Fredag, 22. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ny julekalender på TV2, hvor du kan følge fortsættelsen om Tinka.

TV2s nye familiejulekalender er fuld af spændende eventyr og dramatik.

Første gang, vi mødte Tinka, var i TV2s familiejulekalender ’Tinkas juleeventyr’ (2017), hvor hun fandt ud af, at hun var halvt nisse og halvt menneske.

Nu, to år senere, er hun klar til at forlade sit trygge barndomshjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far. Og vi møder hende på den store dag, hvor hun skal udnævnes til kronprinsesse af Nissernes Rige. Kamp om tronen Men da hendes far, kong Storm, ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Riget, bliver de fredelige nisser i stedet kastet ud i en dramatisk kamp om tronen - en kamp, der bliver kaldt Kongespillet.

Nu skal en udvalgt kriger fra hver af Rigets fire regioner kæmpe mod hinanden i en række sagnomspundne prøver, og Tinkas eneste chance for at vinde tronen inden jul er at stille op imod dem. Det lykkes for Tinka at sikre sig en plads i Kongespillet, og så er hun klar til at bevise sit værd og redde Riget, skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Fileas lurer i tårnet

Men stærke kræfter forsøger at standse hende. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige deltagere - Falke, Grot og Birk - at splitte Nissernes Rige.

I Ensomhedens Tårn sidder den onde kronprins Fileas også og planlægger, hvordan han selv, sammen med sin trofaste hærchef, Ingi, kan bruge Kongespillet til at så splid mellem nisserne, vende dem mod hinanden og selv overtage tronen.

Menneskenes verden

For at støtte Tinka og Lasse tager Lasses far, Mikkel, med ind til Tinkas mor, Nille. De forelsker sig i hinanden, men også i kærlighedslivet skaber mødet mellem mennesker og nisser forviklinger. Heldigvis hjælper farmor Maja og lillesøster Astrid med at holde humøret højt.

Astrid elsker alt ved julen, og for hende er et besøg i Nissernes Rige som at holde juleaften hver eneste dag. Imens afslutter farmor Maja arbejdslivet som dyrlæge for i stedet at søge et nyt liv som aktiv pensionist.

Vind magten - eller mist den for evigt

Kongespillet udvikler sig alvorligt, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere omkring sig i kampen for at vinde magten eller miste den for evigt. Lykkes det ikke, vil det ikke alene betyde afslutningen på forholdet mellem nisser og mennesker, på kærlighedshistorien mellem Nille og Mikkel, men også på venskabet mellem nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse.

’Tinka og Kongespillet’ er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem, og Christian Grønvall har instrueret. Sille Sterll er producer, og Rasmus Thorsen og Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film er executive producers.

Tinka og Kongespillet har premiere søndag den 1. december klokken 20 på TV2.

På udvalgte dage omkring jul bliver det igen i år muligt at parkere bilen på de kommunale betalingspladser i Kolding midtby uden at skulle have pungen frem.

Kolding Kommune tilbyder gratis juleparkering på betalingspladserne følgende dage:

Fredag den 22. november
Lørdag den 23. november og alle lørdage herefter frem til jul
Tirsdag den 24. december-1. januar, begge dage inklusiv

- Efter ønske fra City Kolding starter vi i år med betalingsfri juleparkering allerede fredag den 22. november, når julemanden ankommer til Kolding, og hvor der vil være masser af julearrangementer. Det kan måske være svært at holde rede på, hvornår man må holde på betalingspladserne uden at betale, men vi sørger selvfølgelig for, at der bliver opsat tydelig information på alle betalingsautomaterne, fortæller trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg i en pressemeddelelse.

Sammenlagt er der 190 kommunale betalingspladser i Kolding midtby fordelt på Borchs Gård, Hyrdestræde, Låsbybanke og Ny Vestergade.

På de øvrige 2.000 kommunale p-pladser i midtbyen er det i forvejen gratis at parkere.

Hvert år tiltrækker Trapholts julemarked udstillere samt besøgende fra hele landet.

Igen i år samles 55 specielt udvalgte kunsthåndværkere og designere med deres unikke produkter.

På Trapholts julemarked i weekenden 30. november og 1. december, udstiller kunsthåndværkere og designere deres produkter og man kan som gæst købe unikke julegaver i tekstil, læder, træ, keramik, smykker, glas og papir. Udstillerne er nøje udvalgt af Trapholt for at sikre høj kvalitet samt variation og det betyder, at man som gæst vil blive mødt af både kunsthåndværkere og designere fra tidligere år samt nye og unge talenter.

- Det der kendetegner vores julemarked er, at man som gæst har mulighed for at møde de forskellige kunstnerne og høre om deres tanker og processer bag produkterne. Der er, som altid, fokus på solidt kunsthåndværk og design og vi oplever en stigende grad af bæredygtige produkter og materialer, fortæller Maria Vallø Strauss, arrangementsansvarlig på Trapholt, i en pressemeddelelse.

Udover kunsthåndværkerne og designerne kan man opleve live stemningsfyldt julemusik og i Café Trapholt serveres der gløgg, æbleskiver og brunch. I juleworkshoppen kan alle – børn såvel som voksne – lave små juleverdner i glas og være med til at skabe en gigantisk julelysekrone, der skal hænge på Trapholt.

Som gæst kan man naturligvis også opleve resten af Trapholt og se den anmelderroste særudstilling SENSE ME, der stiller skarpt på vores sanser og udfordrer os på hvordan vi sanser verden og hinanden.

Hvis man er til flere oplevelser og et særligt indblik i dansk design, er det muligt at krydre dagen med en guidet introduktion til Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus.

Julemarkedet hos Trapholt i Kolding finder sted 30. november og 1. december klokken 10-17.

Nu modtager Føtex i Vonsild børnenes julesok.

Nu er det frem med børnenes julesok. Den kan nemlig afleveres i Føtex på Vonsildvej i Vonsild. Hver søndag i advent vil der så være en gave i julesokken, oplyser Føtex på Facebook.

Deltagere med julesokker må højest være 12 år. Men der kan søges om dispensation, lyder det spøjst fra Føtex:

- Der kan ydes dispensation hvis man kommer med gaver til personalet og det er udelukkende personalet der vurderer om den gave man kommer med berettiger til en dispensation.

Julesokker skal afleveres senest den 25. november i kundeservice. Herefter bliver julesokkerne hængt op i butikken.

Der er rift om billetterne til årets julekoncert med Stig Rossen.

Kolding Flisepudser Laug af 1985 arrangerer tre julekoncerter med Stig Rossen og gæstesolist Jasmin Gabay lørdag den 7. december i Brændkjærkirken i Kolding. Koncerterne klokken 15 og 17.30 er begge udsolgt, men man kan stadig købe billetter til klokken 20.

Jasmin Gabay kendes fra DR’s Den store bagedyst 2018 og hendes stemme fra Dansk Melodi Grand Prix 2019, hvor hun deltog med den latininspirerede ”Kiss Like This”. Som korsanger har Jasmin optrådt med blandt andet Mariah Carey i Sverige og herhjemme på Careys juleturné i 2018. Hun har været fast korsanger for Patrick Dorgan og var i 2017 med i Kiev til Eurovison som stærk backing for Anja Nissen.

Stig Rossens 25. juleturné

Stig Rossen med kor og orkester er på juleturné for 25. gang. Stigs repertoire består af de smukkeste og mest elskede, danske julesalmer blandet med de bedste sange fra hans store, engelsksprogede repertoire.

- Flisepudserne er selvfølgelig ekstra glade for, at vi for 25. år i træk kan byde publikum ind til 3 julekoncerter den 7. december. Der har altid været udsolgt, og det bliver der igen i år, fortæller oldermand Otto Skak fra Kolding Flisepudser Laug i en pressemeddelelse.

- Vi har arrangeret koncerterne alle årene, samtidig er vi med til at give de fremmødte en rigtig god oplevelse i julemåneden. Det er på den måde, vi samler penge ind, som humanitære formål i Kolding kan få glæde af. Brændkjærkirken danner den flotteste ramme om koncerterne, siger Otto Skak.

- Julekoncerterne med Stig Rossen er hvert år bygget op om del af julens budskaber. Når Stig Rossen drager på Danmarksturné med sit juleshow, er det netop hygge og nærvær, som står allerøverst på repertoiret, slutter oldermanden.

Billetter til koncerten klokken 20 i Brændkjærkirken kan købes her...

98 % af danskerne fejrer jul i år, og folk i 50'erne er ofte juleværter. Folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i mindre byer har kortest. Fire ud af ti danskere er allerede fremme, da julen holdes hjemme, viser YouGov-måling for Home.

’Driving home for Christmas’ eller bare køre for at fejre jul. Seks ud af ti danskere er på farten op til juleaften, viser en spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for Home.

23. december er en af årets største julerejsedage. Ejendomsmæglerkæden Home har fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie eller venner i år.

Først og fremmest svarer et stort flertal, at de holder jul i år – nemlig 98 % af de adspurgte – viser den repræsentativ spørgeundersøgelse blandt 1006 voksne danskere.

54 % er på farten i julen – flest (15 %) har op til 10 kilometer. 12 % rejser over 100 kilometer. I gennemsnit kører danskerne 83 kilometer. Her er dem, der holder jul uden for landets grænser ikke regnet med. Det gør 3 %. Med tæller heller ikke dem, der holder juleaften hjemme.

Folk i 50'erne er ofte juleværter

Mange danskere – 44 % - kan nemlig lade julefreden sænke sig uden at flytte sig. Det er især de 50-59 årige, der har mest overskud - eller plads - til at påtage sig juleværtsskabet. Her er andelen oppe på 52 %.

- Mange unge og par, der ikke har fået børn endnu, tager hjem til jul – sikkert både fordi der er god plads, og fordi det dufter og smager af den helt rigtige jul, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Der er en tendens til, at folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i de mindre byer har kortest til jul. Det viser sig også ved, at flere i de mindre byer og på landet holder julen hjemme, mens færre i de store byer er juleværter.

- Det passer meget godt med, at de store byer - og især København - trækker folk til fra hele landet, når unge skal studere eller finde job, og derfor slår sig ned, siger Michael Dalsager.

1 % svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet, hvor langt de skal køre.

 

Juleaften står den på and i mange danske hjem, og her får du den bedste opskrift og gode tips til, hvordan du steger anden helt perfekt.

For det første skal du ikke købe ænder på under tre kilo. Der er så meget skrog og ben i en and, at der bliver for lidt kød tilbage, hvis anden er under de tre kilo, skriver Madensverden.dk.

Køber du en frossen and, og det kan være glimrende, skal du huske at tø den op i god tid. I køleskabet kan det tage op til to døgn, måske endda længere. Så vær opmærksom på det, så du ikke kommer til at putte en halvfrossen and i ovnen juleaftensdag.

Det anbefales, at stege anden ved 160 graders almindelig varme, for det giver det bedste resultat.

Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor stor anden er, men en and på tre kilo skal have cirka tre timer ved 160 grader. En tommelfingerregel er, at stegetiden er cirka en time pr. kilo and.

Klargøring af anden

En and skal klargøres for at få det bedste resultat. Ofte er der en pose med blandt andet indmad inde i anden, og den skal tages. Den bruges til at lave andesovs med. Gumpen på anden skæres fra, hvorefter du fylder anden med svesker, æblebåde og gerne også appelsinbåde.

Luk anden med en kødnål, og salt den udvendigt med et par spiseskefulde salt. Sørg for at få saltet hele vejen rundt.

Læg anden på en rist i en bradepande og hæld lidt vand i bunden. I bunden af fadet lægger du også et par grofthakkede gulerødder og løg.

Læg nu også indmaden i bradepanden, og du kan i øvrigt med fordel også skære det yderste led af vingerne, og komme dem med i fadet.

Hæld 5 deciliter vand ved.

Stegning af and

Bradepanden med anden sættes nu ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme, og her skal den have cirka tre timer. Altså afhængig af hvor stor anden er.

Undervejs skal du lige holde øje med at væden i bradepanden ikke koger tør, for den skal du bruge til din andesovs. Og ellers er det blot at nyde duften af andesteg i køkkenet.

Der er flere måder at tjekke om anden er gennemstegt. Du kan enten måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og her skal den være på 75 grader. Du kan også blot vrikke et af andelårene forsigtigt, og hvis det falder fra anden, så er andestegen perfekt.

Er skindet ikke helt sprødt, kan du give anden nogle minutter under ovnens grill til sidst.

Andesovs

Den færdigstegte and skal hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring, og imens laver du sovsen.

Sigt skyen over i en lille gryde, og kog den op. Jævn med lidt Maizena, der er rørt ud i en smule koldt vand. Tilsæt eventuelt også lidt fløde. Smag til med salt og peber.

Du kan se flere opskrifter og gode tips på Madensverden.dk , hvor du også kan se hvordan du laver brunede kartofler og meget andet til juleaften.

Kolding Light Festival kommer til at stå i lyset af 750-års jubilæet for Kolding og Koldinghus.

Den 6. til 8. december er der igen Kolding Light Festival, som traditionen tro byder på et væld af flotte installationer rundt i Kolding Midtby. I år vil der være en særlig installation på slottet, hvor man kan se eller gense elementer af det spektakulære lysshow Murenes Minder, som blev vist på slottet i august 2018. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Murenes Minder, som fortæller Koldinghus' 750 års dramatiske historie direkte på slottets mure, blev oprindeligt vist som et stort show med livemusik fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Kongelige Opera. Til Kolding Light Festival er indholdet redigeret så det passer til Light Festivalens ramme, og der lavet en ny version uden livemusik, men det er stadig en både spektakulær og smuk lysinstallation, som man ikke må snyde sig selv for.

Ny permanent lysinstallation

Glæd dig også til at se den nye permanente lysinstallation af kunstneren Jesper Kongshaug, som afsløres torsdag den 6. december i Nicolai Komplekset i Skolegade. Det vil samtidig markere den officielle åbning af lysfestivallen 2018. Det sker kl. 17 og alle er velkomne.

I år inddrager Light Festivalen som noget nyt banegårdspladsen. Kig forbi og oplev installationen 'Forever Young'. Installationen består af 10 meter lang oppustelig baby. Installationen er interaktiv, og som publikum kan du få dit ansigt projiceret op på babyen.

Oplev også den smukke belysning på Nicolai Kirke og de omkringliggende bygninger. Kirken kan opleves både udenfor og indenfor. Du kan også gå en tur gennem Søndergade og Sønderbro, hvor du kan opleve lyskegler, som enten følger efter dig eller flygter, når du nærmer dig.

Du kan opleve Kolding Light Festival fra den 6. til den 8. december fra klokken 17 til 21. Se programmet her...

Politiet har starter den årlige jagt på spritbilister.

Politiets traditionelle landsdækkende spirituskontroller i trafikken forud for julen startede torsdag, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiets fokus og kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Der vil også blive udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden. I hele uge 50 indgår kontrollerne i det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Ydermere vil politiet gennemføre målrettede spirituskontroller 1. og 2. juledag hvor julefrokosterne typisk står i familiens tegn.

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Kontroller fortsætter frem til 2. juledag

De landsdækkende julespirituskontroller vil løbe frem til og med onsdag den 26. december 2018.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2017 blev i alt 275 bilister sigtet for spirituskørsel og 180 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen. Derudover blev der registreret 62 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 11 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

- Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket.

Sådan forhindrer du spirituskørsel

Fortæl ham eller hende, at du har det skidt med, at han/hun kører

Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne

Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden

Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen

Tilbyd en overnatning

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket

Hvis han/hun alligevel kører, så kontakt politiet på telefon 114.

Højsæsonen for julefrokoster er i fuld gang, og selvom de fleste godt ved, at man skal lade bilen stå efter festen, har hver niende dansker taget bilen, uden de var sikre på deres promille. Samtidig efterspørger hver tredje hårdere straf for spritkørsel, og hver anden vil have politiet til at foretage mere kontrol. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Alkohol er skyld i alt for mange trafikulykker, tilskadekomne og trafikdrab i Danmark. Alene i 2017 kom 148 personer alvorligt til skade, og 27 blev dræbt i forbindelse med spritkørsel. Selvom tallene taler for sig selv, og hver anden dansker efterlyser mere politikontrol i forbindelse med spritkørsel, har mange taget bilen, uden at have styr på promillen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

- Heldigvis mener flertallet at have styr på, hvor meget de har indtaget i løbet en aften. Men vores undersøgelse viser reelt set, at alt for mange danskere tager bilen beruset uden at vide det. Spritbilister udsætter ikke kun sig selv, men også andre for fare og tallene viser tydeligt, at det er et problem, der skal løses, siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

Hårdere straf og fælles ansvar

Hver tredje mener, at straffen er for mild for spritkørsel, mens hver anden vil have mere politikontrol af spritkørsel. Danmarks statistik viser da også, at der stadig ligger et arbejde forude, for at forhindre den farlige kørsel. I 2017 blev 5.600 personer sigtet for spritkørsel, og dette er alt for mange, mener Henrik Sagild:

- Det er et meget højt antal personer, og det er selvfølgelig et tal, vi gerne vil se lavere. Spritkørsel resulterer oftest i de nogle af de mest alvorlige ulykker, og det det er et problem, vi skal være fælles om at løse. Derfor overrasker det mig ikke, at så mange mener, at straffen spritkørsel er for lav, og at mange også efterspørger mere kontrol fra politiets side. Men allerede nu bliver der lavet mange gode kampagner, og politiet gør et godt arbejde. Så jeg håber, at alle i landet vil være fælles om at løfte ansvaret ved at efterlade bilen derhjemme og hjælpe hinanden, når julebryggen og snapsen kommer på bordet, slutter Henrik Sagild.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31