Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sagen om den dræbte polske skovarbejder på 37 år får nu den lokale folketingskandidat for SF til at rejse sagen i Folketinget.

En 37-årig polsk skovarbejder blev dræbt af et bøgetræ under en skovfældning, da han i januar arbejdede i et skovområde ved Taps, der ligger i nærheden af Christiansfeld. Arbejdstilsynet gav i den forbindelse et straksforbud til den ansattes virksomhed, fordi sikkerhedsafstanden ikke var overholdt.

- Det er en tragisk sag, hvor er menneske på arbejde dør, fordi sikkerheden ikke er i orden. Jeg er optaget af, at man er lige så godt uddannet som sine danske kollegaer, når man udfører arbejde i de danske skove, og derfor har jeg bedt SF på Christiansborg om at rejse denne sag, fortæller folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen fra Kolding, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen beder ministeren bekræfte, at hændelsen er sket i en statsskov samt klarlægge, om den polske skovarbejder havde uddannelse og var ansat på danske løn- og arbejdsvilkår.

- I Danmark bør danske løn- og arbejdsvilkår samt uddannelse være udgangspunktet, og især hvis man arbejder for de danske myndigheder. Derfor optager det mig, om danske myndigheder skulle have et ansvar her, forklarer hun.

Naturstyrelsen har tidligere været i søgelyset for social dumping, hvor en række litauere klagede til 3F over, at høstede pyntegrønt til lave lønninger.

Lørdag formiddag blev den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild indviet.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, trodsede lørdag den silende regn - og ankom til Taps på cykel. Mange andre mødte da også op - til trods for at det var en ret våd fornøjelse, at overvære åbningen af supercykelstien mellem Taps og Vonsild.

Regnen satte dog en stopper for Kolding Bicycle Club:

- Vi ville have stillet med 50 cyklister, men her tidligt lørdag morgen mødte blot en enkelt op. Derfor aflyste vi cykelturen fra Kolding til Taps, fortæller formand for Kolding Bicycle Club, Johnny Poulsen, til Kolding Netavis.

Borgmester og udvalgsformand klippede snoren

Den 5,6 kilometer lange supercykelsti blev indviet med taler - først af borgmester Jørn Pedersen (V) og efterfølgende af formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville (V).

Herefter blev den "røde snor" klippet i begge sider af vejen ved Taps Stationsvej. Jørn Pedersen klippede snoren i den ene side og så begav borgmesteren sig - sammen med mange andre cyklister - på den første officielle tur på supercykelstien mod Vonsild.

Selv om cykelstien Taps-Vonsild nu er indviet, så er den nogle steder noget ujævn. Det skyldes, at det endelige slidlag – det øverste lag asfalt - først bliver lagt på til foråret.

Det kommunale projekt 60+Frisk benyttede i øvrigt også lejligheden til at lancere et nyt tandemcykelprojekt, hvor svagtseende og andre med et handicap kunne komme ud at cykle.

Del af en supercykelrute

Cykelstien mellem Taps og Vonsild er den ene del af to nyanlagte strækninger i forbindelse med den samlede supercykelrute mellem Kolding og Christiansfeld. Den anden del, det nordligste stykke af Haderslevvej i Kolding ned mod midtbyen, stod færdig allerede i oktober 2017.

Som supercykelrute bliver strækningen udstyret med cykelpumper, fodhvilere samt parkeringsmuligheder undervejs, ligesom den også bliver skiltet og afmærket hele vejen som en supercykelrute.

Alt dette sker i løbet af efteråret 2018.

Se billederne fra indvielsen længere nede på siden...

Fakta: Hvad er en supercykelsti?

Supercykelstier retter sig specielt mod cykelpendlernes behov og tillader cyklisterne at forvente samme standard på tværs af kommunegrænser. Supercykelstierne er planlagt, så de giver den mest direkte rute, med så få stop som muligt og en højere grad af komfort. Stierne har jævn belægning, høj grad af vedligehold og ekstra service som pumper og servicestationer.

Kilde: supercykelstier.dk.

Efter flere udsættelser er cykelstien nu klar til indvielse.

Cykelstien mellem Taps og Vonsild er langt om længe klar til officiel indvielse.

Det sker lørdag den 8. september, hvor indvielsestalerne holdes af borgmester Jørn Pedersen (V) og formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jacob Ville (V). Talerne starter klokken 9.30.

Og klokken 10 kan du tage med på en cykeltur på den nye cykelsti. Det er arrangeret af Taps Cykelcafé. Men der er også mulighed for en gå- eller løbetur.

Ved indvielsen kan man parkere ved hjemmeplejen og børnehaven på Ødisvej i Taps.

Arrangementet foregår fra klokken 9.30 til klokken 11.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31