Kolding Netavis

Kolding lancerer en inspirationskasse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Holdet bag inspirationskassen. Fra venstre er det klima- og bæredygtighedskoordinator Torsten Zink Sørensen, naturvejleder Rune Kjærgaard Lange, pædagog Sanne Pia Madsen, formand for udvalget Børn og Uddannelse Hans Holmer, klima- og miljømedarbejder Karin Raaby og daginstitutionsleder Janne Gamborg Paaske. Foto: Kolding Kommune.

Der findes masser af undervisningsmateriale om FN’s 17 verdensmål, der er målrettet skolebørn, men intet materiale, der er lavet specifikt til børnehavebørn.

Den udfordring gav pædagoger i Kolding Kommune videre til kommunens Bæredygtighedssekretariat, som greb bolden. Inspirationskassen er efterfølgende blevet til i et samarbejde mellem Bæredygtighedssekretariatet og pædagoger og består af en række hverdagsnære spørgsmål, der gør verdensmålene relevante for et børnehavebarn samt inspiration til lege, sange og aktiviteter, der kan gøre børnene nysgerrige på bæredygtighed.

-Pædagogerne har en bunden opgave, der handler om at give børnene en begyndende forståelse for betydningen af en bæredygtig udvikling, som det hedder i den pædagogiske læreplan. Men det kræver, at pædagogerne har redskaber til at løse opgaven og derfor glæder det mig, at vi nu kan tilbyde alle daginstitutioner i Kolding kommune en inspirationskasse, der er nem for pædagogerne at arbejde med, fortæller formand for udvalget Børn og Uddannelse, Hans Holmer (SF) i en pressemeddelelse og tilføjer:

-Børnehavebørnene er vores fremtid og jeg tror det er vigtigt, at vi tidligt skaber en nysgerrighed for verdensmålene og bæredygtighed hos de nye generationer, som skolerne kan bygge videre på.

Inspirationskassen blev lanceret og uddelt til alle Koldings daginstitutioner til det halvårlige netværksmøde for pædagoger i Kolding, der arbejder med natur, udeliv og science.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel