Søndag, 13. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Der er lørdag formiddag masser af aktivitet på Hansenberg i Kolding.

Tilmeldingerne er strømmet ind til erhvervsskolen Hansenbergs nye tiltag, Prøv et fag.

Prøv et fag er et gratis tilbud for elever i 5.-7. klasse, som sammen med en forælder kan få en smagsprøve på en af Hansenbergs mange uddannelser.

Det tilbud har knap 200 elever taget imod, og lørdag den 5. oktober fra 9.30 til 12.00 summer det af aktivitet på alle Hansenbergs tre adresser.

På Vranderupvej er det et hit at være med til at fodre dyrene i vores zoologiske have. På C.F. Tietgens Vej er det blandt meget andet muligheden for at prøve det virtuelle univers i VR-rummet, der trækker, mens mange gerne vil stifte bekendtskab med kokke- og tjenerfagene på Skovvangen.

Fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har udviklet et system, så pladsen i cykelskuret kan udnyttes bedre - og den idé har nu sikret dem titlen som danmarksmestre.

Det kørte i den grad for Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen under onsdagens finale ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

For de fire idérige 3.g'ere fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium kan nu kalde sig danmarksmestre, oplyser HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Ved DM-finalen i Teknologi - der fandt sted hos Dansk Erhverv i København - præsenterede eleverne et produkt, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cykelstyrene i dag fylder rigtig meget. Og den idé faldt i den grad i dommernes smag.

- Det er en fed oplevelse at være med til - og fedt at vinde. Vi syntes selv, at vi stod godt efter vores præsentation, for den gik godt. Vi fik at vide, at vi har lavet et rigtig godt og realiserbart system, som kan løse et stort samfundsmæssigt problem, siger Kasper V. Petersen.

Den rigtig gode idé

Systemet, som holdet har udviklet, hedder "Slim Park", og det er et roterbart cykelstyr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Ud over at give mere plads i cykelskuret, er det også smart, når cyklen skal med i toget eller bilen.

Finalisterne var allerede tirsdag i gang hos Dansk Erhverv, hvor de blandt andet deltog i en række foredrag, fortæller Kasper V. Petersen:

- Det er klart noget, vi kan bruge fremover. Det har været en øjenåbner, hvis man vil arbejde med produktudvikling.

Danmarksmestrene havde kvalificeret sig til finalen ved tidligere på måneden at vinde det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ud over æren, et diplom og blomster modtog danmarksmestrene fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium hver et gavekort på 2.500 kroner.

I næste uge får flere hundrede elever i 8. klasse mulighed for at se nærmere på erhvervsskolen Hansenberg, når de deltager i Skills Stafetten 2019.

Det gælder om at samarbejde, når cirka 600 elever fra 8. klasser rundt om i Kolding Kommune i dagene 16. til 20. september besøger Hansenberg.

Eleverne deltager nemlig i Skills Stafetten 2019, hvor de - i hold a tre - konkurrerer i en række samarbejdsøvelser, der fungerer som indledende heats i en stor landsdækkende konkurrence, hvor finalen finder sted i januar 2020 under DM i Skills i København.

Med ved Skills Stafetten er blandt andre også vejledere fra både UU Kolding og Hansenberg. Og uddannelsesvejleder ved UU Kolding Yrsa Høyer har deltaget i arrangementet flere gange.

- Det er en spændende dag for 8. klasserne, hvor de sparker døren ind til erhvervsskolerne for første gang. De finder ud af, hvad en erhvervsuddannelse er - og hvad det vil sige at få løn, læreplads og blive faglært, fortæller Yrsa Høyer i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det giver eleverne rigtig meget, at de får skolen at se.

Samarbejde på tværs

Skills Stafetten indgår som led i elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelser.

De indledende heats på Hansenberg er udviklet i samarbejde med IBC og Social- og Sundhedsskolens afdeling i Kolding, hvor Skills Stafetten også afvikles i den kommende uge.

Arrangementet på Hansenberg starter hver dag klokken 8.30, og aktiviteterne foregår herefter både på Hansenbergs adresse på Skovvangen 28 og på C.F. Tietgens Vej 11 i Kolding. Hver dag afsluttes klokken 13 med kåring af dagens vindere i bistroen på Skovvangen 28.

Fire elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium skal nu med til DM-finalen i Teknologi, for de har vundet det regionale mesterskab i Aabenraa.

En rigtig god idé har sikret fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en billet til finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen vandt nemlig tirsdag det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ved mesterskabet præsenterede eleverne en idé, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cyklers styr i dag fylder rigtig meget.

- Vi har lavet et roterbart styr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det er også smart i tog og biler. Samtidig besværliggøres tyveri, fordi der er en lås i, fortæller Kasper V. Petersen i en pressemeddelelse.

Studietur gav inspiration

Inspirationen fik de under en studietur i Amsterdam i 2.g. Her så de, at parkerede cykler fylder meget. Og da de senere skulle lave deres store teknologiprojekt, udviklede de sammen det nye produkt.

- Det har været spændende at arbejde med projektet, og der går meget tid med at koordinere det hele og få lavet et godt produkt, siger Carl Emil Sestoft Jensen.

DM-finalen finder sted den 24.-25. september hos Dansk Erhverv på Børsen i København, og her skal de fire dygtige gymnasieelever op mod vinderne fra de øvrige regioner.

Uddannelsesmiljøet på HANSENBERGs brancheskole Vitia og HANSENBERG Tekniske Gymnasium får et markant løft.

Torsdag eftermiddag skete det, man på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding havde set frem til længe.

Det var nemlig blevet tid til at tage første spadestik til en ny bygning, der kommer til at indeholde en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken til kokkeeleverne samt en restaurant til tjenereleverne. Det skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Det var direktør på HANSENBERG Morten Kaj Hansen og næstformand i bestyrelsen Grethe Andersen, der sørgede for at få spaden i jorden.

- Jeg glæder mig over beslutningen om at få mere kapacitet, for det er der brug for. Der kommer et køkken, som kan fungere i forhold til den virkelighed, der venter kokke- og tjenereleverne, siger Grethe Andersen med henvisning til, at der lige nu bliver bygget mange nye hoteller og restauranter i Syddanmark og resten af landet.

- De nye faciliteter kommer til at højne kvaliteten af undervisningen, og det bliver endnu mere attraktivt at uddanne sig. Samtidig skaber vi de rigtige rammer til at møde den efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft i restaurationsbranchen, tilføjer hun.

Positiv udvikling fortsætter

Inden for de senere år er undervisningsmiljøerne på HANSENBERGs øvrige adresser blevet opgraderet, og Morten Kaj Hansen glæder sig over, at turen nu er kommet til Skovvangen:

- Det er ønsket om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia, der nu går i opfyldelse. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år, og vi positionerer os som en erhvervsskole, som med faglært arbejdskraft og elever kan bidrage til, at den positive udvikling fortsætter.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere.

Kokke- og tjenerelever har derfor rigtig gode karrierekort på hånden.

Eleverne på fitnessuddannelsen, fra skolehjemmet og på HANSENBERG Tekniske Gymnasium kan især se frem til at tage den nye multihal i brug.

Historisk spade

Første spadestik var et symbolsk et af slagsen i forbindelse med et stort fællesmøde for alle HANSENBERGs medarbejdere, for gravemaskinerne har allerede været i gang i nogle dage på matriklen.

Spadestikket blev taget med den samme spade, som blev anvendt i 2000, da man ved et lignende arrangement satte gang i byggeriet af skolebygningen på Skovvangen.

Efter planen rykker eleverne ind i den nye bygning i efteråret 2020.

Årets studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har nu fået deres eksamensbeviser, og ved translokationen blev de hyldet for deres engagement, kammeratskab og evne til at holde den faglige fane højt.

Det var en flok glade og stolte EUX- og HTX-studenter, der torsdag kunne lade sig hylde ved translokationen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Skulder ved skulder sad de, mens blandt andre rektor Marianne B. Johansen holdt tale:

- Det er en festdag, og det er mit største privilegium at stå her og tale til jer, for jeg ved, at I har fortjent jeres studenterhuer. I er klædt på til at klare verden - og til at kaste jer ud i jeres livs eventyr. Hvad det så end er.

Menneskelige værdier

Efter uddelingen af eksamensbeviser satte rektoren fællesskab og kammeratskab i centrum:

- Der er så mange dejlige elever på denne årgang, og når vi nu har valgt nogle ud til at blive særligt anerkendt, er det ikke en underkendelse af alle I andre, der i hverdagen har været gode kammerater, haft fightervilje og en positiv indstilling. Alligevel er der nogle elever, vi gerne vil give en gave og et kort som tak for en særlig indsats i de seneste tre år.

Herefter blev Silas Mikkelsen, Theodor Risager, Kathrine Duholm Nielsen, Nicolai Elmholt og Alexander Vinding Nørup hver især kaldt op til scenen.

- Alexander Vinding Nørup er en skarp, ung mand med personlig integritet. Han tør at sige fra, når der er behov for det. Han er sjov og rar at omgås, og han giver altid gerne en hånd, når der er brug for hjælp til printerindstillinger, layoutforslag eller kodning. Han har en positiv indstilling til andre mennesker, og han er omhyggelig med det, han engagerer sig i - og det er alt fra den digitale prøvevagt, over elevrådet til skiture for unge i Kolding, sagde Marianne B. Johansen om den tidligere elevrådsformand.

Silas Mikkelsen blev blandt andet fremhævet for sit engagement som gymnasiets huspianist ved morgensamlinger og sidste års translokation - og for sin positive tilgang til tingene.

Theodor Risager fik mange rosende ord med sig om sit menneskelige overskud - og om sin evne til at holde den faglige fane højt og være en god kammerat. Og for sin deltagelse i en landsdækkende konkurrence, hvor han var oppe imod universitetsstuderende og alligevel kom hjem med en flot tredjeplads - og en præmie på 20.000 kroner.

Kathrine Duholm Nielsen blev kaldt en slider med masser af gåpåmod - og en elev, som både socialt og til sportsevents har gjort en stor indsats for pigefællesskabet.

Nicolai Elmholt fik stor ros for at være en god kammerat - og for sin positive indstilling, selvindsigt, fighterånd, åbenhed, nysgerrighed, empati samt evne til at inkludere og forstå andre.

Andet end karakterer

Og selv om Nicolai Elmholt bagefter konstaterede, at "jeg har jo bare været mig selv", var han glad for hæderen:

- Det giver et indtryk af, at der her på HANSENBERG er nogle værdier, som man lægger mærke til - og som ikke handler om høje karakterer. HANSENBERGs motto er "Bliv dig selv", og det kan man mærke, når man er her. Det nærmest kollegiale samvær, man som elev har med lærerne, er mere værd end karakterer, forklarede Nicolai Elmholt og tilføjede:

- Det er vigtigt også at fremhæve dem, der kæmper - og det er der fokus på her.

Nicolai Elmholt skal nu til Aalborg, hvor han skal læse til elektroingeniør.

Jeppe Nicolaisen og Rune Kennet Christensen blev mandag morgen årets første HTX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Flaget vajer mandag flot i vinden uden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Det er nemlig årets to første HTX-studenter, Rune Kennet Christensen og Jeppe Nicolaisen, der sammen har sendt flaget til tops - få øjeblikke efter, at de fik studenterhuerne på.

- Det er lidt sjovt, at vi nu kan drille alle de andre med, at vi er færdige, konstaterede Rune Kennet Christensen.

De to studenter var ved sidste eksamen oppe i teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed, hvor de fremlagde deres projekt "Proteinbar møder insekter".

Læser videre

Nu venter studenterfesterne, hvorefter Jeppe Nicolaisen holder et sabbatår:

- Jeg skal arbejde og derefter ud at rejse. Senere skal jeg læse videre - sandsynligvis inden for bioteknologi.

Rune Kennet Christensen har planer om at arbejde frem til december, hvor han skal i militæret:

- Det åbner op for en masse uddannelsesmuligheder, for jeg vil gerne uddanne mig inden for noget teknologisk i militæret.

Torsdag den 27. juni klokken 16 er der translokation for alle årets studenter på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Otte dygtige mekanikerelever har været til svendeprøve på Hansenberg - deriblandt Marie Junker Rasmussen, som efter en afsluttet universitetsuddannelse har fulgt sit hjerte.

I bagagerummet har hun en universitetsuddannelse, men nu er den helt store drøm gået i opfyldelse for Marie Junker Rasmussen fra Kolding, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Hun har nemlig skiftet spor fra autoriseret klinisk diætist til en karriere som personvognsmekaniker. Og tirsdag og torsdag i sidste uge var hun til svendeprøve i autoværkstedet på Hansenberg.

- Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne bare ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen, der er i lære hos Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding.

- Det, der i sin tid trak, var at få beskidte fingre. Jeg vil gerne arbejde inden for motorsport - og med motoroptimering. Drømmen har været Le Mans eller Formel 1, men på grund af min alder er det nok bedre at blive i den verden, jeg er i, siger 30-årige Marie Junker Rasmussen.

Mangel på mekanikere

Men den verden er også stor - og mulighederne er mange i autobranchen. Det forklarer faglærer på Hansenberg Kim Freund Jensen:

- Der er mangel på mekanikere, og den tendens ser ikke umiddelbart ud til at ændre sig. Bilmærkerne går forskellige veje, så personvognsmekanikere skal også kunne noget forskelligt. Det er en branche, der skriger efter folk med kompetencer og stor teknisk indsigt - og som evner at tilegne sig alt det nye.

Specialiseret viden

Og de kompetencer og evner har Marie Junker Rasmussen.

- Marie knokler, og hun er meget dedikeret. Hun har en meget seriøs tilgang til faget, og det har givet en fed synergieffekt, at hun har været på holdet. For drengene synes ikke, at det er så fedt at stå i skyggen af hende. Hun har vist, at det er okay at være "en stræber", siger Kim Freund Jensen.

For Marie Junker Rasmussen er det netop ønsket om hele tiden at gøre tingene bedre og bedre, der driver værket:

- Jeg vil gerne dygtiggøre mig i alt, hvad der får en bil til at køre godt. Jeg kan virkelig godt lide at have specialiseret viden, som jeg kan bruge i praksis.

Marie Junker Rasmussen brugte sin viden på fornemste vis til svendeprøven, hvor hun kom ud med et velfortjent 12-tal.

Mette Bjerregaard har kombineret tømreruddannelsen med en gymnasial uddannelse, og hun har med egne ord fået det bedste fra to verdener.

Til september skal tømrerelev Mette Bjerregaard fra Hansenberg til svendeprøve.

Men tirsdag var det en helt anden prøve, som den 21-årige elev havde fokus på. Hun var nemlig årets første EUX-elev fra Hansenberg, der kunne få studenterhuen på hovedet - og det fik hun med et flot 12-tal, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse:

- Det er så vildt. Jeg græd, for jeg havde slet ikke forventet det. Det her er et af de helt store delmål. Tømreruddannelsen med EUX er en lang uddannelse, så det betyder meget, at vi nu kan sige, at næste gang er vi helt færdige, sagde Mette Bjerregaard lige efter, at hendes to søstre havde givet hende studenterhuen på.

- Mine søstre har begge ti tommelfingre, mens jeg altid er blevet omtalt som "fars dreng". Jeg har valgt et håndværkerfag, fordi jeg har været vant til at være med min far på arbejde. Han er smed, og på et tidspunkt fik jeg også arbejde, hvor han arbejdede. Men smedefaget var ikke lige min kop te.

Det bedste fra to verdener

Tømrerfaget med EUX er til gengæld den helt rigtige teblanding for Mette Bjerregaard fra Arnum sydvest for Gram:

- Det bedste er duften af træ, der lige er skåret. Det er værd at tage uddannelsen for. Og så er der intet pigefnidder. Det er meget vigtigt for mig. Jeg vidste ikke, at EUX fandtes, før jeg talte med en vejleder på min gamle skole. Jeg vaklede mellem at tage en almen studentereksamen og en tømreruddannelse, så med EUX har jeg fået det bedste fra to verdener.

Mette Bjerregaard lægger dog ikke skjul på, at hun har valgt en krævende uddannelse:

- Det har været hårdt, men det er vigtigt at komme op på hesten igen. Nu vil jeg gerne ud at arbejde som tømrer i et par år. Så overvejer jeg at læse til arkitekt, for jeg er blevet forelsket i at tegne. Og som udlært tømrer ved man, hvad der kan fungere i praksis - og ikke bare på tegningen.

Stolte forældre

Med på Hansenberg havde Mette Bjerregaard stor opbakning fra sin nærmeste familie. Deriblandt far og mor, Kent Bjerregaard og Rikke Hansen, som begge var meget, meget stolte af "fars dreng".

- Hun har selv valgt et håndværkerfag, for det er bare Mette. Hun har for meget energi til at sidde på et kontor, sagde Rikke Hansen.

- Det kan være op ad bakke at være pige i et håndværkerfag. Man skal have masser af albue og være meget dygtig, men hun har klaret det så fint, tilføjede Kent Bjerregaard.

Nu kan Mette Bjerregaard fejre sin flotte eksamen, inden hun på mandag skal i gang med at færdiggøre sin tømreruddannelse hos Byggeriget.dk i Vojens.

Mette Bjerregaard var den første af i alt ti tømrerelever, der tirsdag var til eksamen.

En rigtig god forretningsidé indbragte Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en præmie på 20.000 kroner, da han deltog i finalen ved DLG Business Competition i København.

Flere af finalisterne ved DLG Business Competition i København studerer på kandidatniveau, men med i torsdagens finale var også en enkelt gymnasieelev - nemlig Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Og 3.g-eleven gjorde det så godt, at han kunne tage hjem med en flot tredjeplads - og 20.000 kroner, skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

- Det føles bare rigtig godt at have taget tredjepladsen i det felt. Det viser, at har man en god idé - og er villig til at lægge energi i den - kan man nå langt. Derudover har alle de projekter, jeg har arbejdet med på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, lært mig, hvordan man kan administrere større opgaver, siger en meget glad Theodor Risager, der mandag var tilbage blandt klassekammeraterne i Kolding.

Fikser et problem

Tidligere på året opfordrede grovvareselskabet DLG studerende fra hele landet til at deltage i DLG Business Competition. Opfordringen lød på at skabe en ny fremtid for landbruget. Og Theodor Risagers idé var altså så god, at han var med blandt de seks finalister.

- Min løsning kan fikse et problem, som landmænd har. Samtidig er idéen relativ nem at implementere, fortæller Theodor Risager.

Rådgivning om brug af pesticider er i korte træk, hvad Theodor Risagers forretningsplan handler om:

- DLG skal hjælpe den enkelte landmand med optimering og med lovgivningen på pesticidområdet. Derved kan landmanden fokusere på andre dele af sit landbrug, forklarer den 20-årige gymnasieelev fra Sdr. Hygum.

I finalen skulle han præsentere sin forretningsplan for en jury. Og det var en god oplevelse, selv om Theodor Risager gik ind til præsentationen med sommerfugle i maven:

- Da jeg først var inde ved juryen, var det lige før, at det hele var nemmere end ved en eksamen. De var meget flinke, og det føltes helt naturligt at fremlægge planen.

God idé fra start

Netop det at fremlægge sin idé på en god måde er alfa og omega i konkurrencer. Det fortæller lektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Morten Jørgensen, som har Theodor Risager i faget erhvervsøkonomi - og som var den første til at opfordre gymnasiets elever til at deltage i konkurrencen:

- Jeg er kommet med indspark, og Theodor og jeg har haft nogle snakke om projektet. Han havde en god idé fra begyndelsen - uden sådan en, kommer man ingen steder. Kunsten er så at få andre til at se, at idéen er god. Feltet var meget bredt, men jeg havde en god mavefornemmelse om, at det her godt kunne være en idé, der kunne bære, siger Morten Jørgensen.

Læser videre i Aalborg

Theodor Risagers forretningsplan kunne i den grad bære. Og han ved godt, hvad præmien på 20.000 kroner skal gå til:

- Nogle af pengene skal bruges på en ny bærbar, som jeg skal bruge på universitetet. Det, der så er tilbage, skal jeg bruge, når jeg skal flytte.

Theodor Risager har planer om at begynde på datalogistudiet på Aalborg Universitet til september.

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30