Kolding Netavis

Nye skoleelever i Kolding får kulturpas

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Formand for Kulturudvalget Ole Martensen og næstformand Merete Due Paarup glæder sig begge over, at et kulturpas til eleverne i 0. klasse nu er blevet til virkelighed. Pressefoto.

18 kulturinstitutioner og Kolding Kommune står sammen bag et kulturpas, som mere end 1000 skoleelever i 0. klasse får udleveret.

Kulturpasset er et nyt initiativ fra Kulturudvalget, der skal bidrage til at udbrede kendskabet til Koldings mange kulturtilbud og formand Ole Martensen (V) glæder sig over, at kulturpasset nu er blevet til virkelighed:

-Kolding har et stærkt kulturliv, der byder på masser af oplevelser indenfor blandt andet teater, kunst, historie og litteratur. Men det er formentlig ikke alle børnefamilier, der kender alle kulturtilbud. Derfor håber vi i udvalget, at kulturpasset kan være med til, at flere får øjnene op for mulighederne og kan øge interessen for kulturen blandt de nye skoleelever og deres familier, siger Ole Martensen i en pressemeddelelse.

Farverig pixibog

Når man sidder med kulturpasset i hånden, sidder man med en lille farverig pixibog på 25 sider. Åbner man kulturpasset møder man to børn, der tager en med rundt i de mange kulturtilbud, som passet indeholder.

Fælles for alle kulturoplevelserne er, at man, med kulturpasset i hånden, får enten en lille præmie for at løse en opgave eller et klistermærke til sit kulturpas.

Stolt af kulturlivet i Kolding Næstformand i Kulturudvalget Merete Due Paarup er en af idémagerne bag kulturpasset og hun håber, at børnene og deres forældre tager godt imod kulturpasset og får det brugt:

-Børnefamilier har en travl hverdag, men de mange kulturtilbud ligger i kort afstand og er en fantastisk mulighed for fælles oplevelser i familien. De 18 kulturinstitutioner er vidt forskellige, så der vil helt sikkert været noget for enhver smag. Jeg er meget stolt af vores kulturliv og det håber jeg også børnefamilierne bliver, fortæller Merete Due Paarup.

Hun er desuden glad for, at kulturinstitutionerne har taget rigtig godt imod initiativet og fra starten har været med på idéen.

Mere end 1000 elever får Kulturpasset

Fakta om kulturpasset Kulturpasset bliver uddelt til de mere end 1000 elever, der starter i 0. klasse i Kolding Kommunes folkeskoler, specialskoler, privatskoler og friskoler.

18 kulturinstitutioner er med i kulturpasset: Koldingbibliotekerne, Legeparken, Dansk Sygeplejehistorisk Museum, Nicolai for børn, Harteværket, Kolding Egnsteater, Geografisk Have, Kolding Stadsarkiv, Museum Kolding i Christiansfeld, Museum Kolding i Staldgården, Dronning Dorothea Teatret, Landbomuseet Kolding, Trapholt, Kulturskolen Kolding, Kongeåmuseet, Jazz i Trekanten, Nicolai Biograf, Koldinghus.

Kulturpasset uddeles i skolerne fra uge 33 og gælder til og med juli 2024.

Alba og kulturpas
Alba og mere end 1000 nye elever i 0. klasse i Kolding kommunes skoler får et kulturpas. Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel