Fra den 1. oktober og resten af vinterhalvåret er der åbent om søndagen på Kolding Bibliotek, så hele familien kan lege, læse aviser eller fordybe sig i bøgernes verden.

Skal du arbejde på en eksamensopgave, eller trænger familien til en søndagsudflugt, så kan du nu tilbringe søndagene på Kolding Bibliotek. Fra den 1. oktober til den 1. april holder biblioteket åbent alle ugens dage, også om søndagen, oplyser Kolding Bibliotek.

Spørg bibliotekaren og få inspiration til gode bøger for børn og voksne eller gå på opdagelse i skiftende udstillinger, arrangeret af byens foreninger og institutioner. Du kan også læse tidsskrifter og aviser eller finde et PlayStation-spil og den næste film for hele familien. Studerende kan booke en studiecelle, mødes med studiegruppen og få hjælp til informationssøgningen.

Der er åbent klokken 13-16 alle søndage indtil den 1. april. På lokalbibliotekerne i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld er der åbent med selvbetjening hverdage klokken 7-18 og lørdage 10-14. Se på www.koldingbib.dk, hvornår dit lokalbibliotek har betjening ved en bibliotekar.

Mød monstre, deltag i quiz og hør forfatter Jacob Weinreich fortælle om zombier og andre creepy skabninger.

Få et festligt (og lidt uhyggeligt!) kig ind i monstrenes verden. Du kan blive malet som et monster selv – og møde forfatteren til børnebogsserien Monsterjægerne, Jacob Weinreich, og høre om hvordan det er at leve af at finde på monster-historier. Du kan også prøve kræfter med bibliotekets monsterquiz, som står fremme i ugerne 37-42, og der trækkes lod om en bogpræmie hver uge!

Arrangementet er en del af Bibliotekernes temasamarbejde, Biblioteksugen og FN’s internationale læsedag.

En monstrøs lørdag

Arrangementet foregår lørdag den 12. september fra klokken 10.30 på Kolding Bibliotek. Foredraget med Jacob Weinreich klokken 12 er gratis, men husk at bestille en billet. Både voksne og børn skal have billet. Ansigtsmaling og quiz er gratis, og du behøver ikke en billet.

Program for dagen

10.30-12.00 Ansigtsmaling
12.00-13.00 Foredrag ved forfatter Jacob Weinreich om hvordan er det at være forfatter – og at finde på historier om monstre og zombier
13.00-13.15 Mød Jacob Weinreich og få en autograf

Arrangementet er for børn fra 6 år og opefter.

Ny sæson af Babytræf

August 30, 2020

Sundhedsplejen arrangerer hver onsdag Babytræf, hvor du kan blive klogere på, hvordan din babys overgang fra mælk til familiens mad kan gå godt.

På Kolding Bibliotek sætter kommunens babyer hinanden stævne hver onsdag hele efteråret. Til Babytræf kan du og din baby mødes med andre, lege og hygge jer, samtidig med at I hører inspirerende oplæg om emner, der understøtter barnets gode udvikling. Babytræf arrangeres af sundhedsplejen i Kolding Kommune.

Til Babytræf kan du blandt andet høre om, hvornår barnet er klar til anden mad, og hvorfor både hygge, struktur og fedtfingre også er vigtigt. Babytræf henvender sig både til første- og flergangsforældre med børn i 4-9 måneder.

Gratis tilbud for alle

Den 2. september er det første babytræf i efteråret. Babytræf foregår hver onsdag klokken 10-12 på Kolding Bibliotek. Arrangementet er gratis for alle, og du behøver ikke at melde dig til.

Du kan opleve to af Danmarks største kunstnere, musikeren Nikolaj Nørlund og forfatteren Naja Marie Aidt, når de fortæller om deres samarbejde med albummet Housewarming. GAFFA-journalist Finn P. Madsen taler med dem, og de giver smagsprøver på albummet.

I 2019 udgav Aidt/Nørlund et af årets bedste danske udspil, Housewarming. Et album hvor Nikolaj Nørlund har skrevet musikken og udtænkt den musikalske masterplan sammen med sin faste kapelmester Adi Zukanovic, mens Naja Marie Aidt har skrevet teksterne. Hør historien om albummet, når GAFFAs Finn P. Madsen i en artisttalk med Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt spørger ind til samarbejdet og tilblivelsen af Housewarming, og ikke mindst hvordan de to kunstnere har udfordret hinanden, mens den ene sad i København og den anden i Brooklyn.

Albummet emmer af kosmopol, ensomme nætter, ar på sjælen, men også et smalt lille håb. Musikken smelter dragende sammen med de litterære tekster, og skaber deres helt egen rum. Som lytter suges man ind deres drømmende univers.

To af Danmarks største kunstnere

Nikolaj Nørlund er musiker, sangskriver, producer og pladeselskabsejer, og hans karriere har været brolagt musikalske kollaborationer på kryds og tværs. Både lyrisk og musikalsk er Nikolaj Nørlund æstetisk i en klasse for sig.

Naja Marie Aidt er en af Danmarks mest personlige forfattere og digtere, der med sin minimalistiske skrivestil skaber et spændingsfelt ud af små ubetydelige hverdagshændelser, hvor tingene ofte er kørt af sporet og ude af kontrol.

En aften i Bryggeriet

Arrangementet foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek onsdag den 2. september klokken 19.00-20.30. Billetten koster 75 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk eller på biblioteket.

Du kan finde en spændende slægtsroman, en grum gyser eller en vild science fiction fortælling i de nye pop-up udstillinger på Kolding Bibliotek.

Voksenafdelingen på Kolding Bibliotek eksperimenterer for tiden med forskellige udstillinger og formidlingsgreb, som skal inspirere til nye læseoplevelser og gøre det lettere for dig at finde en bog i din yndlingsgenre.

- Hver dag oplever vi borgere, der er på udkig efter en god slægtsroman. Det er blevet en afsindigt populær genre de sidste år, og derfor har vi samlet mange af dem i en stor udstilling. Det er tanken, at de får deres egen, faste afdeling snart, fortæller biblioteksformidler Cecilie Flinck i en pressemeddelelse.

Ligeledes er en stor, midlertidig udstilling om science fiction, gys og fantasy for voksne blevet til på baggrund af konkrete samtaler med borgere henover sommeren. Du kan også finde en udstilling med bøger for litterært interesserede, en ny afdeling om slægtsforskning og lokalhistorie og et nyindrettet sprogområde, der netop er blevet fyldt op med bøger på sprog som arabisk, persisk og polsk.

- Vi prøver en masse ting af for tiden, både for at inspirere borgerne, men også for selv at få idéer til, om vi skal indrette nogle ting anderledes, siger Cecilie Flinck.

Også i resten af biblioteket og på lokalbibliotekerne er der mange udstillinger at gå ombord i. I udstillingerne i børnebiblioteket kan du for eksempel finde ekstra mange eksemplarer af de mest populære bøger, som Koldingbibliotekerne i år har fået midler af Børne- og Uddannelsesministeriet og KL til at indkøbe.

Side 1 ud af 13