Tirsdag bliver de første plejehjemsbeboere i Kolding vaccineret.

Nu kommer den første covid-19-vaccine snart til Kolding. Tirsdag klokken 12 ankommer vaccinen til Kolding Kommune, som skal bruges til plejehjemsbeboere på Bertram Knudsens Have og Kirsebærhaven - i alt 150 beboere på de to plejehjem, skriver jv.dk.

Det er Region Syddanmark, der har bestemt, at Kolding Kommune skal starte vaccinationerne på de to plejehjem. OK-Plejecentret Dreyershus og Olivenhaven bliver de næste lokale plejehjem, der tilbydes vaccinen. Det sker onsdag den 30. december, skriver avisen videre.

Det er i øvrigt frivilligt, om man vil modtage vaccinationen. Hvis man vil have vaccinen, skal man have i alt to stik. Det andet stik tre uger efter første vaccination.

 

Der er et stort rykind, da tre Covid-19-testbiler er i Kolding.

Tre testbiler til Covid-19-test er mandag i Kolding. Mandskabet skulle have et rum at være i. Det havde OK-klubben i Ålegården.

Og det går ret hurtigt, hvis man vil have foretaget en "grundig" corona-test:

- Det tager 10 minutter fra du står i køen og til du er ude igen, fortæller formand for OK-klubben i Kolding, Knud Erik Langhoff, til Kolding Netavis.

Ved 15-tiden var godt 1000 personer testet for Covid-19.

- Vi regner med et stort rykind den sidste time, tilføjer Knud Erik Langhoff.

OK-klubben lukker for Covid-19-test klokken 17.

Se billederne nedenunder...

En skole i Vamdrup er nu også ramt af coronavirus.

Coronasmittten fortsætter med at sprede sig på kommunens skoler og institutioner.

Blandt andet i Vamdrup, hvor en elev i 4. klasse på Vamdrup Skole Vest er testet positiv, skriver jv.dk.

Smitteopsporing viser, at nære kontakter er egen klasse med 20 elever og seks medarbejdere.

I midtbyen kan du nu møde COVID-19-guider.

Frem til jul kan du møde kommunens COVID-19 guider i Koldings gågader. Midt i den travle julehandel vil de hjælpe midtbyens gæster med at overholde myndighedernes anbefalinger om, hvordan vi i fællesskab mindsker risikoen for coronasmitte. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Du kan møde guiderne hver dag i tidsrummet klokken 10-19. De cirkulerer rundt i gågaderne og hjælper med råd og vejledning, så byens gæster ikke samles i større grupper, husker at bære mundbind i butikkerne, holder til højre i gaderne som anbefalet på de skilte, der blev sat op tidligere på ugen, osv.

Der vil være to-fire COVID-19 guider i gågaderne til og med den 23. december, og så vender de efter planen tilbage, når butikkerne åbner igen i det nye år.

Det er KL og regeringen, som har anbefalet kommunerne at sende guider ud i gågaderne. Guiderne er iklædt gule veste med teksten ”Covid-19 Guide” på ryggen.

En daginstitution i Lunderskov er nu også corona-ramt.

Nye tilfælde af corona-smittede børn her i området har nu også ramt Lunderskov. Det har ramt Engsøens Børnehus på Skolevej, hvor et barn er blevet testet positiv.

Det har ført til at andre 26 børn og 6 medarbejdere torsdag blev sendt hjem og forventes testet lørdag og mandag.

- Vi har orienteret alle berørte forældre, og de har modtaget et forældrebrev, der beskriver, hvordan de skal forholde sig til situationen. Alle øvrige forældre orienteres med et opslag på Nemintra, fortæller børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson til jv.dk.

Se billederne nedenunder...

Side 1 ud af 24