onsdag, 19. september 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Bygning 5 – Nicolai byder indenfor til en dag, hvor du kan blive meget klogere på, hvordan du laver kulturelle events.

Går du rundt med en kulturentreprenør i maven, så skal du tilmelde dig heldagsforløbet ”Kultur- entreprenør?” i Bygning 5 – Nicolai. Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

På dagen vil der være forskellige oplæg og workshops, hvor du kan lære af andres erfaringer og viden om kulturel produktion. Du kan blandt andet møde sprogekvilibrist og rapper Per Vers, Danmarks førende coach indenfor sceneoptræden, Kristian Koch, kontraktekspert fra Dansk Musiker Forbund, Thomas Hyllested samt fundraiser fra Kolding Kommune, Mette Kuntz.

Derudover vil der være workshops i foto og sociale medier med Thomas ”Peberman” Sørensen, silketrykworkshop med designstudioet Ny Dansk Bølge og workshop i instruktion og fortælling via levende billeder med Frederik Riis fra Rama Pictures and Sound.

Dagen rundes af med en middag for både oplægsholdere og deltagere.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Del af et større samarbejde

Workshoppen er del af et større samarbejde mellem Mungo Park Kolding, Ungdommenshus i Fredericia, Børnenes Hovedstad i Billund og Bygning 5 – Nicolai, hvor de alle tilbyder workshops og foredrag til unge kulturelle entreprenører.

- Trekantområdet bobler af professionelle kulturfolk inden for mange genrer, og vi vil gerne som kulturinstitutioner sætte os selv på spil og inviterer til kig ind i maskinrummet, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby.

Heldagsforløbet finder sted den 29. september fra klokken 10-18.

Kolding får besøg af harpenisten Robin Huw Bowen, der igennem mere end 25 år har præsenteret hele verden for den walisiske musiktradition.

Mandag den 24. september kan man opleve en meget unik koncert, når waliseren og harpenisten Robin Huw Bowen spiller i Nicolai Scene. Han trækker både på sin egen mangeårige forskning og på autentiske spillemåder, som er overleveret i folkemusikken, når han samler de forskellige aspekter af traditionerne og giver den walisiske musik et nyt og vitalt udtryk.

I mere end 25 år har Robin Huw Bowen haft en karriere som den eneste fuldtidsprofessionelle walisiske harpenist på den såkaldte trippel-harpe, og han har introduceret dette instrument for tusinder og atter tusinder verden over, skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Han har forsket i, indspillet og udgivet et utal af gamle “tabte” walisiske melodier, og hans indflydelse på den walisiske folkemusik og den specielle harpetradition strækker sig meget vidt. Han rangerer bland de vigtigste figurer, som er udrundet af den walisiske folkemusiktradition og regnes i dag for den vigtigste eksponent for den walisiske trippel-harpe og den musik, som knytter sig til den.

Man kan i dag ofte møde den holdning, at bevaring af en gammel kulturarv er ensbetydende med “at leve i fortiden”, men i modsætning til blot at demonstrere nogle gamle og støvede værker, genopliver Robin Huw Bowen med sit inspirerende harpespil selve musikkens sjæl og formidler den til publikum som lyslevende kunstart. Selv om han ikke er bange for at strække grænserne for selve traditionen og sit eget spil, sker det altid med dyb integritet.

Hans fortolkning er i høj grad farvet af hans egen personlighed og kunstneriske styrke, men stadig dybt forankret i århundreder af walisisk musiktradition. Tilhørerne bliver præsenteret for det sande udtryk og den sande lyd af denne tradition; med genklange fra tidligere tiders æstetik, men så farverigt og levende som til alle tider.

Koncerten, der starter klokken 19.30, arrangeres i samarbejde med Kolding Musikskole.

Billetter kan købes på www.nicolai.kolding.dk.

Siden maj har Koldings borgere haft mulighed for at mødes i piazzaen i Nicolai Gården, men nu da efteråret banker på døren, holder piazzaen afskedsfest.

Henover sommeren har piazzaen i Nicolai Gården været et sted, hvor folk kunne mødes og slappe af, men i trit med at efteråret står på spring, så lukker den ned – det kommer dog ikke til at foregå i stilhed.

Onsdag den 19. september fra 16.00 til 17.30 er der nemlig afskedsfest. Her vil der være en pop up udstilling, der viser piazzaens historie fra tanke til handling. Piazzaen opstod ud fra en tanke om, at skabe et mødested i Nicolai Gården – men at lave et udendørs mødested i Danmark er en finurlig størrelse, da piazzaen skulle kunne modstå det danske vejr lunefuldhed.

Hele projektet har udviklet sig løbende siden den officielle åbning den 9. maj i år – og har hen over sommeren ændret sig i takt med, hvordan det er blevet benyttet af Koldings borgere.

Udover udstillingen er der en workshop, hvor man kan få lov til at bygge en lille version af kuplen, som et symbol på piazzaen. På den måde kan folk få et lille stykke af piazzaen med hjem, før den bliver pillet ned.

Afskedsfesten skal også ses som en tak til alle de mennesker, der har bidraget til projektet henover sæsonen.

Workshoppen er åben for alle, men ønsker man at deltage, må man meget gerne sende en tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 17. september.

Nicolai Kultur er i evig udvikling, og sidste skud på stammen er Nicolai Filmskole, der er åbnet i Bygning 5 - Nicolai.

Seneste medlem af Nicolai-familien er Nicolai Filmskole, der har til huse i Bygning 5 - Nicolai.

Hver mandag fra 17.30 – 19.00 vil der være undervisning i filmens mange aspekter. Bag skolen står lokale, Frederik Riis, der i 20 år har arbejdet med film i forskellige afskygninger og er producer i Rama Picture & Sound.

Skolen byder på et forløb, hvor man kan få en grundlæggende uddannelse i film og animation, og der bliver åbnet op for alle.

- Jeg synes, man skal give de unge en mulighed for at blive kloge både på praktik og teori i filmsprog. De skal have en indsigt i, hvordan filmene er lavet, siger Frederik Riis i en pressemeddelelse.

En af grundene til, at Frederik Riis har valgt Bygning 5 - Nicolai som lokation for Nicolai Filmskole er, at han gerne vil inddrage nogle af alle de foreninger, der allerede har til huse i bygningen, i arbejdet med film, og med den julekalender, som bliver det første store projekt for filmskolen.

- Et af grundlagene for, at filmskolen kommer til at fungere, er foreningssamarbejdet – jeg vil blandt andet gerne involvere Udtryksposen i arbejdet med en julekalender, som der kommer mere information om i løbet af efteråret, siger Frederik Riis.

En anden del af samarbejde med foreninger, der allerede har til hus i Bygning 5 – Nicolai, er opstået sammen med Canal6000, der har møde hver mandag fra kl. 19.00 – så deltagerne på filmskolen kan gå direkte fra undervisning til møde med Canal6000.

- På den måde kan kursisterne tale med folkene bag Canal6000 om mulighederne for at få vist deres projekter på lokal-tv, forklarer Frederik Riis.

Er du interesseret i at deltage, så mød op i Bygning 5 – Nicolai, hver mandag fra klokken 17.30 og bliv meget klogere på, hvordan man laver film.

Der er lagt op til en formiddag fyldt med kreativitet, leg, sang og musik, når Nicolai for børn og BørneDesign på Tværs holder kulturfest for børnene i Kolding Kommunes daginstitutioner.

Fredag d. 24. august mellem klokken 9 og 12 kommer Nicolai Gården til at emme af liv, leg og børnestemmer, når BørneDesign på Tværs og Nicolai for børn inviterer Kolding Kommunes daginstitutioner til Børnenes Kulturfest som en forsmag på kulturnatten.

I år er det overordnede tema ”Se mig”, og der bliver sat fokus på se mig og mine venner – med andre ord; fællesskabet, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

I Nicolai Gården kommer alle sanser på spil, og der bliver rig mulighed for at eksperimentere og lege både alene og i fællesskabet og på tværs af alder: små og store – voksne og børn.

Derudover bliver gården fyldt med musik, sang og meget mere.

- Hvert år glæder jeg mig til Børnenes Kulturfest, siger kulturformidler i Nicolai for børn, Kristina Høier og fortsætter: - det er skønt at se gården blive fyldt med glade børn, der får lov til at fordybe sig i kreativitet, leg og det at være fælles om en oplevelse.

I forbindelse med Kulturnatten inviterer Nicolai for børn, børn fra Kolding kommunes SFO’er til gadeteater fra København, Belgien og Aarhus.

Børnene fra Kolding Kommunes SFO’er kan se frem til store teateroplevelser, når Nicolai for børn byder dem på gadeteater i forbindelse med fejringen af årets kulturnat fredag den 24. august mellem klokken 13.00 og 15.45. Det oplyser Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

På programmet er forestillinger fra både nær og fjern, når belgiske Circus Katoen, aarhusianske Teatret Beagle og københavnske MishMash står klar til at give Koldings børn en god oplevelse.

Circus Katoen kommer med den akrobatiske forestilling ”EX AEQUO”, der handler om parret, der flytter sammen og skal skabe plads til hinanden. De presser hinandens grænser med humor, drillerier og cirkus akrobatik.

Tre cyklende særlinge fra Teatret Beagle har sendt sig selv på mission for at indsamle materiale til en bog, der kan besvare alle spørgsmål: Encyklopædien. EnCykloPædisterne får vendt op og ned på mange af livets spørgsmål, og publikum kan vente at blive inddraget i deres forsøg på at opretholde livet ifølge Encyklopædien.

Til sidst vil københavnske MishMash med deres instrumenter og klovnerier fortælle den russiske historienom Næsen, der handler om general Kovalevs næse, der en dag beslutter sig for at forlade ham og leve sit eget liv.

Der er fokus på den cirkulære økonomi, når The Piazza Project i Nicolai Gården sammen med Empty Your Wardrobe er vært for en række foredrag om genbrug og cirkulær økonomi.

Den 22. august fra 16-18 bliver der stillet skarpt på cirkulær økonomi og bæredygtighed i Nicolai Gården. Det sker, når The Piazza Project i samarbejde med Empty Your Wardrobe præsenterer ”A Perfect Circle: Manifestation of a circular development in Kolding.”, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Både The Piazza Project og Empty Your Wardrobe vil gerne øge bevidstheden om bæredygtig levevis og cirkulær økonomi hos Koldings borgere og inviterer derfor alle til at komme forbi og blive klogere på, hvordan man lever bæredygtigt, hvordan du kan ændre dine vaner, og hvorfor det er vigtigt.

På dagen kan man opleve fire oplægsholdere, der alle har gjort deres erfaringer med bæredygtighed og cirkulær økonomi og gerne vil dele ud af deres viden.

De fire oplæg bliver leveret af blogger Mie Schmidt, der ikke har shoppet nyt tøj det sidst år, Tina Klemmensen, der er selvstændig og har startet en Repair Café i Kolding, Stella Jensen, der er projektleder for cirkulær økonomi i Kolding Kommune og til sidst kommer Valentina Volpe, der er indkøber hos Trademark Textiles.

Oplæggene skal lægge grunden for en dialog mellem oplægsholderne og publikum, modereret af Giovanni dal Zilio, der er medstifter af designvirksomheden Ny Dansk Bølge.

Empty Your Wardrobe har i samarbejde med designeren Melinda Hubin skabt kollektionen 3OBB, der viser, hvordan man kan lave bæredygtig mode. Dele af kollektionen kan også opleves d. 22. august i Nicolai Gården.

Designeren Kristine Mandsberg sætter fokus på det sanselige, taktile og rumlige, når hun i august præsenterer udstillingen Landscape i Nicolai Kunst & Design.

Det bliver designeren Kristine Mandsberg, der kommer til at fylde Nicolai Kunst & Design i august måned, når hun præsenterer udstillingen Landscape. Det skriver Nicolai Kunst & Design i en pressemeddelelse.

Tre installationer

Udstillingen består af tre installationer, en for hvert rum i Nicolai i Nicolai Kunst & Design. Her kan man som besøgende bevæge sig fra rum til rum og opleve udstillingen, som 3 forskellige, abstrakte landskaber. Referencen til landskaber er en intention om at skabe en parallel til, hvordan vi som mennesker oplever, er nysgerrige på vores omgivelser og gerne både vil se, røre og bevæge os fysisk når vi skal opleve noget nyt. At vi som mennesker har en udforskende adfærd frem for at være passive beskuere, hvilket formen på udstillingen også gerne skal understrege.

Med udgangspunkt i materialer, mønstre og farver, har hver installation sin egen karakter, og hvert rum bliver til et abstrakt visuelt, taktilt og farverigt landskab.

Med en baggrund som tekstildesigner er Kristine Mandsberg optaget af, hvordan hun kan skabe rummelige, visuelle og sanselige oplevelser, med udgangspunkt i farver, mønstre og materialer, arbejde i stor skala, samt udforske hendes fags potentiale.

Uddannet på Designskolen

Kristine Mandsberg er uddannet Tekstil Designer fra Designskolen Kolding og The Royal College of Art i London i 2008. Hun arbejder fra sit værksted på Nørrebro, hvor hun beskæftiger sig meget bredt med sit fag. Hun har eksempelvis løst kommercielle opgaver for virksomheder som Ikea, Gyldendal og Kunde & Co, lavet en udsmykning til Byens Hegn på Rådhuspladsen, og arbejdet med rumlige tekstile installationer, både til kommercielle kontekster som eksempelvis messer og showrooms, og til udstillinger hvor installationerne har et mere eksperimentelt og kunstnerisk afsæt med den intention at skabe rumlige oplevelser.

Hun er generelt optaget af hvordan hun kan arbejde med at formidle visuelle og sanselige oplevelse gennem hendes faglighed som tekstil designer, hvor mønstre, materialer, og farver spiller en stor rolle.

Udstillingen er lavet med støtte fra Nationalbanken, Kolding Kommune og Statens Kunstfond.

Landscape kan opleves fra 4. august til 2. september. Der er fernisering fredag den 3. august mellem klokken 15 og 17.

Et nyt projekt skal arbejde med at finde plads til de udsatte unge i landets kulturhuse, og Nicolai Kultur er udvalgt til at være med i projektets følgegruppe.

Nicolai Kultur er med i et nyt landsdækkende projekt under navnet ”På kanten af kulturen”.

Projektet, der er søsat af kulturhuset KU.BE på Frederiksberg med støtte af Velux Fonden, skal de næste tre år være med til at sætte fokus på udsatte unges brug af kulturhuse og udvikle metoder til at inkludere de udsatte unge i konstruktive fællesskaber og introducere dem til kultur- og fritidslivet med et mere aktivt og socialt liv til følge.

Konflikter

"På kanten af kulturen” udspringer af, at der har været nogle konflikter i kulturhuse og biblioteker landet over, hvor udsatte unge har spillet efter nogle andre regler end de andre brugere. Det ender ofte med, at de unge bliver ekskluderet og dermed skubbet længere væk fra fællesskabet. Det håber, ”På kanten af kulten”, at de kan finde nogle veje til at undgå

- Vi deltager i ”På kanten af kulturen”, da vi håber at kunne bliver klogere på målgruppen 15-30 år. Derudover er vi nysgerrige på, hvordan vi som kulturhus kan rumme alle på konstruktiv og ansvarlig vis, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby, i en pressemeddelelse.

Men Nicolai Kultur håber også på, at få en bedre viden, så brugerne af især Bygning 5 kan understøtte hinanden.

- Vi har allerede observeret interessante synergieffekter mellem et væresteds projekt for unge i plejefamilie og resten af vores unge kulturbrugere i Bygning 5. Vi håber, at ”På kanten af kulturen” kan være med til give os værktøjer og metoder til bedre at identificere og understøtte unge ”på kanten” og vores ønske om at facilitere den kreative, frie kulturproduktion blandt unge, slutter Mette Strømgaard Dalby.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30