onsdag, 19. september 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Stram Kurs laver afholder demo i Skovparken søndag den 23. september. Det kalder SF på banen med en menneskekæde af solidaritet.

I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver et modsvar til Stram Kurs, når de er i Skovparken 23. september. De stod bag et lignende arrangement i Korskærparken i weekenden.

- Der var god opbakning i Fredericia, og mange har spurgt til, om vi også ville lave noget i Kolding. Det vil vi selvfølgelig gerne, for det er vigtigt at stå sammen mod hadet. Vi skal ikke finde os i, at vores minoritetsborgere bliver overhældt med sådan en skidtspand, som Paludan rejser rundt med, siger SF'eren Karina Lorentzen fra Kolding i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, så vi gentager vores menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Vi indbyder igen alle – uanset partifarve, religion eller hudfarve – til at være med. Det er vigtigt at vise, at vi er mange, der mener noget andet end Stram Kurs, fortsætter hun.

Ønsker ingen sammenstød

Planen er, at eventet skal holdes en time før Rasmus Paludan og Stram Kurs rykker ind i Skovparken klokken 14. De ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk før de ankommer.

- Som lærer, der underviser alle børn, synes jeg, det er vigtigt at sende et signal om, at der er mere, der binder os sammen, end skiller os ad. Mangfoldighed er en styrke, når vi giver plads. Det er tilfældigt, at vi er SF’ere som står bag, det her handler ikke om partier, så alle er velkomne, forklarer Lars Olesen lokal SF´er og folketingskandidat.

SF’erne vil lave menneskekæden i Skovparken klokken 13. Kæden vil blive dannet ved Skovparken nr. 59, hvis de fornødne tilladelser opnås.

Mai Ginge Jensen viste igen, hvorfor hun hører til blandt Europas bedste.

At Mai Ginge Jensen fra Bowlingklubben Trekanten KIF hører til blandt Europas bedste, er blevet understreget, efter at hun har deltaget i et Europatour-stævne i Rom. Her kom hun på skamlen ved at besætte en fornem 3. plads.

Kolding-spillerens placering skal ses i lyset af, at alle deltagere i stævnet i Italien spillede mod hinanden. Det betød, at Mai Ginge Jensen undervejs i det omfattende stævne spillede mod flere mandligere deltagere, og da slutresultatet skulle gøres op, var hun den bedste kvindelige spillere – kun overgået af to mandlige.

- Jeg er super glad for placeringen ikke mindst taget i betragtning af, at mænd og damer spillede mod hinanden. Derfor er placeringen på 3. pladsen – som den bedste kvindelige deltager – absolut godkendt, lyder det fra en glad Mai Ginge Jensen.

Kolding-spilleren har gennem 2018 deltaget i adskillige Europatour-stævner med stor succes, og for øjeblikket ligger hun på en samlet 2. plads; dog uden chancer for at nå op på 1. pladsen.

Rekordmange børn har cyklet i skole og det er betydeligt flere end sidste år.

Rigtigt mange børn er kommet hjem med røde kinder og sved på panden de seneste to uger efter at have deltaget i motionskampagnen Alle Børn Cykler. 2.158 elever fra Kolding Kommune har cyklet til og fra skole, hvilket er 30 pct. flere end sidste år, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er et meget flot resultat. I Region Syddanmark er det kun Odense Kommune, som kan bryste sig af flere deltagere end os, fortæller trafikplanlægger Gorm Baagøe fra Kolding Kommune.

Kommunen har i år gjort lidt mere ud af at markedsføre den landsdækkende kampagne for elever i 0.-10. klasse, som Cyklistforbundet og TrygFonden står bag.

- Det har vi gjort, fordi vi gerne vil have flere børn til at cykle, og al erfaring viser, at man lettest skaber gode langtidsholdbare vaner i fællesskab. Under kampagnen har det været en god motivation for de deltagende børn at få sat et flueben ud for, at de har cyklet i skole, og samtidig har man i klasserne talt om, hvorfor det er en god ide at cykle, forklarer Gorm Baagøe.

Stolte af cykelkulturen

Trafikplanlæggeren håber, at kampagner som Alle Børn Cykler kan være med til at bryde den kedelige tendens, hvor stadig færre børn cykler, når de skal i skole, til badminton eller besøge vennerne.

- Vi er med rette stolte af vores cykelkultur i Danmark, og der er rigtigt mange gode grunde til, at man skal lære sine børn at cykle, siger Gorm Baagøe og fortsætter:

- At cykle er godt for børnene sundhed, det skærper deres koncentration og indlæringsevne, og det skaber selvstændige børn, der selv kan køre til sport, skole og venner. Derfor er det vigtigt, at børnene i en tidlig alder kommer i gang med at cykle.

15 skoler og sammenlagt 117 klasser har deltaget i kampagnen fra Kolding Kommune. På kampagnens hjemmeside kan du klikke dig frem til, hvilke skoler der har været med - se resultater og statistik. Topscoreren er Alminde-Viuf Fællesskole, der har deltaget med 668 elever, efterfulgt af Bakkeskolen med 652 elever og Lyshøjskolen med 433 børn.

Den kendte landmand fra Kolding er gået konkurs.

Ole Andersen blev i 2015 landskendt som "Swinger-Ole" i TV2-programmet Landmand søger kærlighed.

Ole Andersen, der i 1992 overtog gården på Hulskovvej i Sønder Vilstrup ved Kolding, er gået konkurs, skriver jv.dk.

Det har i mange år ellers været et tilløbsstykke for borgere i Kolding-området, at se køerne blive sluppet på græs ved den årlige "øko-dag".

I følge jv.dk er det Ole Andersen selv, der har begæret sit landbrug konkurs. Advokat Søren Christensen Volder, der er partner i Bech-Bruun, er indsat af skifteretten som kurator til at redde trådene ud i konkursboet.

Udover ejendommen er der 200 malkekvæg.

I TV2-programmet fandt Ole Andersen kærligheden sammen med sin Gitte. De blev gift den 10. december 2016 i Sønder Vilstrup Kirke.

Alarmen gik klokken 03.06.

En villa på Delken i Vonsild fik natten til lørdag ubudne gæster:

- En alarm går klokken 03.06. En vindue til et værelse blev brudt op. Tyve har været inde på nogle værelser samt badeværelset. Der er udtaget DNA-spor, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Nielsen, til Kolding Netavis.

Der blev stjålet smykker ved indbruddet.

Der er i øvrigt også videoovervågning på stedet - og det skal nu gennegås - så gerningsmanden - eller gerningsmændene måske kan blive pågrebet.

Alle politikere skal tage ansvar, mener det socialdemokratiske byrådsmedlem Elvis Comic.

Kolding Kommune skal som bekendt spare over 100 millioner kroner på det kommunale budget. En aftale om budgettet blev indgået i starten af september.

Seniorområdet går fri for besparelser på serviceområdet.

Socialdemokraternes Elvis Comic er dog ærgerlig over, at ét udvalg er gået fri af besparelserne:

- Det ærgrer mig, at man i nogle udvalg skal spare op mod 20 millioner kroner og at andre udvalg går fri - som vi ser på seniorområdet, hvor man ikke skal spare nogle penge. Det er i mine øjne som om, at nogle udvalg bliver tilgodeset fremfor andre. Sådan burde det ikke at være. Som politiker skal man tage ansvar for de fejl, man begår, siger byrådsmedlem Elvis Comic til Kolding Netavis.

- Vi ved også, at det er Venstre med Jørn Pedersen i spidsen, der sammen med Dansk Folkeparti har siddet for bordenden de sidste ni år. Men alligevel vælger formanden for Seniorområdet, Søren Rasmussen (DF), at sole sig i, at man ikke skal spare en flad 25 øre (i følge et læserbrev, red.). Det er tankevækkende, og om noget ser det ud som om, at man er indgået i en god vennetjeneste med borgmesteren, tilføjer Elvis Comic.

Borgmester: -Seniorområdet skal også spare

Borgmester Jørn Pedersen oplyser til Kolding Netavis, at seniorområdet også skal spare:

- Seniorområdet skal spare 30 millioner kroner om året. Så det tror jeg nu ikke de ligefrem ser det som, at de ikke skal spare. Så måske den unge Elvis skal tage det kommunale budget lidt mere alvorligt, det er jo ikke et spil, men handler om service til borgere og om ansatte har job eller ej. I øvrigt var hans egen partifælle med i udmøntningen i seniorudvalget, så måske han kan forklare ham, hvad det handler om, fortæller Jørn Pedersen til Kolding Netavis.

Formand for seniorudvalget: -Jeg kæmper fortsat for seniorerne

Viceborgmester og formand for seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF), fortæller til Kolding Netavis, at det er korrekt, når han i et læserbrev har skrevet, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen:

- Der skal spares 16 mio. kr. i 2019 / 22 mio. kr. i 2020 / 30 mio. kr. i 2021 og 30 mio. kr. i 2022. I hvert af årene føres de 10 mio. kr. tilbage til seniorområdet fordi der bliver flere ældre. Når jeg skriver at ”Jeg glæder mig over, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet”. er det helt rigtigt. Det er fordi besparelserne kan findes, uden at spare på servicen, men ved at gøre tingene mere effektivt, enklere og bruge de rette løsninger, siger Søren Rasmussen til Kolding Netavis og tilføjer:

- For socialdemokraten Elvis Comic, er det vigtigt at spare på servicen overfor de ældre og syge, jeg har det lige modsat. Så seniorerne og dem der har behov for hjælp, kan glæder os over, at det er mig og Dansk Folkeparti der har mest indflydelse og ikke Elvis Comic og Socialdemokraterne. Man kan roligt regne med, at jeg fortsat vil kæmpe for seniorerne, hjemmehjælpsmodtagerne og plejehjemsbeboerne, så Socialdemokraterne ikke får gennemført besparelser på den hjælp og støtte de får, siger Søren Rasmussen til Kolding Netavis.

Elvis Comic mener, at når der skal spares over 100 millioner kroner i Kolding Kommune - og skatten sættes op - så skal besparelserne gælde alle udvalg:

- Jeg mener bare, at man skal huske på, at vi er 25 byrådspolitikere, der sidder i en række udvalg, hvor besparelserne skal falde, så gælder det alle udvalg. Uanset om det er Teknik- og Klimaudvalget, eller det er seniorudvalget. Jeg synes, at man har ramt ved siden af i forhold til besparelserne i de forskellige udvalg. Det er helt galt. Det er en fælles opgave at spare - derfor mener jeg, at man skal tildele samtlige udvalg besparelseskriterier, slutter Elvis Comic.

Det har dog været et samlet byråd, som stod bag budgetforliget for 2019.

Søren Rasmussens læserbrev fra den 4. september:

Jeg glæder mig over, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet.

Det område i Kolding Kommune, som udvikles mest, er seniorområdet. Ustandseligt laves der nye tiltag, initiativer samt spændende og gavnlig udvikling. På demensområdet, på plejecentrene, i hjemmehjælpen og hjemmesygeplejen, på aktivitetscentrene, ja, i alle steder sker der nyt.

Det er ganske enkelt nødvendigt, at vi hele tiden tænker på at udvikle. Vi skal levere en bedre service, og vi skal levere den til stadig flere. Derfor kan vi ikke hænge os i, hvad man gjorde i går. Vi skal gøre det, der er bedst, mest intelligent og værdigt.

De konservatives Knud Erik Langhoff skriver i et læserbrev om "trylleslag" og "magi" på seniorområdet. Der er dog hverken magi eller trylleri involveret. Der er dygtighed og stor vilje til at gøre tingene stadig bedre og mere effektivt.

Når man laver forandringer og gør tingene bedre, så kan bagstræberne bruge tiden på at vrøvle om, hvorfor det først bliver ændret nu og ikke blev ændret i går. Men sådan er det jo med udvikling, i morgen gør vi noget, der er bedre, end det vi gjorde i går - og når vi er færdig med det, så gør vi noget nyt, der er endnu bedre og sådan fortsætter det. Udviklingen stopper aldrig, der er nogen der bidrager til udviklingen, og så er der andre, der spilder tiden på at undre sig.

I weekenden kan du komme indenfor i et landbrug.

I Danmark produceres fødevarer i verdensklasse. Spørg bare i Thailand, hvor et dansk so-yver er en eksklusiv delikatesse, i Kina hvor dansk mælkepulver er en eksklusiv værtindegave eller i Holland, der importerer danske æg i stor stil.

Søndag den 16. september har du mulighed for med egne øjne at se, hvordan produkter i verdensklasse bliver produceret. Denne dag åbner 52 landmænd nemlig deres gård til Åbent Landbrug, skriver Kolding Herreds Landbrugsforening i en pressemeddelelse:

- Vi er et åbent erhverv der gerne byder inden for på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden, og den stolthed vil vi gerne dele med dig, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Næsten 100.000 var med sidste år

Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud. Også i år er der plads til, at du selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

Kom med til Buhlseje

I år kan du glæde dig til at besøge Karen og Knud på Buhlseje ved Kolding, som årligt producerer 250.000 fritgående velfærdskyllinger. Her kan du nusse en kylling, se produktionen eller male og kværne dit eget havregryn. Gå heller ikke glip af en traktortur eller de mange andre aktiviteter, der er for både børn, teenagere, forældre og pensionister. Adressen er Nr. Stenderupvej 26, 6000 Kolding.

Karen og Knud glæder sig til at byde dig og din familie velkommen og vise deres landbrug frem. Åbent Landbrug har dørene åbne mellem 10 og 16 og det er gratis.

www.aabentlandbrug.dk kan du finde mere information om de gårde du kan besøge.

Nu starter en ny sæson hos Kolding Teaterforening.

Kolding Teaterforening starter sæsonen 2018-19 med Vigga Bros musikalske forestilling ”Sne”.

Om natten falder sneen og gør morgenen hvid og magisk. Hvad gemmer der sig under det tykke lag? Er det naboens trillebør eller er det indgangen til en underjordisk hule for overjordiske væsner?

Derinde i ens vaklende iglo kan man rejse i fantasien - og fortælle historier.”

Sådan præsenterer Vigga Bro sin forestilling, ”Sne”, der samler alt det, Vigga Bro har arbejdet med i sit lange kunstneriske virke som skuespiller og historiefortæller. Her ser hun tilbage på livet og griber de snefnug, der daler ned i tankemylderet, og skaber små magiske historier. Tanker om alderdommen blander sig med tanker om barndommen.

Om forestillingen skrev Gregers Dirckinck-Holmfeld:

”Emnet er sne. En god times åndløst levende fortællinger med Vigga Bro og to brilliante musikere.”

På scenen er nemlig også komponisterne og musikerne Birgit Løkke på percussion og Ida Bach Jensen på bas. For instruktionen står Vigga Bros datter, Anna Bro.

Sne vises på Godset onsdag d. 19. september kl. 19.30. Billetter til forestillingen kan købes på www.billetten.dk.

Kolding Vinfestival udvider med ekstra dag og flytter til Volkerts Fylke.

I weekenden d. 3. og 4. november vil Kolding igen få besøg af både internationale vinbønder og vinglade danskere, når de lokale firmaer Vestergaard Wines og Kolding Vinhandel for fjerde gang afholder Kolding Vinfestival.

Her får vinelskere endnu engang mulighed for at smage frit på mere end 150 vine og nyde en bid lækker mad mens de hygger med andre vinelskere og internationale vinproducenter til to unikke dage i vinens tegn. Det sker hos Koldings nye venue, Volkerts Fylke, og når festivalen i år for første gang finder sted over to dage er det på grund af et luksusproblem, der har plaget arrangementet siden første år, skriver Kolding Vinhandel i en pressemeddelelse.

Stor efterspørgsel skyld i ekstra åbningsdag

Den ekstra festivaldag er et direkte resultat af, at de tidligere års vinfestivaler har været totalt udsolgt lang tid i forvejen.

- Ved at tilføje en ekstra festivaldag, håber vi at kunne gøre noget for de mange, der tidligere år er gået forgæves efter billetter, siger den stolte arrangør Kristian Vestergaard Frandsen fra Kolding Vinhandel.

- Fremfor bare at rykke til større lokaler føjer vi simpelthen en ekstra dag til arrangementet for at give plads til flere besøgende men samtidig beholde den intimitet og hyggelige stemning, som festivalen er kendt for. Det er vigtigt for os, at folk skal kunne hygge sig og have god tid til at smage uden den stress og jag, der kan forekomme ved større arrangementer, tilføjer han.

Eksklusivt vinarrangement i unikke ramme

Fra en spæd start for nu fire år siden i Parkhallen har Kolding Vinfestival hvert år fundet nye rammer og blandt andet besøgt selveste Koldinghus. Når valget er faldet på Volkerts Fylke som ramme skyldes det ifølge arrangøren ikke kun, at der er tale om nogle af Koldings nyeste og lækreste lokaler med god plads, men også at der i Volkerts store lokaler er gode muligheder for at skabe sine egne rammer og en helt unik stemning.

- Vi kan skabe vores helt eget rum i rummet. Vores eget vinmarked efter sydlandsk forbillede, og de søde mennesker fra Volkerts Fylke er helt med på ideen og hjælper til med opstilling og indretning. Det bliver fedt, Kristian Vestergaard Frandsen.

Festivalens nye rammer lover også godt med hensyn til en af sidste års helt store overraskelse: maden! Det bliver i sagens natur nemlig igen de dygtige kokke bag Volkerts Fylke og gourmetrestauranten Bror Ditlev, der kommer til at stå for forplejningen under festivalen.

Alt trods alt ved det gamle, og dog!

Med relativt meget nyt under solen er det vigtigt for arrangøren at påpege, at der altså ikke er pillet ved de helt basale ting, som har gjort festivalen til en succes blandt publikum de seneste tre år:

De besøgende får stadig fire timer til at smage frit blandt vinsortimentet, som igen tæller mere end 150 forskellige vine. Dertil kommer naturligvis den gode mad fra køkkenet og, som noget unikt for Kolding Vinfestival, mulighed for at møde og tale med vinbønderne, som har lavet vinene. I skrivende stund har 12 af Vestergaard Wines’ producenter meldt sig til festen, som i år vil have deltagere fra Australien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien, og derfor vil det ofte være vinbonden selv, der står for udskænkning af smagsprøver til gæsterne og står klar til at svare på spørgsmål om vinene.

For de som gerne vil fordybe sig yderligere i vinene, tilbydes der dog alligevel et sidste nyt tiltag på årets vinfestival: Vin-masterclasses. I løbet af weekenden afholdes nemlig 4 eksklusive masterclasses. Her kan man tilkøbe en uddybende smagning af udvalgte vine i rolige og intime omgivelser, og få rig mulighed for at høre anekdoter og stille uddybende spørgsmål til vinmageren i fred og ro. Masterclasses foregår i mindre grupper i gourmetrestauranten Bror Ditlev, som er en del af Volkerts Fylke, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet på volkerts.dk eller i Kolding Vinhandel.

Men det er så også det, understreger arrangøren. Nok er innovation, forbedringer og nye tiltag en god ting når det gælder om at skabe nye spændende oplevelser for de besøgende, men den kendte formel, som har sikret udsolgte huse og god omtale de sidste tre år, vil der ikke blive pillet ved når den næste og største udgave af Kolding Vinfestival slår dørene op hos Volkerts Fylke.

Om Kolding Vinfestival

Kolding Vinfestival arrangeres for fjerde gang af de to familiefirmaer Kolding Vinhandel og Vestergaard Wines. Kolding Vinfestival 2018 afholdes hos Volkerts Fylke, Dalbygade 40D, 6000 Kolding i weekenden 3. – 4. november. Lørdag i tidsrummet 13.00 – 17.00 og søndag 12.00 – 16.00. Billetter til lørdagssmagningen koster 265,- mens søndagsbilletter kan erhverves for 225,-. Billetter sælges på volkerts.dk og hos Kolding Vinhandel, Låsbybanke 12, 6000 Kolding.

Oplev børn og voksne fra 40 institutioner synge i kæmpekor med Jeppe & Marie, Flora Ofelia og Ridder Rosenkrans på plænen ved Slotssøbadet.

Onsdag den 19. September er der fællessang på plænen ved Slotssøbadet. Det gælder arrangementet Syng Højt, der er gratis og åbent for alle.

Plænen ved Slotssøbadet fyldes med forventningsfulde 0-6 årige, som fejrer Kolding og Koldinghus’ 750 års fødselsdag med et brag af en fællessangkoncert. Alle har de øvet sig i over en måned inden på en række sange og forberedt sig grundigt med deres voksne pædagoger.

Børnene bakkes op af blandt andet Jeppe & Marie fra DR’s Lille Nørd programmer og Flora Ofelia, vinder af MGP 2015. Alle tre biografaktuelle med filmen Landet af Glas. Desuden den dygtige kordirigent Rikke Schou Olsen, Søren Bauns Orkester og selveste Ridder Rosenkrans fra Koldinghus Slot. Syng Højt åbnes ved borgmester Jørn Pedersen.

Startede som københavnerprojekt

Syng Højt startede i 2012 som en markant københavnerbegivenhed til den årlige nationale Små Synger Sammen dag. Syng Højt satte landsrekord og blev Danmarks største arrangement på dagen.

I år har MusikKolding valgt at give Syng Højt-arrangementet i gave til Kolding kommune i anledning af Koldings fødselsdag.

Et givtigt samarbejde mellem MusikKolding, Børne- og Uddannelsesforvaltningen og manden bag Syng Højt, den tidligere Koldingdreng, Peter Rønn, startede ud med et mål på 750 børn, men har nu sprunget alle rammer med foreløbigt 1150 tilmeldte 0-6 årige og 200 voksne fra hele 40 institutioner:

- Som gammel Koldingdreng, er det blevet en helt personlig oplevelse – med Syng Højt projektet i hånden – på den måde at ”vende hjem” og genopleve byens visionære mod parret med god, gammeldags jysk effektivitet. Det er en ren fornøjelse at samarbejde med MusikKolding, Musikbørnehaven, Børne- og Uddannelsesforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen om dette ambitiøse sangprojekt for de Koldings borgere. Også opbakningen på institutionsplan, hvor fra det fortsat tikker ind med tilmeldinger, er enestående, siger Peter Rønn i en pressemeddelelse.

Børnene skal blandt andet synge en masse gode sange, med temaet ’Eventyrslottet’. På programmet er der også en uropførelse, nemlig Musikbørnehavens egen fødselsdagssang, som børn og voksne har skrevet i anledning af 750 års fødselsdagen.

Syng Højt foregår på onsdag klokken 10.30-11.30. Programmet henvender sig primært til børn i alderen 0-6 år, deres pædagoger og områdets ældre medborgere – men alle er velkomne.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30