Kolding Netavis

Grøn Koncert fejrer 40 år med fest, fællesskab og livemusik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Den grønne koncertturné ruller for fuld styrke ud i landskabet denne sommer. Grøn Koncert fejrer 40 år med fest i fællesskabets og formålets tegn. Publikum kan glæde sig til at opleve Andreas Odbjerg, Artigeardit, AQUA, Benjamin Hav & Familien, L.O.C, Medina, MØ og Saveus, når den grønne koncertkaravane besøger otte danske byer – heriblandt Kolding den 21. juli.

Grøn Koncert fejrer 40 år. Det bliver derfor en helt særlig sommer, når Tuborg og Muskelsvindfonden fejrer jubilæet.

Koncertkaravanen vil i juli fylde de grønne plæner i otte danske byer med god musik, læskende drikkevarer og det helt særlige Grøn-fællesskab for intet mindre end 40. gang.

Grøn kommer til Kolding fredag den 21. juli.

Fællesskab og forskellighed gennem fire årtier

Gennem fire årtier har Grøn været med til at skabe unikke sommerminder og oplevelser for alle danskere med et godt formål i centrum. Alt overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden.

Grøn har rod helt tilbage til etableringen i 1983 og har konsekvent værnet om fællesskabet lige siden.

Det fokus har i intet mindre end fire årtier gennemsyret alle aspekter af Grøn – hvilket man både kan mærke som publikum, som frivillig og som musiker på Grøn.

Muskelsvindfondens vision om at skabe et samfund med Plads til forskelle står altid centralt for Grøn. Netop derfor danner Grøn rammen om møder og fællesskab på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

Hos både Tuborg og Muskelsvindfonden er man glade og stolte over, at man nu i 40 år aktivt har arbejdet for at skabe et mødested med plads til forskelle.

Dette er helt afgørende for, at personer med handicap kan deltage på lige fod og føle sig som den værdifulde del af fællesskabet, de er.

En fest, der gør en forskel

Grøn har alle år skabt en fest, der gør en forskel for mennesker med muskelsvind.

Derfor uddeler Muskelsvindfonden også Plads til forskelle-prisen i samarbejde med Grøn.

Prisen gives til konkrete projekter, indsatser, initiativer eller kampagner, der har til formål at skabe plads til forskelle i samfundet.

Foruden æren består prisen også af et økonomisk bidrag.

Dette års Plads til Forskelle-ambassadør er Benjamin Hav, som også er en del af årets line-up.

Benjamin Hav har traditionen tro også designet årets Plads til forskelle t-shirt, som er udviklet i samarbejde med hummel, NOVA og Grøn.

For første gang i prisens historie kunne Muskelsvindfonden tidligere på sommeren melde t-shirten udsolgt.

Grøn Koncert fejrer 40 år: Artisterne til Grøn 2023

Andreas Odbjerg

220722 Andreas Odbjerg 04 foto Elo CHristoffersen
Andreas Odbjerg. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Både 2021 og 2022 har jo i den grad stået i Andreas Odbjergs tegn. Med singler som ”Føler Mig selv 100” , “Stor Mand” og ”I morgen er der også en dag” er
priserne væltet ned over ham i en strid strøm.

Både Danish Music Awards, Gaffa Prisen og Steppeulven valgte at anerkende hans store gennembrud.

Generelt kan man sige, at Odbjerg er en af de få artister som har formået at ramme både det folkelige publikum, men også det mere kræsne og credible publikum.

Debutalbummet ”Hjem Fra Fabrikken” fik fantastiske anmeldelser og er allerede gået platin og har solgt/streamet mere end 20.000 og titelnummeret er både et af de meste spillede numre på radio samt et af de mest streamede numre i Danmark.

Faktisk har Odbjerg alt i alt på nuværende tidspunkt streamet mere end 100 mio. efter en helt fantastisk festivalsommer, som bedst kan beskrives som et sandt triumftog.

Artigeardit

Artigeardit pressefoto
Artigeardit. Pressefoto.

Artigeardit er et af de største talenter i dansk rap, og trods sin unge alder har han allerede opnået stor succes med udsolgte koncerter, tre EP’er og fire anmelderroste album.

Det nyeste power-album “LÆNGE LEVE” kom på gaden i januar 2023 og har på rekordtid opnået stor status hos lytterne, ledsaget af fantastiske anmeldelser med blandt andet seks hjerter i Politiken og hos Soundvenue.

Alle albummets 10 sange havde desuden indtaget Spotifys Top 20 allerede dagen efter albumudgivelsen.

I 2015 debuterede Artigeardit som 17-årig på SoundCloud, og i dag har debutalbummet “VILDEDAGE” over fem millioner streams på Spotify.

Ardit er hurtigt blevet en indflydelsesrig artist på den danske musikscene og har adskillige festivaler og udsolgte koncerter på sit CV.

Hans talent er tilmed blevet anerkendt med velfortjente priser til både DMA og P3 Guld.

Når Artigeardit gæster Grøn til sommer, bliver det hans debut på koncertkaravanen, og publikum kan glæde sig til at opleve en af dansk hiphops største stjerner.

AQUA

Aqua Foto Gudmund Thai
AQUA. Foto: Gudmund Thai.

Den legendariske og energifyldte popgruppe, AQUA, debuterede i 1997 med den verdenskendte single “Barbie Girl”, der hurtigt gav bandet international succes.

Efter udgivelsen skabte det danske band historie som det første band med tre singler fra deres debutalbum, der gik nummer ét på den britiske singlehitliste.

Året efter dominerede popbandet til Dansk Grammy 1998, da de snuppede seks priser med hjem, hvilket startede en lavine af musikpriser.

AQUA har på verdensplan solgt omkring 28 millioner plader og indtager derfor førstepladsen som den bedst sælgende danske musikgruppe nogensinde.

Bandet turnerer stadig verden rundt med en hitkavalkade af numre, man ikke kan stå stille til, og i 2022 fejrede bandet 25 år.

AQUA debuterede i 1998 på den grønne scene og har siden da spillet op til fest på Grøn i 2001, 2008 og 2018.

Det bliver derfor et glædeligt gensyn med et vaskeægte Grøn-band, når de igen til sommer skal stå på scenen og fejre 40 år med Grøn.

Benjamin Hav & Familien

Benjamin Hav Foto Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen
Benjamin Hav & Familien. Foto: Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen.

Benjamin Hav og hans håndplukkede syv personers liveband, kendt som Familien, tordnede ind på danskernes nethinde i sommeren 2022 og slog sommerens festivaler omkuld med top-anmeldelser og bemærkelsesværdige liveshows.

Benjamin Hav debuterede som soloartist i turbo-tempo med to album på to uger i starten af 2020, og allerede i marts året efter udgav han sit tredje album.

I efteråret 2021 stod han på scenen for første gang med Familien, hvilket har resulteret i den ene udsolgte koncert efter den anden og flere anmelderroste ekstrakoncerter.

I 2022 snuppede Benjamin Hav og Familien for andet år i streg prisen for “Årets Hiphop-album” til GAFFA-Prisen, og senere på året indtog de samtlige festivaler til deres første tur på landevejen.

Benjamin Hav & Familien debuterer i år på Grøn, hvor de har lovet at gøre sig umage og skabe et unikt liveshow.

Benjamin Hav er samtidig også ambassadør for dette års Plads til Forskelle-pris.

L.O.C.

LOC foto Nikolaj Osorio
L.O.C. Foto: Nikolaj Osorio.

I år er det 22 år siden, at Liam O’Connor udgav sit første album “Dominologi” i 2001.

Den lange karriere har indtil videre budt på i alt elleve album og en plads som en af de bedst sælgende rappere nogensinde herhjemme.

L.O.C. har desuden høstet utallige statuetter til danske musikpriser og har solgt multi-platin på de anmelderroste album “Inkarneret” i 2004, “Cassiopeia” i 2006, “Melankolia/XxxCouture” i 2008 og “Libertiner” i 2011.

Singlerne “Frk. Escobar”, “Du Gør Mig”, “Ung For Evigt”, “Momentet”, “Noget Dumt” og “Helt Min Egen” har alle solgt guld.

I 2008 var L.O.C. tilbage på Roskilde Festival, hvor han som den første danske rapper nogensinde spillede på Orange Scene.

Det er blevet anerkendt, som en af de største bedrifter i dansk hiphop og en milepæl i hans karriere.

Rapperen havde sin debut på Grøn i 2006 og har været tilbage intet mindre end seks gange siden i både 2007, 2009, 2010 (med bandet ‘Selvmord’), 2012, 2015 og 2019.

I år gæster L.O.C. Grøn for ottende gang.

Medina

Medina Foto Morten Jerichau
Medina. Foto: Morten Jerichau.

Medina har cementeret sig som Danmarks popdronning med sine utallige topnumre, siden hun tordnede ind på toppen af hitlisterne med gennembrudshittet “Kun For Mig” i 2008.

Singlen opnåede dobbelt platin og blev den bedst sælgende single i Danmark i 2009. Siden da har Medina ikke været til at komme udenom på den danske musikscene.

Medina har været fast inventar på toppen af hitlisterne, og hun har en lang række store tunéer på CV’et.

Hun har taget klubmusikken og ført den ind i popverdenen, hvilket har medført en prisregn ved et hav af uddelinger.

Sidste år var hun aktuel som omdrejningspunkt i både dokumentarfilmen “Medina” og serien “Medina – hele min historie” og hun debuterede desuden med sin egen podcast.

Medina indtog Grøn for første gang i 2009 som gæst til L.O.C’s optræden og vente retur med sit eget show allerede året efter i 2010.

Siden har Medina været tilbage i 2011, 2013 og 2015, og var også en del af Grønnere Grøn i 2020.

I år er hun igen tilbage med sine ørehængere fra toppen af hitlisterne for at fejre 40 år med Grøn.

Moe Foto Casper Balslev
MØ. Foto: Casper Balslev.

Den internationale popstjerne MØ har hittet i over et årti.

Hun har optrådt på nogle af de største musikscener verden over, bl.a. som et af hovednavnene på Coachella i 2018.

Særligt kæmpehittene “Lean On” og “Final Song” har fået fynboen på de internationale hitlister.

I Danmark slog hun for alvor igennem i 2014 med debutalbummet “No Mythologies to Follow”, der bl.a. modtog prisen som “Årets Danske Album” ved DMA samme år.

I 2018 kom opfølgeren “Forever Neverland”, og i 2022 modtog sangerinden bl.a. prisen som “Årets Danske Sangskriver” for albummet “Motordrome”.

MØ har med sin bemærkelsesværdige internationale karriere og anmelderroste album banet vejen for nogle vilde år.

Hun har excelleret i at give publikum fantastiske live-oplevelser.

Når MØ i år gæster Grøn med sine vilde dansetrin og karakteristiske fletning, bliver det hendes debut.

Saveus

Saveus Foto Petra Kleis
Saveus. Foto: Petra Kleis.

Saveus, med det borgerlige navn Martin Hedegaard, tordnede i 2015 ind på de danske hitlister med debut-hittet “Levitate Me”, som fik sin ikoniske lancering til P3 Guld 2015.

Året efter blev den elektro-poppede sanger og producer nomineret som “Årets Håb” ved Steppeulven 2016.

Siden har Saveus markeret sig som en af tidens store popmusikere og som et anmelderrost live-act på bl.a. Spot- og Roskilde Festival, hvor han åbnede Orange Scene i 2018 i kølvandet på debutalbummet “Neuro”.

I 2022 leverede Saveus nogle af sine største koncerter og shows til dato i både Royal Arena og Aarhus Congress Center med stor succes hos både anmeldere og publikum.

Ved udgangen af året udgav han sit andet fulde studiealbum “Rainman”. 2022 var også året, hvor Saveus blev nomineret for “Årets Originale Sang” ved Robert Prisen for singlen “Traitors”, der udgør titelnummeret til filmen “Marco effekten”.

Saveus har manifesteret sig som et af de ypperste danske livenavne, hvilket også viste sig, da han besøgte Grøn for første gang i 2019.

I år er Saveus tilbage igen for at sætte gang i publikum til en spektakulær koncert.

Når Grøn Koncert fejrer 40 år, så skal der nok komme gang i både musikken og publikum. Grøn er i Kolding fredag den 21. juli. Der er stadig billetter at få.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel