Kolding Netavis

Sommerbeat 2024

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jørn Chemnitz (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), byrådsmedlem, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

I november 2021 altså for godt to år siden blev Borchs Gård indviet som et grønt byrum, der kan anvendes til større events som koncerter m.m.

Jakob Ville, Venstre, var en stolt og glad deltager ved indvielsen af området, der havde kostet 15 mio kr. Derfor undrer det SF, at Venstre, DF og Liberal Alliance hidser sig op over, at et byrådsflertal peger på, at Summerbeat 2024 skal afholdes der i stedet for på pladsen foran Rådhuset.

Har de tre partier så lidt respekt for skatteborgernes penge, eller er det vigtigere for partierne at følge en enkelt restauratørs ønske, om at anvende pladsen foran rådhuset?

Er det liberal politik at tilgodese en virksomhed frem for andre? Arrangørerne af Summerbeat har i øvrigt ingen planer om at inddrage de øvrige restauratører omkring Akseltorv på trods af, at deres virksomheder og omsætning vil blive påvirket at høj musik fra Summerbeat.

Afstanden fra Rådhuspladsen til Borchs Gård er under 50 meter, så i vores optik skal Borchs Gård bringes i spil til arrangementer som Summerbeat. Ellers kunne vi lige så godt have indrettet området som et egentligt og attraktivt grønt byrum, som borgerne efterlyser – selvfølgelig med de 100 eksisterende parkeringspladser.

Jeg undrer mig over, at denne sag er så vigtig for Venstre og DF, men der må være årsager, der ikke er nævnt i debatten. Jeg ved godt at nogen er vanskelige at flytte på og tunge at danse med, men festen kan altså sagtens foregå et stenkast fra Rådhuset – med mindre V og DF har vendt ryggen til deres egen beslutning om en dyr central eventplads.

Jeg håber Summerbeat 2024 flytter til Borchs Gård, at det bliver en god fest, og at der vil være god omsætning for byens restauranter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel