Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Folketingspolitkeren fik afprøvet, hvordan det er at være blind.

Mandag mistede handicapordfører Karina Adsbøl (DF) synet - dog kun for en dag.

Sammen med formand for Danske Handicaporganisationer (DH), Thorkild Olesen, var hun på tur fra Kolding til Fredericia for at mærke udfordringerne, når du skal rundt i byen, handle ind eller tage toget.

Folketingspolitikeren var blandt andet i Netto, hvor hun selv skulle købe en agurk. Agurken skulle hun have med på Fuglsangcentret i Fredericia, som udbyder kurser, der hjælper mennesker, som mister synet.

På Fuglsangcentret var Karina Adsbøl blandt andet i øvekøkkenet, hvor hun med bind for øjnene fik lov til selv at skære agurken i skiver.

Nogle af centrets andre kurser går på at hjælpe mennesker med synshandicap ud af ensomheden. Det er svært at få hjælp til at være en del af samfundet, når du mister synet, siger DH-formand Thorkild Olesen, der selv er blind:

- I dag oplever mange ensomhed og isolation, fordi kommunen ofte ikke giver dem et tilbud, der kan hjælpe dem til at færdes og være del af fællesskabet uden synet.

Knap hver femte med synshandicap føler sig ofte eller meget ofte ensomme, viser en undersøgelse fra forskningscentret VIVE.

Fortæl dine politikere, om du kan arbejde, til du er 73 år. NNF og 3F byder op til debat om pension og nedslidning i Kolding den 13. marts med Karina Lorentzen (SF) og Tobias K. Jørgensen (V).

Da klokken slog tolv midnat 1. januar 2019, blev danskernes pensionsalder hævet – og den skal stige endnu mere i fremtiden. Pension og nedslidning bliver derfor et valgkampstema, og NNF og 3F byder således op til debat den 13. marts med folketingskandidaterne for Venstre og SF, Tobias K. Jørgensen og Karina Lorentzen.

- Mange 3F’ere vil blive ramt af en stigende pensionsalder. Vi har en del, som er så nedslidte, at de ikke klarer at arbejde til de fylder 60 år. Det skaber en stor ulighed, og derfor skal der handles på dette problem, som bare er blevet større af, at efterlønnen næsten er fjernet, fortæller formand for 3F i Kolding, Peter Thuesen Andersen, i en pressemeddelelse.

Paul Fruergaard Sørensen, formand i NNF Lillebælt-Fyn er enig:

- Vores medlemmer i fødevarebranchen slides hårdt af ensidige bevægelser, fx på slagterierne. Allerede i dag tager hver anden 3F’er medicin for at klare hverdagen, og en højere pensionsalder vil ramme hårdt, forklarer Paul Fruergaard Sørensen, formand i NNF Lillebælt-Fyn.

Politikere diskuterer pension og nedslidning

De to fagforeninger har derfor sat de to Kolding-kandidater Karina Lorentzen (SF) og Tobias K. Jørgensen (V) stævne for at debattere rimeligheden i en ensartet pensionsalder. For det er på Christiansborg at mulighederne ligger for at lave nogle rimelige pensionsvilkår for alle danskere.

- Forleden mødte jeg en 63-årig kvinde, der var slidt ned efter mange års rengøring på sygehuse, men som ikke kunne få førtidspension. Det er ikke værdigt, når man har slidt og slæbt i mange år. Mulighederne for at gå fra ved fysisk og psykisk nedslidning skal være bedre, ligesom der er behov for at sikre, at alle får nogle rimelige år på pension ligesom akademikerne, som lever i snit 10 år længere end ufaglærte, siger Karina Lorentzen, SF. Hun ser gerne en differentieret pensionsalder.

Karina Lorentzen og Tobias K. Jørgensen debatterer den 13. marts klokken 17-18.30 på 3F Kolding. Arrangementet er gratis, og alle med interesse i problemstillingen er velkomne til at dukke op. Forfatter Lars Olsen deltager også med et oplæg, der tager udgangspunkt i hans nye bog, som hedder ”Det forsvundne Folk.”

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31