta om den nye lokalplan

Lokalplanen, som Plan-, Bolig- og Miljøudvalget netop har vedtaget, er en såkaldt rammelokalplan, der er en helhedsplan for det 16,5 hektar store areal syd for Ådalsparken i Vonsild. Samtidig har udvalget vedtaget en detaillokalplan for det ca. 4 hektar store areal, hvor SennenBolig i første omgang vil udstykke og bebygge.

Tirsdag morgen var der omkring 1.000 pakker, der var klar til afhentning i Superbrugsen i Vonsild.

Fredagens Black Friday sætter nu sine spor i Superbrugsen i Vonsild. Her er de nærmest ved, at drukne i pakker:

- Vi mærkede sidste år, at Black Friday var ved at slå igennem, men i år er det endnu vildere. Vi har aldrig haft så mange pakker, som vi har lige nu. Det er rekord, fortæller uddeler Ingrid Sørensen fra Superbrugsen i Vonsild til Kolding Netavis.

Tirsdag morgen var der omkring 1.000 pakker, som var klar til afhentning. Tirsdag ved 15.30-tiden var det antal nede på cirka 800.

- Så der er lang vej endnu. Men det er sjovt, men det giver jo kunder i butikken, forklarer brugsuddeleren.

En service for borgerne

Det at være et udleveringssted for pakker er dog ikke noget, som Superbrugsen tjener ret meget på. Det giver Superbrugsen i Vonsild et gebyr fra eksempelvis Postnord eller GLS for hver pakke, der bliver udleveret:

- Det er lige så meget en service for Vonsild-borgerne, at de har et sted, hvor de kan hente deres pakker. Kunderne er også glade for, at vi er her. De er rigtig søde og tålmodige i denne tid. De ved godt, at vi har mange pakker. Så det fungerer fint, slutter Ingrid Sørensen.

Udover en service for borgerne i Vonsild, kan det også give lidt ekstra handel i butikken, hvis kunderne også skal en tur ind i Superbrugsen og handle dagligvarer.

Julen bliver ikke så slem som Black Friday

Efter Black Friday står julehandlen for døren. Men i følge Ingrid Sørensen bliver julen slet ikke så travl som Black Friday. Pakker til julen er nemlig jævnt fordelt over december - og føles derfor ikke så travl som Black Friday.

Trekantbrand måtte ud og rengøre cykelstien.

Søndag eftermiddag kørte en person på en scooter galt på cykelstien på Vonsildvej. Det fortæller en kilde til Kolding Netavis. Uheldet skete umiddelbart efter rundkørslen ved Lykkeshave.

En ambulance blev sendt til stedet. Hvorvidt personen blev taget med i ambulancen er uvist.

Redningsfolk fra Trekantbrand station Kolding blev kaldt til Vonsildvej for at rengøre cykelstien for olie. Scooteren havde tilsyneladende lækket olie ved styrtet.

Lørdag formiddag blev den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild indviet.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, trodsede lørdag den silende regn - og ankom til Taps på cykel. Mange andre mødte da også op - til trods for at det var en ret våd fornøjelse, at overvære åbningen af supercykelstien mellem Taps og Vonsild.

Regnen satte dog en stopper for Kolding Bicycle Club:

- Vi ville have stillet med 50 cyklister, men her tidligt lørdag morgen mødte blot en enkelt op. Derfor aflyste vi cykelturen fra Kolding til Taps, fortæller formand for Kolding Bicycle Club, Johnny Poulsen, til Kolding Netavis.

Borgmester og udvalgsformand klippede snoren

Den 5,6 kilometer lange supercykelsti blev indviet med taler - først af borgmester Jørn Pedersen (V) og efterfølgende af formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville (V).

Herefter blev den "røde snor" klippet i begge sider af vejen ved Taps Stationsvej. Jørn Pedersen klippede snoren i den ene side og så begav borgmesteren sig - sammen med mange andre cyklister - på den første officielle tur på supercykelstien mod Vonsild.

Selv om cykelstien Taps-Vonsild nu er indviet, så er den nogle steder noget ujævn. Det skyldes, at det endelige slidlag – det øverste lag asfalt - først bliver lagt på til foråret.

Det kommunale projekt 60+Frisk benyttede i øvrigt også lejligheden til at lancere et nyt tandemcykelprojekt, hvor svagtseende og andre med et handicap kunne komme ud at cykle.

Del af en supercykelrute

Cykelstien mellem Taps og Vonsild er den ene del af to nyanlagte strækninger i forbindelse med den samlede supercykelrute mellem Kolding og Christiansfeld. Den anden del, det nordligste stykke af Haderslevvej i Kolding ned mod midtbyen, stod færdig allerede i oktober 2017.

Som supercykelrute bliver strækningen udstyret med cykelpumper, fodhvilere samt parkeringsmuligheder undervejs, ligesom den også bliver skiltet og afmærket hele vejen som en supercykelrute.

Alt dette sker i løbet af efteråret 2018.

Se billederne fra indvielsen længere nede på siden...

Fakta: Hvad er en supercykelsti?

Supercykelstier retter sig specielt mod cykelpendlernes behov og tillader cyklisterne at forvente samme standard på tværs af kommunegrænser. Supercykelstierne er planlagt, så de giver den mest direkte rute, med så få stop som muligt og en højere grad af komfort. Stierne har jævn belægning, høj grad af vedligehold og ekstra service som pumper og servicestationer.

Kilde: supercykelstier.dk.

I det nye byggeri er indtænkt nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter.

Vonsild Skole skal udvides og ombygges, så det kan rumme tre spor fra 0.-9. klasse mod to spor i dag. Samtidig skal Specialcenter Vonsild udvides, så det kan rumme klasserne fra Specialcenter Brændkjær, som i dag holder til i en utidssvarende bygning på Brændkjærskolen.

Kolding Kommune udskrev derfor tilbage i februar 2018 en totalentreprisekonkurrence, hvor fem totalentreprenører blev udvalgt til at deltage efter en prækvalifikationsrunde. Et bedømmelsesudvalg med formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen i spidsen, har netop udpeget Anton Knudsen Egtved A/S som totalentreprenør, sammen med RUBOW arkitekter A/S og OBH Rådgivende Ingeniører A/S.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Vi har fået en række gode og kompetente forslag at vælge i mellem, men det er ingen hemmelighed, at vinderteamets forslag har været markant det bedste på alle parametre. Jeg er ikke i tvivl om, at vi får en rigtig god løsning, hvor vi får etableret en ny hovedbygning som et samlende hjerte med fællesfaciliteter, hovedindgang og faglokaler for både skolen og specialcenteret og som ikke mindst tager hånd om de særlige behov som specialcenterets elever har, siger Kristina Jørgensen om vinderforslaget.

Nye standarder for fremtidens skole

Skoleleder Peter Nordby, der ligeledes har siddet i bedømmelsesudvalget, glæder sig også over den valgte løsning.

- Jeg synes, det nye byggeri i høj grad sætter en ny standard for skolebyggeri. En standard der er visionær og peger fremad mod fremtidens skole. En skole, der får mulighederne for i den grad at leve op til skolereformens intentioner, udtaler Peter Nordby.

Med ombygningen og udvidelsen får børn og lærere på Vonsild Skole og Specialcenter lidt over 6.000 m2 ekstra at boltre sig på.

Når kontrakten med totalentreprenøren er underskrevet begynder projekteringen, som fortsætter til foråret 2019. I den periode vil projektet blive tilpasset og detaljeret i et samarbejde mellem totalentrepriseteamet, skolen og Kolding Kommune. Herefter starter selve byggeriet og forventningen er, at skolen står klar til brug i sommeren 2020.

Efter flere udsættelser er cykelstien nu klar til indvielse.

Cykelstien mellem Taps og Vonsild er langt om længe klar til officiel indvielse.

Det sker lørdag den 8. september, hvor indvielsestalerne holdes af borgmester Jørn Pedersen (V) og formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jacob Ville (V). Talerne starter klokken 9.30.

Og klokken 10 kan du tage med på en cykeltur på den nye cykelsti. Det er arrangeret af Taps Cykelcafé. Men der er også mulighed for en gå- eller løbetur.

Ved indvielsen kan man parkere ved hjemmeplejen og børnehaven på Ødisvej i Taps.

Arrangementet foregår fra klokken 9.30 til klokken 11.

Endnu en meteorologisk dag.

Det var endnu en flot forårsdag, omend det var endnu en sommerdag.

En sommerdag betegnes af DMI, som en dag hvor temperaturen når op over 25 grader.

Kolding Netavis var en tur rundt i Vonsild og tog nogle billeder, som du kan se i galleriet nedenunder...

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31