Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SF har fordelt ordførerskaber, og det giver det nyvalgte syd- og sønderjyske folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt flere tunge poster.

Den 45-årige SF’er Karina Lorentzen Dehnhardt er ny formand for udvalget for øer og landdistrikter og dermed sætter hun sig i spidsen for et udvalg, hvor der kommer til at være markante sager på dagsordenen i den kommende regeringsperiode. Ifølge et forståelsespapir mellem S, SF, Rad. V og EL skal der bl.a. ske et opgør med centraliseringen af Danmark og sikres adgang til lån i hele landet.

- For mig som SF’er ligger der en klar ulighedsdagsorden gemt her. Det skaber en voldsom utryghed, når køb og salg af bolig og erhverv er usikkert, fordi der ikke er ydes lån i visse dele af landet. Det duer ikke, og det skaber en skævvridning af levevilkårene for danskerne med udgangspunkt i deres postnummer, og det skal bekæmpes, forklarer Karina Lorentzen Dehnhardt i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen Dehnhardt udviklede SF’s første politik for yderområder og fremsatte det første forslag i Folketinget om et statsligt realkreditinstitut for yderområder efter inspiration fra Norge, som skulle sikre lån til erhverv og bolig på landet.

For Karina Lorentzen Dehnhardt bliver Folketinget også et gensyn med retsordførerskabet, som hun havde frem til valget i 2015, hvor hun også var udvalgsformand. Dertil kommer, at hun også sætter sig i det særlige kontroludvalg, der har indseende med efterretningstjenesterne.

De politiske partier har været flinke til at fjerne deres valgplakater efter de netop overstående valg.

Faktisk har Kolding Kommune ikke været nødt til at fjerne en eneste plakat, efter fristen for at pille valgplakaterne ned fra lygtepælene var overskredet.

- Jeg mindes aldrig, at partierne har været så flinke til at fjerne deres valgplakater. Det er virkelig dejligt, at vi slipper for den opgave, siger afdelingsleder Henrik Sandager Nissen i en pressemeddelelse.

Tidligere har kommunen altid været nødt til at sende folk ud for at fjerne valgplakater, som de politiske partier ikke selv har pillet ned.

- Normalt plejer vi at fjerne en del plakater efter valg. Men ikke i år. Om det skyldes, at vi for første gang har lagt op til, at partierne ville få en regning for kommunens udgifter til at tage valgplakaterne ned – nok i størrelsesordenen 175-200 kr. pr. plakat - tør jeg ikke sige. Det afgørende er, at partierne selv har løst opgaven, og det er dejligt, siger Henrik Sandager Nissen.

Skulle kommunen have overset ikke-fjernede valgplakater, er man velkommen til at give besked via funktionen Giv et praj. Herefter sørger kommunens folk for, plakaten eller plakaterne bliver pillet ned.

- Vi har erfaring med, at der også godt kan være efterladt plasticstrips, selv om valgplakaterne er pillet ned. Stripsene vil vores driftsfolk være opmærksomme på den kommende tid, slutter Henrik Sandager Nissen.

Kolding Kommune er klar til at fjerne de sidste valgplakater.

Langt de fleste valgplakater fra EU-valget og folketingsvalget er pillet ned i Kolding Kommune. Men sørger partierne ikke selv for at fjerne de sidste plakater, gør kommunens driftsfolk det i starten af næste uge. Regningen for nedtagningen bliver sendt til de pågældende partier, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Reglerne siger, at valgplakaterne fra begge valg senest skal være pillet ned torsdag den 13. juni ved midnat. Fredag danner kommunen sig et overblik over, hvor der stadig hænger valgplakater. Borgere, som bliver opmærksom på ikke-nedtagne valgplakater, må også gerne melde ind via app’en Giv et praj, når fristen er overskredet.

- I begyndelsen af næste uge kører vi rundt og tager de sidste plakater ned. Da det er partiernes arbejde, vi udfører, bliver der efterfølgende sendt en regning til de partier, som har undladt at tage deres plakater ned. Hvor meget det kommer til at koste, gør vi op bagefter, når vi har overblik over, hvor meget tid vi har brugt på at registrere, nedtage og bortskaffe plakaterne, men det kommer sikkert til at ligge i størrelsesordenen 175-200 kr. pr. plakat, fortæller driftschef Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Generelt vurderer han, at partierne har været rigtigt gode til at fjerne deres valgplakater efter de to valg.

- Det er mit indtryk, at partierne har været hurtige og omhyggelige med at få pillet deres valgplakater ned. Forhåbentlig kommer de sidste plakater ned før torsdag ved midnat, så vi helt slipper for at bruge tid på opgaven og efterfølgende sende regninger ud til partierne, siger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Valgplakater skal være nedtaget senest torsdag klokken 23.59.

Onsdag aften var Vonsild hurtigst med valgresultatet.

Vonsild var onsdag aften hurtigst ude med resultatet i Kolding Kommune til folketingsvalget, hvor der blev stemt i Vonsild Hallen.

Dansk Folkeparti får i Vonsild en vælgerlussing. Partiet fik blot 13 procent mod 30 procent ved valget i 2015.

I Vonsild er Venstre det største parti med en opbakning på 29,3 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 7,1 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2015. På andenpladsen ligger Socialdemokratiet med 26,3 procent.

Stram Kurs fik også stemmer i Vonsild, hvor partiet fik 22 stemmer - svarene til 1,1 procent.

Nye Borgerlige er kommet godt fra start i Vonsild, hvor det blev til 94 stemmer. Det er 4,7 procent.

Du kan følge valgresultatet her...

Mange borgere i Kolding Kommune har indtil i sat deres stemme ved folketingsvalget.

Det tyder på, at der ved folketingsvalget i dag, grundlovsdag, er mange der vælger, at bruge deres stemmeret.

Allerede klokken 11 viste stemmeprocenten i hele Kolding Kommune, at være markant højere end ved folketingsvalget i 2015. Klokken 11 var stemmeprocenten 27,3 mod 20,72 procent i 2015. Klokken 14 havde 48,61 borgere stemt mod 34,95 procent i 2015.

Ved 17.30-tiden var stemmeprocenten omkring 77 procent i Vonsild Hallen. Ved sidste folketingsvalg var stemmeprocent 87,55.

Du kan stemme indtil klokken 20 onsdag aften.

To lokale folketingskandidater samt et folketingsmedlem vil gennem en fælles kampagne - ”stem på en lokal, der bor i Kolding” – sikre Kolding en stærk repræsentation af lokalt forankrede politikere på Christiansborg.

Måske er du her til morgen kørt forbi de valgplakater i Kolding Kommune, som har fået en make-over med klistermærker, hvor der står ”Bor i Kolding”. Mærkaterne er en del af en ”stem lokal”-kampagne fra de tre lokale politikere.

Det er folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF) samt folketingskandidaterne Tobias Jørgensen (V) og Karina Lorentzen (SF), som kan være politisk uenige om mange ting. Men de har det til fælles, at de alle tre er født og opvokset i Kolding Kommune. De har gået på en lokal folkeskole, og alle tre bor de i dag med deres familier i Kolding Kommune.

De vil alle tre gerne i Folketinget, når danskerne går til stemmeurnerne den 5. juni, og de er derfor gået sammen om en ”stem på en lokal, der bor i Kolding-kampagne”, skriver de i en pressemeddelelse.

De mener, det er vigtigt, at der sidder nogle folketingspolitikere på Christiansborg, som også er lokalt forankrede og bor der, hvor de er valgt ind.

- Jeg har haft hele min opvækst i Kolding, og det synes jeg er vigtigt. Det har en stor værdi med et lokalt kendskab, og derfor lykkes det blandt andet også, at få gennemført opsætning af kameraer på bestemte steder i midtbyen, efter nogle grusomme overfald, var der et stort ønske fra byens borgere der skrev under på en underskriftindsamling, og vi fik afleveret alle underskrifterne fra Kolding borgerne, som ønskede videoovervågning til justitsministeren, forklarer Karina Adsbøl (DF).

- Jeg har en bred erfaring fra Kolding byråd med mig, men også en lokal erfaring fra arbejdsmarkedet, som jeg vil bruge til at omsætte til politik på Christiansborg. Jeg ved eksempelvis, hvad der skal til, hvis vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lokalt, for jeg står i det til hverdag, siger Tobias Jørgensen (V).

- For mig er det vigtigt, at folketingspolitiker ikke er noget, man har læst sig til, men at man dels har erhvervserfaring og fødderne solidt plantet i den lokale muld. Løsninger for Kolding og for Sydjylland findes bedst ved at bo her, mener Karina Lorentzen (SF).

Du finder valgplakaterne rundt omkring i Kolding Kommune. Ca. 300 valgplakater har fået mærkatet ”Bor i Kolding”.

I den lille by har hærværksmænd brændt en af folketingsmedlemmets valgplakater af.

Folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF) fra Hjarup har i denne valgkamp til folketingsvalget den 5. juni flere gange været udsat for hærværk på sine valgplakater. I Kolding er der sågar skrevet "cunt" på nogle af valgplakaterne.

Senest har ukendte gerningsmænd brændt en af Karina Adsbøls valgplakater af i Jordrup. Det er Søren Pedersen i Jordrup, der på Facebook fortæller og dokumenter afbrændingen. Valgplakaten er hevet ned og brændt af inde på privat grund.

Karina Adsbøl fortæller til Kolding Netavis, at flere af hendes valgplakater mangler:

- Jeg bliver bekymret over, at nogle kan finde på sådan noget, ligefrem at brænde én af, som en heks på bålet til Sct. Hans, siger hun til Kolding Netavis.

Hærværket er meldt til politiet.

Karina Adsbøl tilføjer, at en valgkamp ikke er billig.

Se opslaget på facebook her...

Kolding Kommune giver dispensation til de opstillingsberettigede partier, så de kan tage valgplakater til både Europaparlaments- og Folketingsvalget ned samtidig.

Normalt skal valgplakater tages ned fra lygtepælene langs gader og veje senest otte dage efter det afholdte valg.

Men da Europaparlamentsvalget den 26. juni og Folketingsvalget den 5. juni ligger med mindre end 14 dage i mellem, har Kolding Kommune, som flere andre kommuner, givet de opstillingsberettigede partier tilladelse til at tage valgplakaterne til begge valg ned samtidig. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi synes, at det er ressourcespild, hvis partierne skal køre to runder for at indsamle valgplakater, og derfor har vi givet tilladelse til, at de kan vente med at tage valgplakaterne til Europarlamentet ned til efter Folketingsvalget den 5. juni. Derefter har de som sædvanligt efter et valg otte dage til arbejdet, og altså frist for nedtagning den 13. juni, siger Martin Sejersgaard, områdechef for Anlæg og Drift.

En del kandidater til Europaparlamentsvalget har dog allerede været i gang med at indsamle deres valgplakater.

Asger Christensen (V) blev valgt ind i det nye EU-parlament. Borgmester Jørn Pedersen (V) har en opfordring til sin kollega i byrådet.

Asger Christensen, der er nyvalgt EU-parlamentsmedlem, håber at han får tid til både at passe arbejdet i EU-parlamentet og i Kolding byråd. Det skriver jv.dk.

Men borgmester Jørn Pedersen (V) lægger over for avisen ikke skjul på, at han er imod dobbeltmandater. Jørn Pedersen opfordrer derfor Asger Christensen til at tage orlov fra byrådet i resten af perioden.

- Nu har Asger haft et flot valg, og så synes jeg, han skal omsætte de mange stemmer til arbejdet i parlamentet. Jeg synes, han skal bruge sin tid der. I et stort parti som Venstre mener jeg, at det ikke bør være nødvendigt med dobbeltmandater. Det kan det være i et lille parti, hvor man ikke har mange kandidater, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Asger Christensen har det fint med, at han og borgmester Jørn Pedersen har forskellige holdninger til dobbeltmandater.

Asger Christensen fik over 31.000 personlige stemmer ved EU-valget søndag.

Læs hele historien her...

Slutspurten i Folketingsvalget nærmer sig. Ved sidste valg manglede SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen 91 stemmer for at komme i folketinget, og torsdag den 30. maj går hun derfor fra hus til hus for at samle dem sammen med Villy Søvndal.

Ringer det på døren Kr. Himmelfartsdag, kan det være Karina Lorentzen og Villy Søvndal, begge SF, der vil overbevise dig om, at du skal stemme personligt. Det skriver Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

I 2015 mistede Karina Lorentzen Dehnhardt sin plads i Folketinget, men denne gang skal det ikke lykkes. Og nu hiver hun et stærkt kort i kampen for at komme igennem nåleøjet: Sammen med den tidligere partiformand Villy Søvndal jagter hun nu de 91 stemmer ved at stemme dørklokker i lokalområdet.

Sammen går de og et hold SF’ere dør-til-dør på Kristi Himmelfartsdag i Kolding-området for at skaffe stemmer.

- Vi kommer til at kæmpe fra hus-til-hus. Vi har brug for en ny retning i danske politisk, som bekæmper ulighed og tager klimaet alvorligt. Og så har vi brug for en lokal, sydjysk stemme igen i Folketinget, så vi sætter alle kræfter ind på at man stemmer personligt, hvis det skal ske, forklarer Karina Lorentzen.

Danskerne kan sætte sin stemme ved folketingsvalget den 5. juni.

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31