Lyveskole, bål-sjov, læsekonkurrence og masser af bøger.

Hele sommeren kan du læse løs og være med til sjove aktiviteter for børn på Koldingbibliotekerne.

Røverhistorier, bål og fordybelse

I år inviterer Koldingbibliotekerne på sommerskole, som er gratis at deltage i. I uge 28 og 32 kan du komme på Lyveskole, hvor du lærer at finde på fede historier og fortælle dem på den helt rigtige måde. I uge 30 og 31 kan du komme til Bål og fordybelse med vinderen af Alene i Vildmarken 2020, Kim Krohn. Deltagerne tager ud i naturen, lærer at tænde bål, snakker sammen og laver noget lækkert at spise over bålet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lyveskolen. Pressefoto.

Writeathon – et halvt døgn i skrivningens tegn

Er du glad for at skrive, eller kunne du godt tænke dig at komme i gang med det? Så er writeathon lige noget for dig! 12 timer med fokus på at skrive, hvor vi skrifter mellem oplæg, samtale og fokuseret arbejdsro. Writeathon foregår den 3. august og er for 13 år og op.

Læs mere og bestil plads til sommerskole eller writeathon på www.koldingbib.dk.

Masser af læsning – også med ørerne

Sommertid er læsetid, og der er uanede mængder af sjove fortællinger, gode karakterer og fantastiske universer at dykke ned i! Du kan være med i læsedysten Sommerbogen, hvor du skal anmelde 3 bøger og løse sjove læseudfordringer. Så får du en gratis gavebog og deltager i den landsdækkende konkurrence om at tømme en boghandel på 5 minutter.

Over sommeren indkøber biblioteket nye børnematerialer, så du slipper for at stå i kø til de mest eftertragtede titler på biblioteket. Hele sommerferien er der også ubegrænset adgang til alle titler på eReolen Go. Så du kan altid hente en frisk bog til iPad’en – eller en lydbog, hvis du foretrækker at ’læse med ørerne’.

Onsdag den 24. juni åbner de tre lokalbiblioteker igen for selvbetjening, dog i et begrænset tidsrum.

Nye retningslinjer fra myndighederne betyder, at bibliotekerne i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld igen kan åbne uden for det tidsrum, hvor der er ansatte til stede.

Nye åbningstider

Når lokalbibliotekerne åbner for selvbetjening bliver det på hverdage fra klokken 7-18 og om lørdagen fra klokken 10-14.

- Vi glæder os over, at vi igen kan invitere borgerne indenfor på bibliotekerne i en længere åbningstid. I første omgang bliver åbningstiden lidt kortere, end før corona-nedlukningen. Det bliver den, fordi vi skal kunne sikre hyppig rengøring og jævnlige tilsyn med, at reglerne for forsamling overholdes, fortæller Ann-Britt von Seelen, teamleder på Koldingbibliotekerne, i en pressemeddelelse..

Sommerferie i uge 28-30

Som i de foregående år er der tre uger i sommerferien, hvor der ikke er betjent åbningstid på lokalbibliotekerne. I år bliver det i uge 28-30. Der vil stadig være åbent for selvbetjening, og der vil blive sat reserverede bøger frem til afhentning i hele perioden.

Tryghed for borgerne

I forbindelse med genåbning af de selvbetjente biblioteker vil Koldingbibliotekerne sikre rengøring, og der vil være håndsprit til rådighed. Der vil løbende blive ført tilsyn med, at reglerne for forsamling overholdes. Erfaringerne fra tidligere viser, at brugen af de selvbetjente biblioteker sker i et omfang, der er foreneligt med sundhedsmyndighedernes anbefalinger om forsamling.

På hvert bibliotek er der en telefon, der kan benyttes, hvis man ønsker kontakt til Kolding Bibliotek.

Nu åbner Koldingbibliotekerne igen for enkelte computere samt print og kopi.

Ikke alle borgere har adgang til en computer eller printer, så derfor åbner bibliotekerne nu enkelte computere, så alle borgere igen kan løse nødvendige opgaver som eksempelvis kontakten til offentlige myndigheder.

Det vil ikke være muligt at benytte computerne til for eksempel spil.

Print hjemmefra og fra mobile enheder

Hvis du har din egen computer derhjemme, men mangler en printer, eller hvis du skal have printet noget fra din telefon eller bærbare enhed, kan du benytte bibliotekets nye printsystem, der giver flere muligheder for print.

Fremover behøver du ikke medbringe et USB-stik, når du skal printe fra Koldingbibliotekernes printere. Du kobler bare din egen enhed op til printeren via en hjemmeside eller en app. Derefter kan du gå på dit lokale bibliotek og få dine print ud af maskinen.

- Det er et nyt system, der gør det nemt og sikkert at bruge bibliotekets printere. Man kan både printe fra vores computere, men man kan også bruge sine egne enheder. Uanset om man har dem med på biblioteket, eller om det er den stationære computer derhjemme, fortæller souschef Bethine Gregersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Dertil er der også den fordel, at man betaler direkte for det antal print, man skal have, hvor man i det gamle system skulle sætte penge ind på en konto først.

Printsystemet Princh er allerede et kendt system på andre biblioteker og på SDU i Kolding, så det er gennemtestet og meget brugervenligt.

På bibliotekets hjemmeside www.koldingbib.dk/printogkopi kan du læse mere om, hvordan du anvender bibliotekets printere hjemmefra.

Som hidtil er det også med det nye system muligt både at scanne og kopiere på bibliotekets maskiner.

Har du penge på din gamle printkonto?

Hvis du har penge på din gamle printkonto, skal du en tur forbi biblioteket for at få dem udbetalt. Det er nødvendigt, at du møder personligt op, da kun du har adgang til din printkonto. Du kan få dine penge udbetalt frem til udgangen af 2020.

Pengene kan ikke overføres til en ny konto, da man fremover ikke skal være oprettet som bruger for at kunne printe og kopiere.

De mange bøger og andre biblioteksmaterialer, som har ligget hos borgerne under coronanedlukningen skal afleveres senest den 15. juni.

Natten til torsdag sendte Koldingbibliotekerne hjemkaldelser ud på 17.000 materialer, der stadig ligger hos borgerne efter den lange corona-lukning. Biblioteket har forlænget fristen for at aflevere frem til den 15. juni.

Pas på ikke at få et stort gebyr

Hvis fristen overskrides beregnes et gebyr ud fra den dag, man lånte eller sidst fornyede sit materiale. Og på grund af den lange lukkeperiode, kan det blive dyrt. Det er derfor vigtigt at tjekke, om man stadig har noget liggende, der skal afleveres, oplyser Koldingbibliotekerne:

- Det har været vigtigt for os at give borgerne gode muligheder for aflevere efter nedlukningen. Derfor lavede vi en ekstraordinær lang frist, hvor man kan aflevere uden at få et gebyr. Vi har netop sendt hjemkaldelser ud – også i god tid, så borgerne får en fair chance for at nå at aflevere, fortæller Bethine Gregersen, souschef på Koldingbibliotekerne.

Få et nemt overblik over dine lån

I bibliotekets app ”Biblioteket” kan du nemt få et overblik over, hvilke lån der nærmer sig afleveringsfristen. I app’en kan du også indstille, hvordan du ønsker at få besked om hjemkaldelser med mere, så du altid er opdateret med dine lån og reserveringer.

I app'en vil du også kunne se, om du har et gebyr fra før nedlukningen.

Nye retningslinjer giver borgerne mulighed for igen at opholde sig på bibliotekerne i den bemandede åbningstid.

Da bibliotekerne kunne åbne igen den 18. maj var det i første omgang kun for udlån og aflevering. Nu betyder nye retningslinjer imidlertid, at bibliotekerne vender tilbage til en mere normal hverdag. Dog stadig med enkelte undtagelser.

- Det er dejligt, at vi igen kan åbne for ophold på bibliotekerne. Det har været savnet af mange, især de studerende der plejer at benytte sig af bibliotekets rum til fordybelse, fortæller bibliotekschef Pia Henriette Friis i en pressemeddelelse.

Biblioteket bliver indrettet, så der er god afstand mellem siddepladserne.

Mødelokalerne kan bookes igen

Bibliotekernes mødelokaler er blevet indrettet, så de tager højde for reglerne om afstand. Det er dermed igen muligt at booke lokalerne på bibliotekets hjemmeside. Myndighedernes retningslinjer for forsamlinger skal følges, selv om rummene normalt har plads til flere mennesker. På bibliotekets hjemmeside kan man orientere sig i mødelokalernes indretning, inden man booker.

Her ses avisområdet på biblioteket i Kolding. Foto: Koldingbibliotekerne.

Rådgivning på bibliotekerne

Før nedlukningen var der forskellige muligheder for at få rådgivning på bibliotekerne. Det begynder igen, efterhånden som de forskellige foreninger bliver klar til det. På Koldingbibliotekernes hjemmeside vil der løbende blive informeret om opstart.

Enkelte undtagelser

Den yderligere åbning for ophold på bibliotekerne vil være i den tid, der er personale til stede. I Kolding er det i den almindelige åbningstid, mens det i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup er i den betjente åbningstid.

Det vil endnu ikke være muligt at benytte bibliotekets computere og printere.

Side 1 ud af 11