tirsdag, 18. september 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Mandag genoptages renoveringen af Den Gamle Lillebæltsbro.

Vejdirektoratets omfattende renovering af Den Gamle Lillebæltsbroen bliver genoptaget mandag formiddag, efter at arbejdet blev sat midlertidigt på pause den 29. maj. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Årsagen var en hændelse, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød på grund af en fejl i strømføringen på broen.

Særlige tiltag

Eksperter mener nu, at have fundet den mest sandsynlige årsag til fejlen, og Vejdirektoratet har derfor i samarbejde med Banedanmark etableret omfattende sikkerhedsforanstaltninger, så problemet ikke opstår igen.

Som et særligt tiltag har man opsat et særligt sikkerhedssystem, som udligner al form for højspænding i broen, hvis dette skulle opstå. Systemet bliver blandt andet også anvendt på andre banestrækninger.

Renoveringen kan fortsætte

Med de skærpede tiltag forventer man, at problemet er løst, så renoveringen kan fortsætte, fortæller Iben Maag, der er projektchef i Vejdirektoratet.

- Sikkerheden på broen har naturligvis første prioritet, og heldigvis kom den ansatte ikke alvorligt til skade ved uheldet. Vi har med eksperternes hjælp fået løst problemet med broens strømføring, så arbejdet nu kan fortsætte på broen, siger Iben Maag, der samtidig understreger, at problemet alene opstod på byggepladsen, så der ikke på noget tidspunkt har været fare for fodgængere eller cyklister.

Vejdirektoratet forventer at dette års etape af renoveringen er afsluttet inden efterårsferien som planlagt.

Den Gamle Lillebæltsbro har i forbindelse med renoveringen været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skullet benytte sig af Den Ny Lillebæltsbro. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

I forbindelse med renovering af Den Gamle Lillebæltsbro har der været en hændelse med fejlstrøm. Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at løse problemet.

Arbejdet med at renovere Den Gamle Lillebæltsbro er midlertidigt stoppet. Det skyldes fejl i strømføringen på broen, hvilket for nylig forårsagede en arbejdsulykke, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Den ansatte slap heldigt fra ulykken og har det efter omstændighederne godt.

Arbejder intens på strømproblem

De seneste par uger er der kun blevet udført en begrænset mængde arbejde efter strenge sikkerhedsprocedurer, mens Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at implementere en løsning på strømproblemet.

- Sikkerheden for de arbejdende på broen har naturligvis første prioritet, og derfor skal vi have problemet med den uønskede strømføring løst hurtigst muligt. siger specialkonsulent i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

- Jeg kan understrege, at vi knokler på at få en løsning igennem hurtigst muligt, så arbejdet kan genoptages i fuldt omfang, hvorved vi har en chance for at holde os inden for tidsplanen. Vi er i kapløb med tiden, men vil forsøge at indhente det tabte ved optimering af nogle arbejdsprocesser i samarbejde med entreprenøren, tilføjer han.

Hos Banedanmark har sikkerheden også første prioritet, og sektionschef Jesper Sejerø håber, at problemet med strømføringen snart er løst.

- For fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, er der ingen risiko i at færdes på broen, Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen, siger Jesper Sejerø.

Den Gamle Lillebæltsbroen har været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skulle benytte sig af Lillebæltsbroen. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

- På trods af den øgede trafikmængde, og at bilerne kører tættere især i myldretiden, har vi kunnet håndtere trafikken over Lillebæltsbroen uden de store problemer, slutter Shahriar Honar.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30