Kolding Netavis

Prisbelønnet Rosenhave i fuldeste flor

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Geografisk Have.

Regnen har gjort godt i Geografisk Have, hvor den overdådige og meget frodige Rosenhave står i fuldeste flor.

Klar til at give en hel unik oplevelse til havens gæster og måske give inspiration til, hvilken rose du ønsker dig til din egen have.

5000 Roser fordelt på ca. 80 forskellige slags

Den meget store Rosenhave i Geografisk Have står nu i fuldeste flor. Den rummer ca. 5000 roser fordelt på ca. 80 forskellige slags. Havens gæster kan hvert år fryde sig over nye roser, for det er vigtigt løbende at forny roserne og præsentere nogle af de nye sorter. Mange af de nye sorter er fremavlet med henblik på at være mere robuste overfor vejrlig, skadedyr m.v. Det oplyser Geografisk Have i en pressemeddelelse.

Roserne er et synsmæssigt slaraffenland at gå på opdagelse i med de skønneste farver og former. Men også lugtesansen bliver pirret, for mange af roserne udsender en dejlig duft. De fleste roser har torne, som kan mærkes hvis man sætter følesansen i sving og mærker på grene.

I Rosenhaven findes også bede med Salvie og Targetes m.fl. Det er for blandt andet at tiltrække de insekter, som er vigtige for at holde roserne så fri for bladlus som muligt.

Roser fortjener pasning, pasning og atter pasning

Skal roserne præstere deres ypperste skal de også passes derefter. De skal have rigelig vand og en frugtbar jord at vokse i. I Geografisk Have har vi glæde af at benytte en jordforbedringsmiddel Champost, som vi udlægger om foråret i tonsvis. Det giver en jorden en bedre struktur, giver gødning, hæmmer ukrudtet og holder på fugtigheden.

For at roserne kan have maksimal blomstring, er det en fantastisk god idé at nippe de visne blomster af – det kaldes at ”pudse” roserne. Det er heldigvis en tjans, som flere af de mange frivillige hjælpere fra Geografisk Haves Venner er glade for at udføre. Det er helt afgørende for at Rosenhaven er så flot som nu.

I havens reception kan man låne eller købe et temahæfte, der fortæller mere detaljeret om de mange forskellige slags roser, som kan ses i Geografisk Have resten af sommeren.

Blomsterløb til børn og barnlige sjæle

Blomster og Børn passer godt sammen, for børn har heldigvis en umiddelbar evne til at være nysgerrig, forundres og sætte sanserne i spil. For at gøre det endnu sjovere at besøge Geografisk Have for børn og barnlige sjæle, kan man gratis få udleveret et Blomsterløb i havens reception. Det guider deltagerne rundt til 8 poster med særlige sanseoplevelser i haven – blandt andet den store Rosenhave.

Blomsterløbet er et tilbud til havens gæster i skolernes sommerferie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel