Mandag, 18. Februar 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Koldinghus præsenterer en udstilling med næsten 100 værker i sølv af to af Danmarks mest anerkendte, produktive og individualistiske sølvsmede, Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen.

Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen har forfinet hver deres signaturteknik, hvor de med hammeren præger overfladen på deres objekter, der befinder sig i grænsefeltet mellem korpussølv med funktion og skulpturelt kunstværk. Det skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

Yuki Ferdinandsen bryder de matte sølvoverflader med den japanske Arare-tekniks blanke haglslag indefra og ud, mens Carsten From Andersen arbejder udefra og ind og ornamenterer sine sølvvaser og -skåle med fordybninger, der passer ind i hinanden som sten i et dige. De to sølvsmede komplementerer og perspektiverer hinanden; de er forskellige og alligevel beslægtede, different but same.

Fyldig præsentation

Omfanget til trods er udstillingen ikke et retrospektivt tilbageblik på to hele karrierer, men en fyldig præsentation af de seneste ti års kunstneriske udvikling. For udstillingen tager fat, hvor museet slap de to sølvsmede sidst – da de i henholdsvis 2005 og 2012 modtog Karl Gustav Hansen Prisen.

Prisen blev uddelt årligt på Museet på Koldinghus fra 2001 til 2013 for at anerkende og opmuntre danske sølvsmede til fortsat at arbejde med korpussølv.

Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen har siden deres prismodtagelse videreudviklet deres unikke formsprog i sølv og forfinet hver deres signatur-teknik, hvor de med hammeren præger overfladen på deres objekter, der befinder sig i grænsefeltet mellem korpussølv med funktion og skulpturelt kunstværk.

Efter at have modtaget Karl Gustav Hansen Prisens anerkendelse for sit mangeårige arbejde i klassisk glat sølv tog Carsten From Andersen så at sige hammeren i den anden hånd. Han udfordrede sig selv og sølvet både kunstnerisk og teknisk med de hammerslåede fordybninger, der siden har ornamenteret alle hans arbejder.

Yuki Ferdinandsens arbejder har ikke undergået samme dramatiske stilbrud, men er vokset organisk til en usvigeligt sikker og internationalt anerkendt fusion af naturinspirerede former og stramt komponerede mønstre i den japanske Arare-teknik.

Næsten 100 værker

Udstillingen består af næsten 100 værker, hvoraf nogle stammer fra Museet på Koldinghus’ egen samling, mens størstedelen er stillet til rådighed af sølvsmedene selv via Galleri Montan og udlånt af private ejere, Designmuseum Danmark, Statens Kunstfond og Københavns Universitet.

- Værkerne i denne udstilling er skabt ved at dygtige hænder gennem timer og atter timers disciplineret og inspireret arbejde har sat deres aftryk i sølv. Det er en kraftpræstation af to af Danmarks mest anerkendte, produktive og individualistiske sølvsmede, som vi er stolte over at huse og dele med vores danske og udenlandske gæster. Tilsammen udgør værkerne en imponerende volumen i udstillingsrummet i Koldinghus’ ruinsal og en manifestation af noget af det ypperste dansk sølvsmedekunst kan mønstre, siger Museet på Koldinghus’ udstillingskurator, Anni Nørskov Mørch.

Udstillingen kan ses fra søndag den 2. december og frem til den 17. marts næste år.

Prinsesse Marie besøgte fredag 28. september Koldinghus.

Her spiste hun en privat frokost sammen med museets direktør Thomas C. Thulstrup og Olivier Galtié, der er direktør for det franske juveléerfirma Mauboussin, som har lavet det nye diadem med navnet Lyse Nætter. Efterfølgende viste museumsdirektøren rundt i jubilæumsudstillingen Magtens Smykker, hvor Prinsessen bl.a. så montren med det nye diadem, som Prinsessen selv har været med til at designe. Det skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

I forbindelse med det franske statsbesøg i Danmark 28.-29. august har det franske juvelér-firma Mauboussin i nært samarbejde med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kreeret et nyt smykke med navnet Nuits claires/Lyse nætter. Det nye diadem, som Prinsessen bar for første gang ved gallataflet på Christiansborg Slot 28. august, kan nu ses på Koldinghus frem til 21. oktober i jubilæumsudstillingen Magtens Smykker.

Prinsessen besøgte i den anledning Koldinghus fredag efter at have deltaget I Barack Obama-arrangementet på SDU i Kolding.

Udlånt af prinsesse Marie

Diademet er Mauboussins ejendom og udlånt til prinsessen. Det er af palladium hvidguld, besat med små diamanter og safirer og med en pæreformet safir på 6,82 karat i midten. Prinsessen, der har deltaget i alle stadier af tilblivelsen af smykket, har ønsket at det skulle have et dansk navn for at understrege de nære forbindelser mellem Danmark og Frankrig. Prinsessens inspiration til diademets farver har hun fået fra de skønne lyse sommeraftener- og nætter, som vi oplever her i Danmark.

- Vi er utroligt glade for, at vi får mulighed for at vise et helt nyt og spændende diadem fra det franske juvelerfirma Mauboussin. Diademet, der er designet i tæt samarbejde med H.K.H. Prinsesse Marie, er en hyldest til forbindelsen mellem Frankrig og Danmark. Og det var netop også denne pointe, Prinsessen understregede, ved at bære det ved gallataflet i forbindelse med det franske statsbesøg. Publikum får nu en sjælden mulighed for at komme helt tæt på det franske smykke, der ejes af det franske juvelerfirma, og som efter Magtens Smykker lukker 21. oktober skal retur til Paris, siger Koldinghus’ direktør Thomas C. Thulstrup.

Se billederne længere nede på siden...

Prinsessens nye diadem bliver nu en del af udstillingen "Magtens smykker" på Koldinghus.

I forbindelse med det franske statsbesøg i Danmark 28.-29. august har det franske juvelér-firma Mauboussin i nært samarbejde med prinsesse Marie kreeret et nyt smykke med navnet Nuits claires/Lyse nætter.

Det nye diadem, som prinsessen bar for første gang ved gallataflet på Christiansborg Slot 28. august, kan ses på Koldinghus fra den 28. september til 21. oktober i jubilæumsudstillingen "Magtens Smykker". Prinsessen besøger i den anledning Koldinghus fredag 28. september.

Diademet, der fra 28. september bliver en del af den anmelderroste udstilling ”Magtens Smykker” på Koldinghus, er Mauboussins ejendom og udlånt til prinsessen. Det er af palladium hvidguld, besat med små diamanter og safirer og med en pæreformet safir på 6,82 karat i midten. Prinsessen, der har deltaget i alle stadier af tilblivelsen af smykket, har ønsket, at det skulle have et dansk navn for at understrege de nære forbindelser mellem Danmark og Frankrig. Prinsessens inspiration til diademets farver har hun fået fra de skønne lyse sommeraftener- og nætter, som vi oplever her i Danmark.

- Vi er utroligt glade for, at vi får mulighed for at vise et helt nyt og spændende diadem fra det franske juvelerfirma Mauboussin. Diademet, der er designet i tæt samarbejde med H.K.H. Prinsesse Marie, er en hyldest til forbindelsen mellem Frankrig og Danmark. Og det var netop også denne pointe, Prinsessen understregede, ved at bære det ved gallataflet i forbindelse med det franske statsbesøg. Publikum får nu en sjælden mulighed for at komme helt tæt på det franske smykke, der ejes af det franske juvelerfirma, og som efter Magtens Smykker lukker 21. oktober skal retur til Paris, siger Koldinghus’ direktør Thomas C. Thulstrup.

Prinsesse Marie skal deltage i to arrangementer i Kolding.

Fredag den 28. september får Kolding royalt besøg, når prinsesse Marie gæster Kolding.

Prinsesse Marie skal deltage i "A Conversation with President Barack Obama", der foregår på Syddansk Universitet i Kolding. Det sker om formiddagen.

Fredag eftermiddag lægger prinsessen turen forbi Koldinghus. Her skal hun se udstillingen "Magtens Smykker", hvor smykker fra det danske kongehus også er udstillet. Det fremgår af Kongehusets kalender.

Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når lys, lyd og effekter fortæller 750 års historie direkte på Koldinghus’ mure den 23. og 24. august.

Krig og fred. Konger og dronninger. Ridder og hoffolk. Liv, død og kærlighed.

En historie om alt dette kan opleves, når Koldinghus’ mure den 23. og 24. august bliver forvandlet til en levende fortælling, der vises direkte på slottet., skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

Med lys, lyd, effekter og et live soundtrack med Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Kongelige Opera, fortælles den dramatiske historie om Kolding og Koldinghus’ gennem de sidste 750 år.

Lysshowet varer 30 minutter og kan ses på følgende tidspunkter:

Torsdag den 23. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 23.30

Lysshowet kan opleves fra plænen ved Koldinghus, Markdannersgade og Den Spanske Trappe. Showet er gratis.

Slottet fortæller

I Murenes Minder er det Koldinghus der siger ’Se mig’. Det er slottet som ser tilbage på sit lange liv, og som gennem lys, effekter og musik giver os indblik i store oplevelser, sejre, nederlag, liv, død, kærlighed og dagligdag.

Det er et kig ind i de mange facetter af slottets identitet, som skal give publikum en forståelse en den betydning slottet har haft. Sidst men ikke mindst er det fortællingen om slottet som drivkraft for det samfundet, som omgiver det og dets betydning for fællesskabet

Arrangører

Bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus i samarbejde med Det Kongelige Teater, Sønderjyllands Symfoniorkester, Musik Kolding og Milestone Event. Forestillingen er blevet til takket være støtte fra Region Syddanmark, Kulturregion Trekantområdet og Trekantområdets Festuge.

Murenes Minder er en del af Trekantområdets Festuge.

På børnenes Grundlovsdag bliver den nye legeborg i Legeparken indviet.

At Kolding er kendt vidt og bredt for Koldinghus, er ikke nogen hemmelighed, men fra Grundlovsdag kan byen bryste sig af, at Koldinghus har en lillesøster i Legeparken. Her er der nemlig opført en legeborg som tro kopi af slottet ved søen.

Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Bag legeborgen står det prisvindende firma Monstrum, der har leveret legeinstallationer til Tivoli i København, Dokk1 i Aarhus, Gorky Park i Moskva, Liseberg i Gøteborg og LEGO House i Billund – bare for at nævne nogle stykker.

- Når man bestiller et legeredskab fra Monstrum, er man sikker på, at man få et produkt, hvor der er arbejdet med detaljen, designet og ikke mindst kvaliteten, siger leder af Legeparken Mette Strømgaard Dalby og fortsætter:

- Derudover ved vi, at de altid sætter motorikken og sikkerheden i højsædet, og den nye borg i Legeparken byder da også på et væld af aktiviteter, der sætter børnenes motorik på prøve – men under sikre forhold.

Sid på kongens trone

Den nye legeborg byder på Christian d. 3’s værelse, hvor du kan sidde på kongens trone, et bibliotek med hemmelige indgange til andre rum, en riddersal, hvor man kan danse både på og omkring lysekronen og mange andre spændende steder, hvor børn i alle aldre kan få stillet deres nysgerrighed. Er du til højder og fart, så kan du kravle op i miniature Koldingshus’ tårn, hvor du har udsigt over hele Legeparken. Når du så vil ned, kan du tage den hurtige tur med rutsjebanen.

- Vi er meget glade og stolte af Legeparkens og hele Koldings nye legeattraktion, der også kan ses som en 750 års fødselsdagsgave til byens borgere, vi glæder os i hvert fald til at se den blive brugt af glade børn i Legeparken, slutter Mette Strømgaard Dalby.

Legeborgen bliver indviet i forbindelse med Børnenes Grundlovsdag tirsdag d. 5. juni klokken 11 med åbningstale ved borgmester Jørn Pedersen.

Legeborgen er opført af Kolding Kommune med støtte fra Fonden for Fynske Bank

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Februar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28