Nicolai for børn byder til grundlovsfest i børnehøjde i Legeparken på Grundlovsdag.

Grundlovsdag kan man opleve en masse aktiviteter for børn og deres familier, når Nicolai for børn holder Grundlovsdag for børn i Legeparken fra klokken 11-16.

Dagens indledes med åbningstaler ved formand for kulturudvalget, Jesper Elkjær, Leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby og varehuschef i føtex Kolding Syd, Jacob Neubert. I den forbindelse bliver den nye motorikbane, der er støttet af Salling Fondene, åbnet, og Føtex byder på kaffe og kage.

Resten af dagen vil Legeparken være fyldt af workshops og aktiviteter – der er blandt andet Børnelitterær Fiskedam, skattejagten Mission 17 verdensmål, koncert med MGK studerende, dukketeater og stomb med evigt underholdende Haben Goods.

- På Grundlovsdag for børn sætter vi fokus på børn rettigheder, deres drømme og ønsker for fremtiden, siger kulturformidler hos Nicolai for børn Kristian Høier og fortsætter:

- At vi så har mulighed for at fejre dagen sammen med børnene og deres familier i Legeparkens skønne omgivelser, er bare et ekstra plus.

Program

11:00-11:30: Åbningstaler og indvielse af motorikbane/Kage og kaffe sponseret af føtex
11:30-12:00: Dukketeater / Christianfeld Centret
11:30-14:00: Andespil i søen
11:30-16:00: Workshops rundt i parken åbner
Børnelitterær fiskedam / Kolding Bibliotekerne
Børneliv gennem tiden / Kolding Stadsarkiv
Mission 17 verdensmål / Nicolai for børn
Fuglen i dig workshop v. Tea Bendix / Nicolai for børn

12:00-13:00: Koncert med MGK studerende /Kolding Musikskole
13:00-13:30: Dukketeater / Christianfeld Centret
13:00-16:00: Ice for Kids v. Ice Team / Nicolai for børn
14:00-14:40: Haben Goods
14:40-15:10: Musik med Motorik 0-1 år / Kolding Musikskole
15:25-15:55: Musik med Motorik 3-5 år / Kolding Musikskole
16.00: Workshops lukker

På Store Bededag kan man få sig en ekstra overraskelse. SF deler popcorn ud til alle børn og barnlige sjæle i Legeparken i Kolding.

Hvordan laver man valgkamp på en helligdag. Ja, man tager da en popcornmaskine med og deler popcorn ud i Legeparken, hvor mange familier formentlig vil slappe af på en fridag. Det er SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen, der suser forbi børnefamiliernes lokale samlingssted.

- Jeg glæder mig til at snakke med børnefamilierne. Jeg synes endelig, at et valg handler om børns vilkår. Alle kommuner skal spare i de her år, og det berører hverdagen for børn og ældre. Jeg vil gerne give vores børn mere ro på i hverdagen med flere pædagoger og færre test i vores skoler, fortæller folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er at finde i Legeparken fra kl. 10-12, så man kan lige nå lidt af de saltede, poppede majs inden middagsluren for de mindste.

Grundlovsdag åbner Legeparken for en helt ny motorikbane for børn.

Grundlovsdag klokken 11 får Legeparken i Kolding et nyt trækplaster for byens børn.

Her åbner man nemlig en helt ny motorikbane, som skal skabe rammerne for endnu mere leg og bevægelse.

Åbningen af den nye motorikbane markerer samtidigt åbningen af Grundlovsdag for børn i Legeparken, en begivenhed som årligt tiltrækker mere end 1.000 gæster.

Legeparken i Kolding har fået en donation på 250.000 kroner, der har gjort opførelsen af motoriksporet til en realitet. Donationen er en gave fra de to Føtex-varehuse i Kolding, der via Salling Fondene har gjort donationen mulig.

- Det betyder meget for os, at vi kan være med til at skabe nogle gode oplevelser for folk i Kolding. Derfor er vi også både glade og stolte over, at Salling Fondene giver denne donation, siger varehuschef i Føtex i Kolding, Marie-Louise Larsen, i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet udvalgt blandt en række sociale og bæredygtige initiativer fra hele landet. Donationen blev givet på baggrund at, at Legeparken er med til at gøre hverdagen bedre i lokalsamfundet og med motorikbanen sætter fokus på børns motoriske udvikling i en tid, hvor digitale muligheder kan stå i vejen for fysisk aktivitet.

Motoriksporet er tilpasset børnehavebørn og indskolingsbørn (3-7 år), der på deres udviklingstrin stiller store krav til den motoriske udvikling.

- For mange af institutionerne her i byen, som flittigt benytter sig af Legeparken, vil den nye motorikbane gøre en væsentlig forskel. Og kan vi i Føtex sikre, at vi har nogle faciliteter i området, som tilfører en værdi til børnenes udvikling, så er vi rigtig glade, siger Jacob Neubert, der er varehuschef i Føtex i Kolding Syd i Vonsild.

Et fælles mødested i Kolding

Legeparken er i forvejen et populært mødested for områdets børnefamilier og institutioner, hvor børn og voksne kan alt fra at gynge, rutsje til at køre om kap på mooncars og sejle på søen. Faktisk scorer Legeparken 4,5 ud af 5 på attraktionsvejviseren Tripadvisor og ligger dermed som nr. 3 ud af alle Koldings attraktioner. Legeparken har gennem de sidste 4 år gennemgået en større udvikling med fokus på at gøre parken endnu mere attraktiv for børnefamilier og institutioner. Den nye motorikbane er en spændende tilføjelse til de øvrige legemuligheder.

- Legeparken er et enestående sted for børn og deres voksne, hvor der er fokus på leg i mange aspekter - og uden at det koster en krone for gæsterne at bruge parken. Vi er glade for donationen fra Salling Fondene og samarbejdet med de to lokale føtex-varehuse, fordi det gør det muligt at skabe en fantastisk motorikbane lige midt i Kolding. Det er dejligt, når fonde og lokale aktører er med til skabe attraktive mødesteder for børn og deres voksne, og det økonomiske tilskud har gjort det muligt at lave en rigtig flot motorikbane til glæde for mange, siger leder af Nicolai Kultur og Legeparken, Mette Strømgaard Dalby.

Den nye motorikbane får blandt andet balancebomme, kolbøttestativer, svævebane og et stort edderkoppespind, som børnene kan klatre rundt i. Banen åbnes Grundlovsdag d. 5. juni kl. 11, som en del af Grundlovsdag for børn og alle er velkomne til åbningen, hvor Føtex giver kaffe og kage.

På børnenes Grundlovsdag bliver den nye legeborg i Legeparken indviet.

At Kolding er kendt vidt og bredt for Koldinghus, er ikke nogen hemmelighed, men fra Grundlovsdag kan byen bryste sig af, at Koldinghus har en lillesøster i Legeparken. Her er der nemlig opført en legeborg som tro kopi af slottet ved søen.

Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Bag legeborgen står det prisvindende firma Monstrum, der har leveret legeinstallationer til Tivoli i København, Dokk1 i Aarhus, Gorky Park i Moskva, Liseberg i Gøteborg og LEGO House i Billund – bare for at nævne nogle stykker.

- Når man bestiller et legeredskab fra Monstrum, er man sikker på, at man få et produkt, hvor der er arbejdet med detaljen, designet og ikke mindst kvaliteten, siger leder af Legeparken Mette Strømgaard Dalby og fortsætter:

- Derudover ved vi, at de altid sætter motorikken og sikkerheden i højsædet, og den nye borg i Legeparken byder da også på et væld af aktiviteter, der sætter børnenes motorik på prøve – men under sikre forhold.

Sid på kongens trone

Den nye legeborg byder på Christian d. 3’s værelse, hvor du kan sidde på kongens trone, et bibliotek med hemmelige indgange til andre rum, en riddersal, hvor man kan danse både på og omkring lysekronen og mange andre spændende steder, hvor børn i alle aldre kan få stillet deres nysgerrighed. Er du til højder og fart, så kan du kravle op i miniature Koldingshus’ tårn, hvor du har udsigt over hele Legeparken. Når du så vil ned, kan du tage den hurtige tur med rutsjebanen.

- Vi er meget glade og stolte af Legeparkens og hele Koldings nye legeattraktion, der også kan ses som en 750 års fødselsdagsgave til byens borgere, vi glæder os i hvert fald til at se den blive brugt af glade børn i Legeparken, slutter Mette Strømgaard Dalby.

Legeborgen bliver indviet i forbindelse med Børnenes Grundlovsdag tirsdag d. 5. juni klokken 11 med åbningstale ved borgmester Jørn Pedersen.

Legeborgen er opført af Kolding Kommune med støtte fra Fonden for Fynske Bank