Kolding Netavis

LEGO Group samarbejder med unge IBA-studerende

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Cecilie Jørgensen (fra venstre), Michelle Okholm, Line Sangill og Dorthea Majborg læser Entreprenørskab og design på IBA, og de har fået rigtig meget ud af de seks ugers samarbejde med LEGO Group. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

-Vi var lige begyndt på studiet. Og så fik vi at vide, at vi skulle lave et projekt sammen med LEGO Group. Det var ret vildt, synes jeg.

Michelle Okholm smiler. Hun studerer Entreprenørskab og design på IBA Erhvervsakademi Kolding. Og hendes hold har netop afsluttet seks ugers intenst samarbejde med en af verdens mest attraktive virksomheder, når det gælder design, leg og læring.

-Vi er virkelig blevet kastet ud på det dybe vand. Hos LEGO Group var de helt åbne for vores ideer og sagde bare: ”Prøv det af!”. Vi har også hele tiden haft mulighed for at spørge dem om alt undervejs, supplerer klassekammeraten Line Sangill.

Samarbejdet har haft fokus på research, innovation og idéudvikling inden for LEGO Ninjago-serien, som har været en LEGO-klassiker siden 2011. Og de studerende har arbejdet i helt realistiske rammer, fortæller Søren Lethin, som er Innovation Catalyst i LEGO Groups udviklingsafdeling:

-Det ligger os meget på sinde, at de studerende prøver kræfter med problemstillinger, som vi selv går og bokser med. Det giver dem en chance for at bevise, at de kan være med til at gøre en forskel. Og forhåbentlig kan vi også inspirere dem, så de har selvtillid til at gå ud og løse opgaver – selv på store virksomheder.

Dialogen er vigtig

Søren Lethin understreger, at samarbejdet ikke har som formål at finde en ny, populær LEGO-æske til den kommende julehandel. Projektet med IBA’s studerende har haft udvikling og research i fokus. Altså den tidligste start på en udvikling og afdækning af forbrugerbehov.

Han har selv fulgt de studerende hele vejen i projektet. Lige fra den første vidensdeling i LEGO Innovation House til den afsluttende fremlæggelse på IBA, hvor de studerende præsenterede deres resultater.

-Vi har et stort ønske om at være i dialog med unge studerende, som er orienteret mod innovation. Og det er lige præcis, hvad studerende på denne uddannelse er gode til, siger Søren Lethin. Han tilføjer:

-Vi håber, at samarbejdet med IBA bringer os tættere på fremtidens forbrugere af LEGO-produkter. Og samtidig oplever de studerende forhåbentlig, at de er med til at løse en spændende opgave. Så har vi fået klodserne til at passe sammen.

Cecilie Jørgensen, som er en af de studerende på holdet, kunne ikke være mere enig:

-Vi har haft mulighed for at sætte al vores teori i spil, fordi LEGO Group har været så åbne for samarbejdet lige fra begyndelsen. De har været oprigtig interesseret i, hvad vi har haft at sige, og hvad vi er kommet frem til. Jeg er sikker på, det har været et rigtig fedt projekt for begge parter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel