Kolding Netavis

Rekord: Brian har cyklet mere end 10 mio. kr. hjem til scleroseforskning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Brian Matzen fra Kolding er netop hjemvendt fra de franske alper, hvor han har cyklet Tour de France-bjerge i kampen mod sclerose. Og han har gjort det godt.

Mens Tour-feltet gør sig klart til årets Tour de France, der starter om bare få uger, er et hold på 450 danske ryttere netop hjemvendt fra de samme udfordrende franske bjerge, der af cykeleksperter verden over spås at blive afgørende for årets Tour de France.

Med sig hjem har rytterne ikke bare en præstationsmæssig og naturmæssig oplevelse af den slags, der kan feje benene væk under de fleste. De fik også cyklet 10,1 millioner kroner ind til dansk forskning i sygdommen sclerose på løbets 10 års jubilæum.

Rytterne har brugt et helt år på at komme i form til at cykle op ad bjerge i Alperne og samtidig iværksat initiativer og aktiveret sponsorer for at indsamle midlerne. En af disse ryttere er Brian Matzen fra Kolding.

Brian Matzen cyklede afgørende Tour de France-bjerge, som blandt andet bød på Col de La Loze, Cormet de Roselend, Col de la Ramaz og Le Bettex, hvilket var en stor oplevelse:

-Det har været meget overvældende at være med. Selvom man tror, at man er forberedt, så er det stadig uvirkeligt når man lige pludselig står i Frankrig og kører de bjerge, som de professionelle Tour-ryttere skal køre om få uger. De mennesker der er med på Cykelnerven og den stemning der er, er noget helt særligt. Man får så meget positiv respons fra dem man kører med, fordi de ved, at vi med sclerose kæmper en indre kamp med os selv. Man føler ikke, at man står alene med det, fordi der er så stor opbakning fra alle. En opbakning der er helt uvurderlig, fortæller Brian Matzen i en pressemeddelelse.

Afgørende for det danske scleroseforskningsmiljø

Ikke bare Brian Matzen selv er stolt over at have givet et vigtigt bidrag i kampen mod sclerose. Også Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, er både stolt og rørt over jubilæumsårets udfald:

-Det er enormt rørende, at deltagerne i vores cykelevent har samlet så mange penge ind til scleroseforskning. De penge, som de er med til at samle ind for Scleroseforeningen, finansierer mere end halvdelen af al uafhængig dansk scleroseforskning. Og midlerne er afgørende for, at vi i det hele taget har et dansk scleroseforskningsmiljø, siger direktøren.

Sidste år samlede de dengang knap 350 ryttere 7,6 mio kr. ind til forskning. Grundet støt stigende efterspørgsel fra deltagere år efter år valgte Scleroseforeningen i år at tage 100 ryttere mere med på jubilæumsåret og i stedet afvikle løbet over to uger i stedet for en enkel.

10-årsjubilæuet blev derfor året, der af danske cykelmotionister fra hele landet – inkl. ambassadører som blandt andre Guldfireren-roer Eskild Ebbesen, Tour de France-ekspert og TV 2 News-vært Dennis Ritter, TV-vært Claus Elming og tidligere professionelle fodboldspiller Thomas Helveg – rundede et skarpt indsamlingshjørne.

Siden løbets første tur i Tour de France-bjergene har rytterne igennem årene nu indsamlet mere end 50 millioner kroner til dansk scleroseforskning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel