Tigerdyrs-kuren: Sundhed, selvværd og livskriser.

Lisbeth Zornig Andersen er en af Danmarks mest populære foredragsholdere. Nu kommer hun til Sjølund for at give foredrag.

Deltagerne tages med på Zornig Andersens personlige rejse mod et liv i fysisk og mental balance efter en livskrise med konkurs, og med sygdomme og mentalt vraggods i bagagen. Væbnet med den nyeste viden om sammenhænge mellem krop og sind kommer Lisbeth med konkrete bud på, hvordan man kan mestre livet, finde glæden og overvinde modgang. Hun kalder det Tigerdyrs-kuren.

Plager vægten? Sover du ikke godt? Mangler overskuddet?

Lisbeth Zornig Andersen giver konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv.

Stikordene er at forstå éns gener og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et anti-inflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvordan man opnår den livsforlængende søvn.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil, hvis man er presset og stresset, ude af form og i mentalt underskud, mens økonomien måske strammer. Det behøver det ikke at være. Lisbeth fortæller om sine egne simple teknikker og tilgange, der har leveret et bedre helbred, stærkere krop, psykisk overskud og større livsglæde.

Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget finder sted den 17. marts i Sjølund Multiarena klokken 19-21.30. Prisen er 200 kroner plus gebyr. Du kan købe billetter her...

Det er Kolding Kalenderen, der står bag arrangementet.

OPDATERING

Arrangementet er aflyst og flyttet til senere på året. Læs mere her...

Den tidligere politiker tager vejen forbi Sjølund, hvor hun giver et foredrag.

Som tidligere miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet? Og gennem hele sin karriere har hun forsøgt at løse de hurtigt voksende klimaforandringer og udfordringer, som vi står over for de kommende år.

Connie Hedegaard taler i Sjølund om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klimaudfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre?

Connie Hedegaard beretter personligt og veldokumenteret om en af tidens helt store udfordringer, hvis ikke den største.

Du kan opleve Connie Hedegaard i Sjølund Multiarena den 22. januar klokken 19. Billetter kan købes hos Billetten. Prisen er 200 kroner.

Arrangør er Kolding Kalenderen.

Gretelise Holm kommer hjem til Sjølund den 4. december.

Forfatter Gretelise Holm vender den 4. december hjem til Sjølund, hvor hun holder foredrag om sin anmelderroste nye bog: "På Tryk - Gennem et halvt århundrede”.

Gretelise Holm

Som 17-årig kom hun i lære som journalist på Kolding Folkeblad. Siden hen har hun været ansat på bl.a. Berlingske Tidende, Børsen og Politiken.

Gretelise Holm, som er en af Danmarks mest læste krimiforfattere, og mange husker hende også fra hendes selvbiografi: “Jesus, pengene og livet”, hvor hun fortæller om den på én gang sørgelige og morsomme historie om at vokse op som fattigt nomadebarn i jyske landdistrikter, før hun som ganske ung slog igennem som journalist i København. Bogen gav og giver et sjældent velfortalt indblik i livet i den sociale og geografiske udkant i midten af 1900-tallet.

Gretelise Holm er nu tilbage - skarp, humoristisk og altid med fingeren direkte på pulsen med bogen “På Tryk - Igennem et halvt århundrede”.

Livet som kvinde i en mandsdomineret verden

I bogen PÅ TRYK tager dansk journalistiks grand old lady, Gretelise Holm, læseren med på en rejse gennem et halvt århundredes journalistik og beskriver en verden – fra Grønland til Afrika – i forandring. Bogen dækker et bredt spektrum af emner: Kvinder og mænd; lov, ret og straf; socialt stof; de fremmede; medier og politik; militarisme; og det arvelige monarki.

Undervejs hører vi om hekseprocesser, justitsmord, magtfuldkomne mænd, udemokratiske regenter, stærke kvinder og meget, meget andet.

”Gretelise Holm er en fryd at læse. Altid velskrivende, nysgerrig, engageret, fascineret og undrende. Magtkritisk, målrettet, mild, munter og modig. Velegnet til natbordet.” - Lone Kühlmann fra forlaget HarperCollins.

Kolding Kalenderen har som noget nyt organiseret en foredragsrække.

Første foredrag med Gretelise Holm afholdes den 4. december i Sjølund Mulitihal. Derudover kommer Connie Hedegaard den 22. januar 2020 og Lisbeth Zornig Andersen den 17. marts 2020.

- Vi er rigtig glade for at kunne præsentere tre seje kvindelige foredragsholder, der på hver deres område har et vigtigt budskab og vi er samtidigt glad for, at vi har besluttet os for at donere 30 procent af det forventede overskud til kulturelle arrangementer i Kolding Kommune, fortæller Hanna Andresen, der er projektleder for foredragsrækken.

Heidi Kunst udgiver af Kolding Kalenderen tilføjer:

- Vi har igennem de sidste 3-4 år været igennem en del sparerunder her i kommunen og det er især gået ud over de kulturelle institutioner og dermed diversiteten af udbuddet på området. Vi blander os ikke i politikken, og er i disse tider glad for at kunne udgive en kulturkalender 12 gange om året uden at modtage støttekroner hertil. Til gengæld vil vi gerne hjælpe, og har derfor besluttet at donere 30% af overskuddet tilbage til kulturen. Det bliver Hanna, der er tovholder på foredragsrækken, der bliver ansvarlig for uddelingen af donationerne. Hendes erfaring, som tidligere leder af Gademix gør, at hun har fingeren på pulsen mht. hvem der trænger og hvor pengene vil gøre mest nytte. Jeg kan dog forestille mig at hendes første prioritet bliver tilskud til børneaktiviteter og det støtter jeg glædeligt op om..

Kolding Kalenderen er en månedlig kulturkalender, der blev udgivet første gang i marts 2012. Den udkommer 12 gange om året i et oplag på ca. 8.500 stk. Den bliver uddelt i Kolding Kommune.

Han giver et foredrag i Sjølund.

Skuespiller og tv-vært Pelle Hvenegaard kommer til Sjølund, hvor han vil give et foredrag.

Efter en mangeårig kamp med forgæves fertilitetsbehandlinger blev Pelle Hvenegaard i 2016 endelig far til adoptivdatteren Zoe Ukhona.

I et nyt, ærligt og rørende foredrag, der tager afsæt i bogen “Kære Zoe Ukhona”, fortæller Pelle for første gang om hele forløbet, om hvor lykken kan ligge, og hvordan du kan prioritere i livet, skriver arrangørerne.

Seks års overlevelseskamp

Efter seks års overlevelseskamp i et fertilitets- og adoptionshelvede, stod Pelle og hustruen Caroline i september 2016 endelig med deres lille adoptivdatter Zoe Ukhona i armene.

Med udgangspunkt i sin bog inddrager Pelle Hvenegaard os alle i en ærlig og rørende historie om de seks år, der gik fra første gang han og Caroline mødte hinanden på en blind date, hvordan de instinktivt vidste, at de skulle være forældre sammen, til de første gang efter års venten holdt deres lille adoptivdatter i armene i Pretoria i Sydafrika.

Pelle Hvenegaard er en mand, der har prøvet det meste og har opnået det, som mange forbinder med lykken; nemlig berømmelse, anerkendelse, indflydelse, penge og frihed til at gøre, hvad han vil. Dog har han i mange år gået og følt, at der manglede noget: nemlig lykken ved at blive far.

Kom med til en ærlig og rørende aften med plads til humor og et livsbekræftende bud på, hvor lykken kan ligge, og hvordan du kan prioritere i livet.

Foredraget finder sted i Sjølund Multiarena onsdag den 6. november klokken 19. Billetter kan købes her...

En heldig lottospiller vandt en million kroner.

Lørdag vandt en lottospiller i Sjølund en million kroner via millionærgarantien. Det betyder, at lottospilleren ikke havde gevinst på sin lottokupon.

Den gevinstgivende kupon er købt i Lokalbrugsen i Sjølund. Danske Spil oplyser, at de endnu ikke har hørt fra den heldige spiller fra Sjølund.

Lottopuljen stiger i øvrigt på lørdag, da der lørdag ikke var nogen, der ramte de syv vindertal. Dermed stiger puljen til 10 millioner kroner.

Side 1 ud af 2