Kolding Netavis

Virksomheder kan nu indstilles til SammenomJOB 2024

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Blandt sidste års SammenomJOB virksomheder er blandt andet Slotssøbadet. Her fik nu forhenværende direktør, Otto Skak, overrakt prisen. Pressefoto (Arkivfoto)

Sidste år blev hele 20 virksomheder i Kolding Kommune hyldet for deres indsats med at skabe bæredygtige jobs, og nu er det igen muligt at sende en indstilling afsted.

Således kan endnu flere virksomheder blive hyldet for deres indsats og inspirere andre til at hjælpe mennesker til at blive en del af og bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, tiltrække unge til erhvervsuddannelserne og udvikle og opkvalificere medarbejdernes kompetencer.

Rekord mange er i arbejde, og derfor står vi i en særlig situation, hvor både private og offentlige virksomheder skal tænke nyt, hvis det fortsat skal være muligt at skaffe medarbejdere.

Derfor arbejder Kolding Kommune også målrettet gennem SammenomJOB for at understøtte og dele historien om de virksomheder, der går forrest i at udvikle medarbejderkompetencer og tiltrække arbejdskraft. Det er disse indsatser, der inspirerer andre virksomheder, der har mod på at tænke jobs på en ny måde.

Blandt sidste års SammenomJOB virksomheder er bl.a. SlotssøBadet, Lejrskov Rengøring, Sanwess Sproginstitut, Den Gyldne Hane, Skanderup Efterskole og mange flere, der alle hjælper mennesker med fysiske og psykiske udfordringer tilbage i arbejde. Det viser, hvor stort potentialet er, og hvor mange virksomheder, der kan indstilles til SammenomJOB og tage del i skabelsen af fremtidens arbejdsmarked.

-Vi står i en situation, hvor det er vigtigt, at virksomheder får tiltrukket nye medarbejdere, får udviklet kompetencerne hos de nuværende og får de unge til at uddanne sig indenfor de fag, vi som samfund er afhængige af. Her kan SammenomJOB være en platform, hvor virksomheder står sammen og inspirerer til nye veje, fortæller Villy Søvndal, formand for Social og Arbejdsmarked og for Kolding Arbejdsmarkedsråd, i en pressemeddelelse.

To nye kriterier giver flere muligheder

Siden sidste år er der tilføjet to nye kriterier, der sætter fokus på opkvalificering af medarbejderne og tiltrækning af unge til erhvervsuddannelserne. De to nye kriterier har til formål at anerkende de virksomheder, der gør en forskel for at sikre fremtidens kvalificerede arbejdskraft.

Alle kan indstilles og alle kan indstille. Indstillingen udfyldes digitalt via kolding.dk/sammenomjob senest den 30. november. Herefter vil en jury bestående af virksomheder og fagorganisationer vurdere, hvilke virksomheder der modtager prisen. Virksomheder, der modtager SammenomJOB prisen bliver hyldet på Koldinghus den 19. januar 2024.

For at modtage SammenomJOB 2024 skal 3 ud af 5 kriterier være opfyldt

• Job til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet
• Job til flygtninge og indvandrere
• Fastholdelse og forebyggelse af sygemeldinger
• Opkvalificering og kompetenceløft
• Flere unge i erhvervsuddannelse

Læs mere om kriterierne, tidligere prismodtagere og SammenomJOB på www.kolding.dk/sammenomjob

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel