Kolding Netavis

Ny aftale redder ”Sig det til nogen” i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

SF har indgået en aftale med en række partier om at fordele knap 900 millioner kroner til sociale projekter. Her lykkedes det SF at redde det ambulante rådgivningstilbud Sig det til Nogen på Kolding Krisecenter.

Tilbuddet stod til at lukke ved årsskiftet uden ny finansiering, og det er det eneste af sin art i Syd- og Sønderjylland og Fyn.

-Jeg er utroligt glad, for at det lykkedes på et hængende hår. Det er ikke nogen hemmelighed, at krisecenterets tilbud giver livsgivende behandling, som får voldsudsatte kvinder tilbage på rette spor. Vi havde ladt masser af sårbare kvinder i stikken, hvis Sig det til nogen i Kolding lukkede, fortæller Karina Lorentzen, landdistriktsordfører for SF og gruppeformand, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Det er vigtigt, at der også er den slags tilbud uden for de største byer. Jeg kan ikke se for mig, at voldsramte fra Fyn eller Sønderjylland ville rykke sig til København eller Holstebro for at få hjælp. Derfor er det så vigtigt, der er tilbud lokalt, som ikke kun Kolding får gavn af. Men også nabokommunerne.

Karina Lorentzen har netop besøgt Kolding Krisecenter i mandags. Her gjorde særligt brugeren Bettinas historie indtryk på Karina.

-Betina fortalte om ni år med psykisk vold, isolation, kontrol og nedværdigelser. Hun er stærk, men havde klart brug for de samtaler, man får i ”Sig det til nogen”, for når man skrotter den voldelige part, skal man til at bygge sig selv op igen. Det kræver hjælp.

Sig det til nogen får 2 millioner kroner i 2024, 2025 og en million i 2026.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel