Mandag, 18. Februar 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uddannelsesmiljøet på Hansenbergs brancheskole Vitia og Hansenberg Tekniske Gymnasium får et markant løft.

Elever på en række uddannelser på erhvervsskolen Hansenberg kan i august 2020 rykke ind i helt nye rammer.

Hansenbergs bestyrelse har nemlig godkendt planerne om at etablere en ny bygning på Skovvangen i Kolding. Den nye bygnings hovedelementer bliver en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken og en restaurant. Faciliteter, der giver et løft til specielt Hansenberg Tekniske Gymnasium samt fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Bygningen etableres ud fra et stort ønske om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for Hansenberg Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år - og det gælder ikke mindst i Syddanmark. Vi positionerer os derfor som en erhvervsskole, der med elever og faglært arbejdskraft kan bidrage til, at den positive udvikling i branchen fortsætter, siger Hansenbergs direktør, Morten Kaj Hansen.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge såkaldte fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere:

- For de unge giver det at tage en fordelsuddannelse derfor rigtig gode muligheder for praktikplads og job, forklarer Morten Kaj Hansen.

Attraktive faciliteter

For der mangler uddannede kokke og tjenere, påpeger næstformand i skolens bestyrelsen Grethe Andersen. Hun har som direktør ved Fuglsangcentret i Fredericia og medlem af regionsbestyrelsen hos HORESTA i Region Syddanmark i høj grad fingeren på pulsen på restaurationsområdet:

- Man skal følge med tiden - også i forhold til et køkkens indretning. Det nytter ikke noget at have gammelt inventar, for det er ikke det, eleverne kommer ud til på arbejdspladserne. Der bliver for eksempel bygget et hav af nye hoteller og restauranter med nyt inventar.

Grethe Andersen forklarer, at man med den nye bygning kan møde den efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft i restaurationsbranchen:

- Vi skaber de rigtige rammer. Det skal være sjovt og spændende at have det helt rigtige udstyr - og det bliver endnu mere attraktivt at uddanne sig.

Gennemgribende renoveringer

De nuværende køkken- og restaurantfaciliteter er placeret i Hansenbergs bygning på Skovvangen 28 - en bygning, der blev indviet i 2002.

Inden for de senere år er undervisningsmiljøerne på skolens øvrige adresser blevet opgraderet - eksempelvis i form af en gennemgribende renovering af værksteder og nyt udstyr til auto-, smede- og VVS-energiuddannelserne på C.F. Tietgens Vej.

- Det glæder mig, at vi endnu en gang får mulighed for at videreudvikle Hansenberg som elevernes og virksomhedernes foretrukne uddannelsesinstitution, idet vi kan tilbyde undervisningsmiljøer, der er tidssvarende og fagligt up to date, siger Morten Kaj Hansen.

Idræt dribler ind

Det nye byggeri giver ikke blot et endnu bedre uddannelsesmiljø for eleverne på fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne. Det vil også have mange positive effekter for blandt andre skolehjemmets beboere og Hansenberg Tekniske Gymnasium.

For som noget helt nyt udbyder Hansenberg Tekniske Gymnasium studieretningen Bioteknologi A og Idræt B.

- Hansenberg Tekniske Gymnasium har som den eneste gymnasieuddannelse i Kolding mulighed for at udbyde Idræt B som et studieretningsfag. Det betyder, at vi får virkelig gode muligheder for at skabe sammenhæng mellem studieretningsfagene bioteknologi A og idræt B og et af vores fire teknikfag: proces, levnedsmiddel og sundhed, forklarer rektor Peter Michael Kjærgård.

Teknikfag er store, tværfaglige fag på A-niveau, som gymnasieeleverne skal vælge et af i 3.g.

- Både i idræt og i teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed skal der arbejdes med træningsprogrammer m.v. Og i den forbindelse er der en naturlig sammenhæng med Hansenbergs fitnessuddannelse, som har mange af de redskaber, som eleverne på den nye studieretning kan trække på", siger Peter Michael Kjærgård.

Blandt Hansenberg Tekniske Gymnasiums elever er der allerede flere elitesportsudøvere, og med den nye studieretning kan gymnasiet tilgodese endnu flere elever, der dyrker sport på højt plan.

Efter planen bliver første spadestik taget omkring sommerferien i år.

Der var travlhed hos vejlederne, da erhvervsskolen Hansenberg lørdag holdt Åbent Hus, for interessen for at høre om de forskellige uddannelser var stor.

Der var lørdag trængsel på Hansenbergs parkeringspladser.

Mange valgte nemlig at kigge forbi, da skolen - herunder Hansenberg Tekniske Gymnasium - holdt Åbent Hus i Kolding, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Der har været rigtig stor interesse for alle uddannelserne. Specielt vores vejledere har været meget efterspurgte - og de mange spørgsmål, vejlederne har fået, vidner om, at de besøgende har sat sig ind i tingene på forhånd, for der er kommet mange gode spørgsmål", fortæller skolechef for 10. klasse, Teknia og Designia på Hansenberg, Dan Zielke i pressemeddelelsen.

Susanne Christensen er en af de dygtige vejledere, som stod klar til at fortælle om de mange uddannelsesmuligheder:

- Der har været rigtig mange forældre, som har spurgt ind til specifikke uddannelser og adgangskrav. Der har også været stor interesse for 10. klasse, hvor vi udbyder to spor: en ordinær 10. klasse samt 20/20-modellen, der indeholder Grundforløb 1. Og så har rigtig mange spurgt til EUX.

- Så det er gået rigtig godt, og folk virker glade og positive - og vi mærker, at vores flotte lokaler og faciliteter gør indtryk, tilføjer Susanne Christensen.

Skift af karrierespor

Men det var ikke blot vejledere og undervisere, der tog godt imod de besøgende. Engagerede elevguider sørgede for at vise gæsterne rundt, og på hver uddannelse kunne elever fortælle om deres hverdag - deriblandt Michael Nielsen, der er godt i gang med sin uddannelse til teknisk designer:

- Vi får spørgsmål om hele uddannelsen. Vi prøver at forklare, at der er mange aspekter i faget, og det handler ikke bare om at tegne. Det er en god uddannelse, der åbner op for mange muligheder.

45-årige Michael Nielsen har på grund af en dårlig skulder skiftet karrierespor. Men den tidligere gulvlægger kan sagtens trække på sine tidligere erfaringer:

- Jeg kan stadig bruge al den baggrundsviden, jeg har. Og jeg har stadig den der gode fornemmelse af, at jeg kan kreere noget fra start til slut. Det er bare på en anden måde end som gulvlægger, forklarer han.

Det fedeste ved faget

Der var masser af forskellige aktiviteter på Hansenberg under arrangementet, og på Organia på Vranderupvej lidt uden for Kolding dukkede de første gæster op et stykke tid før den officielle åbning af dørene.

Men eleverne var helt klar til at møde de besøgende. I beslagsmedjen arbejdede blandt andre Mikkel Aagaard Rasmussen og Christopher Emil Gad Wessing, så sveden sprang.

- Jeg er vokset op på et stutteri, så det har ligget i kortene, at jeg skulle være beslagsmed. De fleste beslagsmede har en forbindelse til hestesporten. Det fedeste ved faget er, når man kan se, at man gør en forskel for hesten, sagde Christopher Emil Gad Wessing.

Der var Åbent Hus på alle Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90.

Se billederne længere nede på siden...

Hansenberg i Kolding inviterer lørdag alle til at se nærmere på en lang række uddannelser og faciliteter på tre adresser.

Tag en tur i rallysimulatoren, se verden gennem VR-briller, få japansk hovedbundsmassage, oplev et smedeværksted med masser af teknologi eller få en guidet tur i skolens zoo.

Det er blot et lille udpluk af de aktiviteter, som alle kan deltage i, når Hansenberg i Kolding lørdag den 26. januar klokken 10.00 til 14.00 holder Åbent Hus.

Her kan du komme helt tæt på en bred vifte af uddannelser med fremtid. For der er nemlig mange muligheder med en erhvervsfaglig uddannelse på CV'et.

De besøgende kan også se nærmere på Hansenberg Tekniske Gymnasiums mange tilbud, få vejledning om uddannelse, EUX, skolehjem, praktikplads, praktik i udlandet - og opleve, hvordan undervisningen foregår i 10. klasse.

Der er Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90. Det sker fra klokken 10-14.

hansenberg.dk kan du se et udførligt program for, hvilke spændende oplevelser der venter på de enkelte adresser.

Alle er velkomne, når Hansenberg Tekniske Gymnasium slår dørene op til Uddannelsesaften.

Med en teknisk studentereksamen er mulighederne mange. Og de muligheder er alle velkomne til at høre mere om, når Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding inviterer til Uddannelsesaften tirsdag den 15. januar klokken 19-21.

Her kan alle interesserede opleve gymnasiets studiemiljø og studieretninger, hvor eleverne får kompetencer, som de kan tage med direkte over på en videregående uddannelse og til arbejdslivet.

På Hansenberg Tekniske Gymnasium har eleverne eksempelvis adgang til laserskærer, 3D-printere, industrirobotter og et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal.

Uddannelsesaftenen begynder med et oplæg i gymnasiets bistro. Herefter åbner en messe, hvor elever og undervisere står klar til at fortælle om hverdagen på Hansenberg Tekniske Gymnasium, oplyser skolen.

Mange valgte at bruge eftermiddagen på at se nærmere på en lang række erhvervsuddannelser - og på HANSENBERGs faciliteter og studiemiljø - da skolen holdt Åbent Hus.

At få en uddannelse med fremtid er et stort ønske hos mange.

Interessen for at høre mere om erhvervsfaglige uddannelser var da også stor, da HANSENBERG i Kolding forleden holdt Åbent Hus på tre adresser. Her var der rig mulighed for at komme helt tæt på skolens uddannelser.

Rundt om på HANSENBERG arbejdede elever nemlig med deres projekter, så de besøgende fik et førstehåndsindtryk af skolens studiemiljø og faciliteter. Derudover stod elever, vejledere, undervisere og praktikpladskonsulenter klar til at svare på spørgsmål.

- Gæsterne vil gerne høre, hvordan hverdagen er på HANSENBERG - og hvordan samspillet mellem lærere og elever er, forklarede Kim Marie Borregaard, der var en af de talrige elevguider under arrangementet.

Kreative elever

Hun er selv godt i gang med Grundforløb 1 og arbejder hen imod en karriere som kok:

- Jeg har aldrig fortrudt, at jeg valgte HANSENBERG. Det har nærmest betydet alt for mig, og jeg får lov til at vise min kreativitet hver dag. Hvis jeg kan få andre til at føle sig hjemme her ved at være guide i dag, er det bare fedt.

En af de mange besøgende ved arrangementet var Silas Vemmelund Andersen fra Børkop. Han fortalte, at han var taget til Åbent Hus, fordi han drømmer om at blive mediegrafiker:

- Det er det kreative, der trækker - det, at man kan skabe noget.

Silas Vemmelund Andersen havde sin mor, Lenike Vemmelund, med til Åbent Hus. Og mor og søn fortalte, at de i bilen på vej til Kolding havde talt om det at tage en erhvervsuddannelse, for den uddannelsesretning er ikke en, som Silas Vemmelund Andersens nærmeste familie har erfaring med at vælge.

- Jeg ved ikke, hvor jeg har fået sådan et kreativt barn fra. Måske stammer det fra hans mormor. Men vi har talt om, at det vigtigste er, at han laver noget, han brænder for, fortalte Lenike Vemmelund.

Afklarede unge

Og HANSENBERGs Åbent Hus tiltrak mange unge, som allerede brænder for at begynde på en specifik uddannelse. Det konstaterede uddannelsesleder ved Teknia på HANSENBERG Kim Birk Fast mod slutningen af arrangementet:

- Unge mennesker kan være usikre på, hvad de vil uddanne sig til. Men vi har i dag set et mønster, hvor de er meget afklarede med, hvad de vil. Jeg vil skyde på, at vi har vist omkring 70 procent af de besøgende direkte over til en specifik uddannelse.

- Vores elevguider har gjort et fremragende stykke arbejde. Det er en fornøjelse at se, tilføjede Kim Birk Fast.

Åbent Hus-arrangementet var især målrettet potentielle elever, der kan starte på uddannelse til januar 2019.

Dyrepasserelever kan få rigtig meget ud af, at Hansenbergs zoo i Kolding nu er blevet medlem af en prestigefyldt organisation af progressive zoologiske haver og akvarier i Europa.

Hvad har Kolding til fælles med europæiske storbyer som Barcelona, Berlin og Budapest?

Sikkert flere ting, men nu har samtlige byer også zoologiske haver, der er medlem af the European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Erhvervsskolen Hansenbergs egen zoo er nemlig blevet optaget i det meget fine selskab.

Skolechef ved Organia på Hansenberg Niels Peter Hansen forklarer, at medlemskabet af EAZA åbner op for en lang række muligheder for samarbejde på tværs af landegrænser:

- Det er meget positivt for en skole-zoo. At vi har et "værksted", der er på så højt et fagligt niveau, at det berettiger til optagelse i EAZA, profilerer i den grad fagfagligheden i dyrepasseruddannelsen. Det styrker uddannelsens internationale profil, og vores elever får endnu bedre chancer for ansættelse i udlandet. De store zoologiske haver, der er med i EAZA, finder ud af, at der også er en skole med. Så kan de lige så godt spørge her, hvis de skal bruge en ny medarbejder. Det er virkelig en fjer i hatten, siger Niels Peter Hansen i en pressemeddelelse fra Hansenberg.

Delegation på besøg

En delegation fra EAZA har som en del af proceduren været forbi Hansenbergs zoologiske have, og medlemmerne af udvalget var meget tilfredse med det, de så.

EAZA begrunder således blandt andet sin beslutning om at indlemme Hansenbergs zoo i organisationen med, at stedet har "imponerende faciliteter til at uddanne den næste generation af europæiske dyrepassere".

I EAZA hæfter man sig også ved de høje standarder inden for pasningen af dyrene, og at stedet er veldrevet.

Anerkendelse fra udlandet

Niels Peter Hansen forklarer, at man i EAZA har et ønske om at lave en standardiseret dyrepasseruddannelse på tværs af lande. Og her har Hansenberg et forspring, vurderer skolechefen:

- Ikke ret mange lande har en dyrepasseruddannelse som vores. Den danske dyrepasseruddannelse er meget anerkendt i udlandet, så jeg kan godt forestille mig, at EAZA derfor læner sig op ad vores uddannelse.

Niels Peter Hansen påpeger også, at Hansenberg med medlemskabet får lettere adgang til interessante kontakter og kurser. Eksempelvis har EAZA en stor database med undervisningsmaterialer på alle niveauer op til kandidatniveau, som Hansenbergs faglærere kan anvende.

Truede dyrearter

EAZA blev oprettet i 1992 med det formål at opfordre til samarbejde mellem Europas mest progressive zooer og akvarier inden for uddannelse, research og bevarelse af truede dyrearter.

Hansenbergs zoo er hjemsted for cirka 45 dyrearter - deriblandt den truede kattalemur, den skandinaviske los og den sorthovedede dødningehovedabe, som er med i internationale avlsprogrammer.

Og faglærer ved Organia på Hansenberg Karsten Jensen ser klare fordele ved, at skolen nu er med i det store, internationale samarbejde:

- Det betyder nemmere adgang til at være med i avlsprogrammer, og mulighederne for at bytte dyr bliver bedre. På sigt kan vi få flere dyrearter - og vi får mulighed for at arbejde endnu mere med truede dyrearter, end vi allerede gør. Det giver vores elever en mere autentisk oplevelse, og de får bedre indsigt i, hvordan man arbejder i de store zoologiske haver, fortæller Karsten Jensen.

Dyrepasseruddannelsen på Hansenberg har fire specialer: dyr i zoologiske anlæg, forsøgsdyr, hestemanager og dyrehandel.

Smedebranchen mangler faglært arbejdskraft, og en ny aftale mellem erhvervsskolen Hansenberg i Kolding og Industrisamarbejdets Lærlingeindsats skal gøre det nemmere for smedeelever og virksomheder at finde hinanden.

Mangel på faglærte er en udfordring - også for metal- og maskinindustrielle virksomheder over hele landet, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

I Industrisamarbejdet, der er et stærkt fællesskab bestående af 1.750 virksomheder - og som er en del af Dansk Industri (DI) - har man derfor introduceret en lærlingeindsats, hvor medlemsvirksomheder over hele landet tager et stort ansvar for at uddanne fremtidens faglærte smede, industriteknikere, automatikteknikere og værktøjsmagere.

Erhvervsskolen Hansenberg i Kolding har nu indgået en aftale med Industrisamarbejdets Lærlingeindsats. Aftalen indebærer, at Industrisamarbejdets Lærlingeindsats fungerer som koordinator og sørger for at matche smedeelever med virksomheder fra Industrisamarbejdets Lærepladsnetværk, hvis eleverne ved afslutningen af Grundforløb 2 mangler en læreplads - og i øvrigt opfylder en række grundlæggende kriterier.

- Det betyder, at vi kan kommunikere noget sikkerhed ud til eleverne om, at deres praktik er garanteret. Derfor er jeg glad for DI's initiativ - og for, at virksomhederne tager ansvaret på sig for at sikre eleverne en kvalificeret gennemførsel af deres uddannelse, siger skolechef for Teknia, Designia og 10. klasse på Hansenberg Dan Zielke.

Stor jobsikkerhed

Fra DI lyder det, at de ufaglærtes andel af beskæftigelsen i den metal- og maskinindustrielle branche er faldet i de senere år. Forklaringen skal blandt andet findes i digitalisering, automatisering og produktivitetsforbedringer, for den teknologiske udvikling giver mange muligheder - men udviklingen kræver også dygtige medarbejdere, der er i stand til at udnytte disse muligheder.

I de kommende år går mange faglærte i branchen på pension, og ifølge DI kan det give virksomheder alvorlige rekrutteringsudfordringer. Det er derfor helt afgørende, at flere unge uddannes til en fremtid som eksempelvis smed.

- Jobsikkerheden for smede er utrolig stor, og om ganske få år vil efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft være enorm. Derudover er en erhvervsuddannelse langt fra en ensporet vej. Det er en vej med mange afkørsler og muligheder, så man åbner mange døre ved at tage en erhvervsuddannelse, påpeger Dan Zielke.

Medarbejdere fra Industrisamarbejdets Lærlingeindsats har i det forgangne år rejst rundt i Danmark for at besøge flere end 300 virksomheder, som alle har tilmeldt sig lærepladsnetværket.

Tal for foråret 2018 viser, at virksomhedernes indberettede antal af potentielle lærepladser for smedeelever er højere end antallet af elever, der har brug for hjælp til at finde en læreplads.

På Hansenberg Tekniske Gymnasium er 3.g-eleverne godt i gang med slutspurten, og mange er allerede begyndt at fejre deres studentereksamen.

Solen skinner, og himlen er blå i Kolding.

Og sommerfuglene har nok en fest i maverne på 3.g-eleverne på Hansenberg Tekniske Gymnasium. Tirsdag er de første elever nemlig oppe til den afsluttende eksamen, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Ved 10.30-tiden kunne årets ni første studenter begynde de kommende dages fejringer. De var oppe i tremandsgrupper, og den første gruppe, der fik hue på, bestod af Majken Vitfell Køpke, Marie Alstrup Maxsø og Magnus Kjeldsen Johannsen.

Sammen var de oppe i teknikfaget Proces, levnedsmiddel og sundhed - men de modtog hver især en flot, individuel karakter.

- Det var meget nervepirrende at være oppe, og jeg havde ingen idé om, hvordan det var gået. Men det er meget mere afslappende at være oppe sammen med sin gruppe, for man kan hjælpe hinanden og rette eventuelle fejl undervejs, fortæller Majken Vitfell Køpke.

Fremtiden venter

Hun har i første omgang planer om at tage et sabbatår efter studentereksamen.

Det samme har Marie Alstrup Maxsø:

- Bagefter regner jeg med at læse veterinærmedicin i København.

Magnus Kjeldsen Johannsen har derimod ingen planer om at tage et sabbatår. Går alt, som han gerne vil, begynder han at læse på universitetet til september:

- Jeg vil gerne læse bioteknologi, og det bliver højst sandsynligt i Aarhus, forklarer han.

Men inden fremtiden venter, handler det om nutiden - og velfortjent hygge og fest med venner og familie.

Studentereksaminerne fortsætter onsdag, og torsdag den 28. juni er der translokation for studenterne anno 2018 på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

Se billederne nedenunder...

Det første kuld EUX-elever fra Hansenberg er klar til at flyve fra reden. Fredag den 15. juni får seks tømrerelever studenterhuer på, og Joachim S. Jørgensen er den første i rækken.

Han har arbejdet for det siden 2014, og fredag kan Joachim S. Jørgensen fra Bølling ved Egtved høste frugten af sin store indsats.

Som den første elev nogensinde på Hansenberg får han nemlig EUX-studenterhuen på hovedet. Når svendebrevet efter planen er i hus til september, er han dermed tømrer med EUX, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

- Mulighederne med en EUX er mange, og man får virkelig noget for sine skolepenge. Jeg føler også, at man som EUX'er er mere målrettet. Vi ved, hvorfor vi har valgt uddannelsen. Vi går i skole for at lære noget, og derfor gør vi også noget ud af det, siger Joachim S. Jørgensen.

EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så eleverne får studiekompetence på niveau med en 2-årig gymnasial uddannelse - og dermed adgang til videregående uddannelser.

Viden og kompetencer

Og Joachim S. Jørgensen drømmer netop om at læse videre:

- Som den eneste på mit hold har jeg valgt matematik på A-niveau. Dermed har jeg mulighed for at gå direkte videre til uddannelsen til bygningsingeniør eller bygningskonstruktør.

I første omgang vil Joachim S. Jørgensen imidlertid ud at arbejde med sit fag for at få yderligere erfaring, for han er stolt over, at han også snart er udlært tømrer:

- Jeg vil helt klart anbefale EUX til andre, for den styrker en på alle mulige måder. Man får en masse teknisk baggrundsviden om, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi går rundt og bygger. EUX er ikke en halv løsning - tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer. Og det giver stolthed at komme ud med et bevis på, at man kan noget specifikt, forklarer Joachim S. Jørgensen og tilføjer:

- Vi bruger lidt længere tid på skolen, så vi når også at skabe nogle bånd. Det sociale sammenhold i vores klasse har været eminent, og det har fået mig til at hænge i. Jeg har både glædet mig til at komme på skole og til at komme ud på lærepladsen igen.

Joachim S. Jørgensen er i lære hos Snedkergården A/S i Brørup.

Det er fredag klokken 8.30, at Joachim S. Jørgensen skal ind til det grønne bord, mens familien spændt venter uden for døren.

En tømrer fra Vejen, en smed fra Skanderborg og en tandklinikassistent fra Middelfart var blandt de i alt 19 modtagere, da dette års prestigefyldte HANSENBERG-medalje blev uddelt på Koldinghus.

Medaljeregn i strålende sol.

"Vejrudsigten" holdt stik, da de prestigefyldte HANSENBERG-medaljer blev delt ud til 19 af det seneste års dygtigste elever fra skolen i Kolding, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Den højtidelige ceremoni fandt sted i Kirkesalen på Koldinghus, og traditionen tro holdt borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen åbningstalen.

- I fremtiden bliver det en udfordring at finde nok arbejdskraft, og vi har brug for jer. Så tak til jer, fordi I allerede gør en forskel med jeres flotte resultater, sagde Jørn Pedersen.

Blandt de tidligere HANSENBERG-elever, der modtog medalje, var tømrer Kim Bjerrum Jacobsen fra Vejen. Han har været i lære hos Askov Fuger og Træbyg A/S, og er oprindeligt uddannet salgsassistent.

- Jeg trængte til at bruge mine hænder. Det har jeg sådan set altid gjort, men jeg ville gerne have papir på det. Der er mange godt ting ved tømrerfaget, og der sker hele tiden noget nyt. Nye steder, nye mennesker - og ikke to huse er ens. Man arbejder ikke bare som en robot, fortæller Kim Bjerrum Jacobsen.

Forbilleder på stribe

Formålet med HANSENBERG-medaljen er at hædre elever - som er gode forbilleder inden for netop deres fag - fra erhvervsskolen og HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

De er udvalgt, fordi de eksempelvis har fået 12 til svendeprøven, har uddannelsens højeste gennemsnit på skolebeviset/eksamensbeviset - eller på anden måde har gjort sig fortjent til det.

Hæder til lærere og lærepladser

På Koldinghus holdt rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård en hyldesttale til medaljemodtagerne - og sendte samtidig en hilsen ud til lærere og mestre:

- Når vi nu hædrer eleverne, er det vigtigt at huske, at vi også hædrer lærerne på EUD og HTX - og ikke mindst husker på lærepladsernes betydning. Det er noget helt unikt ved det danske vekseluddannelsessystem, som netop erhvervsuddannelserne er baseret på.

Ved medaljeceremonien stod nuværende kokke- og tjenerelever fra Grundforløb 2 på HANSENBERG for maden - en lækker tapasanretning og dessert - samt borddækning og servering.

Med HANSENBERG-medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

Modtagerne af HANSENBERG-medaljen 2018

Personvognsmekaniker Simon Nicolaisen, Bjert (Vamdrup Biler v/ Freddy Christensen)

Smed Karl Holst Bertram, Skanderborg (A/S Jubo Rustfrit Stål)

Tømrer Kim Bjerrum Jacobsen, Vejen (Askov Fuger og Træbyg A/S)

Teknisk designer Signe Frisk, Almind (Jysk Spærfabrik A/S)

Mediegrafiker Mads Padkær Jørgensen, Aarhus (Duckwise ApS)

Dyrepasserassistent Lillian Guldberg Jespersen, Odense (Elsesminde)

Dyrepasser Malene Franck Frihagen, Aabenraa (PIU)

Landmand Morten Meyer Nielsen, Skjern (Danaqua ApS)

Veterinærsygeplejerske Katrine Salling Hartvig, Brabrand (Åbyhøj Dyreklinik ApS)

Veterinærsygeplejerske Marlene Høyesveen, Lillehammer, Norge (Ringsaker Dyreklinikk AS)

Veterinærsygeplejerske Celine Hansen, København (Ku - Sund - Ikvh - Fr.Berg)

Gastronom Valdemar Alfred Krog Hesselbjerg Jørgensen, Vejle (Restaurant Børkop Vandmølle)

Tjener Janina Magdalena Maat, Vejle (Hotel Legoland)

Tandklinikassistent Mie Sohne Willadsen, Middelfart (Tandlæge Tanya Kloppenborg)

Frisør Lærke Riisgaard Christensen, Nørre Snede (Frisør Lyhne v/Maria Lyhne Hansen)

Fitnessinstruktør Sandra Seehaus Rohde, Lillehammer, Norge (PIU)

Monica Møller, Frederiksberg (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)

Jonas Bjørn Skjøth, Kolding (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)

Christopher Winther, Kolding (HANSENBERG Tekniske Gymnasium)

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Februar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28