Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nu får Kolding IF en kunstgræsbane. Aktiviteterne samles på Autocentralen Park.

Nu kommer der en kunstgræsbane på bane 4 på Autocentralen Park i Bramdrupdam, oplyser Kolding IF.

Banen opføres i et samarbejde mellem Kolding Kommune og Kolding IF. Kunstgræsbanen skal driftes af Kolding IF.

Aktiviteter samles på Autocentralen Park

Kunstgræsbanen er et stort skridt for klubben og sikrer at klubbens aktiviteter er samlet hele året på Autocentralen Park. I forhold til at skabe tilstrækkelig banetid for alle klubbens spillere og opfyldelse af licenskrav er banen altafgørende.

Banen bliver bygget efter bedste standarder og udgør en komplet 11-mandsbane samt trænings- og opvarmningsarealer i forbindelse hermed, lys og overdækket tribune med 200 siddepladser. Det samlede areal for banen udgør 13.200 kvadratmeter.

- Projektet er en milepæl for Kolding IF og i vores bestræbelser på at skabe de bedste rammer for vores dygtige fodboldspillere. Vigtigst af alt giver det os den helt nødvendige træningskapacitet på Autocentralen Park i årets våde og kolde perioder. Og endelig stor tak til Kolding Kommune for det gode samarbejde så vi får skabt et optimalt anlæg på bedste beliggenhed, fortæller Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand Kolding IF, i en pressemeddelelse.

Leverandøren af banen er NKI som ligeledes leverede banen som Kolding IF tog i brug primo 2019. Projektet er allerede startet op for et par uger siden med klargøring og træfældning. Projektarbejdet tager nu fart i de kommende uger. Banen forventes, at tages i brug i starten af det nye år.

- Kolding Kommune er virkelig glad for at det lykkes at finde en løsning på de udfordringer vi har på Kolding Stadion med at have baner nok. Vi er blandt andet udfordret af den megen regn vi oplever lige nu – ofte står banerne under vand og det sammenholdt med det glædelig at det strømmer til med spillere på Kolding Stadion, gør at vi bare har skullet finde en god løsning. Jeg håber at en ny kunstgræsbane på bane 4 vil være med til at løse disse udfordringer og være til stor glæde for fodboldspillerne, siger formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF).

Kunstgræsbanen er en af to nye kunstgræsbaner i Kolding Kommune hvor den anden bane anlægges ved Kolding Q og BGIF i Bramdrupdam. Banerne er de første af den samlede plan for flere kunstgræsbaner i Kolding Kommune der er udarbejdet af FSK – Fodboldsamarbejdet i Kolding Kommune.

Se en visuel præsentation af, hvordan projektet kommer til at se ud i videoen nedenunder...

En af KIF Koldings store profiler indstiller nu karrieren.

En af Danmarks store håndboldprofiler i herrehåndboldligaen, Kasper Irming, indstiller karrieren, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Kasper Irming er allerede stoppet - det er sket ved denne sæsons afslutning.

Irming har præget dansk håndbold i 13 år. Han har spillet for klubber som Aarhus Håndbold, KIF Kolding København, Skanderborg Håndbold og senest KIF Kolding, hvor han har spillet 189 kampe, skriver KIF Kolding.

Kasper Irming har også været med til at vinde to danske mesterskaber. Det var i 2013/14 og 2014/15.

Beslutningen om, at indstille håndboldkarrieren har været længe undervejs:

- Efter mange år i professionel håndbold har jeg nu besluttet at indstille karrieren. Det er en beslutning, der har været undervejs i de seneste par sæsoner og den har ikke været let. Håndbold har fyldt meget i mit og min families liv og det er svært at give slip på. Men nu er tidspunktet rigtigt for mig, siger Kasper Irming på KIF Koldings hjemmeside.

En af de store danske håndboldprofiler i herrehåndboldligaen indstiller karrieren.

Kasper Irming har valgt at stoppe som professionel håndboldspiller ved udgangen af den netop overstået sæson 2018/19.Kasper Irming har igennem 13 år som professionel været med til at præget dansk Håndbold.

KIF Koldings direktør, Christian Phillip, accepterer Irmings beslutning med den dybeste respekt.

 

Efter et stort drama fredag aften reddede KIF Kolding sig endnu en sæson i herreligaen.

I en tredje og altafgørende kamp skulle KIF Kolding fredag aften forsøge at undgå nedrykning til 1. division. Men TM Tønder gav igen KIF Kolding kamp til stregen, men KIF kunne efter en formidabel indsats trække sig sejrigt ud med cifrene 33-28 (pausestillingen var 17-14).

Men TM Tønder overgav sig ikke sådan undervejs i kampen. Med et kvarter tilbage bragte Tønder sig i front med 21-22 og med godt ti minutter tilbage var Tønder fortsat i front med 24-25. Da sitrede Sydbank Arena i nervøs spænding, men så trådte flere KIF-spillere i karakter, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Martin Mauer Larsen, som har haft en svær sæson, scorede et par fantastiske mål, unge Jeppe Larsen scorede på en kontra sit tredje mål, og både Jens Svane Peschardt og Kasper Irming lavede vigtige mål i slutfasen samtidig med, at Anders Petersen diskede op med vigtige redninger, da TM Tønder var tvunget til at forcere.

Samtlige KIF-spillere fortjener at blive nævnt, fortsætter klubben. Cyril Viudes spillede en flot afskedskamp, Flodman på fløjen var som altid scoringssikker, Olafur Gustafsson og Alexander Morsten leverede en klippestærk indsats både i forsvar og angreb, og Richard Frisk havde også nogle vigtige redninger og en super aflevering, som endte i hænderne på Andreas Flodman, som gav en vigtig kontrascoring.

Efter kampen var cheftræner Lars Rasmussen en lettet mand:

- Det er nok det største pres nogensinde; den hårdeste, sværeste periode i mit liv som spiller og træner. Man skal være tæt på mig for at forstå, hvad man har været igennem. Lettelsen er svær at beskrive. Det har været et helvede i tre og en halv måned. At slutte af sådan her gør det hele, siger klubbens cheftræner Lars Rasmussen til TV2 Sport.

Fredag aften var der 4129 tilskuere, hvilket var sæsonrekord.

Lars Frederiksen stopper som cheftræner i KIF Kolding/KIF Håndbold Elite A/S.

Efter næsten to år som cheftræner er Lars Frederiksen og klubbens ledelse blevet enige om, at det er tid til at bringe nye kræfter ind i trænerteamet.

Lars Frederiksen har været med til at vinde fem danske mesterskaber for klubben. Han fik i sin tid som cheftræner for KIF Vejens kvinder vendt udviklingen positivt til Europa Cup finale og DM-bronze for dem.

- Lars Frederiksen har leveret et solidt stykke arbejde, og har været ankermand i en svær periode for klubben, hvor holdet blev bragt frem til slutspilsplads i sidste sæson, siger bestyrelsesformand for KIF Kolding, Brian Stein, i en pressemeddelelse.

- Vi sigter nu ud i markedet for mulige kandidater, som kan tage over efter Lars Frederiksen, og indtil vi har fundet en ny cheftræner, vil assistenttræner Lars Rasmussen tage over.

Klubben fortæller ikke i pressemeddelelsen om, hvad årsagen er til, at Lars Frederiksen stopper som træner. Det har dog været fremme i flere medier, at spillerne har været utilfredse med cheftræneren.

KIF Kolding har i øvrigt ansat en ny direktør med virkning fra 1. februar. Klubben har ansat Christian Phillip som direktør.

 

KIF Kolding er reddet fra den truende konkurs.

Fredag blev KIF Kolding reddet fra den truende konkurs, skriver TV2 Sporten. Tre tidligere spiller samt en fysisk træner havde via Håndbold Spiller Foreningen begæret klubben konkurs fordi de havde gammel løn tilgode.

Men nu er både gamle og nye investorer trådt til og har hjulpet KIF Kolding videre. Håndbold Spiller Foeningen har trukket konkursbegæringen tilbage:

- Vi har fundet en god løsning, som alle parter er glade for, og i dag (fredag, red.) er konkursbegæringen trukket tilbage fra spillerforeningen, så vi er glade. Det er en fornøjelse at stå i hallen i dag, fortæller KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, til TV2 Sporten.

Dermed er mødet i skifteretten i Kolding på mandag aflyst.

KIF Kolding er i følge TV2 Sporten reddet fra konkurs.

Den lurende konkurs over KIF Kolding tyder på, at være drevet over. Klubbens investorer har nemlig reddet klubben, skriver TV2 Sporten.

Håndbold Spiller Foreningen har ellers begæret klubben konkurs, fordi klubben blandt andet skylder tidligere KIF-spillere "gammel" løn. Det er Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner.

I følge TV2 Sporten skylder klubben mellem en og halvanden million kroner væk og de penge har investorerne garanteret at betale inden mandagens retsmøde.

KIF Koldings bestyrelsesformand Brian Stein ønsker ikke at stille op til interview, men fastslår overfor tv-stationen, at klubben arbejder hårdt på at finde en løsning.

Klubben er dog ikke ved at lukke, konstaterer bestyrelsesformanden.

Håndbold Spiller Foreningen har begæret KIF Kolding konkurs, skriver TV Syd.

Det er sket på vegne af tidligere KIF-spillere - blandt andet Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly.

Konkursbegæringen skal behandles i skifteretten på mandag. Klubben kan derfor endnu nå, at afværge en konkurs ved at finde pengene til de tidligere spillere.

KIF er ikke ved at lukke

KIF Kolding er i følge bestyrelsesformand i KIF Kolding, Brian Stein, ikke ved at lukke:

- Vi har fået en begæring fra spillerforeningen på vegne af tre tidligere spillere, og den begæring må vi forholde os konstruktivt til og se, om vi kan få skaffet de penge. Vi har masser af saft og kraft endnu, så det her er et bump på vejen i KIFs historie, siger han til TV Syd.

KIF Kolding står i en situation, hvor de skelner mellem gammel og ny gæld. Og her er det, at de tidligere KIF-spillere er kommet i klemme.

Skulle det ske, at KIF Kolding bliver erklæret konkurs, tvangsnedrykkes klubben til 2. division.

Tidligere hjemmebane vil lægge sag an

Det er dog ikke kun tidligere spillere, der nu vil have penge af KIF Kolding. Også klubbens tidligere hjemmebane under eventyret som KIF Kolding København - Brøndby Hallen - vil nu lægge sag an. Årsagen er, at KIF ikke har betalt 750.000 kroner - et beløb som parterne var blevet enige om for at kvitte den aftale, der ellers skulle løbe i yderligere syv år, skriver TV2 Sporten.

Brøndby Hallen afventer dog nu situationen efter KIF Kolding er blevet begæret konkurs:

- Vores advokat afventer lidt og vil jo så efterfølgende følge op på det beløb, vi mangler. Der er sikkert også andre kreditorer, som har penge til gode, siger Kent Magelund, der er betysrelsesformand i Brøndby Hallen - og byens borgmester.

KIF Kolding præsenterer nu en ny assistenttræner.

KIF Kolding har en ny assistenttræner klar, der snart tiltræder klubben. Det oplyser KIF Kolding på deres hjemmeside.

Ny assistenttræner bliver tidligere VLR-radiovært og håndboldtræner Lars Rasmussen.

Han skal hjælpe cheftræner Lars Frederiksen med at genrejse klubben og bringe Kolding til tops i håndboldligaen:

- Jeg har kendt Lars Rasmussen efterhånden i flere år som trænerkollega fra dameligaen, hvor jeg synes han fik meget ud af sit spillermateriale. Det bliver vigtigt de kommende år. Jeg glæder mig meget til samarbejde med Lars og sikker på det er en spændende tid vi går i møde, siger cheftræner Lars Frederiksen på klubbens hjemmeside.

Vandt EM-guld med landsholdet

Lars Rasmussen var i 2008 med til at vinde EM-guld til det danske landshold. Han har siden været træner for Horsens HK, Vendsyssel, Ringkøbing og ungarske Siófok.

- Lars Frederiksen og jeg er gode venner og har haft mange snakke om, hvordan vi ser håndbold og deler opfattelse af, hvordan håndbold skal trænes og spilles. Jeg ved vi vil få et top samarbejde. Vigtigt er også at Lars er en, som giver mig ansvar og en som jeg kan lære noget af, siger 42-årige Lars Rasmussen.

Han har et mål med det nye KIF Kolding:

- Jeg har et mål i Kolding, og det er at give alt, hvad jeg har og kan til klubben - holdet - alle de frivillige hjælpere - samarbejdspartnere og ikke mindst vores fans som er fantastiske for os. Og så skal alle huske at Kolding er håndbold by nummer 1 i Danmark og det vil jeg gøre alt for den forbliver med at være, slutter Lars Rasmussen.

Han tiltræder jobbet som assistenttræner den 1. juli.

Efter 16 sæsoner siger han farvel til klubben i Kolding.

Bo Spellerberg siger farvel til KIF Kolding. Det er blevet til 16 sæsoner fra sommeren 2002 til 2018. Her er det blevet til ni DM-finaler. De seks endte med DM-guld, tre endte med DM-sølv. Bo Spellerberg har desuden været i fire pokalfinaler – alle endte med guld til KIF, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I 14 af de 16 sæsoner har Bo og KIF spillet europæisk håndbold. Ti sæsoner i Champions League. Én gang – i 2003 – var KIF i kvartfinalen i Champions League, otte gange var holdet med Bo på banen i 1/8-finalen i den fornemste klubturnering. To gange har KIF og Bo været i pokalvindernes Europa Cup og to gange i EHF Cup’en – med en kvartfinale i begge turneringer som bedste resultat.

Bo Spellerberg har også spillet 245 landskampe.

Ny karriere i Schweiz

Nu runder Bo Spellerberg så karrieren af med et udlandseventyr i alpelandet Schweiz.

- Jeg har hele tiden forestillet mig at skulle slutte af i KIF og aldrig overvejet at spille for en anden dansk klub. Så jeg havde egentligt regnet med at slutte af i KIF. Samtidigt har der nu altid været noget af mig der har tænkt at det kunne være sjovt at prøve et par år i et land med høje bjerge. Der har dog været langt fra tanke til handling. Der har skulle noget ekstraordinært til for at forlade KIF, et sted der har givet mig så mange oplevelser og fornøjelser. Først og fremmest venter der nu en kæmpe udfordring i Otmar st. gallen. Så det bliver en kæmpe opgave og der bliver mange nye ting at forholde sig i den nye liga og holdkolleger, siger Bo Spellerberg i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Forhåbentlig en opgave der ikke bliver alt for stor. Samtidigt står KIF også overfor en genopbygning med et lidt lavere ambitions niveau efter en svær periode. I forbindelse med vi blev til København flyttede jeg med og nu er det så retur igen. En fuldt forståelig beslutning, men også en lille træningsmæssig udfordring for mig med 230 km til træning. I en alder af snart 39 år og en dertil spændende udfordring så tippede det i denne omgang til Schweiz fordel - i hvert fald i to år, så er jeg klar til at komme hjem og spille CL, slutter Bo Spellerberg.

Til efteråret starter nye oplevelser for Bo Spellerberg i den schweiziske liga.

Nu følger Lasse Boesen i sin fars fodspor.

Det nye KIF Håndbold skal på jagt efter en ny assistenttræner. Lasse Boesen har efter mange overvejelser valgt at takke nej til at fortsætte under den nye struktur.

Lasse Boesen, der er søn af den afgående direktør Jens Boesen, har været sportschef i klubben i de senere år. Han har nu valgt at følge sin far og lade nye kræfter komme til.

Cheftræneren fortsætter

Cheftræner Lars Frederiksen fortsætter i klubben.

- Vi havde regnet med at kunne lukrere på Lasse Boesen’s store erfaring og faglighed, men på den anden side, så forstår jeg godt Lasses valg, siger Anders Jensen, næstformand i KIF Kolding Håndbold, i en pressemeddelelse.

Lasse Boesen vil nu i stedet bruge sommeren på at få slappet af og tænke nye muligheder igennem.

- KIF håndbold har altid været som familie for mig, og jeg har altid prioriteret KIF frem for næsten alt. Jeg er glad og stolt over, at nye kræfter ser muligheder i platformen omkring KIF Håndbold Elite og er klar med energi og fornyede ressourcer til fremtiden, siger Lasse Boesen, der dermed slutter en æra for familien Boesen.

Klubben er nu i samarbejde med cheftræner Lars Frederiksen godt i gang med, at se på kandidater til posten som assistenttræner.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30