SF stiller med stærkt hold til næste års regionsrådsvalg, lyder det fra partiet.

- Vi har både nye, unge og erfarne kræfter blandt de prioriterede kandidater til næste års regionsrådsvalg. Jeg er sikker på, at vi kommer til at stå stærkt med en så bred vifte af kompetencer, og jeg glæder mig til, at vi kommer til at lave rød-/grøn politik, siger spidskandidat Mikkel Dragmose i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad, ydmyg og stolt over, at så mange SF´ere har peget på mig ved urafstemningen, og jeg vil naturligvis gøre mit bedste for at leve op til denne tillid, siger Suzi Würtz Kjærgaard, der bor i Kolding.

En urafstemning blandt SF´s medlemmer har sat følgende hold:

1. Mikkel Dragmose
2. Annette Blynel
3. Karsten Fogde
4. Tine Hundahl Jensen
5. Jacob Baez Garrido Olesen
6. Suzi Würtz Kjærgaard

Listen vil senere blive suppleret med flere kandidater.

Fakta

Suzi Würtz Kjærgaard

Pædagog, har tidligere arbejdet bl.a. i Dansk Røde Kors´ Asylafdeling og på bosted for psykisk udviklingshæmmede. Arbejder i dag på et social psykiatrisk bosted.

Bosiddende i Kolding.

Mikkel Dragmose

Sidder i dag i Middelfart Byråd for SF, hvor han igennem de seneste 10 år har været viceborgmester, fungerende borgmester og nuværende udvalgsformand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget. Derudover har han de seneste 5 år været udpeget til KL-udvalg om beskæftigelse, erhverv og borgerservice.

Uddannet kandidat i politik og administration.

Arbejder som programleder i Vejle Kommune med aktivt medborgerskab og socialt iværksætteri.

Landsledelsesmedlem i SF.

Bosiddende i Middelfart Kommune.

Annette Blynel

Regionsrådsmedlem siden 2018.

Tidligere byrådsmedlem for SF i Odense.

Uddannet socialrådgiver, tidligere mangeårig chef for udsatte børn- og voksen områderne i henholdsvis Odense og Nyborg Kommuner.

Landsformand for KFUK´s sociale arbejde.

Formand for udsatterådet i Svendborg.

Næstformand Reden, Odense.

Bosiddende i Svendborg Kommune.

Karsten Fogde

Regionsrådsmedlem siden 2018.

Har i 25 år været tillidsrepræsentant i dansk fagbevægelse, herunder 10 år som formand for SID Tommerup.

Karsten har arbejdet som leder af flere boligsociale helhedsplaner bl.a. i Vollsmose – og har derudover været udsendt til flere lande for U-Landssekretariatet, hvor han har ledet projekter med støtte til fagbevægelsen.

Bosiddende i Odense Kommune.

Tine Hundahl Jensen

Indsuppleret i Regionsrådet.

Fuldmægtig ved Skattestyrelsen, cand.mag i amerikanske studier.

Tidligere ansat bl.a. ved Syddansk Universitet og Vejle Kommune.

Mangeårig organisatorisk erfaring fra Danske Fodbold Fanklubber og Executiv Committee for Football Supporters Europe.

Bosiddende i Vejle.

Jacob Baez Garrido Olesen

Pædagogmedhjælper, distriktskasserer for SF Ungdom Fyn.

Bosiddende i Odense.

SF’erne har valgt spidskandidater til det kommende folketingsvalg. Folketingsmedlem Karina Lorentzen fra Kolding blev urafstemningens topscorer.

Skulle regeringen udskrive folketingsvalg, er SF’erne i Syd- og Sønderjyllands storkreds klar til valg. De har netop valgt deres spidskandidater, og de stiller som ved valget i 2019 med en spidskandidat i hver af de tre gamle amter, Ribe, Vejle og Sønderjylland.

Karina Lorentzen fra Kolding strøg til tops med mere end halvdelen af stemmerne, fulgt af Nanna Bonde og Lars Olesen.

- Tak til SF’erne for endnu engang at have tillid til, at jeg kan gøre en forskel på Christiansborg. Jeg er ydmyg og glad. Der er stadig brug for venstreorienteret politik, som forbedrer sikkerhedsnettet for dem, som rammes af arbejdsløshed, sygdom og alderdom. Jeg kender til arbejdsløshed og udsathed i nærmeste familie, og der er en stærk motivationsfaktor for mig politisk at gøre en forskel for dem, som har mindst stemme i debatten, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtigt glad for at være genvalgt som spidskandidat for SF i Sønderjylland og håber meget på, at kunne blive en stærk sønderjysk stemme i Folketinget efter næste valg, når vi forhåbentligt får to mandater, siger Nanna Bonde.

- Vi skal have et ekstra Syd- og Sønderjysk mandat i SF. Det glæder jeg mig til at kæmpe for, så klimaet, naturen, børnene og de mest udsatte får en ekstra stemme fra landsdelen, siger Lars Olesen.

Karina Lorentzen stiller op i Vejle, Kolding og Fredericia ved det næste valg, Nanna Bonde i Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, mens Lars Olesen tager sig af Esbjerg, Varde, Vejen, Billund og Fanø. Listen af spidskandidater vil dog suppleres af flere lokale kandidater frem mod valget.

Om kandidaterne

Karina Lorentzen Dehnhardt, 47 år og bosiddende i Seest, Kolding. Hun er oprindelig uddannet lærer og sad i Folketinget i perioden 2007-15 og igen fra 2019. Hun er partiets markante retsordfører og formand for udvalget for øer og landdistrikter samt medlem af Sydslesvigudvalget, kontaktudvalget vedrørende det tyske mindretal og kontroludvalget.

Nanna Bonde, 27 år og født og opvokset i Tønder. I dag læser hun en kandidat i sociologi på Københavns Universitet. Hun stillede for første gang op til Folketinget i 2019, hvor hun fik et flot personligt valg med 3.709 personlige stemmer. Nanna er tidligere landsformand for SF Ungdom og er i dag medlem af SF’s landsledelse.

Lars Olesen, 42 år og født og opvokset i Ribe. Arbejder i dag som folkeskolelærer i Vejle og bor i Fredericia. Lars har i en årrække været formand for SF i Syd- og Sønderjylland og er medlem af SF`s landsledelse.

Liberal Alliance melder sig klar til Folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds som tæller alle 12 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Det står klart efter et opstillingsmøde på Jels Motel hvor ca. 35 medlemmer var mødt frem.

Partiets nuværende Folketingsmedlem, Henrik Dahl, stillede op til posten som spidskandidat og blev enstemmigt valgt.

- Jeg er taknemmelig over den tillid som kredsen har vist mig. Siden Folketingsvalget 2019 har jeg arbejdet hårdt på at genskabe tilliden til Liberal Alliance. Jeg bidrager med høj synlighed og troværdighed på Christiansborg, hvilket styrker vores liberale kamp for lavere skatter og mere personlig frihed, siger den nyvalgte spidskandidat Henrik Dahl i en pressemeddelelse.

Opvokset i Sønderjylland

Henrik Dahl opnåede for første gang valg til Folketinget i 2015, og blev genvalgt i 2019 med 1.737 personlige stemmer. Henrik er opvokset i Skærbæk, bosat i Ribe og uddannet Sociolog fra Københavns Universitet.

Listen består også af Carl Andersen som har en fortid som byrådsmedlem i Vejen Kommune samt tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom. Han bliver færdig med sin kandidat i Jordbrugsøkonomi til sommer og arbejdet til dagligt hos Dansk Erhverv.

Listen består yderligere af Thomas Vedsted (Selvstændig fra Haderslev) samt Mikkel Pedersen (Studerende fra Kolding). Den suppleres løbende frem mod valget.

- Vi er stolte af at kunne stille med så kompetent en liste til Folketinget så lang tid før, at Folketingsvalget skal afholdes. Det tegner godt for de liberale borgere her i området, fortæller en glad storkredsformand, Nikolaj Steffenauer.

Det næste folketingsvalg i Danmark skal afholdes senest den 4. juni 2023.

Et nyt parti har set dagens lys i Kolding Kommune.

Samarbejdspartiet. Det er navnet på et nyt parti, som nu er blevet lanceret i Kolding Kommune.

Bag partiet står tidligere frontfigur i Radikale Venstre, Jesper Elkjær, der for en måneds tid meldte ud, at han forlod Radikale Venstre på grund af uenigheder mellem Elkjær og Merete Due Paarup, der i december sidste år rykkede til Radikale Venstre, efter flere år i partiet Venstre. Men i følge Jesper Elkjær var der ikke plads til dem begge og han forlod derfor partiet efter 21 års medlemsskab.

Stifter nyt parti

Men Jesper Elkjær forlader ikke lokalpolitikken. Han har nu stiftet partiet "Samarbejdspartiet", der som ordet siger, vil samarbejde for at skabe resultater i byrådet i Kolding Kommune.

- Når man rækker en hånd ud, får man som regel et bedre resultat, i stedet for at få en masse fjender ved at gå ud med ultimative krav, siger Jesper Elkjær til jv.dk.

Samarbejdspartiet leder nu efter personer, som er interesserede i, at være med i partiet. Man kan læse partiprogrammet på partiets hjemmeside.

Når de første 10 medlemmer har meldt sig ind i Samarbejdspartiet, bliver der stiftet en partiforening.

Jesper Elkjær oplyser til jv.dk, at uanset hvad, så stiller han op til kommunalvalget i november 2021.

Fakta

Jesper Elkjær har siddet i byrådet i samlet set syv år nu. Frem til begyndelsen af oktober som medlem valgt for Radikale Venstre. Fra november 2020 som grundlægger og spidskandidat for Samarbejdspartiet – hele Kolding Kommunes nye parti.

Jesper Elkjær har gennem sit arbejde i byrådet skabt reelle og konkrete resultater. F.eks. kan nævnes arbejdet med en helhedsplan for udviklingen af Kolding by og oprettelsen af et arkitekturteam via etableringen af en stadsarkitektfunktion.

Jesper Elkjær gik til valget 2017 med et budskab om, at der skulle udarbejdes en lokalaftale for lærerne i Kolding Kommune, og stillede forslag om netop det helt fra begyndelsen i den nye byrådsperiode. Resultatet blev, at vi endelig fik den lokalaftale, som var så tiltrængt.

Tilgangen til det politiske arbejde er præcis som beskrevet for Samarbejdspartiet. Det er primært i de mange møder, og i samarbejdet tingene løses. Det politiske rugbrødsarbejde er usynligt for de fleste, men det vigtigste af det hele.

Kilde: Samarbejdspartiet.

Dansk Folkeparti i Kolding Kommune har netop afviklet opstillingsmøde til det kommende byrådsvalg, der skal afholdes den 16. november 2021.

Viceborgmester Søren Rasmussen blev uden modkandidat valgt, som Dansk Folkepartis borgmesterkandidat. Søren Rasmussen har ved de tre foregående valg til byrådet, været i spidsen for sit parti og det har hver gang sikret Dansk Folkeparti posten som viceborgmester og en stribe andre tunge poster.

Partiet valgte ved samme lejlighed også de næste fem på listen, der kom til at se således ud:

1. Viceborgmester Søren Rasmussen
2. Studerende Laura Guldager
3. Byrådsmedlem Molle Lykke Nielsen
4. Vognmand Kristian Kruse
5. Revisor Jackie Damkjær Hansen
6. Kirkesanger Mariane Hansen

- Jeg er både meget glad og meget ydmyg, over at være blevet genvalgt som Dansk Folkepartis borgmesterkandidat. Det bliver et meget spændende byrådsvalg, hvor der åbner sig interessante muligheder for, at lægge en ny kurs for hele Kolding Kommune. Det er dog rigtig meget arbejde, der skal gøres endnu inden valgkampen. Vi kan ikke sætte udviklingen i stå et helt år. Så vi bliver i arbejdstøjet og holder foden på speederen, det kan man roligt regne med, siger Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

God blanding af erfaring og fornyelse

Lokalformand Gunner Nielsen er også meget glad for, at de første kandidater er på plads:

- Vi har fået en god blanding af erfaring og fornyelse. Søren Rasmussen er jo den borgmesterkandidat, med mest erfaring i byrådsarbejdet. Det giver ro og stabilitet for os, vi er bare så klar til kamp.

Dansk Folkepartis bestyrelse har fået mandat til supplere listen med yderligere kandidater frem mod valget og flere er allerede i kikkerten.

Mødet blev afviklet i Parkhallen i Kolding.

Side 1 ud af 8