Læserbrev af folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF), retsordfører, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Det går galt, hvis børn ikke får hjælp i tide. Derfor skal psykologhjælp være gratis for unge.

Desværre er nu 22-årige Amanda et af de børn, som endte med en psykiatrisk diagnose. Allerede i 6. klasse vidste hun, at tingene slet ikke gik godt hjemme.

Og for at undgå forældrenes druk prøvede hun at være mest muligt nede på rideskolen i hverdagen, og i weekenden forsøgte hun at sove hos veninderne.

Jeg kan godt forstå, at sådan et omtumlet liv sætter sig dybe ar i et ungdomsliv: Selvmordsforsøg, selvskade og et forhutlet liv i mange år. Det skærer i hjertet, når så ungt et liv går i stykker.

Vi er nødt til at skærpe vores fokus på, at gruppen af unge, der mistrives, vokser. Jeg er faktisk rystet over, at HELE 15 procent af alle børn og unge får en psykiatrisk diagnose inden de fylder 18 år. Det er vanvittige tal.

Skal vi det livs, må de have hjælp tidligere. Derfor synes jeg, at psykologhjælpen skal være gratis for unge. Det er bare så vigtigt, at skrøbelige børn og unge har en let og gratis adgang.

Præcis derfor har vi i SF taget det med i finanslovsforhandlingerne. Flere skal have hjælp tidligere.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem og gruppeformand for SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Prøv at tage ned i vores gågade en lørdag. Du vil opleve en summen (julebjælder) af liv og masser af mennesker i godt humør.

Kolding midtby er i god udvikling. Det er der flere grunde til. Dels tager butikkerne en stor opgave på sig, det samme gør cityforeningen, og så er der også bred politisk enighed om, at midtbyen skal være et rart sted at opholde sig. Og netop ordet ”ophold” er et af nøgleordene for midtbyens fremtid.

Det handler om at få skabt en midtby, hvor folk gerne vil være, også i længere tid ad gangen. Dermed tiltrækker vi også nye butikker, og butikkerne, der er her i forvejen, kan se en fremtid, når der kommer flere mennesker i gågaderne.

For tiden oplever vi, at flere butikker som Kul & Koks, Frøken Himmelblå, Bianco, Harresø, Matas og Humac er samlet et sted, hvilket er med til at skabe en god energi i midtbyen. Søndergøde bliver grøn med træer og blomster. Også Borchs gård får et løft. Der vil stadig være de samme parkeringsmuligheder, men pladsen får et nyt udtryk, så butikkerne får flotte baggårde og kan bruge Borchs gård som direkte adgang til deres butikker. Derudover vil der også være mulighed for koncerter osv.

Tombolapladsen bliver til by-natur med træer, blomster, ny belægning (genanvendelse af de gamle sten) og bænke, hvor man kan sidde og nyde solen, kigge på folk der går forbi, få en snak eller måske læse en avis. Der bliver legestationer, så det også er muligt for børn og familier at opholde sig længere tid i midtbyen. Noget, som har været efterspurgt længe.

Min opfordring skal til slut være, at dele dine gode oplevelse fra vores midtby.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem og gruppeformand for SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Vi synes at der er et fornuftigt kompromis der er fundet om havnearealerne. En både-og-løsning, som vi i SF gerne tager medejerskab af.

Dialogen med havnens virksomheder er selvfølgelig fortsat en vigtig del. Derfor er vi også bevidste om, at der i fremtiden er en konstruktiv dialog om udvikling af havneområdet.

Transport på vand er miljømæssigt den mest fornuftige transport ligesom havnens arbejdspladser er et vigtigt supplement til kommunens arbejdspladser. Derudover er det for SF vigtigt, at Koldings erhvervshavn markerer sig nationalt som en grøn og miljøvenlig havn, der er åben for nye bæredygtige løsninger. Derfor lægger vi vægt på, at Kolding Havn vil være opsøgende omkring nye forretningsområder, der understøtter den bæredygtige udvikling.

Infrastrukturdelen er noget af det, vi i SF har lagt vægt på. Kolding er en by, som er udfordret af trængsel på vejene. Samtidig er mobiliteten på vejene en væsentlig forudsætning for den fortsatte udvikling og vækst både ift. bosætning og erhverv. Derfor ser vi det som en vigtig del af aftalen, at der arbejdes på at finde løsninger på de trafikale udfordringer omkring havnen - både på kort og lang sigt.

At få by og fjord bundet sammen i forbindelse med udviklingen af havneområdet, har været højt på SF’s ønskeliste. Nu vil dele af havneområdet udvikles med boliger, erhverv, kultur og rekreative områder, hvorved der bliver mere by og grønnere erhvervshavn.

Vi vil i SF have fokus på, at der i udviklingen af havneområdet er en æstetisk rød tråd. Og så vil vi sikre, at havnens historie og DNA bliver en del af byudviklingen. F.eks. er der for enden af Trindholmsgade et sted, hvor lystfiskerne samles, hygger sig og drikker en øl, mens de nyder solstrålerne og hinandens selskab. Sådan en del skal bevares og tænkes ind som en del af havneområdets fremtid og DNA. Så kan havnen blive et rart og stemningsfuldt sted for os alle.

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), folketingsmedlem, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Fredag 27. november er det endnu engang blevet Black Friday. En dag, der startede i USA, hvor dem med færrest penge nu fik mulighed for at købe julegaverne til familien til nedsat pris. Sjovt nok viste det sig, at der var en god forretning i at være med på Black Friday-bølgen. Derfor er det nu stort set alle forretninger med respekt for sig selv, der er med på den sorte bølge.

Som SF’er plejer jeg at have fokus på, at vores indkøb er mest mulig grønne og bæredygtige for klimaets skyld, men også røde og sociale hos virksomheder, der både betaler skat og har ordentlige arbejdsvilkår. Men i år er der et ekstra lag i Black Friday, og derfor har jeg en appel her.

Brug dette års Black Friday til at hjælpe dit lokale erhvervsliv og handl lokalt. Intet er nemmere end at handle på nettet, og det er da også det sikre at gøre i en pandemi. Men krisen har især været hård for nogle af vores lokale butikker, og hvis vi udviser omtanke, bruger mundbind, håndsprit og afstand og spreder vores indkøb ud over ugen – mange forretninger kører nemlig tilbud hele ugen – så kan det lade sig gøre.

Støt lokalt og støt de små. De skal også være her efter pandemien. Rigtig god Black Friday.

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem og gruppeformand for SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Så faldt økonomien og samarbejdsaftalen med Museum Kolding på plads for det nye lokalhistoriske center i Staldgården. En mulighed for at fortælle folkets historie har været en betingelse for, at SF ville støtte omdannelsen af Koldinghus.

Helt siden SF havde kulturudvalgsformandsposten, har SF haft et ønske om at sætte mere fokus på lokalhistorien. Allerhelst på Staldgården i sammenhæng med Celle 2, men enten har lejemål eller økonomien spændt ben.

Samlingen på Koldinghus er effekter, som Koldings borgere gennem tiden har afleveret. Udstillingerne har fra tidernes morgen mest været bygget op om de afleverede effekter.

Der har manglet et overordnet syn på Koldings historie i krigs- og fredstid og en fortælling om Kolding som en by med iværksætteri.

Fokusset på en samlet fortælling om lokalhistorien, set ud fra den almindelige borgers historie er forhåbentlig noget af det som det nye museum Kolding kommer til at bidrage med.

Koldinghus er et kongeslot, men et kongeslot som kun blev genopbygget, fordi borgerne ville. Nu får vi muligheden for både at fortælle kongernes historie med kongernes samling, som helt sikkert vil skabe både omtale og omsætning i midtbyen, og et lokalhistorisk museum til glæde for især kommunens borgere. Derfor har SF støttet begge dele.

Side 1 ud af 56