Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Så er det Vonsilds tur til at holde opvisning.

Lørdag den 6. april går det løs med årets forårsopvisning i Vonsild Gymnastikforening. Bestyrelsen har i ugen op til opvisningen travlt med at få de sidste detaljer på plads med hensyn til bemanding af salgsboder, indmarch og forløbet af dagen og samtidig er der forsalg af billetter til opvisningen hver eftermiddag i foyeren i Vonsildhallen, mens gymnasterne har træning en sidste gang.

Igen i år er de allerfleste af foreningens hold repræsenteret på gulvet og dagens program starter med de allermindste og deres forældre og fortsætter med de øvrige børnehold, de fire springhold for børn og unge, de 2 rytmehold for børn, Zumba-holdet og sidst men ikke mindst Jumping Fitness deltagere, hvor først Jumping-Teens samt herreholdet vil give prøver på deres kunnen, derefter følger damholdene der i dagens anledning er slået sammen til et hold. Til slut er der ”Vonsild-premiere” på intet mindre end 45 trampoliner fyldt med glade gymnaster.

Gæsteholdet er igen Rytmequinder fra Gymnastikforeningen af 1936 – der er hvert år et samarbejde mellem de to gymnastikforeninger hvor man laver gæsteoptræden til hinandens opvisninger, til stor glæde for alle.

Gymnastikopvisningen finder sted i Vonsildhallen lørdag den 6. april klokken 9.30.

Det er den store weekend for børn, der gerne vil slå katten af tønden. Se billederne her.

Denne weekend er der mange arrangementer, hvor børn kan slå katten af tønden i forbindelse med fastelavn.

En del børn - og deres forældre - mødte lørdag formiddag op ved Superbrugsen i Vonsild, hvor der var opstillet to tønder - én for de mindre børn - og én for de lidt større børn. Tønderne var dog lavet af så god kvalitet, at nogle forældre måtte træde til i rækkerne - og slå katten af tønden sammen med børnene.

Du kan se billederne længere nede på siden...

Den årlige gymnastikopvisning finder sted i april.

Vonsild Gymnastikforening har offentliggjort datoen for årets gymnastikopvisning. Det bliver lørdag den 6. april.

Her skal gymnasterne - både børn og voksne - vise, hvad de har arbejdet med i løbet af vinteren.

Traditionen tro startes der med indmarch, fællessang og opvarmning klokken 9.30. Efter planen er der faneudmarch klokken 13.

Gymnastikopvisningen finder sted i Vonsild Hallen. Det koster 30 kroner for voksne samt 15 kroner for børn at komme ind. Der kan betales med kontanter eller Mobilepay.

En sydlig ringvej ved Vonsild og Dalby kan være på vej. Nu arrangerer kommunen et informationsmøde.

Hvor skal en ny ringvej syd for Vonsild-Dalby ligge, og hvad er konsekvenserne for trafik, miljø, landskab, beboere i området, osv.? Alt det kan du blive klogere på, når Kolding Kommune inviterer til informationsmøde om en mulig sydlig ringvejsforbindelse, skriver Kolding Kommune.

Mødet holdes tirsdag den 5. marts, klokken 19-21, på Dalby Skole, Indskolingen, Skoletorvet, Dalbyvej 97. På grund af skoleombygning opfordres deltagere i bil til at parkere på den nye p-plads ved Ankerhusvej.

På mødet præsenteres en ny rapport, som er behandlet og vedtaget i kommunens Teknik- og Klimaudvalg. Rapporten fastlægger linjeføringen af en mulig ringvej og beskriver miljøkonsekvenserne for både mennesker og natur. Du kan møde politikere fra Teknik- og Klimaudvalget samt trafikplanlæggere og andre fagmedarbejdere.

Samtidig er den nye rapport sendt i offentlig høring frem til 27. marts 2019. I den periode har alle mulighed for at komme med kommentarer til planen.

Når høringssvarene er behandlet, skal sagen behandles politisk. Hvis byrådet til august siger god for planen, er der givet tilladelse til anlægge en ny ringvej. Herefter har kommunen tre år til at komme i gang med anlægsarbejdet. Politikerne har endnu ikke afsat penge til den planlagte ringvej.

Om ringvejen

Den 5,2 km lange ringvej mellem Vonsildvej ved Ødisvej og Skamlingvejen ved Skartved skal bidrage til at aflaste trafikken og øge fremkommeligheden.

Vonsild Gymnastikforening er blandt de nominerede til "Årets forening 2019".

Hvert år uddeler Kolding Kommune prisen som Årets forening til en forening godkendt under Fritidsrådet. Prisen på 10.000 kroner uddeles i forbindelse med Fritidsfesten den 1. februar i Sydbank Arena.

Fritidsfesten er en tak til alle foreninger for det store arbejde, der foregår på frivillig basis i hele Kolding Kommune.

Prisen som Årets forening 2019 uddeles til en af de tre nominerede foreninger:

Vonsild Gymnastikforening

Vonsild Gymnastikforening ligger i den sydlige del af Kolding, med et stort engagement både i foreningens dagligdag og i nærområdet. Foreningen har en fantastisk og uundværlig opbakning fra borgerne i Vonsild, og samtidig med at Vonsild har fået vokseværk, vokser foreningen naturligvis også. Foreningen har derudover formået at tiltrække gymnaster fra hele Kolding og opland, hvorfor hallerne i Vonsild altid summer af glade gymnaster og ivrige instruktører.

Tidligere var Vonsild Gymnastikforening en lille lokal forening med børnehold, hold for rytme- og springgymnastik og 2 voksenhold. I dag tæller foreningen intet mindre end 16 forskellige hold, der bl.a. byder på forældre-/barn og småbørnsgymnastik, 2 rytmehold og 4 springhold. De voksne kan prøve kræfter med Stram Op, Zumba Fitness, Yoga og Jumping Fitness, mens de modne voksne udøver M/K Motion.

Størstedelen af de nye tilkomne hold udspringer fra gode idéer fra det sublime instruktørteam, der findes i foreningen. Hverken bestyrelse eller instruktører – nye som erfarne – er bange for nye idéer, ønsker eller tiltag. Derfor er der sjældent langt fra tanke til handling.

Seneste tiltag i foreningen er Jumping Fitness, hvor der er indkøbt 20 fitnesstrampoliner. Det viste sig hurtigt at være meget populært, og ventelisterne blev længere og længere. Til denne sæson er der derfor uddannet endnu en instruktør og oprettet ikke mindre end 5 Jumping Fitness hold plus ekstraordinær søndagstræning for alle dem, som ikke nåede at få en plads.

To af holdene er spritnye, hvoraf det ene er forbeholdt teenagere af begge køn ”Jumping Teens”, og det andet hold er kun for mænd ”Herre JUMP”. Disse hold er de eneste af sin art i Kolding Kommune. Det glæder foreningen, at de unge mennesker har fravalgt sofaen og pc’en og tilvalgt motion, sved på panden og det sociale samvær. Mændene har en fest på deres eget lukkede hold, hvor de først kan forbrænde en masse kalorier og efterfølgende vende løst og fast over en hyggelig 3. halvleg.

Helle Back Kristensen kasserer i Vonsild Gymnastikforening siger:

- I Vonsild Gymnastikforening er vi meget stolte af at være nominerede til Årets Forening. I bestyrelsen brænder vi for vores forening og bruger rigtig meget tid på at udvikle os samtidig med at holde fast i vores kerneydelse, nemlig tilbuddet om motion og fællesskab for alle – helt i tråd med Kolding Kommunes deltagelse i Bevæg dig for livet.

Kaizen Karate Do

Kaizen Karate Do blev stiftet i november 2011 med et ambitionsniveau, der skaber vindere og en rummelighed, der gør klubben til et levende sted at dyrke sin sport, uanset om man er eliteudøver, motionist eller bare vil lære karate. Klubben har oplevet en stor tilgang af elever og tæller nu omkring 130 medlemmer, børn, unge og voksne, der udfylder træningstiderne til fulde. Klubben er dermed Syddanmarks største bredde- og elite-karate klub.

Kaizen Karate Do er i 2018 blevet en del af Kolding Elite med tilbud om morgentræning i karate. Kaizen Karate Do er den eneste karate klub i Danmark, der har elever, der er optaget samtidigt på begge typer af Dansk Karate Forbunds talentcentre i samarbejde med Team Danmark, kumite (kamp) og kata (figurøvelser).

Kaizen Karate Do sikrer, at bredden bliver tilført ny viden og kunnen, ved f.eks. fælles træninger på tværs af holdene. Dette giver både de kamp erfarne og de knapt så øvede gode læringer og løfter samtlige medlemmers karate kunnen. Klubben har desuden en meget aktiv arrangement gruppe, der sørger for at styrke sammenholdet på kryds og tværs af holdene i Kaizen Karate Do og dermed løfte klubben. Samtidig har klubben et stærkt samarbejde med andre karateklubber i både ind- og udland, der styrker konkurrenceholdene.

Kaizen Karate Do er fast medalje tager til DM, nationale- og internationale-stævner og har udviklet sig til en af de stærkeste karate klubber i Danmark. Kaizen Karate Do er desuden aktiv med at arrangere karate stævner f.eks. Kaizen Open 2018 med over 500 startere fra flere lande. Næste stævne bliver for kamp uerfarne -udøvere , -dommere og -officials, hvor man som udøver er sikker på flere kampe imod ligeværdige modstandere. Dette sikrer at bredden indenfor karate bliver løftet både for udøvere, dommere og officials.

Dette er den mest imponerende rummelige (bredde og elite) udvikling set indenfor karate for klubber i Danmark.

- I Kaizen Karate Do er vi meget beærede over at være blandt finalisterne i nomineringen til "Årets Forening" i Kolding 2018” siger Henrik Katborg, formand for Kaizen Karate Do og fortsætter:

- Vi er stolte over den anerkendelse af vores klub og vores talentudvikling, som dette er udtryk for. Det giver mod på mere udvikling og stadig større mål for fremtiden. En udvikling der er mulig med opbakning fra Kolding Kommune.

Billardklubben Frem

Billardklubben Frem er en klub, hvor alle er velkommen. Ung eller gammel, lille eller ej, og med eller uden handicap. Samtidig er det en sportsgren, hvor der er mulighed for, at hele familien kan deltage.

Klubben holder til i Idrætsbygningen i Brostræde, hvor den råder over nogle dejlige lokaler med hele 13 billardborde, hvor der kan spilles hhv. carambole, kegle, kelinmatch, pool og snooker. Man føler sig velkommen i klubben, når man kommer derned, hvad enten det er om formiddagen, hvor pensionisterne spiller, eller om det er aften, hvor der er åbent for alle spillere.

Klubben giver én mulighed for, at man spiller på lige det niveau, man selv ønsker og rummer både elite og motionister. Med åbningsdage alle ugens 7 dage, betyder det, at man ikke absolut skal komme ned i klubben en bestemt dag for at spille men har mange muligheder. Senest har klubbens pensionistafdeling startet et samarbejde op med ”60+FRISK” for at få endnu flere ældre i gang og blive en del af det fantastiske fællesskab, afdelingen udøver hver mandag og onsdag i dagtimerne. Samtidig arbejdes der på at flere medlemmer i den anden ende af aldersskalaen idet muligheden for at komme ud og lave samarbejde med nærlæggende skoler i øjeblikket afsøges.

I 2021 har klubben – som er Danmarks 2. ældste billardklub – 90 års jubilæum, og i samme år står klubben for at arrangere Danmarksmesterskabet, hvilket klubben håber bliver Danmarks største DM inden for faget, hvor der bliver kombineret flere grene inden for samme sportsområde.

Benny Kjærsgaard formand for Billardklubben Frem udtaler:

- Billardklubben Frem er stolte over at være blevet nomineret, sammen med 2 andre stærke klubber. Vi er samtidig glade for at være en klub placeret i en så aktiv by som Kolding, hvor der er mange fantastiske muligheder for de mange borgere. Ligesom vi er glade for at være med til at sætte Kolding på landkortet.

Et stuehus udbrændte mandag eftermiddag nær Vonsild.

Kort før klokken 14 mandag eftermiddag udbrød der brand i et stuehus på en gård på Svanemosevej ved Vonsild.

- Branden blev opdaget af en udefrakommende. Vi havde en patrulje fremme syv minutter efter vi fik alarmen om branden. Vores patrulje mener at branden er startet omkring fyret i stuehuset - en skorstensbrand, der har bredt sig. Det menes at være startet i noget teknisk. Men det skal vores teknikere undersøge nærmere, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup, til Kolding Netavis.

Stuehuset stod ikke til at redde og er udbrændt. Tilstødende ladebygninger blev reddet.

Ingen personer eller dyr kom noget til ved den voldsomme brand.

Husets beboere skal nu genhuses, oplyser politiet.

Se billeder i galleriet længere nede på siden...

Endnu et nyt boligområde er på vej i Kolding. I Vonsild bliver et areal syd for Ådalsparken udstykket til parcel- og rækkehuse.

Der er mangel på boliger og byggegrunde i Kolding og derfor har kommunens Plan-, Bolig- og Miljøudvalg fokus på at udvikle nye byområder. Udvalget har netop nikket ja til en ny lokalplan, der baner vej for nye boliger i Vonsild i den sydlige del af byen. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er den lokale virksomhed SennenBolig A/S, der har planer om at udvikle et 16,5 hektar stort areal syd for Ådalsparken som på sigt kan komme til at rumme op til 100 boliger. SennenBolig tager i første omgang fat på en etape, hvor de sætter 14 parcelhusgrunde til salg. Senere har SennenBolig planer om at bygge 10 rækkehuse.

- Vi har arbejdet med dette areal i nogle år, som ligger rigtig attraktivt og naturskønt, og derfor er interessant for os. Vores forventning er at starte byggemodningen i marts næste år, når vejret tillader det, fortæller direktør og partner i SennenBolig Bent Graungaard.

Parcelhusgrundene bliver på gennemsnitligt ca. 1.000 kvadratmeter og de kommende købere kan selv bestemme hvilken entreprenør, der skal opføre deres drømmehus.

Vonsild er populær

Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig og Miljøudvalget glæder sig over, at der er flere boliger på vej i den sydlige del af Kolding.

- Kolding har i den grad vokseværk, og derfor er det utrolig glædeligt, at vi har et godt samarbejde med private udviklere, der vil bidrage til, at vi får et bredt boligtilbud i byen. Vi kan se, at Vonsild er et populært område, og der er ingen tvivl om, at det er blevet endnu mere interessant, nu hvor vi har fået en ny motorvejstilkørsel og har planer om en ny omfartsvej, fortæller Birgitte Kragh.

Det nye boligområde kommer til at ligge i forlængelse af Blåbærvej og er placeret ud mod åbne marker. Den nye lokalplan sikrer et grønt område øst for det nye boligareal op mod Dalby Møllebæk, hvor der bliver offentlig adgang via stier.

Fakta om SennenBolig

SennenBolig A/S har kontor i Kolding og har de seneste år opført boliger i Aalborg og Aarhus, men vender nu tilbage til lokalområdet. SennenBolig A/S er netop kåret som Gazelle virksomhed af Dagbladet Børsen.

Fakta om den nye lokalplan

Lokalplanen, som Plan-, Bolig- og Miljøudvalget netop har vedtaget, er en såkaldt rammelokalplan, der er en helhedsplan for det 16,5 hektar store areal syd for Ådalsparken i Vonsild. Samtidig har udvalget vedtaget en detaillokalplan for det ca. 4 hektar store areal, hvor SennenBolig i første omgang vil udstykke og bebygge.

Tirsdag morgen var der omkring 1.000 pakker, der var klar til afhentning i Superbrugsen i Vonsild.

Fredagens Black Friday sætter nu sine spor i Superbrugsen i Vonsild. Her er de nærmest ved, at drukne i pakker:

- Vi mærkede sidste år, at Black Friday var ved at slå igennem, men i år er det endnu vildere. Vi har aldrig haft så mange pakker, som vi har lige nu. Det er rekord, fortæller uddeler Ingrid Sørensen fra Superbrugsen i Vonsild til Kolding Netavis.

Tirsdag morgen var der omkring 1.000 pakker, som var klar til afhentning. Tirsdag ved 15.30-tiden var det antal nede på cirka 800.

- Så der er lang vej endnu. Men det er sjovt, men det giver jo kunder i butikken, forklarer brugsuddeleren.

En service for borgerne

Det at være et udleveringssted for pakker er dog ikke noget, som Superbrugsen tjener ret meget på. Det giver Superbrugsen i Vonsild et gebyr fra eksempelvis Postnord eller GLS for hver pakke, der bliver udleveret:

- Det er lige så meget en service for Vonsild-borgerne, at de har et sted, hvor de kan hente deres pakker. Kunderne er også glade for, at vi er her. De er rigtig søde og tålmodige i denne tid. De ved godt, at vi har mange pakker. Så det fungerer fint, slutter Ingrid Sørensen.

Udover en service for borgerne i Vonsild, kan det også give lidt ekstra handel i butikken, hvis kunderne også skal en tur ind i Superbrugsen og handle dagligvarer.

Julen bliver ikke så slem som Black Friday

Efter Black Friday står julehandlen for døren. Men i følge Ingrid Sørensen bliver julen slet ikke så travl som Black Friday. Pakker til julen er nemlig jævnt fordelt over december - og føles derfor ikke så travl som Black Friday.

Trekantbrand måtte ud og rengøre cykelstien.

Søndag eftermiddag kørte en person på en scooter galt på cykelstien på Vonsildvej. Det fortæller en kilde til Kolding Netavis. Uheldet skete umiddelbart efter rundkørslen ved Lykkeshave.

En ambulance blev sendt til stedet. Hvorvidt personen blev taget med i ambulancen er uvist.

Redningsfolk fra Trekantbrand station Kolding blev kaldt til Vonsildvej for at rengøre cykelstien for olie. Scooteren havde tilsyneladende lækket olie ved styrtet.

Lørdag formiddag blev den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild indviet.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, trodsede lørdag den silende regn - og ankom til Taps på cykel. Mange andre mødte da også op - til trods for at det var en ret våd fornøjelse, at overvære åbningen af supercykelstien mellem Taps og Vonsild.

Regnen satte dog en stopper for Kolding Bicycle Club:

- Vi ville have stillet med 50 cyklister, men her tidligt lørdag morgen mødte blot en enkelt op. Derfor aflyste vi cykelturen fra Kolding til Taps, fortæller formand for Kolding Bicycle Club, Johnny Poulsen, til Kolding Netavis.

Borgmester og udvalgsformand klippede snoren

Den 5,6 kilometer lange supercykelsti blev indviet med taler - først af borgmester Jørn Pedersen (V) og efterfølgende af formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville (V).

Herefter blev den "røde snor" klippet i begge sider af vejen ved Taps Stationsvej. Jørn Pedersen klippede snoren i den ene side og så begav borgmesteren sig - sammen med mange andre cyklister - på den første officielle tur på supercykelstien mod Vonsild.

Selv om cykelstien Taps-Vonsild nu er indviet, så er den nogle steder noget ujævn. Det skyldes, at det endelige slidlag – det øverste lag asfalt - først bliver lagt på til foråret.

Det kommunale projekt 60+Frisk benyttede i øvrigt også lejligheden til at lancere et nyt tandemcykelprojekt, hvor svagtseende og andre med et handicap kunne komme ud at cykle.

Del af en supercykelrute

Cykelstien mellem Taps og Vonsild er den ene del af to nyanlagte strækninger i forbindelse med den samlede supercykelrute mellem Kolding og Christiansfeld. Den anden del, det nordligste stykke af Haderslevvej i Kolding ned mod midtbyen, stod færdig allerede i oktober 2017.

Som supercykelrute bliver strækningen udstyret med cykelpumper, fodhvilere samt parkeringsmuligheder undervejs, ligesom den også bliver skiltet og afmærket hele vejen som en supercykelrute.

Alt dette sker i løbet af efteråret 2018.

Se billederne fra indvielsen længere nede på siden...

Fakta: Hvad er en supercykelsti?

Supercykelstier retter sig specielt mod cykelpendlernes behov og tillader cyklisterne at forvente samme standard på tværs af kommunegrænser. Supercykelstierne er planlagt, så de giver den mest direkte rute, med så få stop som muligt og en højere grad af komfort. Stierne har jævn belægning, høj grad af vedligehold og ekstra service som pumper og servicestationer.

Kilde: supercykelstier.dk.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31