Kolding Netavis

Gådejagt, dragebyg og bålhygge i efterårsferien

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Gode tip til en hyggeligere efterårsferie. På Museum Koldings tre besøgssteder kan man fornøje sig med aktiviteter i de lidt køligere dage i efterårsferien.

Alt imens bladene falder til jorden og vinden bliver koldere, har Museum Kolding skruet op for aktiviteter og hygge. Både Staldgården, Skamlingsbanken og Christiansfeld danner rammer om aktiviteter og hygge.

På Staldgården midt i Kolding, skal man finde ’Den sidste brik’.

Historien er, at lederen for modstandsbevægelsen i Kolding er i fare – Gestapo kommer! Du er nu den eneste, der kan advare ham i tide. Men hvem er han? Hvordan skal du nogensinde kunne finde ham?

Aktiviteten foregår i udstillingen ”1943 – Gestapo kommer!” på Staldgården, og kræver kun et nysgerrigt barn og en voksen med en billet til udstillingen.

Tidspunkt: 14. oktober – 22. oktober kl. 11.00 – 16.00. Mandag lukket. Sted: Staldgården 1, 6000 Kolding

I Unesco- byen Christiansfeld er en pige ’Fortabt i fremtiden’.

Under fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum er der opstået en hvirvel i tiden.

Pigen Clara, der boede i Søstrehuset for over 100 år siden, er blevet suget ind i tidshvirvlen og er nu landet i Christiansfeld i 2023. Selvom hun synes, at det er spændende, at se hvordan Christiansfeld ser ud nu, savner hun sin familie og de andre piger i Søstrehuset. Hun har brug for din hjælp til at komme tilbage i tiden.

Ved at gå rundt i byen og finde de huse, der er på de gamle billeder, skaber I en forbindelse tilbage i tiden, så Clara kan komme hjem.

I museumsbutikken i Søstrehuset kan du hente opgaven.

”Fortabt i fremtiden” foregår ude i gaderne i Christiansfeld og kræver ikke entré til Søstrehuset. Det er gratis at deltage.

Tidspunkt: 14. oktober – 22. oktober kl. 11.00 – 16.00. Mandag lukket.

Pris: Gratis

Sted: Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld

På Skamlingsbanken er der bål, drageworkshop, spil og kreative aktiviteter

Byg din egen drage på Skamlingsbanken søndag 15. november eller tirsdag 17. oktober kl. 13.30 når Museum Kolding afholder drageværksted for børn og deres voksne.

Der bygges to forskellige drager, som næsten med garanti flyver, bare det blæser lidt. Når dragen er færdig kan du teste den i vinden på Skamlingsbankens bakker.

Tidspunkt: Søndag 15. oktober & tirsdag 17. oktober kl. 13:30-15:30

Pris: Det koster 20 kr. at bygge en drage

Sted: Drageværkstedet er inde i Besøgscentret, Skamlingvejen 125, 6093 Sjølund

Kom med fredag 20. oktober og hyg med varm kakao når vi tænder op i det lille bålfad foran Besøgscentret. Der laves snobrød og popcorn over bålet og i Besøgscentret kan man købe varm kakao.

Tidspunkt: Fredag 20. oktober kl. 13.30.

Altid aktiviteter og hygge på Skamlingsbanken

Vil du på Skamlingsbanken en af de andre dage, så kan man stadig sagtens hygge sig. Ved kreabordet inde i centret kan man skabe sine egne efterårsbilleder. Og udenfor er Museum Koldings populære aktivitetskasser stillet frem. Den indeholder masser af sjove aktiviteter for hele familien – lige fra kongespil, kast med ægte hestesko til kæmpe yatzy.

Og når man er blevet træt og måske lidt kold, kan man både købe varm kakao og kaffe i Besøgscentrets café.

Ud i naturen

Naturen på Skamlingsbanken lægger op til ekspeditioner ud i det store fredede område. Har man lyst til en frisk travetur er der flere skønne og fint afmærkede ruter på Skamlingsbanken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel