Kolding Netavis

IBA får jobpris

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kantineleder Conni Juul Schou og jobkonsulent Michael Toft fra Jobcenter Kolding med diplomet, som viser, at IBA er modtager af SammenomJOB-prisen 2024. Foto: IBA.

IBA får jobpris for at skabe job til dem, som er på kanten af arbejdsmarkedet.

IBA Erhvervsakademi Kolding er blandt de lokale modtagere af SammenomJOB-prisen 2024. IBA får prisen for at skabe jobmuligheder for folk, der af forskellige grunde balancerer på kanten af arbejdsmarkedet.

-Vi er naturligvis rigtig glade for prisen. Men vi glæder os først og fremmest over at hjælpe en række borgere, som har brug for en ekstra håndsrækning for at komme ud på jobmarkedet. Samtidig er vi taknemmelige for alle dem, som griber muligheden og yder en virkelig god indsats, mens de er her hos os på IBA, fortæller Jeanette Lemmergaard, erhvervsakademiets fungerende rektor, i en pressemeddelelse.

Det er Kolding Kommune, som står bag prisen. Den er et skulderklap til mange virksomheder, der tager et socialt ansvar og skaber bæredygtige jobs.

IBA har løbende to til tre medarbejdere, som er tilknyttet akademiet under særlige vilkår. Ofte assisterer de i kantinen. Her kan de løse mange opgaver, selv om de har fysiske eller psykiske udfordringer.

-De er en kæmpe hjælp i det daglige, fastslår kantineleder Conni Juul Schou.

Hun tilføjer, at det kræver en fælles indsats at få et bæredygtigt job til at lykkedes.

Både før og under ansættelsen skal der holdes møder med Jobcentret. Og der skal også afsættes tid undervejs til instruktion og løbende vejledning.

-Alle kommer her af en årsag, så det er vigtigt, at vi tager imod folk med både tålmodighed og rummelighed. Det skal være et trygt miljø at komme i, siger kantinelederen.

Med SammenomJOB-prisen håber Kolding Kommune at inspirere andre til at skabe bæredygtige jobs til folk, som er på kanten af arbejdsmarkedet.

-IBA er et fint eksempel på en virksomhed med mange jobfunktioner, hvor man kan skabe en win-win situation ved at ansætte folk, som sagtens kan bidrage i det daglige, selv om de har svært ved at passe et fuldtidsjob, siger jobkonsulent Michael Toft fra Jobcenter Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel