Elever sørgede for at guide gæsterne rundt, da der lørdag var Åbent Hus på Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Der var lørdag masser af aktivitet på erhvervsskolen Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding. Dagen bød nemlig på Åbent Hus, og det tilbud tog rigtig mange skoleelever, forældre og andre interesserede imod.

Hansenbergs egne elever, praktikpladskonsulenter, vejledere og lærere stod klar til at svare på spørgsmål - og til at vise rundt på både skolehjem, i værksteder, undervisningslokaler, køkken, restaurant, stalde og zoo.

Og ifølge skolechef ved brancheskolen Vitia på Hansenberg Kirsten Grosen Poulsen har skoleelever brugt dagen på at danne sig et indtryk af Hansenberg.

- De har haft et behov for at se huset og mærke stemningen. Mange har været meget afklaret, og de har spurgt ind til både Grundforløb 1 og EUX, mens forældrene har været interesserede i at høre om lærepladser.

Flere fremtidsdrømme

Blandt gæsterne var 15-årige Steffani Boie Jørgensen, som sammen med sin familie så nærmere på skolens faciliteter.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil være endnu. Måske lærer, fotograf, spil- eller webudvikler. Så jeg er her for at tjekke mulighederne. Jeg kan rigtig godt lide Hansenberg. Det er en stor skole, og det hele ser nyt og pænt ud. Ikke mindst computerne, sagde Steffani Boie Jørgensen, som går i 9. klasse.

Der var Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 og Vranderupvej 90.

Se billederne nedenunder...

Lørdag afholder skolen Åbent Hus.

Hansenberg i Kolding holder lørdag Åbent Hus på skolens tre adresser.

Få japansk hovedbundsmassage, prøv en tur i rallysimulatoren, tag på guidet tour i zooen - eller noget helt fjerde.

Det er nemlig blot et lille udpluk af de aktiviteter, du kan deltage i, når Hansenberg i Kolding lørdag frem til klokken 14 holder Åbent Hus.

På Hansenberg kan du blandt meget andet se nærmere på skolens værksteder, hestestalde, frisørsalon, restaurant og tandklinik.

Her er der mulighed for at komme helt tæt på en bred vifte af uddannelser med fremtid - og både elever, lærere, vejledere og praktikpladskonsulenter står klar til at svare på spørgsmål.

Du kan også opleve de forskellige studieretninger og profilfag på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

Der er Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90. Arrangementet slutter klokken 14.

Kolding Netavis var lørdag et smut forbi Hansenberg. Se billederne nedenunder...

Vejledere, undervisere samt nuværende og tidligere elever stod klar til at fortælle om dagligdagen på Hansenberg Tekniske Gymnasium, da der onsdag var Uddannelsesaften.

August, sol og skolestart kan måske synes langt væk en halvkold januardag, men onsdag aften kom det hele lidt tættere på.

Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding holdt nemlig Uddannelsesaften, hvor alle interesserede kunne få et indblik i, hvad tre års uddannelse på gymnasiet indebærer. Og den mulighed benyttede mange grundskoleelever sig af sammen med deres forældre, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium Marianne B. Johansen holdt en kort velkomsttale, hvori hun fortalte om studieretninger, studiemiljø og videreuddannelse. Men rektoren lagde især vægt på, at potentielle nye elever skulle bruge uddannelsesaftenen til at få en fornemmelse af, om stedet er noget for dem:

- Man får en fantastisk flot studenterhue, men I skal også mærke efter, om I kan se jer selv her i tre år. For det allervigtigste er, at I har tre gode år.

Marianne B. Johansen opfordrede også de besøgende til at få en snak med vejledere, undervisere samt nuværende og tidligere elever på den spændende uddannelsesmesse, der var stillet an til efter velkomsten:

- I kan møde nogle gamle elever, som gerne vil fortælle om, hvad de har brugt deres uddannelse til.

Fandt den røde tråd

En af de elever var Kathrine Duholm Nielsen. Hun blev sidste år student fra Hansenberg Tekniske Gymnasium, og hun er nu godt i gang med at uddanne sig til grafisk designer i Aalborg.

- Da jeg startede på gymnasiet, havde jeg tanker om at uddanne mig inden for grafisk design eller film. Men undervejs stod det klart, hvad jeg gerne ville være. For i løbet af de tre år fik jeg fik en smagsprøve på alle de ting, der interesserer mig, og det hjalp mig med at finde ud af, hvad jeg ville bruge min tid på, fortalte Kathrine Duholm Nielsen, som også fremhævede fællesskabet på Hansenberg Tekniske Gymnasium:

- Jeg savner HTX helt vildt meget, for man får bare noget socialt fællesskab her. Alle kender hinanden på tværs af årgange.

Missede du muligheden for at kigge indenfor på Hansenberg Tekniske Gymnasium, har du chancen igen, når der lørdag den 25. januar klokken 10 til 14 er Åbent Hus på hele skolen.

Ved DM i Skills 2020 håber VVS-elev Martin A. Troelsen fra Hansenberg, at han kan inspirere andre unge mennesker til at uddanne sig inden for faget.

Han er fokuseret, spændt og topmotiveret - og så er han i øvrigt kåret til Region Syddanmarks bedste VVS-elev, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Det var netop førstepladsen ved de regionale mesterskaber i VVS, som sikrede Martin A. Troelsen fra erhvervsskolen Hansenberg i Kolding en plads ved DM i Skills 2020, der i dagene 16.-18. januar finder sted i Københavns Bella Center.

- Det er fedt at få mulighed for at være med, og man får noget anerkendelse for det, man laver. Jeg vil gerne vise mit fag frem - og jeg håber, at andre unge mennesker bliver inspireret, siger Martin A. Troelsen, der er godt i gang med uddannelsen til VVS-energispecialist.

Og det er en uddannelse, som Martin A. Troelsen i den grad brænder for:

- Man får virkelig lov til at bruge sit hoved og sine hænder. Der er altid nye problemstillinger, og det kan selv erfarne VVS'ere komme ud for. Så jeg lærer noget nyt hver dag - og det fanger mig, at det bare overhovedet ikke er den samme kedelige rutine hver dag. Og så er det dejligt at se, at kunden bliver glad, fordi noget ser lækkert ud. Kundekontakten er vigtig for mig. Jeg ville aldrig kunne arbejde på en byggeplads i længere tid ad gangen. Jeg vil hellere ud til hr. og fru Danmark.

Stor opbakning fra lærepladsen

Hr. og fru Danmark kommer han også ud til via sin læreplads, Jens Kristiansen VVS i Kolding, hvor opgaverne er meget spændende og varierede.

Opbakningen til DM-aspiranten er også stor fra lærepladsen, fortæller Martin A. Troelsen:

- De støtter op og giver gode råd og fif. Det er super godt.

Intensiv træning

I dagene op til DM i Skills træner den 20-årige VVS-elev fra Vamdrup intensivt i Hansenbergs værksteder. Deltagerne har nemlig efter jul fået adgang til en træningsopgave, der til en vis grad minder om den, de over tre dage skal løse i København.

- Opgaven kan blive ændret med op til 30 procent, så under DM i Skills skal man også vise, at man kan tænke selv og lave nogle gode løsninger på stående fod. Så man kan ikke bare på forhånd øve alt det, man skal løse i København, siger Martin A. Troelsen, som under træningen på Hansenberg får hjælp af blandt andre faglærer Lars Jørgensen.

- Min strategi er at undgå at kigge på, hvad mine konkurrenter laver. Min gameplan er at holde mig til det, vi har trænet - og at huske nogle af de mange fif, som Lars har givet mig, mens vi har trænet, for han ved, hvad han snakker om.

Og hvad er så målet under DM i Skills for den talentfulde elev?

- Jeg glæder mig til at komme i gang med konkurrencen og få nogle rigtig gode dage med de andre deltagere. Selvfølgelig går man efter guldet. Men så længe jeg laver noget, som jeg synes, er i orden, er der ikke noget, der kan kaldes nederlag, slutter Martin A. Troelsen.

I alt deltager seks talentfulde elever fra Hansenberg i konkurrencefagene ved DM i Skills 2020.

Hansenberg indvier et nyt fiskeanlæg.

Dansk Akvakulturs uddannelsesudvalg og erhvervsskolen Hansenberg i Kolding har gennem længere tid arbejdet på at etablere et såkaldt minirecirkuleringsanlæg på Hansenberg, og nu er anlægget klar til indvielse.

Som det eneste sted i Danmark udbyder Hansenberg uddannelsen til landmand med retningen akvakultur - opdræt af fisk og skaldyr. Med anlægget får eleverne på uddannelsen praktisk erfaring med fiskeyngel under skoleforløbene.

- Branchen mangler faglært arbejdskraft, og der er udfordringer med at få rekrutteret nok elever til uddannelsen. En af grundene er, at det er en relativ ukendt branche. Med det her nye anlæg kan elever allerede på grundforløbet prøve faget af i praksis, hvilket kan være med til at øge både viden og interesse for fiskeopdræt, siger skolechef ved Organia på Hansenberg, Niels Peter Hansen, i en pressemeddelelse.

Fredag er der indvielse af anlægget, og det er borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen (V), som klipper snoren over.

Side 1 ud af 7