Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kolding Fløjtekvartet og Klavertrio, der består af undervisere fra Kolding musikskole, indtager Nicolai Scene.

Torsdag den 28. marts klokken. 19.30 er det lokale musikere, der gæster Nicolai Scene, når undervisere fra Kolding Musikskole går på scenen som henholdsvis Kolding Fløjtekvartet og Klavertrio.

Kolding Fløjtekvartet består af Erik Meyland på tværfløjte, Anne Meyland på violin, Mads Degnbol på Brasch og Amelie Helmstad på cello. Når de går på scenen vil de fylde salen med toner af Crusell og Mozart.

Aftenens klavertrio består af Rima Chacaturian på flygel, Erik Meyland på tværfløjte og Amelie Helmstad på cello. De vil denne aften spille værker af den tyske komponist C.M. von Weber.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Kolding Musikskole.

Bygning 5 fylder to år og udstiller i Nicolai Kunst & Design.

I anledning af Bygning 5s to-års fødselsdag fylder husets brugere Nicolai Kunst & Design med lidt af at det, de har skabt siden februar 2017 under titlen 2Bygning 5 Udstiller”. Udstillingen kan opleves fra 2. – 31. marts, og der er fernisering fredag d. 1. marts i tidsrummet 15.00 til 17.00.

Folkene bag Print Klub, der er en række workshops om serigrafi, viser en nogle af deres print frem, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Fotografen Peberman udstiller en lang række fotos fra Bygning 5 men også fra resten af Nicolai komplekset. Det er blandt andet billeder fra tegneworkshops, Lightfestival og meget andet, der kommer på væggene.

Udstillingen giver et bredt billede af, hvad Bygning 5 har lavet og bidraget med i Nicolai komplekset de to år huset har været åbent for Koldings borgere.

Nicolai for børn har brugt januar på at får malet, gjort hovedrent og få sat nye skilte op.

I januar har Nicolai for børn ikke lignet sig selv, der har ikke været børn og leg i huset, til gengæld har der været fuld gang i håndværkere og hovedrengøring, så huset er klar til at slå dørene op igen 1. februar, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Den største forandring i det nye år er, at alle rummene i huset har fået nye navne. Fremover skal husets gæster vænne sig til at bruge navnene; 1. klasse, Den 2. Verden, 4. Dimension, Det 5. Element og Den 7. Himmel.

I fremtiden skal man hænge sit overtøj og stille sine sko på 1. klasse. Vil du lege med ansigtsmaling og kulisser foregår det i Den 2. Verden, trænger man til at røre sig, klatre i tove, øve balance eller noget helt fjerde, skal man til Den 4. Dimension.

Værkstedet, hvor man kan tegne, male, arbejde med træ og ellers kan lade fantasien få frit løb i kreative processer, hedder nu Det 5. Element. Har man brug for at slappe lidt af, så kan man tage en til i Den 7. Himmel.

De nye navne og skilte kan ses, når Nicolai for børn åbner dørene fredag klokken 09.

Børnene på Aalykkeskolen har selv været med til at udvikle en plan for, hvordan deres toiletter kan holdes rene i løbet af dagen.

Nicolai for børn og Aalykkeskolen har sammen arbejdet på at forbedre forholdene på skoletoiletterne.

Ideen til Projekt Toilet kommer fra et ønske om at forbedre trivslen blandt eleverne på Aalykkeskolen i forhold til toiletbesøg.

Skolens elever har selv været med til idéudviklingen, og idéerne er udført i praksis af kulturformidler i Nicolai for børn, Kristina Høier, og lærer på Aalykkeskolen, Anja Maria Paluszewska.

Fremover skal nudging sørge for, at eleverne selv er med til at holde toiletterne pæne og rene.

- Det vigtige er, at det er børnenes egne idéer, der ligger til grund for nudgingen, for det giver dem et ejerskab i forhold til at sørge for, der ikke ligger papir på gulvet, at man husker at skylle ud og så videre, fortæller kulturformidler hos Nicolai for børn, Kristina Høier og fortsætter: - det har været en skøn proces, og vi glæder os rigtig meget til at præsentere det den 1. februar.

Projekt Toilet bliver afsløret fredag den 1. februar klokken 15.

Ingen december uden julekoncert i Nicolai Scene.

Der er garanti for ægte julestemning, når Kolding Kammerkor, søndag den 16. december kl. 16, inviterer indenfor i varmen og lysenes skær til julekoncert på Nicolai Scene.

Med korets nye dirigent, Henrik Svane er der lagt op til både traditionel julemusik med danske salmer, sange og engelske Christmas Carols, men også nyere julemusik vil indgå i programmet.

Desuden får alle mulighed for at synge med, når der inviteres til fælles julesang.

Julekoncerten finder sted søndag den 16. december klokken 16. Billetter købes i døren.

I pausen serveres kaffe og julebag. Entré, inkl. kaffe/the og kage er 75 kr.

Syng lyset frem

Mar 27, 2019

Har du lyst til at synge og tænde et lys i den mørke tid, så deltag i lyskoret, der bevæger sig gennem Kolding midtby i forbindelse med Kolding Light Festival.

Torsdag den 6. december klokken 16.30 inviterer Nicolai Kultur i samarbejde med Erhvervsgruppen Kolding alle Koldings borgere til at gå med i et lyskor, der går fra House of Design gennem Jernebanegade, forbi Axeltorv og Nicolai Plads for til sidste at ende hos Nicolai Kultur, hvor det kulminerer med åbningen af den nye lysinstallation i Nicolai Gården.

Til at synge for er vokalgruppen Postyr, og de vil lede de koldingensiske sangstemmer gennem lysende julesange. Alle der deltager opfordres til at medbringe lys i alle mulige former og farver. Man kan deltage med en fakkel, en telefon, en pandelampe, et knæklys eller andre former for lyskilder.

Har du lyst til at øve på forhånd?

Synger du i et kor eller har du lyst til at være med til at give lyskroet en ekstra dimension, så kan du tilmelde dig til korprøve. Her vil Postyr gennemgå nogle arrangementer og stemmer til de valgte julesang. Så torsdag den 6. december klokken 15 kan du komme forbi Nicolai Kultur og øve stemmerne op.

Er du interesseret? Så kontakt kulturformidler, Jacob Galtung-Melchior på 7979 1005 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

I forbindelse med Kolding Light Festival slår Nicolai komplekset dørene op til åbne huse.

Aktiviteter, mad og hygge for hele familien er grundeessensen, når der er åbne huse i Nicolai komplekset den 6. – 8. december i tidsrummet 17-21. Her vil alle husene åbne dørene i forbindelse med Kolding Light Festival.

Nicolai Gården bliver fra 6. december oplyst af en ny lysinstallation, designet af Jesper Kongshaug. I den forbindelse er der officiel åbning klokken 17 samme dag, hvor man kan nyde et glas og se den nye gårdbelysning blive tændt.

Nicolai for børn omdanner Nicolai Scene til Nordpolen med isbjørne, igloer, sælhunde og polarlys – det hele ved stuetemperatur. Billedskolen Nicolai er vært for en workshop, hvor man kan lave iskrystaller og videreudvikle landskabet i Nicolai Scene. Nicolai for børn har naturligvis også åbnet, så man kan pleje sine kreative evner og lyst til leg.

I Nicolai Kunst & Design kan man opleve udstillingen ARTLet. Bag den står BKF Sydjylland – og nogle af de udstillende kunstnere kan træffes i aftentimerne.

Bygning 5

Bygning 5 lægger hus til et væld af aktiviteter. Man kan besøge Kreative Hænder, der holder julemarked torsdag og lørdag, Udtryksposen byder på åben poetry jam torsdag, alle dagene kan man give sig i kast med serigrafisk tryk hos Ny Dansk Bølge og sidst men ikke mindst, så holder værestedet Space åbent i caféen i toppen af Bygning 5 – her byder de på en kop kaffe og en snak om, hvad Space og Bygning 5 er.

Hos Kolding Stadsarkiv kan man få svar på, om man kan læse historiske dokumenter i mørket, når alle interesserede inviteres ind i det historiske værksted. Her kan man høre mere om, hvad man kan finde på et arkiv eller hvilke digitale muligheder man har hjemme fra sofaen. Det hele tilsat pebernødder, kaffe og en snak.

Ingen åbne huse uden noget til ganen – og til åbne huse i Nicolai åbne Nicolai Cafés et madtelt midt i gården. Her kan man få varme retter, kaffe, drikkevarer og varme i kinderne.

December er måneden for en overflod af markeder, julegavekøb og lys på byens huse, i den forbindelse laver BKF Sydjylland en ARTLet i Nicolai Kunst & Design.

Årets sidste udstilling i Nicolai Kunst & Design står BKF Sydjylland for, når de fra 1. – 16. december fylder lokalerne spændende kunst og laver en ARTLet. Der er fernisering 30. november fra klokken 15-17.

Hele 22 professionelle billedkunstnere fra BKF Sydjylland udstiller - på en uhøjtidelig og munter måde - værker fra egne lagre. Der vil være et væld af malerier, akvareller, grafik, skulpturer, keramik og andre seværdig objekter.

Kunstnere fra BKF Sydjylland kan træffes i udstillingen i weekenderne samt til Åbne Huse i Nicolai i forbindelse med Kolding Light Festival d. 6. – 8. december i tidsrummet 17-21.

Fællessang og fællesskab er i fokus, når Nicolai Kultur 1. november fejrer den danske sangskat med arrangementet Nicolai synger.

Tag højskolesangbogen under armen og mød op med en velsmurt stemme, når Nicolai Kultur i forbindelse med Spil Dansk Dagen byder til en aften i fællessangens og fællesskabets tegn den 1. november klokken 19.30 under navnet Nicolai synger.

Aftenens vært er forstander på Engelsholm Højskole, Jakob Bonderup, der er opflasket med højskoletraditionen og højskolesangbogen. Han besidder en stor viden om højskolesangbogens indhold og sad med i redaktionen af den nyeste udgave af den. Til Nicolai synger vil Jakob Bonderup både spille til sangene, synge for og sidst men bestemt ikke mindst fortælle om sangene, komponisterne og forfatterne.

- Fællessang er det sted, hvor vi både lytter efter os selv men også de andre stemmer i fællesskabet og skaber en fælles klang, siger eventkoordinator i Nicolai Kultur, Jon Hededal og fortsætter:

- Nicolai er fælles om kulturen, og derfor giver det god mening, at vi byder indenfor til en aften, hvor det er fællessangen, der er i fokus.

Har man ikke selv en højskolesangbog, så har Nicolai Kultur et begrænset antal, som publikum kan låne til arrangementet.

Der er fri entré til arrangementet. Du kan reservere en billet på www.nicolai.kolding.dk.

18. oktober er international Antitrafficking Day, og her går Nicolai Biograf og Ami Ami sammen om at sætte fokus på menneskehandlens ofre med film og indsamling.

Den 18. oktober er det international Antitrafficking Day, og det markerer Nicolai biograf og organisationen Ami Ami, som laver opsøgende arbejde blandt udenlandske prostituerede i Syddanmark. Det skriver Nicolai Biograf i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er formand for Ami Ami, som får midler fra handleplanen mod menneskehandel til at lave opsøgende arbejde på bordellerne i Syddanmark. Men ofte står organisationen med et konkret pengebehov til medicin, tøj og andre fornødenheder samt flybilletter hjem til nødstedte kvinder.

- Vi må alene anvende de penge, vi får til opsøgende arbejde. Derfor skal vi selv samle penge til kvinder som måtte have et akut behov for hjælp. Nu benytter vi Antitrafficking Day som en anledning til at gøre det, fortæller Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Markeres med film

Selve dagen markeres med, ”Wonderful Copenhagen”, som er en spillefilm bygget på virkelige hændelser. Filmen handler om danskeren Tanja, der møder den østeuropæiske Mila, som er fanget mellem polske bagmænd og en ubarmhjertig dansk alfons og viser en skyggeside af København, som man ikke umiddelbart lægger mærke til.

Forud for filmen, vil Karina Adsbøl, ligestillingsordfører for DF, indlede aftenen. Herefter vil de opsøgende medarbejdere fra Ami Ami fortælle om arbejdet på de syddanske bordeller i en form for speeddating i cafeen. Undervejs vil Ami Ami samle ind for dem, som har lyst til at give et bidrag.

Daglig leder af Nicolai biograf, Mette Balsby, siger:

- Jeg fattede straks interesse, da Karina henvendte sig til mig med idéen om at lave noget sammen på Antitrafficking Day. Film er et godt udgangspunkt for dialog, fordi man kan komme i dybden med noget på flere planer, og når det som her giver mening at kombinere det med noget socialt, har vi jo et spændende koncept.”

Nicolai biograf bidrager selv til den gode sag ved at tilbyde en billigere billetpris end normalt, nemlig 75 kr. pr. styk. mod normalt 85 kr. for ikke premierefilm.

Billetter kan købes på biografens hjemmeside på www.nicolaibio.dk. Eventuelle bidrag til Ami Ami kan indbetales på mobile pay nr. 73 526.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31