Onsdag, 27. Marts 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

En sydlig ringvej ved Vonsild og Dalby kan være på vej. Nu arrangerer kommunen et informationsmøde.

Hvor skal en ny ringvej syd for Vonsild-Dalby ligge, og hvad er konsekvenserne for trafik, miljø, landskab, beboere i området, osv.? Alt det kan du blive klogere på, når Kolding Kommune inviterer til informationsmøde om en mulig sydlig ringvejsforbindelse, skriver Kolding Kommune.

Mødet holdes tirsdag den 5. marts, klokken 19-21, på Dalby Skole, Indskolingen, Skoletorvet, Dalbyvej 97. På grund af skoleombygning opfordres deltagere i bil til at parkere på den nye p-plads ved Ankerhusvej.

På mødet præsenteres en ny rapport, som er behandlet og vedtaget i kommunens Teknik- og Klimaudvalg. Rapporten fastlægger linjeføringen af en mulig ringvej og beskriver miljøkonsekvenserne for både mennesker og natur. Du kan møde politikere fra Teknik- og Klimaudvalget samt trafikplanlæggere og andre fagmedarbejdere.

Samtidig er den nye rapport sendt i offentlig høring frem til 27. marts 2019. I den periode har alle mulighed for at komme med kommentarer til planen.

Når høringssvarene er behandlet, skal sagen behandles politisk. Hvis byrådet til august siger god for planen, er der givet tilladelse til anlægge en ny ringvej. Herefter har kommunen tre år til at komme i gang med anlægsarbejdet. Politikerne har endnu ikke afsat penge til den planlagte ringvej.

Om ringvejen

Den 5,2 km lange ringvej mellem Vonsildvej ved Ødisvej og Skamlingvejen ved Skartved skal bidrage til at aflaste trafikken og øge fremkommeligheden.

Mandag stak udvalgsformand Kristina Jørgensen (DF) og Emma Juel Christoffersen fra 5.C spaden i jorden for at markere, at byggeriet, der skal udvide Dalby Skole og give Dalby GF nye lokaler, nu går i gang.

Dalby Skole har vokseværk og mangler plads. Skolen skal derfor udbygges med nye lokaler for indskolingen og mellemtrinnet og en helt ny afdeling for 7.-9. klassetrin. I alt får skolen omkring 2.000 ekstra kvadratmeter og derudover får Dalby GF nye klublokaler, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Skoleleder Henrik Nielsen havde inviteret alle eleverne på skolen med til at markere startskuddet og han glædede sig over, at byggeriet nu er kommet et væsentligt skridt videre. Også Kristina Jørgensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget ser frem til byggeriet.

- Dalby er i stor vækst, og nu får vi en skole, der kan følge med udviklingen til glæde for både elever og medarbejdere. Samtidig kommer der nye idrætslokaler, der kan styrke det gode samarbejde, der er i området, sagde Kristina Jørgensen blandt andet i sin tale.

Det er entreprenørvirksomheden Jakobsen og Blindkilde A/S, der skal stå i spidsen for opgaven i samarbejde med arkitekter fra NOVA5 og OBH Rådgivende Ingeniører.

Forventningen er, at de nye lokaler kan tages i brug til det nye skoleår i 2020.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31