onsdag, 19. september 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Branden kom heldigvis hurtigt under kontrol.

Trekantbrand station Kolding blev fredag aften ved 21.30-tiden alarmeret til brand i en lejlighed på Buen i Kolding.

Der var en kraftig røgudvikling, da flere brandbiler ankom til stedet:

- Branden startede i en tørretumbler. Heldigvis kom der hurtigt styr på branden. Branden var årsagen til, at der nu er røg- og sodskader i en stor del af lejlighedskomplekset, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Nielsen, til Kolding Netavis.

 Fire personer måtte en tur på Kolding Sygehus til tjek for røgforgiftning. De er dog udskrevet igen, oplyser politiet.

Buen var spærret et stykke tid, mens brandvæsen, ambulance og politi var på stedet.

Campingvognen gik op i røg, men ilden blev forhindret i at sprede sig til bygningen.

Det var nok kun en resolut og hurtig handling, der torsdag eftermiddag reddede en bygning ved Vamdrup fra flammernes bytte. Det fortælles, at beboeren ejendommen, Ballegårdsvej 24 i Bastrup ved Vamdrup pludselig så ild og røg fra en bygning, hvor der stod en campingvogn parkeret, skriver netavisen Sebro Press.

Resolut ilede hen han hen til stedet, og fik hurtigt hjælp, således man kunne nå at skubbe den antændte campingvogn ud og væk fra bygningen og hen på en nærliggende mark. Her brændte campingvognen til gengæld helt ud. Da brandvæsnet kom, stod den i lys lue og en tyk sort røgsky steg vejrs over brandstedet. Få minutter efter var campingvognen forvandlet til en bunke rygende skrot.

For brandvæsnet var der så kun at sørge for, at branden ikke bredte sig til det tørre græs i marken samt den efterfølgende efterslukning.

Ejendommen Ballegårdsvej 24, huser virksomheden Nordic Maskin & Rail.

Tirsdag eftermiddag måtte brandvæsnet rykke ud til to brande inden for kort tid.

Der udbrød tirsdag eftermiddag kort efter klokken 15 brand i en høstet mark på Hjerndrupvej vest for Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet og fik inden for kort tid ilden under kontrol. Bag marken, som kan ses fra Hjerndrupvej, ligger en gård. Heldigvis spredte ilden sig ikke dertil.

Trekantbrand fik ved 15.30-tiden igen en alarm om en markbrand. Denne gang var det i følge Kolding Netavis' oplysninger nær Grønninghoved.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Se billederne længere nede på siden...

Mens brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde har huseret i stort antal i vore naboområder, så har vi her i vores lokalområde stort set været forskånet for den slags – og heldigvis for det.

Mens brandværn i vores naboområder næsten har måttet rulle slanger ud hver dag den seneste tid, så Trekantbrand her i området kun haft få udrykninger til brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde, skriver netavisen Sebro Press.

Netavisen har registreret, at Trekantbrand station Vamdrup i forbindelse med tørken har været i aktion fire gange. En brand i en grøftekant ved Fovslet og to gange med assistance til station Stepping til markbrande ved Ødis-Bramdrup og ved Højrup, samt en assistance til station Lunderskov til en markbrand i Jordrup. Derudover har slangerne også været rullet ud i forbindelse med naturbrand ved Vamdrup, antændt af toget.

Station Lunderskov har også kun været kaldt ud få gange, som en følge af tørken. Til en naturbrand i Gelballe og en markbrand i Jordrup. Endvidere har brandfolkene i Lunderskov assisteret station Vejen ved en brand i Andst, hvor også et værksted var truet. Og så ydede de også hjælp ved branden, som toget havde antændt flere steder ved Vamdrup.

Station Stepping har som nævnt været en tur i Ødis-Brandrup og Højrup til markbrande, og station Tyrstrup (Christiansfeld) har sammen med Stepping slukket en markbrand ved Frørup.

Høstbrandene har typisk ramt uhøstede og høstede marker, antændt under høstarbejde, samt landbrugsmaskiner, som eksempelvis mejetærskere. Heldigvis er hverken mennesker eller dyr kommet til skade. Derimod har brandfolkene reddet adskillige hektar natur og korn fra flammernes bytte.

Men bank under bordet. Faren for brande, som en følge af tørken, er endnu ikke helt overstået. Det er fortsat meget tørt, og der høstes stadig mange steder. Søndag måtte der eksempelvis gribes ind af brandfolk flere steder rundt omkring os. Især egnene omkring Vejen og Haderslev er hårdt ramt af markbrande i denne sommer.

Det var tæt på, at det kunne være gået grueligt galt.

Det var tæt på at gå helt galt, da en mejetærsker fredag aften brød i brand. Den stod nemlig så tæt på en værkstedbygning, at flammer og varme truede bygningen, skriver netavisen Sebro Press.

Ilden i mejetærskeren brød ud ved 22.30-tiden på adressen Koldingvej 50 ved rute 32 mellem Andst og Lunderskov.

Da adressen Koldingvej 50 er i Vejen Kommune blev brandvæsnet fra Trekantbrands station i Vejen – assisteret af et slukningstog fra station Lunderskov-tilkaldt. Ved brandvæsnets ankomst blev værkstedsbygningen straks sikret, og ilden i mejetærskeren kom ret hurtigt under kontrol.

Men det var tæt på, at det kunne være gået helt galt. Varmen fra den brændende mejetærsker bevirkede blandt andet, at vinduesrammerne på værkstedbygningen tog skade.

Mejetærskeren led stor skade og slukningsarbejdet stod på i en lille time, fortælles der om hændelsen i Andst i aftes.

En bilist opførte sig helt vanvittigt, da motorvejen ved Kolding var spærret på grund af en bilbrand.

Trekantbrand og Sydøstjyllands Politi var søndag ude til en bilbrand på Østjyske Motorvej ved Kolding. Det er der ikke noget usædvanligt i. Men én bilist fik politiet til at spærre øjnene op, fortæller Sydøstjyllands Politi på Facebook:

- Vi blev noget paffe over en bilist i køen, som havde lidt for travlt med at komme frem. I forbindelse med branden, der spærrede vejen, var der opstået en lang kø. To brandbiler og en skiltevogn kørte med udrykning for at nå hurtigt frem til branden og skabte et frit spor efter sig mellem vognbanerne. Her så føreren af en personbil i køen sit snit at til at koble sig på udrykningskøretøjerne og følge efter dem over en strækning på flere kilometer. Det er både utrolig dårlig stil og en overtrædelse af færdselsloven, oplyser politiet.

Uheldigvis - for bilisten - blev vedkommende filmet af et kamera, der var monteret bag på skiltevognen. Hele bilistens kørsel blev derfor dokumenteret. Bilisten, der er en mand, kan nu se frem til en bøde - og kan desuden risikere at miste sit kørekort.

 

Der går dog en rum tid inden autolakeringen er bygget op påny.

Autolakeringsfirmaet Noerlak i Vamdrup bliver i byen, fortæller indehaver Carsten Noer til jv.dk.

Virksomheden skal genopbygges efter Noerlak den 18. juni brændte ned til grunden ved en voldsom brand.

- Vi skal forvente, at det tager i hvert fald et år, før nye lokaler er bygget op, så virksomheden kan flytte hjem igen, siger Carsten Noer til jv.dk.

Den medarbejder, der blev forbrændt ved branden, slipper i følge avisen uden mén.

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortalte Carsten Noer til Kolding Netavis dagen efter branden.

Midlertidige lokaler

Noerlak har ved hjælp af Business Kolding fået midlertidige lokaler i Arnum ved Gram i Sønderjylland. Allerede tirsdag begyndte de atter at male lastbiler.

Virksomheden beskæftiger 15 personer.

Heldigvis nåede ilden ikke anrette skader i lejligheden.

Trekantbrand, station Vamdrup, måtte tirsdag kort efter klokken 11 rykke ud til en melding om røg fra en lejlighed i Søndergade i Vamdrup, skriver Sebro Press.

Det var naboer. som blev opmærksom på et en alarm i en lejlighed på førstesalen var gået i gang, og derfor slog alarm til brandvæsnet.

Der var ingen hjemme på tidspunktet. Da brandvæsnet havde skaffet sig adgang til lejligheden viste det sig, at det var røg fra noget tøj, der var gået ild i, som havde aktiveret alarmen.

Og heldigvis for det. Det betød nemlig, at branden blev opdaget så hurtigt, at brandvæsenet kunne nå at slukke den, før der skete skade i lejligheden.

Efter endt udluftning af lejligheden kunne brandvæsnet returnere til brandstationen.

Også Trekantbrand, station Lunderskov, fik alarmen, men blev dog igen annulleret, skriver Sebro Press.

Torsdag ved 12.40-tiden udbrød der brand på forsorgshjemmet Overmarksgården på Dyrehavevej i Kolding.

Sydøstjyllands Politi har mistanke om, at branden er påsat:

- Vi er i gang med undersøgelser, der skal klarlægge om branden er påsat. Lige nu er oprydningen i gang på stedet. Det har tidligere været fremme, at to personer var savnet. Nu har brandvæsnet været igennem bygningerne flere gange og der er ikke fundet nogle personer. Så de to personer er heldigvis i god behold, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Torsdag aften skal noget af Overmarksgården afstives, da der er nedstyrtningsfare. Stedet er afspærret.

Hverken beboere eller medarbejdere er kommet til skade ved branden.

Beboere er genhuset

Alle beboerne er på nuværende tidspunkt genhuset efter eget ønske og alle såvel beboere som medarbejdere vil blive tilbudt krisehjælp, oplyser Kolding Kommune torsdag aften.

Ledelsen på stedet udtrykker stor ros til beboerne og medarbejderne over, hvordan de har håndteret den meget vanskelige situation og hvordan de skulle forholde sig.

Overmarksgården er et midlertidigt tilbud om bolig og støtte til borgere, som er socialt udsatte og hjemløse, ofte med misbrugsproblemer.

To tredjedele af virksomheden er nedbrændt.

Dagen efter den voldsomme brand hos autolakeringen Noerlak på Østermarksvej i Vamdrup, er ejeren Carsten Noer stadig rystet, men dog fattet, da Kolding Netavis møder ham på brandtomten tirsdag formiddag:

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortæller Carsten Noer til Kolding Netavis.

Ved øjesyn vidner det om, at det har været temmeligt varmt, mens branden stod på. Og alt er væk:

- Alt er væk i de tre sprøjtekabiner vi havde - alt er brændt. Det kunne ikke være værre, siger Carsten Noer.

Han vurderer, at der er sket skader for over 10 millioner kroner.

Vanskelig situation

Branden stiller Noerlak i en vanskelig situation:

- Vi arbejder på at finde nogle tilsvarende lokaler - nok på op til fem forskellige steder, forklarer Carsten Noer.

Det er lige nu planen, at Noerlak skal genopbygges:

- Men vi kender jo ikke situationen lige nu, hvordan vi kommer videre herfra. Vi har prøvet det før - og har rejst os igen. Og det er vi også fast besluttet på at gøre denne gang, slutter Carsten Noer.

Medarbejder forbrændt

En medarbejder fik andengradsforbrændinger på hænder og arme. Det skete i følge ejeren af Noerlak, da en gnist formentlig antændte noget fortynder. I følge Carsten Noer er medarbejderen kommet hjem fra sygehuset.

Brandårsagen er dog fortsat ukendt. Brandårsagen skal fastlægges af politiets brandteknikere.

Se video og billeder nedenunder...

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« September 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30