onsdag, 19. september 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Lunderskov er en af vores 3 centerbyer i kommunen. Centerbyer med vidt forskellige muligheder, styrker og udfordringer.

Lunderskov er vores grønne centerby med vækst, grønne byggegrunde, attraktiv beliggenhed som pendlerby, aktiv fritids- og foreningsliv ... og masser af potentiale for øget tilflytning og bosætning.

Vi er netop blevet præsenteret for en ambitiøs udviklings- og udbygningsplan, der skal smelte hallen og det gamle rådhus sammen til et sports-aktivitets-kultur-fællesskabs-mekka. En plan, der har været undervejs i 5 år. En plan, der er understøttet af grundig behovsanalyse og mere end 40 forskellige foreninger og aktører. En plan, der bakkes op og samtænker med skolens fysiske udviklingsplaner. Sådan!

Det er også en dyr plan. 40 millioner er jo mere end bare et greb i lommen i en stram kommunal økonomi. Men vi skal prioritere at få gang i de første faser og spadestik i projektet. Vi skal have delt elefanten op i mindre bidder. Vi skal have hele Lunderskov mobiliseret i en fælles paraplyorganisation, der kan samle og drive arbejdet frem. Vi skal have gang i massiv fundraising og indsamling. Vi skal have mobiliseret fælles kræfter - og kroner.

Det første spadestik er taget med den nye masterplan. Godt arbejde.

Kommunal skattestigning er et onde for lavtlønsgrupperne i Kolding og en rigtig dårlig løsning for alle Kolding borgere, mener Knud Erik Langhoff.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, Formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Konservative i Kolding kan ikke gå ind for kommunal skattestigning, og sender herved en opfordring til Byrådet i Kolding.

- Tænk jer nu rigtig godt om inden I leger den omvendte Robin Hood, - inden I belaster lavtlønsgrupperne i Kolding med helt urimelige skattestigninger.

Kommunal skattestigning er efter vores mening den mindst intelligente løsning og værst af alt en sovepude af værste skuffe.

Vi må medgive byrådet at det er en nem måde at løse de økonomiske problemer på, nemmere end at effektivisere og optimere driften i kommunen. Men vi opfordrer alligevel byrådspolitikerne, til at tage fat på at effektivisere og optimere i samtlige forvaltninger og politikområder, vi er ikke i tvivl om at der sagtens kan findes de nødvendige penge til service, anlæg, og udvikling af Kolding uden skattestigning.

Vi er klar over at rigtigt mange af kommunens borgere hellere ser skattestigninger end service forringelser.

Vi stiller derfor spørgsmålet – Er borgerne i Kolding klar over at høj indkomst grupperne faktisk ikke deltager i finansieringen ved kommunal skattestigning, men at en kommunal skattestigning udelukkende belaster borgere i lavtlønsområdet?

Høje indkomstgrupper bliver reddet af skatteloftet. Teksten på årsopgørelsen er: Nedslag for beskatning over 51,95 %

Er borgerne klar over at staten straffer kommuner der hæver skatten ved at beholde op til 75% af stigningen det første år?

Vi er ikke i tvivl om, at bliver der ikke taget alvorligt fat nu, vil borgerne i Kolding igen om ganske få år komme til at opleve endnu en skattestigninger, for det er jo den nemme løsning.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

En anderledes og hård budgetforhandling kan snart se sin afslutning, og trods busordningen for seniorer ikke er en del af budgettet, så påvirker den alligevel regnskaberne.

Jeg personligt har det fint med, at vi gør det lettere at være frivillig, og busordningen er elsket af mange, det anerkender jeg fuldt ud, og er derfor gået med til, at der inden for seniorudvalgets egen ramme findes midler til at finansiere kortet, samtidig er der lagt en merbetaling ind på 100 kroner. Alt i alt rimeligt.

Det der er bemærkelsesværdigt ved denne beslutning er, at der efter alt at dømme, kommer en ekstraudgift i teknik- og klimaudvalgets budget grundet denne beslutning, derfor besluttede teknik- og klimaudvalget at der undersøges hvor meget det koster, som en økonomisk ansvarlig byrådspolitiker, er jeg derfor naturligvis indstillet på, at vi i fællesskab, i seniorudvalget må finde en løsning på at lukke dette hul der vil opstå i et andet udvalgs pengekasse.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

At Barack Obama kommer til Kolding vil gå over i historiebøgerne og det kan vi alle være stolte af.

Meget er sagt og skrevet om den tidligere amerikanske præsident Barack Obama’s besøg i Kolding 28.09.2018.

Bestyrelsen i Den konservative Vælgerforening i Kolding, vil herved gerne tilkendegive at alle i Kolding har grund til at være stolte af at netop vores by bliver rammen om Barack Obama i Danmark.

Vi er ikke i tvivl om, at borgere og politikere i rigtig mange andre danske byer er misundelige på Kolding og det er der også rigtig god grund til.

Det er ikke mindre end stort, at der er borgere og organisationer i vores by, der har kontakter og netværk der kan trække så stor en statsmand til og skabe så meget god omtale af Kolding.

Vi kan kun beklage at ikke alle borgere kan komme i betragtning til Obama’s foredrag, men her må vi acceptere de betingelser der er stillet af Obama’s stab og de beslutninger der er truffet af lokale arrangører.

Konservative i Kolding siger ”VELKOMMEN TIL BARACK OBAMA”.

Læserbrev af Jack Abilslund-Gregersen (DF), 1. suppleant til Kolding byråd for Dansk Folkeparti, Karolinegade, 6000 Kolding.

Man hører gang på gang om folk, der er onde imod dyr. Senest i Kolding, hvor en person i nærheden af Dyrehavevej satte kattemad ud med gift i til katte.

En kat døde efter at have spist af det og endte med at lide en hel nat. Man har hørt om folk på Sjælland, der har smidt hundemad i en park, hvor der var papirklip blandet i.

Jeg mener det er på tide at politikerne på Christiansborg vågner op og får sat straffen for dyremishandling gevaldigt op. For min skyld kunne straffen godt være lige så høj som var det et menneske det var gået udover.

Så til politikerne på Christiansborg - få nu sat de straffe op og få det dyrepoliti indført.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Pensionister er blevet forgyldt i 25 år er overskriften fra tænketanken CEPOS

"Ældre er i dag en købestærk gruppe. Det skal man ikke lede længe i udbuddet af slagtilbud på alt fra golf- og kulturrejser til designede vinreoler og gourmetrestauranter for at opdage. Men man kan også bare se på tallene. Det har den liberale tænketank Cepos gjort, Pensionister er blevet forgyldt i 25 år i forlængelse af at Dansk Folkeparti i forbindelse med årets forhandlinger om finansloven vil forhøje reguleringen af folkepensionen".

Kære Cheføkonom i Cepos Mads Lundby Hansen. Hvordan i alverden kan du skrive sådan noget vrøvl, det er da gået noget helt galt med din liberale tænketank Cepos. Magen til vrøvl skal da lede længe efter. Du har jo slet ikke sat dig ind i det, i forholdet til pensionisterne.

Du nævner golf, kulturrejser, designede vinreoler, gourmetresturanter, du er direkte uartig, din tænketank har da kun været på besøg på strandvejen i København.

Nogle pensionister lever under fattigdomsgrænsen, dem har du da ikke besøgt, husk du bliver også pensionist engang, men her har du vel sikret dig selv.

Jeg tror de tal du har arbejdet ud fra din computer, og her har du ramt søgefeltet Strandvejen i København, på dit system. Og du titlergere dig som Cheføkonom.

Formand for den Konservative vælgerforening har en opfordring til byrådspolitikerne i Kolding.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

”Udsæt skattestigning til analysearbejde på samtlige politikområder er foretaget”.

Det lyder næsten for godt, og det er jo helt fantastisk, at seniorområdet i Kolding undgår sparekniven.

Formanden for udvalget Søren Rasmussen, DF, udtaler på Facebook, ”at der ikke skal spares så meget som en bøjet 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet”.

Af Søren Rasmussens udtalelse kan det udledes, at årsagen hertil er, at senioranalysen – nærmest ved et trylleslag – har gjort seniorudvalget bedre til at planlægge og nedbringe sygefravær.

Konservative finder det fantastisk – ikke mindst for de ansatte på området – at sygdom nu er nedbragt blot ved en analyse og Søren Rasmussens trylleslag. Men vi undrer os over, hvorfor det så ikke er sket for længe siden.

Konservative i Kolding er ikke i tvivl om, at der er rigtig mange penge at spare også ved anderledes prioriteringer af driftsmæssige arbejdsrutiner og planlægning i øvrige politikområder.

Vi foreslår derfor at samtlige politikområder kommer igennem samme analysearbejde, at skattestigning parkeres til resultatet af analyserne kendes. Men hvem ved, måske er det kun på Seniorområdet, at der er mulighed for magi?

Nu kommer Kolding tættere på visionen om at være en cirkulær kommune, mener byrådsmedlemmet.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Tilbage i 2013 forslog vi i SF, at du som borger i Kolding kommune skulle have muligheden for at aflevere de ting som var for gode til at smide ud på genbrugspladserne, så andre borgere kunne få glæde af dem.

Der var midlertidig ikke opbakning til den løsning. I stedet fik vi en loppestation hvor du som borger kunne stille ting til foreninger som så kunne hente det de kunne bruge og sælge det videre i deres forretning. Det er også en rigtig fin løsning som stadig eksisterer.

Jeg er glad for at vores forslag fra 2013 nu bliver foldet fuldt ud i sin oprindelig version. Fra den 1. september kan du nemlig på genbrugspladsen på Bronzevej stille de ting, som du synes andre borgere kan have glæde af og du kan selvfølgelig også selv tage noget med hjem af det som andre har stillet.

På den måde kommer vi lidt tættere på visionen om at Kolding kommune skal være en cirkulær kommune. Ideen er ganske enkelt Sund Fornuft som jeg håber, at du også vil få glæde af.

Danmark er ikke klar til et pengeløst samfund, mener Hans Erik Adsbøl.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Stop nu, sålænge vores brug af kort m.m. ikke virker optimalt, så kan vi ikke undvære vores kontanter, hvad gør man så lige, når kassedamen har scannet alt ind, så er vores betalings system nede.

Igen her er man ude efter pensionisterne , det startede med brugen af internet, hvor allle skal ind over nettet, der er rigtig mange som ikke kan bruge det, og mange ældre er nervøse for at gå igang med det. Alt det er en genaration for tidligt. Vi er slet ikke klar i Danmark til det vås. Mange steder i Tyskland, kan man ikke alle steder betale med kort, men kun kontanter.

Min kone havde fået et gavekort, som blev udstedt på et kort magen til vores betalinfgskort, da min k0ne ville bruge sit kort, fik hun den besked, at man ikke kunne betale med kort, da nettet var ude af drift. En ekstra køretur næste dag derud igen, hvor hun så kunne bruge sit kort.

Så glem det med at afskaffe vores mønter og pengesedler.

Ordførende direktør Anders Dam i en kronik i Jyllands-Posten. "Jeg citerer":

De elektroniske betalingsformer er efterhånden så udbredte i Danmark, at næste skridt er helt at afskaffe udstedelsen af mønter og sedler. Det vil være et effektivt våben mod blandt andet bankrøverier, narkokriminalitet, hvidvask, socialt bedrageri og sort arbejde, skriver Jyske Banks direktør.

- Hvis Folketinget ved lov forbyder brugen af kontanter som betalingsmiddel i Danmark fra 1. januar 2025, vil vi samfundsmæssigt opnå en række fordele og kun ganske få ulemper. Danmark bliver foregangsland på området for elektroniske betalinger, som reelt bare er pengeoverførsler fra én bankkonto til en anden, men som er en effektiv måde at bekæmpe økonomisk kriminel adfærd, skriver han i kronikken. Citat slut.

Mon ikke bankdirektøren skulle kigge lidt ind i sin egen bankverden, når han han udtaler sig i forhold til hvidvask af penge. Mig bekendt er bankrøverrier faldet betragteligt.

Et nyt parti for pensionisterne kan blive en realitet.

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Ældrepartiet kan blive en realitet, vi pensionister ønsker ikke fortsat at blive trynet i det land, hvor vi har ydet en indsats igennem hele vores liv.

Nogle vil sikkert sige, vi har rigeligt af partier på Christiansborg, helt enig, men ganske få tænker på pensionisterne, som trods alt, har været med til at bygge det samfund op som vi har i dag, som vi alle burde nyde godt af. Men sådan er det ikke.

Pensionister i Danmark, er et nødvendigt onde i manges øjne, "de mangler jo ikke noget" de har jo hus, båd, campinngvogn, nogle har, men det er penge de har sparet op over et langt liv, og hvorfor skal de sælge det, fordi de bliver pensionister, de har jo måske et hus, men mursten kan jo ikke spises.

Jeg mener det alvorligt med Ældrepariet, jeg stiller mig gerne op som kandidat, jeg mener selv, at min bagrund som tidligerer politikker i byrådet, har givet mig grobund til, at bygge viderer på den uretfærdighed der er opstået i Danmark.

Når man har været på arbejdsmarkedet i alle disse år, og så overgår til pension, så falder man det halve i løn, af det man fik før,men prisen på alle ydelser og madvarer, er fortsat den samme, enten du er pensionist, eller du er på arbejdsamrkedet.

Da man var på arbejdsmarkedet, så havde vi vores fagforening til at forrhandle vores overenskomster, men når man forlader arbejdsmarkedet, og bliver pensionist, så bliver man "Palle alene i verden".

Ingen varetager pensionisters løn eller leve vilkår, nogen vil måske sige, jamen vi har da Ældresagen. Undskyld mig, de er da intet værd, de varetager ikke levevilkår for os.

Pensionister klager ikke, og det benytter man sig af, men man skal huske på, at mange i dag er nedslidte, måske på plejehjem med et indskud på 40.000 kr. og en månedlig husleje på 8000.00 kr., boligydelse på 2000.00 kr., hvad er da så tilbage af en udbetalt pension 7400.00 kr.. Det kan en hver regne ud, 1400 kr. til diverse, hvis man er heldig.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30