Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hovedet bliver atter sat på Søhavfruen mandag.

Søhavfruen i Slotssøen har skabt en del debat i denne uge. Natten til onsdag mistede Søhavfruen sit hovedet. En gerningsmand valgte at gøre Erik Valters kunstværk hovedløs.

Onsdag fortalte Erik Valter, der bor i Bramdrupdam, at han gav frit lejde til gerningsmanden eller andre, der kunne få hovedet tilbage til kunstværket. Og så var der også en findeløn - en flaske Gammel Dansk.

Og nu er hovedet tilbage i Erik Valters varetægt, skriver JydskeVestkysten søndag.

Det var ham selv, der kom på sporet af den manglende kropsdel.

- Jeg fik tilsendt et screenshot fra Instagram. En ung mand havde taget et billede af hovedet, siger kunstneren til JydskeVestkysten.

Ung mand i gammel øse

På skærmbilledet kunne han se navnet på fotografen. Erik Valter gik derfor i gang med at tage kontakt til ham. Det ledte ham til en anden ung mand, som han mødtes med et sted i Kolding.

- Der var ikke en sjæl derude, men pludselig kom der en gammel øse kørende. En ung mand sprang ud, og jeg spurgte ham helt stilfærdigt, om han kendte noget til hovedet. Det gjorde han, og han gik om bagved bilen og tog en sort sæk. Her lå hovedet i, siger Erik Valter.

Dusøren blev udløst. Men den unge mand drak ikke. Han ville derimod gerne have en af Erik Valters små figurer - og det fik han.

Mandag middag bliver hovedet igen placeret på Søhavfruen i Slotssøen.

Erik Valter har selv betalt kunstværket

Erik Valter har selv betalt cirka 4.000 kroner for at lave kunstværket - plus en del arbejdstimer. Det fortalte Erik Valter onsdag til Kolding Netavis. Kunstværket er lavet så det kunne bruges i forbindelse med Trekantområdets Festuge samt Kolding Kulturnat i fredags.

Kolding Kommune har betalt 5.000 kroner til Slots- og Kulturstyrelsen for at opstille Søhavfruen i Slotssøen.

Kolding Kulturnat var som altid pænt besøgt.

Fredag eftermiddag- og aften løb Kolding Kulturnat af stablen.

Kulturnatten bød blandt andet på farlige dinosaurer og Søndergade var blevet til en "grøn" gade. Der var også masser af underholdning. Hos Røde Kors kunne man eksempelvis prøve at give hjertemassage på en dukke - og se en film fra katastrofeområdet i Syrien. Filmen kunne ses med VR-briller.

Du kan se billederne fra kulturnatten i galleriet længere nede på siden...

I forbindelse med Kulturnatten inviterer Nicolai for børn, børn fra Kolding kommunes SFO’er til gadeteater fra København, Belgien og Aarhus.

Børnene fra Kolding Kommunes SFO’er kan se frem til store teateroplevelser, når Nicolai for børn byder dem på gadeteater i forbindelse med fejringen af årets kulturnat fredag den 24. august mellem klokken 13.00 og 15.45. Det oplyser Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

På programmet er forestillinger fra både nær og fjern, når belgiske Circus Katoen, aarhusianske Teatret Beagle og københavnske MishMash står klar til at give Koldings børn en god oplevelse.

Circus Katoen kommer med den akrobatiske forestilling ”EX AEQUO”, der handler om parret, der flytter sammen og skal skabe plads til hinanden. De presser hinandens grænser med humor, drillerier og cirkus akrobatik.

Tre cyklende særlinge fra Teatret Beagle har sendt sig selv på mission for at indsamle materiale til en bog, der kan besvare alle spørgsmål: Encyklopædien. EnCykloPædisterne får vendt op og ned på mange af livets spørgsmål, og publikum kan vente at blive inddraget i deres forsøg på at opretholde livet ifølge Encyklopædien.

Til sidst vil københavnske MishMash med deres instrumenter og klovnerier fortælle den russiske historienom Næsen, der handler om general Kovalevs næse, der en dag beslutter sig for at forlade ham og leve sit eget liv.

Et gimmick i forbindelse med Trekantområdets Festuge.

Flere har nok spærret øjnene op, hvis de er gået forbi Slotssøen. Det ser nemlig ud som om, at en kopi af Den lille havfrue er kommet til Kolding.

På en måde ja - og alligevel nej. Det er "Søhavfruen", der poserer i Slotssøen i Kolding. "Søhavfruen" er lavet af kunstneren Erik Valter.

Den frodige dame dukker altså op fra Slotssøens dyb i forbindelse med Kolding Kulturnat fredag den 24. august.

Ved kulturnatten holder Erik Valter en tegneworkshop, der er åben for alle. Det sker fra klokken 12-20 på Søterrassen ved Slotssøen.

Kolding Kommune har i følge JydskeVestkysten betalt 5.000 kroner plus moms i administrationsgebyr til Slots- og Kulturstyrelsen - det gebyr, det koster at sætte "Søhavfruen" op i Slotssøen. Ellers har Erik Valter af egen lomme betalt alle udgifter til at skabe skulpturen.

Se billederne af "Søhavfruen" længere nede på siden...

Ambitionerne er store, når Søndergade forvandles til en grøn oase under Kulturnatten. Kolding Kommune vil redde verden og du er inviteret med.

Det er efterhånden en fast tradition, at Kolding Kommune med samarbejdspartnere tryller Søndergade om til en grøn oase og sætter spot på bæredygtighed tilsat en god portion loungestemning og god musik. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse:

I år får bæredygtigheden et ekstra twist med 17 grønne øer, som hver især fortæller om ét af FN’s 17 verdensmål og om hvordan private initiativer, lokale ildsjæle, foreninger og virksomheder og Kommunen arbejder med verdensmålene.

- At vi vil redde verden på Kulturnatten er selvfølgelig sagt med et smil på læben og et glimt i øjet. Men samtidig er der også substans i budskabet. Et samlet byråd ønsker, at vi i Kolding skal være med til at løfte Danmarks forpligtigelse til at nå de 17 verdensmål, og det engagement bygger på en lang tradition for at være med helt fremme i feltet af bæredygtige kommuner, fortæller Stella Steen Jensen, som er programleder for Kolding Kommunes Cirkulær Økonomi satsning, der til dagligt arbejder for at udbrede den cirkulære tankegang som én af måderne til at komme i mål med de 17 verdensmål på.

Kåring af klimahelten

Ved hver ø kan man derfor møde repræsentanter med et vigtigt budskab - blandt andet kan man få en snak med lokale politikere fra Lokaldemokratiudvalget, som sidder parat til at tage en dialog med de forbipasserende omkring lokaldemokrati og bæredygtighed. Ved en anden ø kan du med alle dine sanser opleve, hvordan naturen kan være med til at øge din sundhed og trivsel, og ved en helt tredje kan du få hjælp til at reparere dine gamle stole eller gardiner.

Derudover åbner borgmesteren officielt gaden kl. 16.30, Årets Klimahelt bliver kåret, og du kan tage på skattejagt sammen med børnene eller få en guidet tur ned igennem gade med stop ved hvert mål.

Du kan være med

Stella Steen Jensen fortæller, at Grøn Søndergade skal være et afslappet åndehul på Kulturnatten, hvor man kan tage en lille pause fra al kultur-hurlumhejet. Samtidig håber hun, at de, der kommer forbi, får grøn inspiration med hjem.

- Tanken er, at de besøgende i gaden får tips og tricks til deres helt egen pas-på-vores-jordklode-kit, hvor verdensmålene bliver omsat til lokale mål, som vi alle kan være med til at løfte - for udover at tiltrække store navne som Obama, så kan vi i Kolding også være med til at redde verden, især hvis vi alle vil være med, slutter Stella Steen Jensen.

Kulturnatten løber af stablen fredag den 24. august mellem klokken 16 og 22.

Traditionen tro skydes Kolding Kulturnat i gang hos Nicolai Kultur.

Hvert år siden 2008 har Nicolai Gården været rammen om åbningen af Kulturnatten i Kolding, og 2018 er ingen undtagelse. Her bliver festlighederne nemlig sparket i gang af Katrine Bille, der blandt andet er kendt fra Ramasjang-programmerne Lille Nørd, Luk op, Luk i og SommerSummarum. Hun spiller op til sjov og ballade for børn og deres forældre fredag den 24. august klokken 16.05 i Nicolai Gården. Det oplyser Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Udover at sine optrædener på tv, så har Katrine Bille udgivet to albums, og til koncerten i Nicolai Kultur vil hun spille sange fra de to albums samt musik fra de populære programmer, når hun stempler ind på Gård Scenen.

Med på scenen har hun guitarist Emil Falk, der også spiller med blandt andre Thomas Helmig og Black Dylan samt trommeslager Thomas Steen Hansen, der også slår sine folder i Panama og LilleNørdBandet.

Sjov oplevelse for hele familien

Så der er lagt op til en solid musikalsk, sjov og lærerig oplevelse for hele familien.

- Vi er stolte over, at Kolding Kulturnat igen åbnes i Nicolai Kultur, siger eventkoordinator, Jon Hededal og fortsætter:

- Vi glæder os rigtig meget til at præsentere Katrine Bille for en masse glade børn og voksne.

Borgmester holder åbningstalen

Inden koncerten med Katrine Bille holder borgmester Jørn Pedersen åbningstale klokken 16.

Da der forventes mange børn og voksne i gården til koncerten med Katrine Bille, vil gården være opdelt i zoner. Så børn kommer til at stå forrest, og voksne bagerst. Derudover vil der være et område, hvor man skal stille barnevogne.

Traditionen med at udskrive en plakatkonkurrence for Kolding Kulturnat bliver i år brudt i anledning af Koldinghus og Kolding bys 750 års jubilæum.

I stedet er Kristian Bruun Djurhuus, også kendt under kunstnernavnet Mormor, udvalgt til at skabe plakaten og danne rammen for den visuelle identitet for Kolding Kulturnat.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kulturnatten i Kolding er en aften med liv og glade dage med tusindvis af mennesker i gaderne, der hygger sig i byen og nyder godt af Koldings mangfoldige kulturliv. Det er den festlige stemning, som årets Kulturnat-plakat afspejler, fortæller projektleder for Kolding Kulturnat Mette Fersløv Schultz:

- Vi vil gerne markere, at det er jubilæumsår med en særlig udgave af Kulturnat-plakaten som samtidig afspejler Kulturnattens alsidighed med en meget bred vifte aktiviteter. Plakaten har masser af kringelkroge og finurlige detaljer, man kan dykke ned i. Og det er præcis det samme vi håber, at deltagerne på Kulturnatten gør. Altså går på opdagelse i byen og lader sig overraske.

Plakaten er trykket

Plakaten er netop kommet fra trykken og er på vej ud til butikker, kultur-, dag- og uddannelsesinstitutioner og overnatningssteder i hele kommunen.

Særligt forhold til Kolding

At det er lykkedes Kolding Kulturnat at få den efterspurgte kunstner Mormor til at skabe året kulturnat-plakat, er der ifølge ham selv flere grunde til.

- Det giver rigtig god mening for mig at lave denne plakat, fordi jeg har et særligt forhold til Kolding, som jeg ofte har besøgt på grund af gode venner i byen. Kolding er en charmerende by med en fantastisk bymidte, hvor man kan mærke historien og nyde den smukke arkitektur, fortæller Kristian Bruun Djurhuus, og tilføjer:

- Det er også noget helt særligt, at det er 750 års jubilæum for byen og Koldinghus. Det er unikt og den mulighed får jeg ikke igen.

Kristian Bruun Djuurhus har håndtegnet plakaten, som herefter er scannet ind på computer, lavet til en negativ med sort baggrund og farvelagt.

Originaltegningen bliver udstillet i forskellige butikker i midtbyen i løbet af sommeren, i første omgang i Gundtoft i Jernbanegade.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31