Kom til julemusikbingo

November 30, 2020

Du kan være med til en festlig aften med et juletwist på det traditionelle bingospil.

Tallene på bingopladerne er byttet ud med sangtitler på julemusik, og når en sang bliver trukket, skal den spilles. Den, der først har pladen fuld af julesange, vinder!

Musiker Antonia Mrsic spiller og synger nogle af sangene, og resten bliver fremført på kreative måder.

Der spilles 1 række, 2 rækker og fuld plade, og der vil være præmier til alle tre vindere.

Julemusikbingo foregår den 8. december klokken 19-20.30 i salene på Kolding Bibliotek. Det koster 30 kroner at være med, og der følger 3 bingoplader med i billetten. Du kan købe billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Til en workshop på Kolding Bibliotek den 1. december kan du gå i H. C. Andersens fodspor og skabe dine egne smukke papirklip. Du bliver kyndigt guidet af papirkunstner Torben Jarlstrøm Clausen.

På workshoppen får du – under Torben Jarlstrøm Clausens vejledning – mulighed for selv at selv at sætte saksen til papiret og forløse dine helt egne klippede eksistenser. Du oplever det allerbedste ved at klippe i papir, nemlig øjeblikket hvor papiret foldes ud og magien opstår. Du kan beholde dit papirklip – eller give det som en personlig julegave.

Der klippes ikke julepynt til workshoppen, men papirklip inden for Torbens finurlige univers. Der er papir og sakse til rådighed til workshoppen, så du skal blot møde op.

Lige nu kan du desuden opleve en udstilling af Torbens arbejde på Kolding Bibliotek, der kan ses frem til workshoppen den 1. december.

Om kunstneren Torben Jarlstrøm Clausen

Torben Jarlstrøm Clausen holder jævnligt klippeworkshops i Danmark, og det er også blevet til flere workshops i Japan og USA.

Torben Jarlstrøm Clausens papirklipunivers er befolket af eksistenser, der tidligere har været opslugt i papiret, hvor de var tynget af deres egne og omgivelsernes begrænsninger:

- Jeg kan fornemme, at figurerne er i papiret, men på det tidspunkt er de triste. De er uforløste og har noget i deres liv, som nager dem. Efter at have fået en hånd fra saksen, er de alle klippet fri og færdes nu glade i vores mangfoldige verden, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at netop det er forklaringen på, at alle hans klippede eksistenser smiler og er glade.

Du kan se Torben Jarlstrøm Clausens klippeunivers her.

Workshop både for voksne og børn

Workshoppen foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek den 1. december klokken 16.00-17.15. Det koster 30 kroner at være med. Køb billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Workshoppen er for voksne og børn. Børn fra 10 år kan deltage selv, og børn fra 7 år kan deltage ifølge med en voksen. Både børn og voksne skal have en billet.

Den 9. november kan du lytte til en fortælling i stearinlysenes skær, mens solen går ned.

Det er ikke så ofte, at voksne har mulighed for at lukke øjnene og nyde at få læst højt. Det kan du til arrangementet Skumringstimen på Kolding Bibliotek. I forbindelse med Nordisk Biblioteksuge er der højtlæsning fra den samme tekst på samme tid på tusindvis af biblioteker og skoler i Norden. På Kolding Bibliotek læser skuespiller Maja Juhlin højt fra den islandske roman Ar, skrevet af Auður Ava Ólafsdóttir. Romanen vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2018.

Romanen handler om den midaldrende islænding, Jónas Ebeneser, der er fyldt af opgivelse, tungsind og er tappet for livsgnist. I romanens begyndelse forlader han Island og rejser til et krigshærget land med et ærinde. Han vil afslutte sit liv. Dødslængslen tager dog en uventet drejning. Jónas genfinder en glæde og en mening med tilværelsen, da han hjælper med at genopbygge det hærgede land.

Højtlæsning mens mørket falder på

Skumringstimen foregår på Torvet på Kolding Bibliotek den 9. november klokken 16.30-17.30. Arrangementet er gratis, men husk at hente en billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Arrangementet er et samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og Foreningen Norden Kolding.

Maja Juhlin læser også op for 5. årgang på Christiansfeld skole til et lukket arrangement mandag den 9. november klokken 8.45.

Nordisk Litteraturuge

Nordisk Litteraturuge er et projekt under Foreningerne Norden, der finder sted hvert år i uge 46 med det mål at sprede nordisk litteratur, stimulere glæden ved at læse og fremme solidaritet og samarbejde på en anderledes og spændende måde.

Hvert år vælges et tema som udgangspunkt for de udvalgte højtlæsningstekster. I år er temaet Norden i verden.

Syng dig i godt humør til Månedens sange. For tiden skal du have en billet for at deltage, så husk at bestille din gratis billet.

Kolding Bibliotek inviterer til gratis fællessang en gang om måneden i vinterhalvåret. Hver gang er det skiftende kulturpersonligheder fra Kolding, der står for at vælge og introducere dagens sange. Næste gang er den 5. november, hvor det er Mette Dalby, leder af Nicolai Kultur, der er dagens vært.

Pianist Bente Ibenfeldt akkompagnerer hver gang på flygel.

Månedens Sange finder sted den første torsdag i måneden klokken 17.00-17.45. Arrangementet er gratis, og du kan bestille din billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Afstandskrav

For at sikre et trygt arrangement og imødekomme afstandskrav i forbindelse med covid-19 er der denne sæson indført adgangsbillet og begrænsede pladser. Husk at bære mundbind eller visir i biblioteksrummet. Når du sidder på din plads til arrangementet, må du gerne tage det af.

Se det fulde program for Månedens sange på Koldingbibliotekerne eller på www.koldingbib.dk.

Trænger du til noget nyt mellem ørene? Til Pod Talk kan du få idéer til, hvilke podcasts du skal lytte til.

Podcasts er blevet et utroligt populært medie de seneste år. Til inspirationsarrangementet Pod Talk kan du blive klogere på, hvorfor du skal lytte til podcasts, hvordan du kommer i gang og hvordan du navigerer i det enorme udvalg.

Bitten Møller Johansen er initiativtager til arrangementet og fortæller:

- I sin enkleste form er podcasts egentligt mennesker, der fortæller historier eller information videre – det er nærmest en slags moderne digital folkefortælling. At lytte til et andet menneske fortælle om et emne, de er passioneret omkring, er en fantastisk og ærlig oplevelse. Det er utrolig intimt men på samme tid vidtrækkende.

Der findes en podcast for alle

Til Pod Talk fortæller bibliotekets formidlere om en håndfuld af de bedste podcasts i et spændende udvalg af kategorier, inklusiv gode podcasts fra bibliotekerne gennem eReolen. Mens du lytter, kan du tage noter i aftenens katalog over anbefalinger, som du naturligvis kan tage med hjem.

- Podcasts er et meget menneskeligt medie, da der ikke behøver at være et stort mediefirma bag produktionen. Derfor har mange forskelige typer mennesker mulighed for at producere dem, så udvalget er enormt bredt, og der findes en podcast for alle, siger Bitten Møller Johansen.

Pod Talk foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek torsdag den 29. oktober klokken 18.30-20. Det er gratis, men du skal bestille billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Side 1 ud af 15